|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Tuzla
19.7.2011 16:19:43   
Sonja
semice ja imam br. jedne babice sto je vodila te pripreme kad smo ja i nunichi bile trudne
sad ne znam ko ih vodi
ali ako hoces mogu ti dati br. te babice pa da pitas..
najbolje je otici u 9. ono kad se priblizi termin..

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 576
19.7.2011 19:06:12   
Semica

IZVORNA PORUKA: Sonja

semice ja imam br. jedne babice sto je vodila te pripreme kad smo ja i nunichi bile trudne
sad ne znam ko ih vodi
ali ako hoces mogu ti dati br. te babice pa da pitas..
najbolje je otici u 9. ono kad se priblizi termin..

Pricala sam sa sweet i. i rece mi onda da to vrlo kratko traje i da se vise u skoli za trudnice u DZ nauci...a posto sam isla u skolicu necu se maltretirati i ici i na gradinu...( da je hladnije vani mozda i bi )user posted image u svakom sl.hvala ti punooooooooooooooooooooooooouser posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 577
21.7.2011 14:35:44   
Sonja
nema na cemu...user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 578
28.7.2011 19:19:53   
pahuljica_25
e ja bih išla na gradinu na te vjezbice iako jos nisam ni u DZ počela,tek od septembra....ako ima neko da mi se pridruzi čisto radi društva bujrum.....user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 579
29.7.2011 14:27:07   
Semica
i mene zanima isto koja babica i dr. su na gradini na lijepom glasu da tako kazem...

Sonjice...ja bih ti savjetovala u DZ-dr.Dragovic Jasminu-meni vodi trudnocu trenutno...uvijek nasmijana-bistre glave...zna svoj posao...ova Ajdzajlic-ili kako vec-prijateljica mi ide kod nje i nikako nije zadovoljna..kaze da zena ne zna nista sama reci osim ako joj ne postavis 1000 pitanja...

A privatnika sto se tice najbolji je dr.Omeragic ( jeste malo skuplji...kod njega je UZ u drugom i trecem trimestru 50KM ali vjeruj mi UZ je prve klase...a dr.je najdetaljniji kod kojeg sam ja bila-a proomijenila sam ih mnogo)
Dr.Blitvic isto nije losa...kod nje je UZ 30KM...samo sto se njen aparat za UZ i kod Omeragica ne mogu porediti....ali opet 20KM razlike nije malo....pa eto odluci...

(odgovor članu *sunce*)
Neposredna veza do poruke: 580
19.9.2011 15:38:06   
Sarajka Lala
Pozdrav svima,

Zanima me koliko se dana ostaje u porodilištu ukoliko je porođaj protekao uredno?? I koliko medicinskog osoblja (sestara, babica) bude oko porodilje za vrijeme porođaja)) Unaprijed hvala na odgovoru...

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 581
19.9.2011 15:40:22   
sanela.asja
Ako se porodite normalno (prirodno)ostajete jedan dan,kod njih je nesto ako se prordite do ponoci idete sutra kuca,a ako se porodite posla ponoci ostajete jedan dan user posted image ,a na porodjaju bude doktor,sestra i babica

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Sarajka Lala)
Neposredna veza do poruke: 582
19.9.2011 15:50:58   
Gift
Sanela jel bas detaljno pregledaju torbu na prijemnom...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 583
19.9.2011 18:19:53   
sanela.asja
Ne meni nisu nista rovinjali,neko kaze da bas pregledaju meni nisu nista.Daju licnu higjenu,uloske,gacice za jednokratnu upotrebu,peskir ,gel za tusiranje,ja unjela i carape user posted image ..
Od pica daju vodu u malim flasicama i sok al samo u tetrapaku,od hrane nista

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 584
29.9.2011 22:42:32   
d.dita
Šta se sada nosi za bebu kada se pođe na porod? Prijateljica mi je ušla u 9mj ovih dana i neko joj je danas rekao i da se odma nose stvari za bebu pri prijemu u bolnicu. Hajde ako se neko skoro porodio u Tz da se javi!

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 585
29.9.2011 22:45:31   
Sandrich
ako bude zenica iz tz ili okolice da bi isle na  vjezbice nekad u novembru nek se jave user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 586
3.10.2011 7:01:25   
jacy11
cao cure moje blizi mi se porod pa me zanima da li je neko imao porod sa stabizmom i dali se moraju skinuti naocale prilikom poroda,unaprijed vam se zahvaljuem pusicaaaaaaaa

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 587
3.10.2011 11:11:42   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: d.dita

Šta se sada nosi za bebu kada se pođe na porod? Prijateljica mi je ušla u 9mj ovih dana i neko joj je danas rekao i da se odma nose stvari za bebu pri prijemu u bolnicu. Hajde ako se neko skoro porodio u Tz da se javi!

ja sam na prvom porodu imala spremne stvari za bebu ali mi to nije trebalo. ostala sam gore samo jedan dan i tada su oni koristili njihive pelene i ostalo. to je bilo u januaru prosle godine. sada sam u 38. sedmici i bila bih zahvalna za informaciju o tome kako te stvari stoje sada. ja spakovala sto mi treba za mene a nisam nista za bebu... mozda da ubacim koju pelenu?

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 588
3.10.2011 12:56:20   
d.dita
I mojoj prijateljici je druga trudnoća, tako da nije išla na vježbe i nije se ništa posebno raspitivala. Međutim čula je da se nose pelene, šampon, kreme, maramice, garderobica u koju se beba odmeh obuče posle poroda  i garderobica za bebu pri izlasku iz bolnice. Ali ta informacija nije pouzdana! One je zvala bolnicu ali nije uspjela dobiti nikakve informacije, tako da će njen muž otići u dz da se raspita kod njih. A valjda nam se javi neka forumašica što ima friške vijesti!

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 589
4.10.2011 17:37:25   
*sunce*
Rodica mi se porodila prije dva mjeseca, ponijeti sa sobom na odjeljenje možete samo lični pribor, nešto od voća, ona je porođena na carski pa kad sam treći dan otišla da joj odnesem uloške, ponijela sam sok i vodu, ali sestra nije dala da se unese. Bebe što se tiče daju samo pelene da se ponesu, zapravo i kažu odma ondje u prijemnoj da se trebaju kupiti pelene i to čitavo paklo, ne može valjda par komada da se unosi.

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 590
4.10.2011 18:14:28   
Gift

ja imam ovu info: za bebu se pri prijemuuser posted image ili nakon porodaja donese paklo pelena i vlazne maramice...a kad beba i mama budu izlazile onda garderobica koju sestre bebi obuku...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 591
4.10.2011 18:45:36   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Gift

ja imam ovu info: za bebu se pri prijemuuser posted image ili nakon porodaja donese paklo pelena i vlazne maramice...a kad beba i mama budu izlazile onda garderobica koju sestre bebi obuku...

Ja sam se porodila prije dva mjeseca i ide ovako kako je Gift napisala : pelene i maramice odmah ili da suprug donese odmah nakon porođaja a odjeća tj odjelce u kojem beba izlazi tek na otpustu user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 592
4.10.2011 18:48:01   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: jacy11

cao cure moje blizi mi se porod pa me zanima da li je neko imao porod sa stabizmom i dali se moraju skinuti naocale prilikom poroda,unaprijed vam se zahvaljuem pusicaaaaaaaa

Ja sam morala skinuti naočale tokom porođaja prije 4 godine tj na porođajnom stolu (sestrice ih uzme ) a sad sam na carski drugi put i isto sam ih morala skinuti user posted image

(odgovor članu jacy11)
Neposredna veza do poruke: 593
4.10.2011 19:09:48   
Semica
Evo da vam i ja napisem oko tog nosenja stvari za bebu...pelene MORAJU odmah sa majkom ( po prijemu ih mama nosi sa sobom )...jer dok je u bolnici svaki put kad dodju da presvuku bebu,mama im daje pelene...a odjeca u kojoj ce beba izaci se donosi tek onaj dan kada bebi treba kuci...isto je i sa oodjecom za mamu...

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 594
4.10.2011 19:12:46   
Semica

IZVORNA PORUKA: Sarajka Lala

Pozdrav svima,

Zanima me koliko se dana ostaje u porodilištu ukoliko je porođaj protekao uredno?? I koliko medicinskog osoblja (sestara, babica) bude oko porodilje za vrijeme porođaja)) Unaprijed hvala na odgovoru...

nakon porodjaja,ostajes 24h i ako je sve ok i sa tobom i sa bebicom,idete kuci...za vrijeme kada tiskas ( kada si u radjaoni ) bude doktor/ica i babica...a dok trudovi traju onda te pregleda neki dr. iz te smjene...mene su 4 doktora pregledala dok sam gore boravila i cak i 2 sestre...

(odgovor članu Sarajka Lala)
Neposredna veza do poruke: 595
4.10.2011 19:21:12   
Semica
Gift mila..pelene ponesi sa sobom..ja ponijela 6 KOM i sve su mi potrosili gore...Kad god dodju u sobu da presvuku bebu,traze pelenu...A mozes draga unijeti sta hoces-niko nista ne pregleda...Prime te,dadnu ti spavacicu i papuce...svoju odjecu izneses onome ko te dopratio i dok uzima podatke od tebe kaze ti da smijes unijeti to ,to i to ( vlazne maramice,pelene,uloske,jednokratne gacice,peskire,toalet papir,sokici u tetrapaku,za licnu higijenu smijes sve -cetkica,kaladont,sampon,gel za tusiranje,kremu neku,cesalj...smije i sminka...,mobiteli SMIJUuser posted image ..) ali uopce ne pregleda kesu...obavezno u kesu stavi stvari,ne u torbu...i na kesi napisi svoje ime i prezime...user posted image i sretno!!user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 596
4.10.2011 19:31:34   
Selminja
Semice i Selma hvala na informacijama!user posted image user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 597
4.10.2011 19:49:56   
Sandrich
a jel neko zna kakva je procedura kada muz zeli prisustvovati porodu?kad on dolazi? user posted image  cisto informativno user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 598
4.10.2011 20:01:58   
sanela.asja
Cula sam da se za to mora unaprjed gore najaviti pa to oni upisu nesto user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 599
4.10.2011 20:31:38   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Sandrich

a jel neko zna kakva je procedura kada muz zeli prisustvovati porodu?kad on dolazi? user posted image  cisto informativno user posted image user posted image

Kazes da zelis da muz prisustvuje na samom prijemu. I oni ti kazu ako ta radjaona bude slobodna i ako porod bude tekao bez problema zvacemo ga. Neka bude pripravan. user posted image
I onda ti odes, on ceka, ti guras, on ceka i pred kraj ti kazu e hajde sad u svoju radjaonu, istusiras se i ides. Doktorica pozove muza, obuku ga i  on te doceka u radjaoni. Tako je barem kod mene bilo.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *