Hannan
|
Ja sam jedno rodila, naravno uz indukciju, 4 dana poslije termina,samo su mi rekli da dodjem da me porode, voda bila uredna, 2 cm otvorena...znaci sve uredno, trudnoca skolska sto bi se reklo .Kad sam dosla oko 9 su mi probili vodenjak, i do 11h nista, a onda slijedi indukcija od 11-18h u 18:10 se porodila...ja se evo 5 godina pitam sto mi je to trebalo, valjda neiskustvo, mladost, strah, sve se pomijesalo.tih 7 h indukcije stvarno ne znam kako sam izdurala, imam jako visok prag bola, nisam ni glasa pustila, ali sam u momentima dubila na glavi od boli i ne znanja sta vise uraditi da sebi olaksam...sva ta prica disanja jer sam prosla skolu za trudnice, bila jako informisana o porodu, pada u vodu kad bolovi idu jedan za drugim, zeljela sam samo 15 sec bez bolova da odmorim, da dodjem do sebe..nekad oko 15h su mi davali i apaurine i brufene da smanje bolove, to me samo osamutilo, vise nisam znala n ida li spavam, il isam se onesvijestila. S druge strane moja sestra, pukao joj vodenjak oko ponoci, otisla gore i nisu joj dali nista kao tek ce ujutro da se ne pati...u 6 se porodila bez tunke indukcije, bolovi sigurno u pola ako ne i manji. Sa drugim ako Bog da cu da trazim bez indukcije dok god ne bude opasnost za mene ili bebu. I da, znam nekoliko zena koju se trazile bez indukcije i super prosle, niko ih nije mrko gledao, niti su imale problema zbog toga.