|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  126 127 [128] 129 130   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
5.1.2012 14:40:49   
taurus
IZVORNA PORUKA: animagical

hehe taurus ja sam presla na bolonju kad su nas sustigli pa skontali da ne znaju koji smo mi sistem...a kolokvirali smo dotad uredno...najgluplja stvar na svijet su kolokviji na vjzbama iz histologije...biva nacrtas preparat pa te pita Kira licno s njega,jer si aman dosla s maskarom na vjezbeuser posted image ...a ja crtati ne znamuser posted image sve sto je moglo ucilo se iz skripte, a na pravu se npr sve moze uciti iz skripte...takodjer sam imala i prakticne prije usmenih, ali je prakticni vazda laksi dio... nekako sam se vazda znala izvuci i izmotati pa spremiti po nekoj skripti koja je biva najlaksauser posted image sjecam se blize rodbine pri polaganju rimskog ...to nije izlazilo iz kuce po mjesec...a meni neko poslao ta pitanja i ja trudna za dvije noci spremih ipolozih... jos uhvatila guzvu kad su smjenjivali profesoreuser posted image   eh lijepi studentski dani...sad mijenjaj pelene i suti do daljnjeguser posted image sta cu...

pa ako si mogla položiti anatomiju što ne bi i rimsko pravouser posted image
uh kad se sjetim anatomije....još mi nismo morali učiti kosti i mišiće...pa sam bila poluluda
i u takvom stanju mi jedna poznanica koja je tada spremaal historiju bih na FPN reče: "pa šta je ta anatomij tako strašna, učite samo jednog čovjeka a mi izučavamo cijelo društvo"user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3176
5.1.2012 14:45:16   
animagical
e dobra ti ta kolegica,nema stauser posted image meni je iskreno na citavom faxu,dosad, najteze pala organska hemija, jer je dosadno do suza, bez uvredeuser posted image dusa mi je ispala crtajuci one aminokiseline i jos me na ispitu potrefe...ja ne znam kako vi mozete hemijati godinama...

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3177
5.1.2012 15:11:12   
Medi_87
user posted image user posted image user posted image ha ha valja se namuciti drustvo izuciti

Neposredna veza do poruke: 3178
5.1.2012 15:13:09   
senka27
evo i mene :) nenaspavana grcici nas zezali cijelu noc...

ali hajde proci ce i to...danas smo uspjeli malo odspavati...

eh vidim o faksu i jos mnogo cemu se prica...imala bih ja reci stosta na razne teme

ali beba neda user posted image

nego da se malo pohvalim nabavili smo wrap maramu i veselila sam se sinoc kao malo dijete kad je mm donio

jao kako divna stvar...ja mislim da je bolje od svih varijanti nosenja bebe...zaista udobno i bebi i mami

tako da eto imate jos jedno misljenje vezano za te marame

svima vamauser posted image user posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

Neposredna veza do poruke: 3179
5.1.2012 15:15:08   
animagical
gdje si nabavila? ja mislila da sijem,ali materijali uzasno skupi

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 3180
5.1.2012 15:16:53   
taurus
po meni je organska hemija nekako najlogičnija, samo pratiš nazive, naučiš nomenklaturu ispravno i dalje sve ide ko podmazano
mnogo je gora anorganska, fizikalna i analitička hemijauser posted image
ali eto ja to volim...meni je zapravo hemija nekako predmet koji mogu "vidjeti i opipati", ja kad pričam o hemiji imam sve slike u glavi, imam sve lijepo složeno i samo listam, za formule i reakcije imama svoj sistem po kojem ih pamtim 
nisam normalna, jel dauser posted image

Neposredna veza do poruke: 3181
5.1.2012 15:20:07   
palachinken
taurus, kako ti o tome pričaš, sad bih ja pod stare dane upisala hemiju user posted image

animagical, a da probaš stari dobri ebay, mislim na wrap? S tim da su sad bjelosvjetske valute skočile pa ce biti malo skuplji, ali opet je oko 40tak kilometara.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3182
5.1.2012 15:25:43   
animagical
a ima u sa za 50km,ali opet kao i sa  ebaya moram cekati, sivenje ili dostavu...kako nema nigdje uci u prodavnicu i kupiti

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3183
5.1.2012 15:29:05   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: palachinken

Nemoj da se ko nadje uvrijedjen od mladih doktora ili studenata medicine user posted image user posted image ali priča mi sveki, ona se med sestra u bolnici, da se ježi od doktora koji im dolaze. Skoro svi su nestručni ali se bahate k'o veliki.

Samo cu na ovo reci:ko hoce taj nauci a ko je upisao medicinu da bi ga zvali doktore...taj bude samo doktor.Ja licno ne podnosim kada se generalizuje.To ti je isto kao da kazem svi mladi pravnici su trube ili svi mladi ekonomisti pojma nemaju.Na medicini krv propisas dok zavrsis, ako hoces regularno da zavrsavas.

sunce mamino,21.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 3184
5.1.2012 15:29:32   
palachinken
Ja ti poslala PP prije neg sam vidjela ovaj tvoj zadnji post user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 3185
5.1.2012 15:33:55   
palachinken

IZVORNA PORUKA: zumbulcica

IZVORNA PORUKA: palachinken

Nemoj da se ko nadje uvrijedjen od mladih doktora ili studenata medicine user posted image user posted image ali priča mi sveki, ona se med sestra u bolnici, da se ježi od doktora koji im dolaze. Skoro svi su nestručni ali se bahate k'o veliki.

Samo cu na ovo reci:ko hoce taj nauci a ko je upisao medicinu da bi ga zvali doktore...taj bude samo doktor.Ja licno ne podnosim kada se generalizuje.To ti je isto kao da kazem svi mladi pravnici su trube ili svi mladi ekonomisti pojma nemaju.Na medicini krv propisas dok zavrsis, ako hoces regularno da zavrsavas.

Zato i kazem skoro svi. Kao i sto dosta njih plati pa polozi lupam sad anatomiju ili sta vec, a drugi krv pišaju.

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 3186
5.1.2012 15:38:01   
animagical
ako ej prije bilo 90% dobrih doktora, bez stela, sad ih je 40%...pa samo moje generacije koliko ih znam da su dan pred ispit bas ta pitanja koja sutra izvuku trazili po knjigamauser posted image

nego nevazno to...jel ko izlazio vani, smrdi li kao juce?  kontam kasnije mm i A spremiti u setnju a ja da se gdje osisam...kosa mi pocela opadati, on cim me cupne puna saka dlaka...red da se ovo malo potkrati i isfenira...ne znam ni gdje da se sisnem

Neposredna veza do poruke: 3187
5.1.2012 16:00:02   
senka27
narucila od zenice sa RR, BabySaurus i super je...vrijedi onih para imas i na fb

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

Neposredna veza do poruke: 3188
5.1.2012 16:32:34   
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: taurus

eh blago vama koji tako studirate
nama su na faxu dušu uzimaliuser posted image
svaki ispit prvo praktični polažeš, pa računski dio (ako predmet ima zadatke) pa tek onda na ispit, a da bi dobio potpis morao si ispolagati bruku kolokvija...znali smo sedmično po 2-3 kolokvija imati, sate provoditi na vježbama i na kraju skontaš prođe semestar a nisi stigao ni jednog ispita spremiti...e onda navali 24 sata na knjiguuser posted image
i ni jedan ispit nismo spremali po nekim skriptama, već po knjigama.....koje sam pare dala za kopiranje knjigauser posted image
i da ja sam fax upisala 1997 a diplomirala 2002.....ipak sam ja stara kokauser posted image

ma sad kontam ni na postdiplomskom nam nisu mira dali, znam da se na dosta fakulteta pišu samo seminarski radovi, međutim mi smo seminarske pisali kao uslov za izlazak na ispit, pa nakon toga ponovo prioni na učenje

uh ne ponovilo se...ne volim se ni sjećatiuser posted image

Ehhh i ja sam Taurus kroz isto prošla iako sam par godina poslije tebe upisala fax,ali profesori su nam garant isti bila tako da sam imala isti tretmanuser posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3189
5.1.2012 17:18:57   
drznica
Sto su nam se studenti raspisaliuser posted image Podsjetili ste me da bih i ja trebala otici do svog fakulteta, vidjeti sta se desava. Ostala mi 2 ispita da upisem 4.godinu...al ne stigoh izlazit i sad obnovauser posted image Ali nema veze, bitno je da je moj Mak sa mnom user posted image , zavrsit cemo i fakultet nekad.

Za termofor i ja znam da nije dobar stalno da se koristi, eh sad ova igracka sto mi imamo ne grije toliko kao sto je onaj termofor na vodu, vec zagrije stomak onoliko koliko ga zagrije i masiranje rukom. Ja sam ga do sada koristila 3 puta kad sam vidjela da se bas pati i ne moze zaspati. Malo je problematicno vama cija djeca imaju non stop grcice, ali bar navece pred spavanje damalo ugrijete.

Mak citav dan spava, samo hapi i komira se, sad je zaspao na stolu u ljulji user posted image

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 3190
5.1.2012 17:52:37   
Anica1
Procitah samo ovu zadnju str gdje je tema fax, uh ja na svoj nisam otislal odavnooooo user posted image Drznice ja mislim da smo nas dvije na istom faxu, koliko se sjecam.

Zenice pomagajte, i se zadnja dva dana mucimo sa dojenjem, danas sam morala i flasicu ubaciti. Kada doji, nakon 5-10 min bebi izbaci siku i pocne jezikom da mlatara po bradavici, izvrce glavu, treska glavicom i onda pocne plakati user posted image Tetka mi rece da se to ona "svadja" sa sikom i da je moguce a nemam dovoljno mlijeka??? Jel neko imao slicno iskustvo?

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3191
5.1.2012 18:07:14   
Anica1
IZVORNA PORUKA: animagical

ma mene najvise dedo slomi, mm otac, on bi sve na njemu probao....

Imam isti problem sa ocem od mm user posted image

18.11.2011. - nasa sreca

Neposredna veza do poruke: 3192
5.1.2012 18:21:11   
beba333
drage forumašice molila bih vas za savjete,više neznam šta da radim...imam bebu od 2mj.i tj. dana,neće da jede...prvo je dojena 3tj.i ja dobijem problem sa dojkama dok sam to rješila više nije htjela dojiti nego je bila na bebimilu.super jela 15dana i opet muke da pojede bar 30ml,tako se mučili par dana i pređemo na hipp combiotic kojeg je super prihvatila i tako sve do prije par dana...opet ne želi jest bili sinoc kod ped.dobila na kilaži za mj.dana samo 450gr,a prvi mj.1100.njena preporuka je bila da pričekam još 15 dana pa da je izvagam i ako ne bude dobila bar 350gr da idemo na aptamil comfort no ja nisam mogla čekati i probam odmah danas al ona ga ne prihvaća....šta dalje neznam ni samainače beba je dobra,spava dosta,igra se smije,popije 20-30ml.i dalje nema šanse,traži dudu i vuče histerično ali ne plače...

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 3193
5.1.2012 18:37:55   
ciciban26
Beba333 mislim da ti nije ok sto tako cesto mijenjas hranu,mojoj curi nije odgovarao nan pre koji su joj davali u bolnici pa su mi rekli da mijenjam ali postepeno. Prvo da joj dam jednu bocicu na dan i svakim danom po jednu vise dok u potpunosti ne izbacim prvobitno AD. U suprotnom moze poceti u potpunosti odbijati hranuA neki dan se pricalo o odbijanju hrane s tih famoznih 2 mj i par dana,mozda je to ipak faza kroz koju bebe prolaze.

Eh sto me nasekirase ove price oko faxa,vidis ti to ove mlade sad upisuju pravo usput i rim polazu k'o od sale a moja generacija pa i ja sama smo se bome dobro napatili da polozimo taj rim. Stari sistem i bolonja su stvarno neuporedivi.
Da se pohvalim da me stomacni virus kostao  2 kg user posted image user posted image user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu beba333)
Neposredna veza do poruke: 3194
5.1.2012 18:46:45   
beba333
znam da nije ok.sve je bilo po preporuci pedijatra,aptamil nije htjela ni primirisat pa tako da ću još par dana pokušati s ovim,onda ću zahtjevati od ped.kompletno vađenje nalaza,iako ona smatra da ne treba jer beba izgleda zdravo...ali ja nemam mira kada znam da nije jela i da je tako malo dobila za razliku od prošlog mjeseca user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 3195
5.1.2012 18:56:28   
animagical
IZVORNA PORUKA: Anica1

Procitah samo ovu zadnju str gdje je tema fax, uh ja na svoj nisam otislal odavnooooo user posted image Drznice ja mislim da smo nas dvije na istom faxu, koliko se sjecam.

Zenice pomagajte, i se zadnja dva dana mucimo sa dojenjem, danas sam morala i flasicu ubaciti. Kada doji, nakon 5-10 min bebi izbaci siku i pocne jezikom da mlatara po bradavici, izvrce glavu, treska glavicom i onda pocne plakati user posted image Tetka mi rece da se to ona "svadja" sa sikom i da je moguce a nemam dovoljno mlijeka??? Jel neko imao slicno iskustvo?

to ti ej onaj skok u razvoju oko 6 sedmice, isto je bilo i nama, nervoza plac i ljuto dojenje...probaj setati po kuci dok beba doji, tako mirnije doje...u biti prodje za par dana, a ne treba nista dodavati...

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 3196
5.1.2012 18:58:02   
animagical
pravo usput i rim polazu k'o od sale a moja generacija pa i ja sama smo se bome dobro napatili da polozimo taj rim. Stari sistem i bolonja su stvarno neuporedivi

moja sestra je bila po starom, zato i znam koja je razlikauser posted image ovo sad je bez vezeuser posted image

ja bila kod frizerauser posted image user posted image uh...kako fin osjecaj...sad pravim snicle, umrijeh od gladi, nisam rucalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 3197
5.1.2012 19:17:22   
taurus

IZVORNA PORUKA: beba333

znam da nije ok.sve je bilo po preporuci pedijatra,aptamil nije htjela ni primirisat pa tako da ću još par dana pokušati s ovim,onda ću zahtjevati od ped.kompletno vađenje nalaza,iako ona smatra da ne treba jer beba izgleda zdravo...ali ja nemam mira kada znam da nije jela i da je tako malo dobila za razliku od prošlog mjeseca user posted image user posted image user posted image

polako ...mora proći par dana da se beba navikne na novi hranu
daji male porcije ali često
meni je isto bilo sa sinom, kada smo nakon dojenja prešli na hipp, znao je povratiti kompletan obrok
to je trajalo par dana, a poslije je bilo sve ok

(odgovor članu beba333)
Neposredna veza do poruke: 3198
5.1.2012 20:14:50   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Beba333 mislim da ti nije ok sto tako cesto mijenjas hranu,mojoj curi nije odgovarao nan pre koji su joj davali u bolnici pa su mi rekli da mijenjam ali postepeno. Prvo da joj dam jednu bocicu na dan i svakim danom po jednu vise dok u potpunosti ne izbacim prvobitno AD. U suprotnom moze poceti u potpunosti odbijati hranuA neki dan se pricalo o odbijanju hrane s tih famoznih 2 mj i par dana,mozda je to ipak faza kroz koju bebe prolaze.

Eh sto me nasekirase ove price oko faxa,vidis ti to ove mlade sad upisuju pravo usput i rim polazu k'o od sale a moja generacija pa i ja sama smo se bome dobro napatili da polozimo taj rim. Stari sistem i bolonja su stvarno neuporedivi.
Da se pohvalim da me stomacni virus kostao  2 kg user posted image user posted image user posted image

Cici, ne sikiraj se,nije sve otislo u pm, znam ja i one koji i po bolonji ne mogu poloziti rim tako lako....znam ih dostauser posted image

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 3199
5.1.2012 21:18:07   
palachinken
Mahdi danas puno više kašlje a manje je slina u nosiću. Evo ga spava i kašlje u snu. Baš mi ga je ružno slušat.

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 3200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  126 127 [128] 129 130   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  126 127 [128] 129 130   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *