|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Tuzla
27.12.2011 20:05:29   
Sandrich
znaci pored svega covjek gore i gladan ostane...uhhhh user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 626
27.12.2011 20:10:03   
Selminja
Nista od odjece ne mozes nositi, imaju njihove divne spavacice user posted image ali nema veze makar su ciste. Njih oblacis i mijenjas dok si gore, mozes prosvercat jednokratne gace, ja jesam, pa sam ih oblacila zadnja 2 dana, ali ih moras skinuti prije vizite jer doktori ne daju da se oblace. Inace samo stavljas uloske izmedju nogu i to je to. I ja sam mislila kako to, ali stoje ne ispadaju vjeruj user posted image A i sve me dole toliko bolilo da mi nije bilo do oblacenja gacica.
Ja sam isto za prirodan porod, ja sam 12 h imala jake kontrakcije uz indukciju, da bi na kraju otisla na CR, ali bih sad ponovo pretprila sve one bolove da sam mogla prirodno. Sutradan ove sto su prirodno se nasminkale i odose kuci, smiju se, a mi ko invalidi hodamo do vc-a, nosamo onaj kateter i uz zid hodamo da ne padnemo user posted image
Curica je dobro hB, malo je tajo zabavlja dok mama surfa user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 627
27.12.2011 20:43:33   
Sandrich
cula sam bas nakon 12 sati da si morala na carski user posted image  hajd hB sad je sve to iza tebe i docekala si svoju malu princezu user posted image user posted image
ma mene vec sad pocela panika hvatat od bolnice, sve kontala prirodno cu i sutradan kuci a sad kad skontam da cu mozda morat par dana gore ostat place mi se,,,al sta cu...samo da sve aBd prodje dobro user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 628
30.12.2011 15:59:31   
emy84
Mene nije kasalj nakon carskog mucio, zato ga nisam ni pomenulauser posted image
nama su dali da imamo jednokratne gacice i nismo ih morali skinuti prije vizite, valjda ne daju jendokratne prirodno porođenim. tako je nama sestra reka. i rekla je da moraju biti one iz apoteke, nikakve u bojama i slicno sto se mogu negdje drugo kupiti user posted image meni je bas rekla, nemojte crvene obuci. ja sam jedva to obukla 3. dan. jer se nisam mogla sageti od bolova u stomaku. hrana mi jebila uzasna. recimo za dorucak smo dobijali 2 kriske hljeba namazane kajmakom ili medom. za rucak je bilo pola solje supa i nesto kuhanje tipa makarona, ili brokule sa mesom (mesa nigdje sve je to masnoca, ne moze se ni zvakati). za veceru opet neko kuhanje. nas je 7 bilo strpano u jednu sobi i bilo nam je prilicno guzva između kreveta. Ni ja ne bi ponovo na carski ali sta se moze.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 629
23.1.2012 8:17:37   
AAvalon
evo da i ja opisem svoje frisko iskustvo sa carskim u Tuzli, pa mozda pomogne nekome ko uskoro ide:

znaci, ponijeti se moze samo ono sto se nosi na obicni porod osim hrane i pica (obicni porodi smiju jesti i piti svoju vodu i sokice i cokoladice poslije poroda, carski ne smiju, vec striktno njihova ishrana). ja sam se zaista pridrzavala onoga sto su mi dali da jedem, ipak je to operacija i crijeva se uspore. carski je odradjen ujutro, uvece sam dobila solju caja. sljedeci dan u podne sam dobila solju supe (bljakave, al meni godila user posted image ) i u 4 popodne casu jogurta. treci dan imas normalno dorucak, rucak, veceru... samo sto je hrana grozna, sve sami hljeb, med, krompir...

prvo ustajanje mi je bilo 11 sati nakon CR (na moje insistiranje, jer sam htjela da probam, inace mislim da bi me ostavili do sutra ujutro). jedva uspjela, ali uspjela sam i godilo mi je otici do wc-a, gdje me je jedna fina sestrica (ne znam joj ime, ali hvala joj do neba) oprala, jer ja nisam mogla sama nikako.

kateter su mi izvadili oko 24h nakon CR, i rekli su mi nakon sto se izvadi kateter mogu se slobodno obuci jednokratne, mrezaste gacice. meni licno nije bilo do toga, sestrica mi ih je obukla tek sljedeci dan, a cimerka mi ih je skidala (a i ja njoj, jer mi je bilo tesko saginjati se).

lijekove za bolove sam dobivala samo na dan operacije, poslije toga ih ukinu (osim ako izricito ne trazis) - ja nisam, drmo me valjda adrenalin user posted image .

bebicu su mi donijeli u sobu odmah sljedece jutro i otad je beba sa vama. meni je to malo tesko palo, jer ja nisam bila bas u stanju ni da se o sebi brinem, a kamoli o njemu, pa mi ga je bilo zao. sestre iz boksa naidju samo dvaput dnevno da ga presvuku i previju pupak, a svi znamo da bebe kake i piske cesce od 2x dnevno, tako da sam sve ostalo obavljala sama. on kad se probudi mokar ili gladan, ja dok se podignem (jer me bolio rez, pa sve ide polako) i dok ga uzmem iz njegove besikice koja je jako neprakticna, on se uveliko razgalami i bas mi je to tesko padalo.

jos bih samo napomenula, sto je meni licno bilo najgore - za dojenje. meni prva dva dana nije bilo dovoljno mlijeka, bilo nesto malo kolostruma, njemu ocito nije bilo dovoljno pa su ga dohranjivale na spricu - sto je ok. treci dan mi je naglo nadoslo mlijeko, ja jesam pregledala cijeli YouTube gledajuci kao se doji, ali to nije isto u praksi pa nisam znala user posted image tako da su mi se grudi upalile i pocrvenile. NE DAJTE sestrama iz boksa da vam izmuzaju dojke, meni su pogorsale situaciju, izmuzale me da su mi suze frcale na metar ispred mene, napravile tolike edeme na bradavicama da ih odrasto covjek ne bi mogao u usta stavit, a kamoli mala beba. ja sam na dan otpusta imala dojke kao kamen, crvene i upaljene, temperaturu (koju sam primijetila, pa sam trehnula onaj toplomjer i ponovo ga stavila i izvukla na 36.5 da me ne bi zadrzali radi toga jos koji dan). i hvala Bogu pa sam dosla kuci, jer mi je bilo dosta njihovog deranja na mene kako se ne trudim dovoljno i kako treba da istrpim bol i kako cu zavrsiti na hirurgiji sa mastitisom. kuci mi je dosla babica i doslovno za 2 sata rijesila problem i to bezbolno. plakala sam kad mi je rekla da idemo dojit, a poslije 2 sata su mi grudi bile normalnog izgleda i na dodir mekane, i vise se nisu upalile hvala Bogu i sasvim normalno i bezbolno dojim. tako da moj savjet je da ako ne znate dojiti, ne slusate one mlade sestre iz boksa (jer i tehniku dojenja su mi pogresno rekle), sve pedijatrice su upucene zaista i one su mi objasnile ali nisu imale puno vremena da provedu sa mnom, a najvise mi je pomogla starija sestra koja uopste nije u boksu, nego na ginekologiji, pa su ove iz boksa napravile problem sto im se petlja u poso i meni pokazuje kako da dojim, a nije ih bilo briga sto mi je zena pomogla.

tako da sveukupno, nisam puno ocekivala gore, i sve mi je bilo ok, osim nestrucnosti sestara za obucit o dojenju. i da, jos me je nerviralo kad ujutro dodju sestre i natjeraju te da pospremis svoju stalazicu prije vizite, kao doktorima smeta, smije ostati samo solja. meni nije bilo do mene, a kamoli do pospremanja, pa sam joj samo rekla da nisam u vojsci, da sam ja ovde klijent i da ako koji doktor napravi problem da cu rec da sam ja kriva i da me je ona opominjala, ali da necu pospremati nista. naravno, doktori nisu pravili nikakav problem, barem u nasoj sobi. 

