|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Tuzla
6.2.2012 21:22:00   
bebacha
Djana jel ti opet na sigurni carski

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 651
6.2.2012 21:26:32   
Lulu_08
bebacha, 99% da hocu user posted image , voljela bih ja da je to drugacije ali cisto sumnjam da ta neka urodjena anomalija u fizionomiji karlicnih kostiju se mogla promijeniti za ove 4 godine, ali opet ja ne donosim nikakve odluke, neka DR odluce user posted image .

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 652
6.2.2012 21:50:52   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: malisa26

Sretno draga! Da ako Bog da bude sve u redu!

Ja stvarno ne znam sta se moze gore ponjet... Citala sam na forumu, ali svi su postovi vec stariji, pa bi volila ako ima ko sa friskim info da nam kaze sta mozemo ponjet...

Hvala

hvala user posted image  Ja spakovala kesu..licna higijena,peskir,uloske,jednokratne gace,grudnjak,carape,vlazne maramice,toalet papir,..za bebu pelene i vl. maramice..ako se sta bude jos moglo reci cu da mi donesu

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu malisa26)
Neposredna veza do poruke: 653
6.2.2012 21:53:02   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Djana

Sandrich eto tebe, blizu si skroz, a i dragi dolazi mashALlah ako se ne varam - za 6 dana?

UH kako je meni ovo sve sada ponovo "novo" hahaha, iako eto znam hB iz jednog iskustva kako ide odprilike, opet me jeza hvata hahaha.

dzenyA - kako si prosvercala torbicu/kofercic mila?

po nasem racunanju za 5 dana user posted image user posted image user posted image  jos malo draga ostalo..u srijedu cu na gradinu pa cu pokusat do ponedeljka odgodit a ako ne mognem onda cetvrtak il petak..uhhh..sitno

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 654
6.2.2012 22:04:40   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Sandrich

IZVORNA PORUKA: Djana

Sandrich eto tebe, blizu si skroz, a i dragi dolazi mashALlah ako se ne varam - za 6 dana?

UH kako je meni ovo sve sada ponovo "novo" hahaha, iako eto znam hB iz jednog iskustva kako ide odprilike, opet me jeza hvata hahaha.

dzenyA - kako si prosvercala torbicu/kofercic mila?

po nasem racunanju za 5 dana user posted image user posted image user posted image  jos malo draga ostalo..u srijedu cu na gradinu pa cu pokusat do ponedeljka odgodit a ako ne mognem onda cetvrtak il petak..uhhh..sitno

UH, da da - kako da zanemarim "nase" racunanje, i mi tako racunamo hehe. Elem, aBd eto ga jos malo samo! A i tebi draga bo'me pravo sitno, bebica kuca na vrata aBd! MashAllah!!!!

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 655
6.2.2012 22:13:56   
Sandrich
Jos koji dan eto user posted image user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 656
6.2.2012 22:21:25   
dzenyA
hahahah Sandrich al me nasmija za deku,ma kakva deka nemozes deku,a ni grudnjak...a Djana nemam pojma kako sam usla s torbom,bile fine tete na prijemu,one gore u rađaoni su pocele nesto pametovat ali su me opet pustile s torbicom

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 657
6.2.2012 22:35:26   
Sandrich
valja se malo nasmijati mada bi ja iskreno da mogu rado deku ponijela, ne volim hladnocu nikako user posted image
ej ja vas ne pita jestel vi radile kakve nalaze prije CR? meni moja dr govori kao ma ne treba

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 658
6.2.2012 23:00:56   
dzenyA
Krv,urin i to sam izvadila par dana prije poroda...al izvadice ti gore opet nesto i to se ceka , nadam se da imas krvnu grupu ,a nemam pojma trebal jos nesto,jer ja sam se Sandrich pokusavala prirodno porodit od 10 h ujutro sam bila u radjaoni a pred vece u pola 6 me porodili na Cr, bila sam u transu,inace nikakve nalaze nisam vadila jer ja nisam ni znala da cu na CR,

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 659
7.2.2012 20:59:48   
Sandrich
pa tebe su dzenya izgleda pravo napatili mamu im user posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 660
7.2.2012 21:56:30   
Lulu_08
Kao moju prijateljicu na 1om porodu, 12h tacno se poradjala dok su skontali da je vrijeme za paniku, hitni carski, beba se nagutala zamucene vode, mali fasovao bakterijsku infekciju, novorodjen primao injekcije dugo. Prvu vakcinu tek sa 1 ili 2 mjeseca primio. To je meni bas nehumano user posted image .

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 661
7.2.2012 23:41:01   
dzenyA
kod bebe 3x bila pupcana oko vrata,a nisam se nikako ni otvarala,ja htjela pokusat prirodno al nisam bas ocekivala da cu 8h pokusavat a ne otvorit se ni jednog prsta user posted image , al eto zene danas 3 pune sedmice,ali kao da je prije 3 god.bilo,imam osjecaj da nebi znala porođajnu pricu napisat,jer sam pola zaboravila:)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 662
8.2.2012 7:38:26   
Sandrich
Hvala Bogu Dzeniya sad je to sve iza tebe i sad uzivas sa svojim malim zivotom user posted image
Kod mene je zadnji put bila dvaput pupcana oko vrata,al nije zategnuta bila vec onako visila pa vidit cu danas kakva je situacija...
p.s. Djana dok ovo tipkam u mislima mi je da ce kod tebe muskic biti,nemam pojma otkud mi to user posted image user posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 663
8.2.2012 8:51:28   
pahuljica_25
Da vam napišem i ja svoje iskustvo sa Gradine.
Ja sam unijela kesu koju niko nije ni otvorio.Osim pribora za ličnu higijenu ponijela sam i sokova,vode,plazma keks,snickers i corny čokoladicu koje su me u život vratile poslije poroda.Mobitel i punjač normalno.Još mi je mm naknadno donijeo 2l soka koji su mi sestre unijele.
Što se tiče sestara ja sam samo na jednu ljubaznu gore naišla sve ostale su se ponašale kao da smo zarobljenici u zatvoruuser posted image
Hrana loša,masna još prvo dan poslije poroda dobili kupus za ručak a u viziti doktori trube kad dođete kući nipošto jesti kupus i mahunarkeuser posted image
Wc je užaaaaaaaaas,nema tečnog niti bilo kakvog sapuna samo neko sredstvo za dezinfekciju ruku,higijena 0.
Oni krevetići za bebe su nepraktični jer nemožeš bebu uzeti iz ležećeg položaja nego moraš izgurati krevetić pores svog kreveta pa tek onda uzeti bebu,jer je u sobi baš usko.Nas je bilo 8 u sobi + 8 krevetića koji te bukvalno zatvore sa obje strane kreveta.
Sve u svemu brzo prođe i bježiš svojoj kući da se kao insan odmoriš i navikneš na novu,preidvnu ulogu u životuuser posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 664
8.2.2012 12:12:50   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

Oni krevetići za bebe su nepraktični jer nemožeš bebu uzeti iz ležećeg položaja nego moraš izgurati krevetić pores svog kreveta pa tek onda uzeti bebu,jer je u sobi baš usko.Nas je bilo 8 u sobi + 8 krevetića koji te bukvalno zatvore sa obje strane kreveta.
Sve u svemu brzo prođe i bježiš svojoj kući da se kao insan odmoriš i navikneš na novu,preidvnu ulogu u životuuser posted image

ja sam tada rekla: "ako mi rana ne popuca zbog tog cestog ustajanja da uzmem bebu i vratim je u krevet, nece ni zbog cega" user posted image

higijena toaleta je meni gore bila ok. samo sto otvaraju prozore u wc-u. a ja sam svakako ruke prala mojim gelom za tusiranje...

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 665
8.2.2012 12:24:29   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Sandrich

Hvala Bogu Dzeniya sad je to sve iza tebe i sad uzivas sa svojim malim zivotom user posted image
Kod mene je zadnji put bila dvaput pupcana oko vrata,al nije zategnuta bila vec onako visila pa vidit cu danas kakva je situacija...
p.s. Djana dok ovo tipkam u mislima mi je da ce kod tebe muskic biti,nemam pojma otkud mi to user posted image user posted image

HAHAHA, stani u red! SVI - ama bas svi redom to misle, osim mene hahahaha, ja naravno trenutno strepim aBd da bude sve samo okej hahahahaha.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 666
8.2.2012 13:29:38   
malisa26
Uglavnom mozemo ponjet neke sitnice gore s nama... to me je zanimalo

Hajd ako Bog da, da samo bude sve u redu, sa svima nama a naravno i nasim malim bebicama...

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 667
16.2.2012 12:12:54   
zavejana
Zdravo cure, evo i ja da vam se pridruzim. I meni se polako al sigurno blizi termin i uzasno me strah Gradine i ozloglasenih uslova, doktora, babica...naslusala sam se takodjer i prica o porodu i shvatila da ono sto je zajednicko kod svih porodilja je "indukcija".
Ono sto mene sada zanima je razlog zbog kojeg je prikljucuju prilikom prirodnog porodjaja? user posted image Razumijem da je daju zenama kojima je pukao vodenjak i beba se muci i mora brzo van, al ne konatam zasto kad je sve ok ?!?!?  I dal je to uopste onda "prirodni porodjaj" ako ti ustvari oni izazovu kontrakcije ?!?!?

(odgovor članu malisa26)
Neposredna veza do poruke: 668
16.2.2012 12:38:33   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: zavejana

Zdravo cure, evo i ja da vam se pridruzim. I meni se polako al sigurno blizi termin i uzasno me strah Gradine i ozloglasenih uslova, doktora, babica...naslusala sam se takodjer i prica o porodu i shvatila da ono sto je zajednicko kod svih porodilja je "indukcija".
Ono sto mene sada zanima je razlog zbog kojeg je prikljucuju prilikom prirodnog porodjaja? user posted image Razumijem da je daju zenama kojima je pukao vodenjak i beba se muci i mora brzo van, al ne konatam zasto kad je sve ok ?!?!?  I dal je to uopste onda "prirodni porodjaj" ako ti ustvari oni izazovu kontrakcije ?!?!?

zato sto prirodni porod moze trajati 20tak sati. jesu kontrakcije ispocetka na svakih pola sata ali te to iscrpi vise nego jace i cesce kontrakcije a porod traje krace. imala sam iskustvo i dugim porodom dok mi nisu dali indukciju i sa brzinskim sa indukcijom. neke zene tesko podnose jake bolove. nije svima prag boli isti. ja sam prva jako osjetljiva na bol aliopet bih birala indukciju. kad pocne da te boli jako i cesto, za dva-tri sat ces vidjeti svoju bebicu. i prvi put sam imala indukciju na stolu i rodila bez po muke jer pojaca trudove. bol na stolu je meni bio 0. (pisala sma na temi bol kod porodjaja) drugi put, zbog brzine, mi nisu uspjeli vratiti indukciju pa sam na porod isla sa infuzijom glukoze koju sam primala u tom trenutku kad je bebe krenula napolje i osjetila sam da je teze. nemoj da te uplase price o uslovima gore. osoblje je ljubazno i kad nemas stelu i imaj u vidu da zaista rade ko crnci i da daju sve od sebe. ako ti termin nije skroz blizu, otidji u skolu za trudnice u DZ. primit ce te ako bas ne bude previse trudnica. sretno user posted image

(odgovor članu zavejana)
Neposredna veza do poruke: 669
17.2.2012 8:38:05   
zavejana
Isla sam u skolu trudnica i sestre su prefine, moram priznati al mi one i nisu imale sada nesto posebno reci sto nisam do sada procitala na netu...sem one tipove disanja u praxi, koji kod indukcije ionako nemas kad primjenjivati...
Znam da porod moze potrajati od 15 do 20 sati, ali nisu to intenzivni bolovi vec ide sve prirodno, za razliku od indukcije kako su mi objasnili...Jel bilo slucajeva kad si se ti poradjala da je neko odbio indukciju?

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 670
17.2.2012 16:56:15   
Alma_27
kako nemas kad primjenjivati? pa ne ide to tako brzo ni sa indukcijom :) bolovi sa indukcijom kod mene nisu bili ni jaci ni duzi ali je najveci bol u trudu trajao duze (bol polako raste i pada u svakom trudu). kod drugog poroda ni sa indukcijom nije bilo jako bolno :) nama je gore jedna babica rekla za tip disanja koji nisu spominjale u skoli za trudnice koliko se ja sjecam i bas je extra: duuuboko udahnes i polako izdises. izdisaj treba tri puta da bude duzi od udisaja. i tako 3-5 puta i ode trud. uh, odoh ja offtoppic :)

jedna je odbila indukciju i bas ona se poradjala nesto dugo. prvorotka. primljena nekad navece a porodila se sutradan oko 13h. nije imala tezak porod i ni glasa nije pustila stvarno ali mi je rekla da ju je to bas mnogo iscrpilo. citav dan na pola sat trud ne mozes ni jesti ni spavati... lezale smo kasnije zajedno u sobi. njen primjer sam navodila na temi anksioznost kad je na kraju na stolu rekla da ce se onesvijestiti. naravno, nije se onesvijestila i sve je proslo super ali je valjda bila previse iscrpljena.

ako dodjes gore otvorena 3cm na primjer onda ti porod mogu potaknuti probijanjem vodenjaka (i to je indukcija :)) i onda ti kasnije nekad daju indukciju da malo ubrzaju. ako je cvrst i zatvoren grlic ide malo teze ali to se rijetko desava ako docekas puni termin. neke zene idu na zakazanu indukciju cim udju u termin bez pravog razloga kako sam cula i nije ni cudo... najbolje je pred sam termin da razgovars s tvojim doktorom o opcijama i da vidis sta konktretno tebi savjetuje da trazis.

joj, ja uvijek napisam post kao ponjavu user posted image

(odgovor članu zavejana)
Neposredna veza do poruke: 671
18.2.2012 10:31:03   
dzenyA
sve bi mi volile skolski porod,najbolje je onda gore ne ici dok ne krenu prirodni bolovi,
konkretno u mom slucaju meni vodenjak pukao ujutru oko 10h i to 15 dana prije termina, i opet sam se na CR porodila navece,indukciju mi ukljucivali ma to ko đavo boli user posted image user posted image user posted image uh...al su i morali jer se uopste nisam otvarala,zato kazem da covjek nikad nemoze predvidit tok porođaja,samo molit Boga da se dobro zavrsi i za mamu i za bebu user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 672
18.2.2012 11:36:16   
Selminja
Zene man'te mastanja o tom "prirodnom porodaju" to je postojalo onomad kad nam se nene poradjase. To sto ukljucuju indukciju je za vase dobro, onako bi se poradjale 20ak sati i na kraju dobijete napacenu bebu kojoj treba reanimacija i sl, ne dao Bog... Meni kad je vodenjak pukao narednih 10 sati uopste nisam imala neke bolove (samim tim se nisam ni otvarala), malkice kao kroz ledja bocne, sve dok nisu ukljucili indukciju. Ja sam onako bez indukcije mogla bit gore 3 dana, na kraju bi se beba i ugusila. I nakon indukcije opet moradoh na CR jer se nisam otvarala. Nekad priroda jednostavno ne suradjuje, i ne bojte se toliko, ti ljudi su gore obuceni i znaju sta rade. Ako idete gore s mislju da ce vas neko napatiti, ostetiti vas ili bebu, biti grub i odvratan, vama ce svakako biti bolno iskustvo gore koliko god vas na kraju krajeva i mazili (a toga nema, da se razumijemo). Meni je cista glupost odbijati indukciju, ali to je samo moje misljenje.
A o (ne)ljubaznosti doktora gore, navest cu lijep primjer za promjenu. U periodu najjacih kontrakcija, skupise se svi oko mene i dr koje je tad bio dezurni (nisam imala nikakvu stelu) rece da idemo na CR. Penjem se na onaj stol i pitam ga, a ko ce raditi CR? Kaze on -ja, a jel hoces neko drugi da radi? Ma rekoh svejedno cisto samo da znam. Tad ustade i pomilova me po ramenu, nasmjesi se i rece ne sekiraj se. Meni je to u tom trenutku puno znacilo. U sali pred samu anesteziju (a ja sve pod bolovima), vidim uzima on nesto u ruku, a ja mu kazem, nisam ja jos zaspala, nemoj da bi me sjekli :D kaze, on, eto S. da nam ti nisi rekla mi nebi znali.
Hocu da kazem, sve je stvar vlastite percepcije.

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 673
18.2.2012 13:20:17   
Hannan
Ja sam jedno rodila, naravno uz indukciju, 4 dana poslije termina,samo su mi rekli da dodjem da me porode, voda bila uredna, 2 cm otvorena...znaci sve uredno, trudnoca skolska sto bi se reklo .Kad sam dosla oko 9 su mi probili vodenjak, i do 11h nista, a onda slijedi indukcija od 11-18h u 18:10 se porodila...ja se evo 5 godina pitam sto mi je to trebalo, valjda neiskustvo, mladost, strah, sve se pomijesalo.tih 7 h indukcije stvarno ne znam kako sam izdurala, imam jako visok prag bola, nisam ni glasa pustila, ali sam u momentima dubila na glavi od boli i ne znanja sta vise uraditi da sebi olaksam...sva ta prica disanja jer sam prosla skolu za trudnice, bila jako informisana o porodu, pada u vodu kad bolovi idu jedan za drugim, zeljela sam samo 15 sec bez bolova da odmorim, da dodjem do sebe..nekad oko 15h su mi davali i apaurine i brufene da smanje bolove, to me samo osamutilo, vise nisam znala n ida li spavam, il isam se onesvijestila.
S druge strane moja sestra, pukao joj vodenjak oko ponoci, otisla gore i nisu joj dali nista kao tek ce ujutro da se ne pati...u 6 se porodila bez tunke indukcije, bolovi sigurno u pola ako ne i manji.

Sa drugim ako Bog da cu da trazim bez indukcije dok god ne bude opasnost za mene ili bebu.
I da, znam nekoliko zena koju se trazile bez indukcije i super prosle, niko ih nije mrko gledao, niti su imale problema zbog toga.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 674
18.2.2012 13:35:23   
Hannan
Ma Selminja, imeni su gore svi bili OK, cak sam se i salila sa dr. nakon samog izgona jer mi je toliko lahnulo, bila sam ko nova...nisam uopste ocekivala ni hotel sa 5 zvijezda, ali nisam ni milila o tome da ce neko de ucini nesto na zao meni ili bebi.
Ali realno sve sto ide "na silu" je teze...ja kazem ne znam kako je bez indukcije, ali one koje su prosle i govore o tome vidim da je lakse, ja ne ocekujem porod bez bola, niti to moze, ali realno zasto se izlagati necemu ako ne postoji opasnost. ili barem da imamo u svim onim silnim papirima koje popunjavaju na prijemu opciju da li zelimo ili ne...kad vec ima pitanje kako da vas oslovljavaju pri porodu nek ubace i ovo.

Moja komsinica otisla ful otvorena, ja je oko ponoci ispratila u bolnicu, treba joj jedno 30min do bolnice, porodila se u 15 do 2h, znaci sve sa onim prijemom i porod nije bila duze od 1,5h i na stolu joj ukljucili idukciju...to po meni nema logike,ali opet nisam dr. i ne znam, ali realno postavlja se pitanje zasto!?

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *