|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
5.1.2012 22:32:52   
lejla80
Evo jedno mahanje i od mene..vidim vi o fakultetima heh...ne mogu sve da citam danas sam bas u frci bila..Obavila veliku kupovinu za rodjkas..sutra slijedi spremanje....
Palachinken bas mi je zao M...kasalj je bas dosadan..nadam se da ga ne budi dok spava..Ja sam pravila A onaj nekakav caj od Hanady al nisam sigurna moze tvoj bebi da ga pije jer je jos mali

2011.
2016.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3201
5.1.2012 22:37:12   
canim
Ja padobranac user posted image nama bio rodjendanko, sad pripadamo oficijalno drugoj temi, nego slavlje ce biti za vikend, lejla80 gdje cete tortu naruciti, joj ja jos nisam odlucila user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 3202
5.1.2012 22:42:36   
lejla80
Joj Canim bas nesto razmisljam o tebi..kontam ti se rijesila al haman nisi heheh...Ja sam narucila tortu u Zenici..u subotu stize a mogu ti reci da sam se dvoumila izmedju nekih sa FB ima par stranica..mogu ti poslati imena ako hoces na pp..

Velikoj curi i ovdje sretan rodjendan, da nam bude zdrava, sretna i da slusa mamicu..a ti mamice malo nam se cesce javljaj..pusa objema

2011.
2016.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3203
5.1.2012 22:47:00   
canim
IZVORNA PORUKA: lejla80

Joj Canim bas nesto razmisljam o tebi..kontam ti se rijesila al haman nisi heheh...Ja sam narucila tortu u Zenici..u subotu stize a mogu ti reci da sam se dvoumila izmedju nekih sa FB ima par stranica..mogu ti poslati imena ako hoces na pp..

Velikoj curi i ovdje sretan rodjendan, da nam bude zdrava, sretna i da slusa mamicu..a ti mamice malo nam se cesce javljaj..pusa objema

Ma juce smo mi imali najobicniju tortu, za prvu pomoc jer nisam ocekivala nikoga pa su samo dosli moji i od mm roditelji,  sve sam zovnula u nedelju jer je juce bio radni dan.
Haj mi posalji informacije, a ti iz Zenice jeli rade dostavu ili moram ja ici po to ? Nesto mi se ne da do zenice ici radi torte user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 3204
5.1.2012 22:48:57   
lejla80
Ne vjerujem da imaju dostavu..ja sam inace Zenicanka pa ce mi dostaviti moji ..pp stizeuser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3205
5.1.2012 22:52:24   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: taurus

e pa stvarnouser posted image

na ovom forumi svi bolje znaju od doktora, farmaceuta, stomatologa....
čak znaju i šta ko uči na fakultetu....svašta

ne tvrdim da je apotekarica koja je dala takav odgovor u pravu....ali ovako komentarisati mi je strašno
svi se prave pametni...pa što pitate kad znateuser posted image

odete kod pediajtra pa mu ne vjerujete, pa tražite drugo mišljenje...pa što uopšte ići pedijatru kad žene na forumu znaju sveuser posted image

meni kada treba savjet o nečemu što ne znam pitam onoga ko se školovao za to i pitam ga jer mu vjerujem....normalno mi je pravni savjet tražiti od nekoga ko je studirao pravo i pri tome ne komentarišem šta je učio na fakultetu
ako mi treba savjet o odgoju djece pitam prijateljicu koja je studirala pedagogiju itd

na kraju krajeva i ljekari imaju različita mišljenja, ja kada sam dobila temperaturu (u vrijeme mog 15-eto dnevnog dojenja sa prvom bebom) pedijatrica koja nam je kućni prijatelj mi je savjetovala da prestanem dojitiuser posted image
šta sam ja trebla...reći da žena nema pojma...da nije ništa naučila na fakultetuuser posted image

Ja se sa tobom slažem od A do Ž. VEOMA je opasno zdravstvene savjete tražiti i odluke o terapijama donositi na osnovu forumskih postova, čak i tekstova na internetu koji mogu izgledati vrlo pismeno.

No vjerujem da ćeš se i ti složiti da je znanje o dojenju kao kompletnom procesu kod naših zdravstvenih radnika, ako se nisu na tu temu dodatno obrazovali i informisali već ostali na nivou fakultetskog gradiva, veoma oskudno i ne jasno. Današnji najveći autoriteti pedijatrije, neonatologije, čitave institucije posvećene istraživanju dojenja daju vrlo nedvosmislene i lako dostupne preporuke. Naravno da su namjenjene stručnjacima, ali ih oni slabo potraže.
Naravno da postoje slučajevi kad je prestanak dojenja pod moranje, i kad je simptom takvih stanja visoka temperatura, no to mora dijagnosticirati ljekar.
Meni je lično tužno da naši građani sa dosta razloga nemaju povjrenje u zdravstvene radnike i farmaceute user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3206
5.1.2012 23:21:07   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: taurus

e pa stvarnouser posted image

na ovom forumi svi bolje znaju od doktora, farmaceuta, stomatologa....
čak znaju i šta ko uči na fakultetu....svašta

ne tvrdim da je apotekarica koja je dala takav odgovor u pravu....ali ovako komentarisati mi je strašno
svi se prave pametni...pa što pitate kad znateuser posted image

odete kod pediajtra pa mu ne vjerujete, pa tražite drugo mišljenje...pa što uopšte ići pedijatru kad žene na forumu znaju sveuser posted image

meni kada treba savjet o nečemu što ne znam pitam onoga ko se školovao za to i pitam ga jer mu vjerujem....normalno mi je pravni savjet tražiti od nekoga ko je studirao pravo i pri tome ne komentarišem šta je učio na fakultetu
ako mi treba savjet o odgoju djece pitam prijateljicu koja je studirala pedagogiju itd

na kraju krajeva i ljekari imaju različita mišljenja, ja kada sam dobila temperaturu (u vrijeme mog 15-eto dnevnog dojenja sa prvom bebom) pedijatrica koja nam je kućni prijatelj mi je savjetovala da prestanem dojitiuser posted image
šta sam ja trebla...reći da žena nema pojma...da nije ništa naučila na fakultetuuser posted image

Ja se sa tobom slažem od A do Ž. VEOMA je opasno zdravstvene savjete tražiti i odluke o terapijama donositi na osnovu forumskih postova, čak i tekstova na internetu koji mogu izgledati vrlo pismeno.

No vjerujem da ćeš se i ti složiti da je znanje o dojenju kao kompletnom procesu kod naših zdravstvenih radnika, ako se nisu na tu temu dodatno obrazovali i informisali već ostali na nivou fakultetskog gradiva, veoma oskudno i ne jasno. Današnji najveći autoriteti pedijatrije, neonatologije, čitave institucije posvećene istraživanju dojenja daju vrlo nedvosmislene i lako dostupne preporuke. Naravno da su namjenjene stručnjacima, ali ih oni slabo potraže.
Naravno da postoje slučajevi kad je prestanak dojenja pod moranje, i kad je simptom takvih stanja visoka temperatura, no to mora dijagnosticirati ljekar.
Meni je lično tužno da naši građani sa dosta razloga nemaju povjrenje u zdravstvene radnike i farmaceute user posted image

Svaka vam je zlatnauser posted image , ja vise vjerujem bilo kakvom doktoru i farmaceutu ma po kakvoj bolinji je zavrsio,ipak je zavrsio fakultet nego googlsveznalicama i forumima.Volim cuti licna iskustva ali poslusam onog ko je izucio ono o cemu prica.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3207
5.1.2012 23:48:55   
animagical
heh...kako ko sta izuci...ja da sam sam slusala dr masica ne bih dojila 6 sedmica iza poroda uz clexan,jer je smatrao da ne trebam....ne mozese kod nas covjek osloniti na jedno misljenje pa dzaba!

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 3208
5.1.2012 23:50:44   
animagical
nego, mi isli setati oko 7 i  uhvati nas kisa,bio je trk do auta....uh...valjda nece nista biti

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3209
6.1.2012 0:01:52   
rose
IZVORNA PORUKA: lejla80

heh i ja sam imala zelju neku lijepu tortu s fondanom...al svekar imao zelju da oni tortu donesu...i nisam se pokajala sto sam dozvolila...nije bio fondan vec kreme i nesto kao winnie the pooh...al je bila blaga i ukusna i apsolutno svi su komentarisali da je torta odlicna...sto mi je i bilo vazno a kad S krene da izvoljeva s likovima iz crtanog filma...onda cemo razmisliti user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 3210
6.1.2012 8:39:15   
Bebica11
jutro zeneeee

sta ovo nema nikoga, samo majke cije bebe muce grcici budneuser posted image user posted image user posted image

nemojte se smijati al ja se naspavala valjda organizam navikao na malo sna, N je bila mirnija sinoc tj spavala je 2h izmedju hranjenja, jedino u 3h je opet imala seansu od sat i pol, plac, bljucanje, trazi da jede pa stane itd itd

N je sinoc imala stolicu hB i to sve proslo van peleneuser posted image tako da bar jedna briga manje narednih par dana, mada bih ja voljela da je ima cesce da izbaci zutilo al bice dobro aBd

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 3211
6.1.2012 8:43:48   
Sensia
ma proci ce i grcici nek su one nama samo zive i zdrave hB

sto rekla cicibanka moram sakriti ogledala po kuci jer se prepadnem kad prodjem

juce gledam navakcini dosla djevojka sa bebom starom oko mjesec i po, na njoj stikle, puna sminka,parfem, nakit......sta sve ne
i kontam Boze kad je ona ustala da to sve napravi kako je uspjela pored bebe izvuci onaj tus  na ocima user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  a onda vidim muzu podocnjaci do koljena pa skontah user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3212
6.1.2012 9:07:39   
Sensia
Ima li koga da kahvenisemo user posted image  sad ce ova moja zvrka na noge lagane a pod testom smo ne stavljanja u sjedalicu ljulju da vidimo hoce li manje zraka gutati pa nemam kud kad se probudi user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3213
6.1.2012 9:24:21   
palachinken
Sensia vjeruj mi ja sam prvih mjeseci izlijetala iz kuće ko da me neko goni. Dok njega spremim i podojim, bjež napolje, da imamo više vremena za hodati do slijedećeg obroka. A šminka, frizura - šta pa to sad bi? user posted image E onda sam počela ''''sukat'''' siku napolju, pa smo se dosta opustili. Nekad on galami dok se ja spremam, ali šta ću mu ja - sit je, presvučen, ništa ga ne boli, pa ga ostavim nek drami koji minut.

A kad smo kod struke, nije svejedno kad se svi prave pripametni, a u mojoj struci su SVI pametniji od mene koja imam 5 godina kole u tom. Od majstora, hajd njih kao i razumijem, do svakog investitora i pogotovo, njihovih gospoja. Svi sve znaju, a meni je najlake jer mi kompjuter sam crta. user posted image

Mahdi je sinoć kaljao u snu, ali ja njemu skroz malo slina izvučem. Mu veli da ga vodimo doktoru, ja nisam muterija. Nastaviću dalje sa ovim to radim, pa ako se ne popravi, otići ćemo.

< Poruku je uredio palachinken -- 6.1.2012 9:27:55 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3214
6.1.2012 9:33:11   
senka27
user posted image user posted image user posted image jao dobra si ...velis muzu podocnjaciuser posted image user posted image

nasmija me bas...nego hajde pristavi tu kaficu...:)

i mi smo opet imalo burnu noc...ali sta je tu je...sve to bude i prodje

sad moram starijem cildrencetu pravit dorucak a i ja bih trebala sta pojestiuser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3215
6.1.2012 9:35:12   
palachinken
senka, vidjela sam vam sliku u wrapu, super izgledate!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 3216
6.1.2012 9:50:12   
Sensia
nama je sad hladno da hodamo palacinko a tako bi rado :-( jer se i ona smiri bas al proco ce i to

ja ne bih mahdija vodila jer su dz puuuuuni bolesne djece mijuce bili na boci.....tako da akonema turu neka vas kuci

senka proci ce i grcevi ja sam vise povilenila

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3217
6.1.2012 10:15:19   
senka27
hvala palacinkiceuser posted image

a to Mahdica kasljuca...dusaaa...ma kod vas je zrakuser posted image nista cudno nije...

mi smo u Sa ali ipak smo vise u nekom predgradju tako da je bas izdvojeno iz smoga...poprilicno je lijep zrak

cuvaj M mazi ga i pazi i ne znam sta bih rekla mozda da ipak ne ides u dz dobro sensia kaze

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3218
6.1.2012 10:43:05   
ciciban26
Jutrooooo moje dame user posted image
Nama noc-gluho bilo...curetak je cijeli dan juce preplakala,sinoc spavala uz plac na prsima mm i oko 3 se ukakila,malo vodenasto bilo i od tad se smirila. Kontam mozda je malo uhvatio onaj moj virus ali hB za sada je dobro,samo joj stomo krci komsije budi
E Sensia ja se pronasla u opisu ove tvoje user posted image user posted image user posted image user posted image . Ja se ne usudjujem iz kuce izaci bez sminke,ovako E na siku ja pred ogledalo i malo se namackarim user posted image user posted image user posted image Mama mi pred Bajram kupila cizmice sa stabilnom gumenom petom tako da su mi najsigurnije niti se klizu,nit su neudobne a toooopllleeeeeeee user posted image .A parfemi su mi opsesija tako da moram malo strc-strc u torbi stoje pa ja to usputuser posted image
Palacinko nadam se da cete proci bez dr.,ovaj stomacni vlada strasno,mm isao po uputnicu za hirurgiju  i kaze pun hodnih djece-povracanje i temp. Evo jedan user posted image da nam dusa mala sto prije ozdravi.
Ima li neko iskustva s piskavica cajem ili tako nesto user posted image ..

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 3219
6.1.2012 10:48:10   
animagical
jutro, bujrum na kafu. moj se momak budio jednom oko pet i tek maloprije, da ne ureknem, super sam naspavanauser posted image hehe i ja sam se u neka doba pocela sminkatiuser posted image isto kao i palacinka, otkad moze jesti i vani...on drami jednio kad njega spremam, pa ja onda prvo sebe spremim pa njega...dijete mrzi kapu, skafander, jaknu, pape, ma sta god je toplo za obuci-on to mrzi i vristi na to....cim ga iznesem vani sutiuser posted image

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 3220
6.1.2012 12:31:37   
minie
Dancek

Da se i mi pohvalimo, super smo spavali, R se samo jednom budio da siki. Inace spava tako odavno (kuc, kuc). Maloprije je zaspao i spavace svoju poslije podnevnu turu negdje tamo do 3 ili 4

Animagical sinoc sam sanjala da si sa A dosla kod mene user posted image . Sanjala sam te iako se nikada nismo vidjela, forum je cudo.

Sensia kako je U podnijela vakcinu, je li dobila temp.? R nije imao temp., ja mu stavljala obloge, ali mu je dan kasnije mjesto uboda na ruci postalo tvrdo, ali je i to ubrzo proslo.

Veliki cmokic za sve dlugalice i dlugove

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 3221
6.1.2012 12:34:53   
animagical
ima li bujruma hahahuser posted image  

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 3222
6.1.2012 12:49:48   
minie
IZVORNA PORUKA: animagical

ima li bujruma hahahuser posted image  

Ima uvijek, bujrum

R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 3223
6.1.2012 12:55:09   
animagical
da nije poceo snijeg sad bih bahnula na kafuuser posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 3224
6.1.2012 13:00:03   
minie
Dobro zapamti sta si rekla user posted image

Kad se vrijeme malo popravi eto vas kod nas, mi cemo vas cekati.

R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 3225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *