kaktuscic -> RE: Porodilište Tuzla (16.9.2012 22:14:55)
|
Ovako sto se tice pelena mom muzu su Boga mi vratili prije tri godine otvoreno pakovanje i morao donijeti neotvoreno. Ja sam isla oba puta na carski rez. Oba puta bila po 5 dana u bolnici, ne znam kad mi je bilo gore, prvi ili drugi put, prvi put zato sto mi je prvi ili drugi put zato sto sam znala sta me ceka! Ima se ko izdvojiti od sestara, otprilike sve starije su ljubaznije, a ove mladje ko da nisu ni zene, niti majke... Sve smo se mi naslusale dovoljno prica o tuzlanskom porodilistu i ne vjerujem da je ijedna od nas krenula gore ko da ce u hotel, ocekivala sam svasta, ali onoliki bezobrazluk i nehumanost nisam vidjela nigdje! Dr. su mi bili svi ok, a sestre u viziti pred njima mede na sve strane, pomislis da su stvarno tako dobre duse... Ja sam dobro zapamtila sestru Editu, uuu kako je to jedno odvratno stvorenje! Ujutro sam je pitala, kad je bebu presvacila, je li beba imala stolicu, ona mi odgovara: tebe sve interesuje! Pa naravno da ce me interesovati zeno dojim dijete cijelu noc, ako pelena nije mokra, znaci da ne dojim dobro. Ona mi je u karton upisala: majka prezahtjevna i preplasena. U viziti te dr. odma gledaju drukcije, cuj zahtjevna?? Mislim dok ga presvlacis odgovri je li mokra pelena ili nije usput ti je, ali neee, moraju one da te zacepe, da ih nista nikad ne pitas i da lezis gore ko blecak i samo klimas glavom. Sestra Edita i jos dvije tri sestre, udju u sobu i ne kazu ni dobar dan, odradi sto treba i izadje a ne progovri, ko da je usla u mrtvacnicu pa nema koga ni pozdravit. Mislim to je nekultura... Nama to sve jos teze pada zato sto lezis bespomocan, sto ti se desila najveca stvar u zivotu, sto ne mozes nikoga svoga vidjeti, sto si mozda odvojen od drugog djeteta i zato sto si se porodio brate mili! A one su nehumane i bezobrazne! Ali zato na otpustu (one sto oblace bebu) sve mede na sve strane ne bil im dao 20 KM. Ja sam stvarno jako razocarana nasim porodilistem, odnosno osobljem. Ne trazi niko od njih da lete za porodiljama, ali brate jedan osmijeh kad udjes u sobu puno znaci. Ili recimo sto nece da dodaju bebu majci u krevet, mislim to je stvarno... mi porodjene na carski ustajemo po bebu, moram obici krevet dva puta, a to je jako bolno i jako iscrpljujuce u prvim danima nakon carskog, vjerovatno i nakon prirodnog ali ja ne znam, a npr. sestra bude u sobi zamolis je da ti doda bebu, ona ti kaze: to nije moj poso! ustani i uzmi sebi bebu, sta mislis kako ces kod kuce? Jos se ona brine za mene, cuj kako cu kod kuce, onda joj kazes pa ima mi ko u kuci pomoci, onda ti ona kaze: ti bi se to sa mnom prepirala, je li? i ode, broji usupt... I dodatno ti shebe ionako tezak dan!
|
|
|
|