|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Tuzla
4.10.2011 20:42:29   
Sandrich
uh znaci muski se bas moraju nacekat user posted image
hvala na objasnjenju user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 601
4.10.2011 21:06:50   
Alma_27
cure, hvala na odgovorima user posted image

sto se tice prisustva muza, u skoli za trudnice su nam rekli da to prijavimo kad odemo gore. oni ce onda reci muzu kada bi trebao doci. ne znam da li on bude citavo vrijeme s tobom ili samo pred kraj...

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 602
5.10.2011 12:06:25   
Gift

IZVORNA PORUKA: Semica

Gift mila..pelene ponesi sa sobom..ja ponijela 6 KOM i sve su mi potrosili gore...Kad god dodju u sobu da presvuku bebu,traze pelenu...A mozes draga unijeti sta hoces-niko nista ne pregleda...Prime te,dadnu ti spavacicu i papuce...svoju odjecu izneses onome ko te dopratio i dok uzima podatke od tebe kaze ti da smijes unijeti to ,to i to ( vlazne maramice,pelene,uloske,jednokratne gacice,peskire,toalet papir,sokici u tetrapaku,za licnu higijenu smijes sve -cetkica,kaladont,sampon,gel za tusiranje,kremu neku,cesalj...smije i sminka...,mobiteli SMIJUuser posted image ..) ali uopce ne pregleda kesu...obavezno u kesu stavi stvari,ne u torbu...i na kesi napisi svoje ime i prezime...user posted image i sretno!!user posted image

e hvala na svjezoj i potpunoj informacijiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 603
5.10.2011 12:07:56   
bebacha
meni su na prijemnom cjelu kesu istresli da vrate ono sto se nesmije.vjerovatno zavisi ko te primi

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 604
5.10.2011 19:26:32   
Selma.A.M
Meni nisu kesu ni pogledali,samo me pitala sestrica da li znam šta sve smijem unijeti ,ja sam rekla da znam-ona rekla ok onda idemo i tako i bi...Niti mi je ko gledao niti me je puno maltretirao oko toga,više su me davile imam li nakita na rukama,jesam li skinula lak za nokte, imama li šminke na sebi i tako to user posted image
Baš kako bebacha kaže sve zavisi od onoga ko te primi i kako je taj dan raspoložen user posted image  treba biti pripravan i spreman i da te prerove i da te ne prerove .........
Gift sitno Boga mi user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 605
7.10.2011 11:52:54   
Sonja
znaci sad se MORAJU nositi peleneuser posted image

prije 2 god. se nije moralo vec ako hoces das ako neces oni presvlace sa svojim

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 606
7.10.2011 21:36:56   
IvanaTz
Je li neko upucen u ovu situaciju? Ruzno, sta god da je, ruzno...user posted image

http://www.tip.ba/2011/10/07/tuzla-sef-ginekologije-od-kolegica-iznudivao-seks/

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 607
7.10.2011 21:41:07   
Nunichi
Ja nisam. Mozes mislit. user posted image
I meni mm sad poslao link, nisam nista cula gore. user posted image

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 608
7.10.2011 21:44:00   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: Nunichi

Ja nisam. Mozes mislituser posted image

Ne mogu...user posted image

Bas sam mislila da ces ti nesto znati o ovome... pih...

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 609
7.10.2011 21:54:53   
Sandrich
sve politicke igre...fujjjj..gadi mi se sama pomisao da se gore moram poroditi, nazalost user posted image

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 610
8.10.2011 23:56:43   
klemzi
IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Je li neko upucen u ovu situaciju? Ruzno, sta god da je, ruzno...user posted image

user posted image user posted image user posted image grozno, kakogod okreneš

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 611
9.10.2011 16:57:29   
sanela.asja

Je li neko upucen u ovu situaciju? Ruzno, sta god da je, ruzno...

Fuj, a i ta doktorica Enida user posted image user posted image kako joj vise nedadnu otkaz,ja sam ostala ogorcena njom sad kad sam se poradjala sreca pa je dosla neka dr.Brigic koja me spasilauser posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 612
9.10.2011 17:11:23   
klemzi
doktorica Enida
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 613
18.10.2011 20:43:37   
sejla 24
Kao prvo da vas pozdravim :))

Ja sam nova clanica slucajno udjem na ovu stranicu i pocnem citati vasa misljenja i iskustva sto se tice porodilista u tz..
Imam kcerkicu od 4 godine ..i sada sam opet u drugom stanju .usla sam u 7 mjesec pa me bas interesuje da li se sta promjenilo uvezi unosenjem svojih osobnih stvari  sta se sve mora ponjeti i sta primaju ...ako neko zna molila bih da mi odg..

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 614
18.10.2011 21:24:16   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Gift

IZVORNA PORUKA: Semica

Gift mila..pelene ponesi sa sobom..ja ponijela 6 KOM i sve su mi potrosili gore...Kad god dodju u sobu da presvuku bebu,traze pelenu...A mozes draga unijeti sta hoces-niko nista ne pregleda...Prime te,dadnu ti spavacicu i papuce...svoju odjecu izneses onome ko te dopratio i dok uzima podatke od tebe kaze ti da smijes unijeti to ,to i to ( vlazne maramice,pelene,uloske,jednokratne gacice,peskire,toalet papir,sokici u tetrapaku,za licnu higijenu smijes sve -cetkica,kaladont,sampon,gel za tusiranje,kremu neku,cesalj...smije i sminka...,mobiteli SMIJUuser posted image ..) ali uopce ne pregleda kesu...obavezno u kesu stavi stvari,ne u torbu...i na kesi napisi svoje ime i prezime...user posted image i sretno!!user posted image

e hvala na svjezoj i potpunoj informacijiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Evo cure su pisale zadnje informacije. Uglavnom sve sto ti treba za ta 24h mozes da poneses. Osim svoje odjece i papuca.

Sretno! user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 615
28.11.2011 12:05:50   
AAvalon
mile zenice, ima li neka da je u tz rodila na carski rez, da mi malo opise postupak?
posebno me interesuje nakon koliko vade kateter, kad dozvoljavaju da pocnes jesti i hodati, donose li odmah bebicu, jesu li dozvoljene posjete, koliko dugo se poslije lezi u bolnici i sl. ako imate jos neki koristan savjet, sve je dobrodoslo user posted image

hvala unaprijed...

Dum spiro spero

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 616
19.12.2011 23:46:53   
emy84
ja sam u tuzli rodila na carski. kako sam iznenada, prije termina zavrsila u bolnici, nisam znala sta smijem unijeti u radjaonu, pa mi je kesu neka odvratna med.sestra cijelu istresla i izvadila iz nje sta nisma smijela unijeti. inace imam jaaaako lose iskustvo, valjda jer nisma bila samo 24h, nego cijelih 5 dana i trebala jos i duze, samo sam rekla dr. da ja idem taj dan i vise ni sekunde ne ostajem. sestre sa ginekologije ok, super mi je bila sestra alma, njoj velika hvala jer mi je pomogla ustati iz kreveta, odvela me u wc ma divna je bila. i druge su bile ok. dr. me nisu ni gledali, oni u viziti prođu pored tebe kao pored stuba pa ce i terapiju pisati eto onako user posted image sestre koje rade sa bebicama su uzas. niti jedan mi nije bila spremna pomoci oko dojenja, kao sve one obecaju pedijatrima doci ce ali kad tu trebaju biti nigdje ih. po njima ja nisam bila u mogucnosto dojiti. moja sreca da sam izasla taj 5. dan iz bolnice pa sam nasla sestru koja me je kod kuce spasila mastitisa i pomogla mojoj maljusnoj curi i meni da se ustelimo tako da dojim evo vec 9 mj.

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 617
19.12.2011 23:49:04   
emy84

IZVORNA PORUKA: AAvalon

mile zenice, ima li neka da je u tz rodila na carski rez, da mi malo opise postupak?
posebno me interesuje nakon koliko vade kateter, kad dozvoljavaju da pocnes jesti i hodati, donose li odmah bebicu, jesu li dozvoljene posjete, koliko dugo se poslije lezi u bolnici i sl. ako imate jos neki koristan savjet, sve je dobrodoslo user posted image

hvala unaprijed...

postupak kod mog carskog je bio (kazem mog jer je bio hitan jer beba nije bila dobro) negdje oko 14:10 su mi stavili kateter i u narednih 5 min sam bila u sali za operaciju, brze bolje sam potpisala papire da pristajem, u sali je bila hrpa sestara koje su me spremale ukljucivale, infuzije, mazale jodom, prekrivale plahtama, ma sve je bilo brzo i ne znam da li je tako kod normalnog carskog. uglavnom, rodila u 14:30, probudila se ne znam u koliko sati jer nema sata nije bilo nigdje. ustala nisam cijelu noc, niti nesto pila. tek ujuto su mi dali kao pola case caja. cijelu noc bila sam primala infuzije sa lijekovima i mjerili su mi pritisak. prije jutarnje vizite su me probali dici na noge ali nije islo, pa sam tek uspjela oko podne. nikoga ne treba da iznenadi ako niko nista ne kaze za bebu. ja sam tek cula sta sam rodila i kako je moja cura sutradan oko podne. kateter izvade kad se ustane iz kreveta, i ode do wc-a. tad se da klizma (ja sma to sve uspjela nekih 20h nakon carskog) nakon toga donesu kao solju supe. a sutradan ujutru dorucak, rucak i normalno se jede.

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 618
22.12.2011 12:00:10   
AAvalon
emy84, hvala puno na odgovoru... ja sam totalno pogubljena user posted image  ali sad si mi dosta toga obajsnila, zaista ti puno hvala... zao mi je sto je tebi bilo tako negativno iskustvo, ja cu se barem psihicki pripremiti za takav tretman. a ne mogu da vjeruejm da ti nisu rekli za bebicu, odnosno cak donijeli da je barem vidis user posted image  ako vec nisi bila u stanju poslije operacije da se brines za nju... i svaka cast sto si preuzela stvar u svoje ruke i na dojenju 9 mjeseci user posted image user posted image user posted image

jos samo jedno pitanje, je li se smije unositi isto sto i u obicno porodiliste ili dozvoljavaju svoje pidzame i gace (uglavnom me interesuje za donji ves)? znam da se mora biti 5 dana, pa valjda ne moram toliko nosit one jednokratne gacice, sve se bojim zuljace me po rezu....

Dum spiro spero

(odgovor članu emy84)
Neposredna veza do poruke: 619
22.12.2011 12:07:48   
Sandrich
Aavalon vidim ti ces na carski pa da se i ja malo ubacim...i ja cu mozda morati ako se bebica ne okrene...pa me zanima jel znas koliko prije termina oni naruce na carski?
A sto se tice odjece, vesa cula sam da nedaju al ja mislim da se moze nekako pokusat prosvercati...ja sam prijateljici odnijela jednu kesu zabranjnih stvari s tim da sam jos jednu kesu dala babicama tako da nisu ni gledale...

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 620
22.12.2011 12:21:26   
AAvalon
Sandrich, ne znam koliko prije termina inace narucuju, ja idem svako par dana na CTG i kod prof. Fatusica na pregled i konsultacije, idem i sutra ujutro pa ce mi valjda reci kad bi mi radili CR.

mislim da nije svakome isto, kod mene je problem i infertilitet i tokoliza cijelu trudnocu a sad i posteljica koja je vec 3.stepen zrelosti i po rijecima dr "nece jos dugo izdrzati", pa ce valjda od toga i rezultata CTG-a zavisiti kad ce me raditi. ali mislim da inace cekaju ili 38. ili 39. sedmicu, zavisno zbog cega ides na CR. ja se iskreno bojim da ne krene porod sam od sebe pa da onda planirani carski postane hitni, sto sa sobom nosi i veci rizik user posted image

kad si ti mogla posjetiti svoju prijateljicu, nakon koliko dana poslije CR?

nadam se da ce se tvoja beba okrenuti kako treba, ipak je prirodno bolje... i brze se oporavis, brze i odes iz one bolnice, a i za bebicu je bolje ako je trudnoca normalna. u svakom slucaju, veliko sretno i hvala na info za zabranjene stvari, bas sam se zadeverala za te gace user posted image  moci ce valjda i meni neko nesto prosvercat.

Dum spiro spero

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 621
22.12.2011 12:38:29   
Sandrich
Znaci Fatusic je tu user posted image  Ja sam planirala ovih dana da ga pocnem ganjat za porod user posted image user posted image  al mi neko rece kao da ce valjda ici na duze putovanje u inostranstvo pa reko kud bas sad user posted image  a to si upravu za taj hitan carski..nadam se da ti nece tako biti, opet ja mislim da kod njeg nema masanja, kad te naruci da ce tako i biti user posted image
Ja prijateljicu nisam mogla vidjeti, samo sam kese donijela do porodiljskog i one joj unijele...al nesto sad kontam ja mislim da ona nije ostala 5 dana nakon carskog u bolnici vec ja mislim da je treci,il cetvrti dan izasla nesto nisam sigurna user posted image
Neka ti je sa srecom na pregledu a bit ce to aBd sve ok user posted image  

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 622
27.12.2011 19:40:28   
Selminja
Sandrich nema veze sto ti se beba jos nije okrenula,moja se okrenula pocetkom 8 mjeseca, a inace do 37 sedmice se mogu okrenut, mojoj drugarici u putu do bolnice se okrenuo, bila 37 sedmica. Ja se tad bila zabrinula sto bi mogla na carski, moja se curica okrenula, a ja opet zavrsi na CR.
Meni je bilo ok gore, jer ja nisam ocekivala nikakav poseban tretman niti specijalnu ljubaznost. Sto me zanimalo pitala sam, i dobila odgovor. Nisam cekala da mi sami kazu. Meni je bilo najgore sto nisam mogla rukovat s bebom, tj uzeti je iz krevetica i vratiti, a dok sestre docekas proso voz. Ostane se 4 dana, tj 4-ti dan ides kuci ne racunajuci dan kad je radjen CR, naravno ako je sve ok s mamom i bebom. meni je najgore palo to ostajanje gore,mislim da sam bila u blagoj depresiji gore, kad sam dosla kuci plakala sam od srece user posted image
Ja nisam imala nikoga gore i prema meni su svi bili ok, narocito dok sam bila u predradjaoni dok su trajale kontrakcije.
Ne primaju se posjete,tvoji ti mogu donijet uloske i higijenu, odjeca i hrana ni pod razno. Ja mislim da se gore ostaje 4 dana najvise zbog ishrane, zeni samnom u sobi je mama prosvercala sok gusti,ona popila casu, citavu noc je plakala od bolova u stomaku, ne smije se nista jesti sem njihove hrane, koja je meni btw bila dobra. I da, tvoji mogu dolaziti da vide bebu, iznesu je na ono staklo i to je to.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 623
27.12.2011 19:55:23   
Sandrich
Selminja srce si user posted image  hvala na informacijama user posted image  Ma i meni je najgore to ostajanje gore, pogotov sto znas i sama da E. dolazi na kratko pa me bas dusa boli sto necemo biti zajedno 5 dana ako budem isla na CR..al eto sve se nadam da bi se beba mogla okrenuti....De mi reci jel smijemo mi svoju spavacicu nosit da znam dal da kupujem za bolnice maksuz??
Kako si ti?Kako ti je bebica?

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 624
27.12.2011 20:01:48   
d.dita
Pošto je hladno vrijeme obavezno ponijeti deblje čarape, ja ponijela tanke pamučne pa mi bilo baš hladno, a sestre su napominjala da ih se skine prije vizite, što mi je stvarno glupo.  Vidim niko nije pisao o napadima kašlja posle carskog reza, ranu obavezno stisnuti presavijenim peškirom ili paklom maramica. I što se meni desilo, zaboravili mi donijeti supu posle klizme, tako da mi servirka sutradan nije dala ni doručak ni ručak, mislila da nije nešto u redu, tako da sam tek treči dan dobila nešto da jedem.

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *