|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Tuzla
1.3.2011 21:01:40   
sweet insanity
Bit će da je individualno-- jednoj je super,drugoj nije, sve izgleda zavisi kako se kome potrefi i kakav je dan :) Ja nemam pojma ko će me porodit ali ko god da se zdesi tada na dežuri nadam se da ce bti fini :)

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 551
1.3.2011 21:05:43   
klemzi
Tako je slatki insanu user posted image Ma samo da Bog da da tebi bude porod lagan, nije ni važno ko je tu. Svi ipak odrade svoj posao, a to je najvažnije,a jedan dan ćeš izdržati kakav god bude. Sretno ti!

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 552
1.3.2011 21:15:08   
sweet insanity
Hvala puno! Ima još vremena do poroda al vec se lagano psihicki pripremam :)

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 553
1.3.2011 22:58:19   
Amam
Ma nista se ne brini,bice to aBd sve dobro,sto kaze klemzi ,svi na kraju odrade svoj posao...

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 554
19.4.2011 16:03:24   
Sonja
ej drage tuzlanke treba mi info da li neko zna neku sestru ili babicu ili patronaznu da zna o dojenju i da bi dosla kuci da pokaze prvorotki kako da doji????al da je stvarno dobra

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 555
19.4.2011 19:24:52   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Ja nisam, ali ti se mogu raspitati kakav je. 

Bilo bi super, voljela bih da cujem koje iskustvo. Hvala!

Joj ja sam ovo totalno smetnula. user posted image user posted image

Ali sutra drugaricu vodim na gak na psiho-fizicku pripremu, pa cu da razaberem obecavam. user posted image
Ako hoces s nama da "disemo" sutra, bujrum. user posted image To je u 13:30, ako si za posalji pp da se dogovorimo.

Neposredna veza do poruke: 556
19.4.2011 23:30:21   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: Sonja

ej drage tuzlanke treba mi info da li neko zna neku sestru ili babicu ili patronaznu da zna o dojenju i da bi dosla kuci da pokaze prvorotki kako da doji????al da je stvarno dobra

Ja znam da sestra Ljubica (cini mi se da se tako zove, starija zena, crne, kratke kose) iz doma zdravlja dolazi tako privatno kuci ali nemam licnog iskustva s njom... Nadji je u domu zdravlja i pitaj user posted image

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 557
21.4.2011 11:16:10   
Sonja
jel na djecijem u DZ..reci cu toj zeni nek njen muz ode pa da je proba naciuser posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 558
21.4.2011 11:41:31   
Meri29
Jest u Dz,mislim da bih ti mogla naci i broj telefona njen

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 559
27.4.2011 9:44:53   
Alma_27
Sestra Ljubica je odlicna. meni je dolazila. poslacu ti njen broj na privatnu poruku ako zelis. ona je vec nekoliko mjeseci u penziji pa je neces naci u domu zdravlja

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 560
4.5.2011 13:48:50   
Sonja
moze posalji mi
bitno je samo da lijepo objasni sve o dojenju
izgleda da ce ona i mei biti potrebna pa ce mi br. dobro dociuser posted image
hvala

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 561
8.6.2011 20:56:04   
Selma.A.M

Žene koje su ležale u bonici npr na čuvanju trudnoće šta ste ponijele gore ?
Ja sutra trebam na kontrolu i sad neštoi sjedim i mislim se jao pa šta ako dr mi kaže da idem gore user posted image  i uhvati me panika....Jeste da čisto sumnjam ali opet šta ako ????  Jer mi je rečeno da ću ranije morati leći gore .......
Ajde pliz napišite šta vam je sve trebalo---Ja kad sam stala misliti ja bi ponijela cijelu kuću jer mi uvijk nešto zafali.....

Evo šta bi ja počela spremati pa neka stoji,a vi ako mislite da nešto ne treba kažite da brišem:
-spavaćica
-papuče
-peškir
.kaladont
-četkica za zube
-sapun
-čaša za piće
-maramice
-vlažne maramice
-dnevni ulošci
-gaćice pamučne
-čarape
-jedne novine (zbog dosade)
-mobitel i punjač
-žvake
-krema za ruke i lice
-štapići za uši (bez ovo dvoje predzadnje i zadnje ja ne mogu ni jedan dan)
-labelo ......
E sad da li da ponesem odmah i stvari za nakon porođaja tj jednokratne gaćice,uloške VIR80 i to jer ne znam da li ću smijeti imati posjetu........

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 562
9.6.2011 0:12:22   
Hannan
Da podignem temu :)
Nisam gore lezala tako da ne znam sta treba, ali mislim da ti ulosci i to za poslije poroda ne treba, jer posjete imaju, a i ako slucajno ne budu  muz ili neko moze donijeti sestre ce uvijek unijeti.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 563
9.6.2011 10:28:37   
myrkić
Eh ovako, koliko ja znam jer sam se porodila prije tri mjeseca toliko cu i da ti kazem :)

Sve sto mozes ponijeti gore i sto ce tio primiti jeste slijedece:
_ pastu za zube i cetkicu
- cetku za kosu
-uloske obavezno
-vlazne maramice
-peskiric
-uglavnom torbicu stvari za higijenu to daju da sad ne nabrajam znas sta ti treba ugl.
- i mobitel moze
ali sta ti ne treba je slijedece:
-spavacica (dobijes njihovu krpu da kazem od spavacice)
- papuce (imaju njihove gumenjare) ahhaa
-gacice (to oni nedaju unijeti_)
-carape
- novine nisam sigurna da ces moci unijeti ali probaj
Et to je nesto cega se mogu sjetiti u momentu. A sto se tice hrane i pica sve ti muz moze donijeti kad se porodis, znaci bilo kojoj sestri da da one ce tebi donijeti. Ali samo voce, plazmu keks i sok moze kupiti jer bilo kakvu hranu da donese oni vracaju. Tako da se nemoj pretrpavat puno bez razloga, mnogo ti toga nece trebati. A to da ces morati ranije u bolnicu, sad nisam sigurna ali mislim da mozes ponijeti ti odmah sokice, voce i tak to. Opet ces vidjeti kad dodjes gore i ako te ostave, pitaj sta ti jos mozes unijeti i komotno ti neko od tvojih m oze isporuciti odmah ;)
Nadam se da sam sta pomogla et bar koliko ja znam... Sretno u svakom slucaju.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 13.7.2011 19:47:32 >

Neposredna veza do poruke: 564
9.6.2011 10:37:16   
de_de
Selma ja sam lezala 3 dana do porodjaja na B ginekologiji. Mozes unijeti SVE sto pozelisuser posted image user posted image user posted image , novine obavezno, al vjeruj mi nece ti trebati jer u sobi bude toliko zena da citav dan samo pricas, tracas, pricas... ma milima. Malo sale
A sad ozbiljno, najbolje ti je ponijeti spavacicu zbog pregleda, al ja kako sam bila u 11 mjesecu bila sam u pidjami, gacice obavezno, grudnjak, soka, kozmetiku, nesto za jelo... ma znas sta i ako te ostave taj isti dan muz ti moze doci u posjetu i donijeti ti sve sto ti treba. Ali kad krenes na A ginekologiju ( predradjaonu) sve te stvari, osim onih koje su dozvoljene u predradjaonici ( ja mislim da ima spisak) mora ostaviti da neko dodje po njih.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 13.7.2011 19:48:03 >

Keno mamino zlato
22.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 565
9.6.2011 10:41:39   
de_de
Sto se tice ulozaka VIR 80 najbolje ti je da ih poneses odmah sa sobom (bar je moje iskustvo takvo), jer odmah nakon porodjaja, kada odlezis ja mislim 2 sata i kada te presvuku u novu spavacicu pitaju te gdje su ti stvari da ti stave ulozak i onda ides na odjel gdje ces se druziti sa svojim bebacem.
Gacice sam ja ponijela, al nisam koristila, jer se ulozak nekako sam drziuser posted image user posted image user posted image user posted image , zalijepi se, tako da sam ih podijelila ostalim zenama, al su mi zato dobro dosle kada sam dosla kuci, jer su veoma lagane.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 566
9.6.2011 13:25:54   
Selma.A.M
Hvala puno ....Ja sam se spremila za svaki slučaj  jer ipak imam dobrih 30 dana do 9 mjeseca pa opet kad padne odluka o sekciji tj carskom znači 60 okruglo do termina.  a ni carski  nebude odmah već tek polovinom 9 mjeseca (ne znam kako odlučuju jer mi je prvi porođaj bio prirodno) ali danas na kontroli kod ginekologa rekli su mi da ću tek poslije 24 juna gore znači 2 nedelje prije ulazka u 9 mjesec..........Pa malo mi je laknulo jer mi je bolje kod kuće user posted image

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 567
9.6.2011 13:47:22   
Gift
koliko treba pakala ulozaka ponijeti?

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 568
9.6.2011 13:56:17   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Gift

koliko treba pakala ulozaka ponijeti?

Ja sam ponijela tri pakla i bilo mi je dovoljno za gore,ali sam ja 12 sati nakon porođaja puštena kući..
Da sam ostala duže trebalo bi mi još jedno paklo najmanje..Ali uvijek ti neko može poslati po sestricama...Meni je moj muž npr poslao kilo banana ujutro u 10h jer su mi bile naumpale user posted image  a već u  pola 12 sam puštena kući ..........

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 569
9.6.2011 14:06:42   
de_de
Vidim da ste obadvije iz Tuzle, pa zasto ne odete na psihofizicke pripreme za trudnice na Gradinu. Ide se samo par puta, meni su bas dobro dosle, iako sam samo jednom otisla. Mozete dobiti informacije iz prve ruke ( vjezbe vodi jedna od babica) o svemu sto vas zanima. Meni ih je prporucila Nunichi i jos joj dugujem milku sa ljesnacima za touser posted image user posted image
Ako vas zanimaju vjezbe nazovete porodjajno i pitajte za njih ili posaljite pp Nunichi pa neka vas uputiuser posted image

Keno mamino zlato
22.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 570
20.6.2011 11:25:35   
jacy11
cao drage moje trudnicice,kako ste,mene zanima imali neko termin poroda u oktobru i imali neko ko se skoro poridio pa da nam kaze svoje iskustvo sta ponjeti kada se krene u porodiliste i ostalo sto vam padne na pamet,unaprijed vam se zahvaljujem
user posted image

Neposredna veza do poruke: 571
21.6.2011 10:12:50   
Sonja
sweet nam se skoro porodila pa se nadam da ce se javiti i podijeliti iskustvo sa nama

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu jacy11)
Neposredna veza do poruke: 572
13.7.2011 18:22:34   
Semica
zar imaju i gore na Gradini...ja koliko sam cula svi spominju samo DZ...moze li malo vise infooo...bilo ko ko je upoznat sa ovim sto me zanima....user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 13.7.2011 19:46:42 >

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 573
13.7.2011 18:32:47   
Selma.A.M
Semice ima itekako,raspitaj se kod Sweet insanity ona je išla dok je bila trudna mislim da čak ima i br telefona pa je pitaj user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 13.7.2011 19:47:02 >

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 574
14.7.2011 19:28:51   
Semica

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Semice ima itekako,raspitaj se kod Sweet insanity ona je išla dok je bila trudna mislim da čak ima i br telefona pa je pitaj user posted image

Hvala Selmauser posted image ...pitat cu je...mislim da je pametno pojaviti se gore makar jednom na tim pripremama...user posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *