dzenyA -> RE: Porodilište Tuzla (8.4.2012 23:28:01)
|
IZVORNA PORUKA: Lulu_08 Sve zavisi od toka poroda, odnosno da li je ishod vaginalni porodjaj ili carski rez. Obzirom da se to u vecini slucajeva ne zna unaprijed, ja bih savjetovala mini pakovanje broj 1 pelena, 2 pakovanja vir80 ulozaka i 1 pakovanje jednokratnih gacica (kao sto si i napisala). Eh'' sada ja imam jednu dilemu. Prvi put kada sam se porodila bio je CR, iako mozda cesto to nije slucaj, meni je mlijeko pocelo postepeno odmah nadolaziti da bih 3ci dan vec imala 90% vremena mokru spavacicu. Uz veliku ragadu na lijevoj dojci, koja je prethodno bila uvucena pa je beba u potpunosti morala "izvuci", to je bila katastrofa. Mozete zamisliti kada se mlijeko na spavacici osusi, postane krut materijal i jako vrijedja dojku koja je vec "povrijedjena". Moji su mi donosili u viziti tufere, medjutim nisam ih imala sa cim "drzati" na mjestu obzirom da nema grudnjaka. Ja sam "preko stele" (od mm tetak koji je medicinski tehnicak/anesteziolog) dobila gaze koje sam obmotavala oko grudi u "najgorem" periodu. Medjutim nije ni to bilo rjesenje, jer je spadalo itd itd. A obzirom da sam 9 dana morala biti gore bas sam se sa tim napatila. Pa se sad'' kontam, ima li ikakvog nacina da unesem grudnjak za dojenje? Aaaaa Lulu ista stvar kod mene,obavezno ponesi grudnjak,ja imala peskir slucajno i na grudi stavljala,spavacica mokra,mlijeko mi niz stomak curilo,a one samo ujutro daju spavacicu da se promijeni...Dok jedno jutro u viziti jedna dr.pedijatar nije rekla dajte zeni pobogu spavacicu sva je mokra....
|
|
|
|