eto, to bi bilo to... sve u svemu, najsretnija sam bila kad smo dosli kuci hvala Bogu i okupali se ko ljudi user posted image user posted image user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu emy84)
Neposredna veza do poruke: 630
23.1.2012 8:23:34   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: AAvalon

evo da i ja opisem svoje frisko iskustvo sa carskim u Tuzli, pa mozda pomogne nekome ko uskoro ide:

znaci, ponijeti se moze samo ono sto se nosi na obicni porod osim hrane i pica (obicni porodi smiju jesti i piti svoju vodu i sokice i cokoladice poslije poroda, carski ne smiju, vec striktno njihova ishrana). ja sam se zaista pridrzavala onoga sto su mi dali da jedem, ipak je to operacija i crijeva se uspore. carski je odradjen ujutro, uvece sam dobila solju caja. sljedeci dan u podne sam dobila solju supe (bljakave, al meni godila user posted image ) i u 4 popodne casu jogurta. treci dan imas normalno dorucak, rucak, veceru... samo sto je hrana grozna, sve sami hljeb, med, krompir...

prvo ustajanje mi je bilo 11 sati nakon CR (na moje insistiranje, jer sam htjela da probam, inace mislim da bi me ostavili do sutra ujutro). jedva uspjela, ali uspjela sam i godilo mi je otici do wc-a, gdje me je jedna fina sestrica (ne znam joj ime, ali hvala joj do neba) oprala, jer ja nisam mogla sama nikako.

kateter su mi izvadili oko 24h nakon CR, i rekli su mi nakon sto se izvadi kateter mogu se slobodno obuci jednokratne, mrezaste gacice. meni licno nije bilo do toga, sestrica mi ih je obukla tek sljedeci dan, a cimerka mi ih je skidala (a i ja njoj, jer mi je bilo tesko saginjati se).

lijekove za bolove sam dobivala samo na dan operacije, poslije toga ih ukinu (osim ako izricito ne trazis) - ja nisam, drmo me valjda adrenalin user posted image .

bebicu su mi donijeli u sobu odmah sljedece jutro i otad je beba sa vama. meni je to malo tesko palo, jer ja nisam bila bas u stanju ni da se o sebi brinem, a kamoli o njemu, pa mi ga je bilo zao. sestre iz boksa naidju samo dvaput dnevno da ga presvuku i previju pupak, a svi znamo da bebe kake i piske cesce od 2x dnevno, tako da sam sve ostalo obavljala sama. on kad se probudi mokar ili gladan, ja dok se podignem (jer me bolio rez, pa sve ide polako) i dok ga uzmem iz njegove besikice koja je jako neprakticna, on se uveliko razgalami i bas mi je to tesko padalo.

jos bih samo napomenula, sto je meni licno bilo najgore - za dojenje. meni prva dva dana nije bilo dovoljno mlijeka, bilo nesto malo kolostruma, njemu ocito nije bilo dovoljno pa su ga dohranjivale na spricu - sto je ok. treci dan mi je naglo nadoslo mlijeko, ja jesam pregledala cijeli YouTube gledajuci kao se doji, ali to nije isto u praksi pa nisam znala user posted image tako da su mi se grudi upalile i pocrvenile. NE DAJTE sestrama iz boksa da vam izmuzaju dojke, meni su pogorsale situaciju, izmuzale me da su mi suze frcale na metar ispred mene, napravile tolike edeme na bradavicama da ih odrasto covjek ne bi mogao u usta stavit, a kamoli mala beba. ja sam na dan otpusta imala dojke kao kamen, crvene i upaljene, temperaturu (koju sam primijetila, pa sam trehnula onaj toplomjer i ponovo ga stavila i izvukla na 36.5 da me ne bi zadrzali radi toga jos koji dan). i hvala Bogu pa sam dosla kuci, jer mi je bilo dosta njihovog deranja na mene kako se ne trudim dovoljno i kako treba da istrpim bol i kako cu zavrsiti na hirurgiji sa mastitisom. kuci mi je dosla babica i doslovno za 2 sata rijesila problem i to bezbolno. plakala sam kad mi je rekla da idemo dojit, a poslije 2 sata su mi grudi bile normalnog izgleda i na dodir mekane, i vise se nisu upalile hvala Bogu i sasvim normalno i bezbolno dojim. tako da moj savjet je da ako ne znate dojiti, ne slusate one mlade sestre iz boksa (jer i tehniku dojenja su mi pogresno rekle), sve pedijatrice su upucene zaista i one su mi objasnile ali nisu imale puno vremena da provedu sa mnom, a najvise mi je pomogla starija sestra koja uopste nije u boksu, nego na ginekologiji, pa su ove iz boksa napravile problem sto im se petlja u poso i meni pokazuje kako da dojim, a nije ih bilo briga sto mi je zena pomogla.

tako da sveukupno, nisam puno ocekivala gore, i sve mi je bilo ok, osim nestrucnosti sestara za obucit o dojenju. i da, jos me je nerviralo kad ujutro dodju sestre i natjeraju te da pospremis svoju stalazicu prije vizite, kao doktorima smeta, smije ostati samo solja. meni nije bilo do mene, a kamoli do pospremanja, pa sam joj samo rekla da nisam u vojsci, da sam ja ovde klijent i da ako koji doktor napravi problem da cu rec da sam ja kriva i da me je ona opominjala, ali da necu pospremati nista. naravno, doktori nisu pravili nikakav problem, barem u nasoj sobi. 

eto, to bi bilo to... sve u svemu, najsretnija sam bila kad smo dosli kuci hvala Bogu i okupali se ko ljudi user posted image user posted image user posted image

Potpis, identicno stanje prije 4 godine bilo i kod mene, u mom slucaju je bila jedna babica ali starija i koja se potrefila samo taj jedan dan kada je vec lijeva dojka skoro bila pred mastitisom. Da ne bi nje Boga pitaj sta bi sa dojkama i dojenjem bilo.

AAvalon, uh trema me hvata, valja sve ponovo ali samo da su bebe zive i zdrave aBd!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 631
23.1.2012 10:26:34   
Sandrich
uhh Aavalon bas ti to fino opisa user posted image user posted image user posted image
sad si me malo zbunila sa tim dojenjem...posto cu i ja na carski....dakle ako njima ne budem dala da izdajaju mlijeko hocu li ja to sama ciniti ili...? Bas imam brigu ostati gore 5 dana user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 632
24.1.2012 16:57:43   
AAvalon
Sandrich, nemoj nista izdajati, samo pokusaj bebu da stavis na dojku... meni je na kraju babica kod kuce rekla da problem moze samo rijesiti beba ako izvuce sve to mlijeko koje je nadoslo... i tako je i bilo. Ti znaci kako znas i umijes nadji nekog gore da ti pokaze kako da pravilno stavis bebu na dojku i neces imati problema. Meni su toliko bile otecene i izgrizene bradavice da mi je mm morao donijeti silikonske bradavice (kupis u DM-u ako ti budu trebale), ali je to pomoglo da mali sve izvuce i da izbjegnem mastitis.

Nemoj se sad puno sikirat, samo se potrudi da uspostavis dojenje. Nezgodno je poslije carskog jer ostajes 5 dana pa nadodje mlijeko, ali ako od pocetka krenes fino sa dojenjem neces imati problema. Sretno draga i javi nam se! user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 633
28.1.2012 9:20:11   
dzenyA
AAvalon i ja sam friska od CR ,i sve ovo potpisujem,ma kad se sjetim onog budjenja u 5,6 ujutro da se idemo tusirat pred vizitu muka mi dolazi,a na polju snijeg pada a otvoreni prozori u kupatilu, i mene je neka fina sestra oprala prvi put, eh ja sam sebi prosvercala tablu analgina i paracetamola mi muz kasnije sakrio u uloske,dok njih namolis za tablete ja vec 2 popijem,hrana je grozna al poslije one gladi meni ko u hotelu bilauser posted image
Samo covjek treba bit spreman psihicki i to je to, a sto se tice onih sestara gore grozne su, i kad uhvate za dojku meni mrak na oci padne...
zenice nesikirajte se sve prodjeuser posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 634
28.1.2012 10:26:48   
Sandrich
dzeniya,aavalon hvala vam sto ste napisale svoja iskustva, mene to uskoro sve ceka,uhhh,,imam brigu gore lezati ali eto valja izgurati i to zbog bebice user posted image  nego de mi recite koliko dana prije termina ste zakazale carski? meni je termin 20.2. a muz mi dolazi 12.2 pa se nadam da cu dotad izgurati user posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 635
28.1.2012 10:27:41   
Sandrich
p.s. ako budete imale jos koji koristan savjet pisite ovdje, dobro ce mi doci user posted image user posted image  pusaa

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 636
28.1.2012 11:41:04   
dzenyA
ja sam u 39 nedjelji al mi je pocela curit plodova voda,pa neznam kako ces ti sa svojim dr.dogovorit,al prije 38 nedjelje nema sanse da ce te radit ako nema opasnosti po tebe i bebu user posted image
ma neznam koji bi ti savjet dala,pitaj slobodno sandrich i na fb sto te intresuje,ma ne sikiraj se prezivi se

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 637
30.1.2012 18:06:19   
Sandrich
Dzeniya user posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 638
31.1.2012 10:33:37   
AAvalon
Sandrich, meni su prvobitno zakazali CR za 37+1, pa pomjerili za 37+5... inace, receno mi je ako je ikako moguce i medicinski opravdano, da ne rade CR prije ulaska u 38.sedmicu, mojoj cimerki su radili na termin... ne sikiraj se previse, sve dodje i prodje, i zaboravi se kasnije kad dodjes kuci sa svojom malom slatkom user posted image ... a rekoh ti da i nije toliko strasno bas, samo budi spremna da nije hotel deluxe kategorije user posted image

dzenyA, imala sam i ja analgine, unijela normalno u neseseru, i znam da ih oni daju gore i intravenski i u tabletama, ali su inace kontraindikovani u kombinaciji sa terapijom Clexanima koju dobivas poslije CR, tako da ih ja nisam htjela na svoju ruku uzimati i rizikovati krvarenje ne do Bog... paracetamol mi inace ne pomaze puno... a osim toga, mene je valjda toliko adrenalin nosio, da mi nije ni trebalo nista za bolove user posted image
a u pravu si za prozore u WC-u, uvijek ih otvore, i otvore vrata da se izlufta ono sredstvo smrdljivo kojim ciste WC, a ja bila u sobi odmah preko puta. mi zatvorimo vrata od svoje sobe da nas ne ubije propuh, dodju sestre i deru se na nas kako ne smijemo zatvarat vrata jer nas onda ne mogu nadgledat jesmo li dobro. ko da nas je ko od njih kad pogled'o...user posted image . one prodju, mi opet zatvorimo vrata user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 639
6.2.2012 12:54:42   
malisa26
Pozz drage moje!!!

Zanima me u cemu se mogu ponjet stvari u bolnicu?? Da li mogu stvari stavit u mali kofercic ili to mora biti u plasticnoj vrecici?? Da li neko vise zna o tome??
Unapred hvala....

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 640
6.2.2012 13:07:38   
dzenyA
u kesi se stvari nose,a ja sam u torbi  kao mali kofercic prosvercala,nisu me zezali,ali sam kesu imala da prebacim ako bi me vratili,

(odgovor članu malisa26)
Neposredna veza do poruke: 641
6.2.2012 13:17:38   
malisa26
Hvala puno na brzom odgovoru!user posted image
I ja cu pokusat u kofercicu ponjet stvari.... nadam se da me nece zezat.
Samo sto jos nikako nisam sigurna sta mogu ponjet gore, jedni mi kazu jedno, a drugi drugo, vise ni sama nemogu da budem pametna.

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 642
6.2.2012 15:24:17   
dzenyA
procitaj ovdje imas sve,ma ponesi sta hoces,ako nesto zaboravis mogu ti donijet,moj savjet sakrij plazmu ili cokoladu ili tako nesto jer umires od gladi  poslije,a i to zavisi kako ces se porodit,jer poslije CR nesmijes nista,uglavnom sve za licnu higijenu,jednokratne gace iz Dm,uloske,i tako...

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 643
6.2.2012 16:31:46   
malisa26
Hvala ti puno!!!!

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 644
6.2.2012 16:47:37   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: malisa26

Hvala puno na brzom odgovoru!user posted image
I ja cu pokusat u kofercicu ponjet stvari.... nadam se da me nece zezat.
Samo sto jos nikako nisam sigurna sta mogu ponjet gore, jedni mi kazu jedno, a drugi drugo, vise ni sama nemogu da budem pametna.

obavezno na papir napisi svoje ime i zalijepi na kesu... da im kasnije ne obajsnjavas koju kesu da ti donesu user posted image

(odgovor članu malisa26)
Neposredna veza do poruke: 645
6.2.2012 16:56:21   
malisa26
Naravno hvala ti!user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 646
6.2.2012 20:28:36   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: AAvalon

Sandrich, meni su prvobitno zakazali CR za 37+1, pa pomjerili za 37+5... inace, receno mi je ako je ikako moguce i medicinski opravdano, da ne rade CR prije ulaska u 38.sedmicu, mojoj cimerki su radili na termin... ne sikiraj se previse, sve dodje i prodje, i zaboravi se kasnije kad dodjes kuci sa svojom malom slatkom user posted image ... a rekoh ti da i nije toliko strasno bas, samo budi spremna da nije hotel deluxe kategorije user posted image

dzenyA, imala sam i ja analgine, unijela normalno u neseseru, i znam da ih oni daju gore i intravenski i u tabletama, ali su inace kontraindikovani u kombinaciji sa terapijom Clexanima koju dobivas poslije CR, tako da ih ja nisam htjela na svoju ruku uzimati i rizikovati krvarenje ne do Bog... paracetamol mi inace ne pomaze puno... a osim toga, mene je valjda toliko adrenalin nosio, da mi nije ni trebalo nista za bolove user posted image
a u pravu si za prozore u WC-u, uvijek ih otvore, i otvore vrata da se izlufta ono sredstvo smrdljivo kojim ciste WC, a ja bila u sobi odmah preko puta. mi zatvorimo vrata od svoje sobe da nas ne ubije propuh, dodju sestre i deru se na nas kako ne smijemo zatvarat vrata jer nas onda ne mogu nadgledat jesmo li dobro. ko da nas je ko od njih kad pogled'o...user posted image . one prodju, mi opet zatvorimo vrata user posted image

spremna na sve user posted image user posted image user posted image  ja sam eto usla u 39 sedmicu danas,u srijedu cu gore pa cu vidit kad i sta user posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 647
6.2.2012 20:29:36   
Sandrich
Smijel se deka ponijeti???user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 648
6.2.2012 20:43:49   
malisa26
Sretno draga! Da ako Bog da bude sve u redu!

Ja stvarno ne znam sta se moze gore ponjet... Citala sam na forumu, ali svi su postovi vec stariji, pa bi volila ako ima ko sa friskim info da nam kaze sta mozemo ponjet...

Hvala

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 649
6.2.2012 21:19:48   
Lulu_08
Sandrich eto tebe, blizu si skroz, a i dragi dolazi mashALlah ako se ne varam - za 6 dana?

UH kako je meni ovo sve sada ponovo "novo" hahaha, iako eto znam hB iz jednog iskustva kako ide odprilike, opet me jeza hvata hahaha.

dzenyA - kako si prosvercala torbicu/kofercic mila?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu malisa26)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *