Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Kad smo kod fakulteta i nefakulteta, naumpadoše mi moje knjige za ispit iz zlatnog doba Bealtesa gdje se spominju neki revolucionarni materijali u graditeljstvu koji su danas već evo 30 godina ukinuti zbog kancirogenih tvari, a mi uredno štrebamo o njima. Ili predmet Računari, a profesor dodje i kredom po tabli piše komande, a mi zamisljamo kompjuter A ni mi studenti, kao populaija in dženeral, nismo plaho bolji - samo gledamo gdje uteć'' i kafu popit. Tako da, kako sam se nadala - dobro sam se udala. Eh, da mi je ova pamet i one godine, kako bih nešto drugo upisala...
e animagical jeste to je to...i ja sam malo pitala dr.googla i skontala da to nije za mene jer kod mene mlijeko izlazi normalno ...jel to može pomoći kod onih prvih dana dok beba vuče a nema mlijeka...mogla bih to dati nekoj trudnici koja će uskoro roditi..imam dva komada
Animagical ma znam evo bas sad s sekoms e dopisujem i pitam je o dojenju koliko je nucila na fasku kaze vise ima u casopisima sad ona je recimo diplomirala prije dvije godine, moja rodica iza rata odmah i vjeruj mi da je ona vise ucila nego moja seka o tome, a o ovim danas da ne pricam, cisto za primjer na mom fakultetu se krivicno pravo polagalo i po 20puta kod jeden profesorice neki dan vidim spisak rezlutata na mom faksu sto kaze moj muz tuku ko nije polozio
Nemoj da se ko nadje uvrijedjen od mladih doktora ili studenata medicine ali priča mi sveki, ona se med sestra u bolnici, da se ježi od doktora koji im dolaze. Skoro svi su nestručni ali se bahate k'o veliki.
zena mi je rekla da je curica halapljiva (masala sto se vidi na njoj) i da je moram uobrociti da bi i njoj a i meni lakse bilo i da po noci sto rijedje dojim..... ne znam da li cu uspjeti jer ona je jos mala a opet zao mi je gledati da se pati...... pokusat cu i pokazala mi kako cu joj nalakse istjerati zrak, ono preko koljena i savijati none u koljenima ali blago.....
ma znas kako je, sad kako je bolonja, zaokruzi, dopuni, dva esejska i hajd kuci...ja npr na medicini pauziram kako sam zatrudnila, jer nisam mogla podnijeti stojanje na vjezbama, ne daju ljudi stolice i to ti je...eh kako ne mogu besposlena upisem pravo....sve se polaze po skriptama pa i rimsko, ima na bh-pravnici fino seme koja pitanja idu, fino grupisana, i samo ta pitanja predjes i neka te grupa garant potrefi...lijeni za svaki rok raditi nova pitanja, ko im je kriv...ja nemam pojma, a polozila...sad ne bi znala reci sta je testament ni redovi nasljedjivanja... sami zamislite kako trudnica uci,a vamo gleda krevetice po netu...i polozim sto je najcrnje i njima na sramotu 9 od 10 ispita s prve godine a to sto se tice dojenja ili puno cega drugog doktori ne znaju, mene su na porodu pitali kako cu ja dojiti s clexanom, kad sam rekla da mi obavezno donesu bebu na podoj odmah nakon dva sata evo ima ih pa se razumiju u to, razne struke izvire na forumu, pa nek kazu jel sramota da ginekolog ne zna o tome...
Senisa probaj s uobrocavanjem mada ce to na pocetku biti guravo ali eto mozes pokusati svako tri sata da bude na tajming,ja licno nisam uobrocavala vremenom ej sam stekao ritam tako da unaprijed znam kad ce sikiti, sad vec nema problema samo vuce majicu ha ha i pokazuje (.)
A da mu das malo kamilice? Mozda bi trebao koju kasicicu vode? A ja samo po kuci hodam i govorim, a sto ce njemu caj, a sto ce mu voda??? Ima sve u mlijeku hB dok dojim dobro je, kad nestane dacu mu. A onda moja mama, eto samo ti rodila dijete, ti najpametnija...I mi smo neki dan ostavili ga sa mojom mamom, kad smo se vratili kaze ja mu dala par kasicica vode, stuco puno E reko neka si,jel ti se ispunila zelja?!
Opet da napomenem ako imate problema sa grcevima, nabaite termofor, stvarno je super, super
Animagical, bilo veselo sinoc? heheheh, trebala si spavati cim je zaspao pa i na silu eh ko ti kaze...
ja nabavila i djever koji je inace djec hirurg me nalijepio samo tako. ukoliko postoji i najmanja upala u utrobi nek abezazlena, termofor ce pomoci da eksplodira
Animagical Bolonja sad je ne zanm ni ja na sta nalik ja sam prva generacija tzv pokusni kunici samo nas nazvali po bolonji moja generacija nije je okom vidjela strebali ko i generacije prije po starom ali zato sad nego da s epohvalimo cijelu noc smo spavali ha ha :-D od 21 do 8 :-D
Animagical Bolonja sad je ne zanm ni ja na sta nalik ja sam prva generacija tzv pokusni kunici samo nas nazvali po bolonji moja generacija nije je okom vidjela strebali ko i generacije prije po starom ali zato sad nego da s epohvalimo cijelu noc smo spavali ha ha :-D od 21 do 8 :-D
isto
hehe generacijo
Moj braco, tvoja je generacija Medi, se dobro ispatio na Bolonji (ETF), ali makar nije obnavljao nista, jer ga bolonja tjera da non-stop uči, jer su svako malo nešto polagali. Ja sam zadnja generacija po starom, mi smo bili kampanjci Nego, čestitam na prespavanoj noći
Moj braco, tvoja je generacija Medi, se dobro ispatio na Bolonji (ETF), ali makar nije obnavljao nista, jer ga bolonja tjera da non-stop uči, jer su svako malo nešto polagali. Ja sam zadnja generacija po starom, mi smo bili kampanjci Nego, čestitam na prespavanoj noći
mi smo bili prva generacija po bolonji i mi smo pisali te skripte i skupljali pitanja koja sad ostale generacije koriste, al zato smo se dobro pomucili,al krivi su prof i ass koji iz semestra u semestar rade copy paste onog sto su morali izmisljati nasoj generaciji
A da mu das malo kamilice? Mozda bi trebao koju kasicicu vode? A ja samo po kuci hodam i govorim, a sto ce njemu caj, a sto ce mu voda??? Ima sve u mlijeku hB dok dojim dobro je, kad nestane dacu mu. A onda moja mama, eto samo ti rodila dijete, ti najpametnija...I mi smo neki dan ostavili ga sa mojom mamom, kad smo se vratili kaze ja mu dala par kasicica vode, stuco puno E reko neka si,jel ti se ispunila zelja?!
Opet da napomenem ako imate problema sa grcevima, nabaite termofor, stvarno je super, super
Animagical, bilo veselo sinoc? heheheh, trebala si spavati cim je zaspao pa i na silu eh ko ti kaze...
ja nabavila i djever koji je inace djec hirurg me nalijepio samo tako. ukoliko postoji i najmanja upala u utrobi nek abezazlena, termofor ce pomoci da eksplodira
uhhh bolje se i pomuciti nego rizikovati
sensia i ja imam isti slucaj s maleckom i bas mi pedijatrica govori da je sve zbog halapljivosti, ja svoju moram sto vise dojiti i zbog zutila, tako da....sutim i trpim, sta cu
eh blago vama koji tako studirate nama su na faxu dušu uzimali svaki ispit prvo praktični polažeš, pa računski dio (ako predmet ima zadatke) pa tek onda na ispit, a da bi dobio potpis morao si ispolagati bruku kolokvija...znali smo sedmično po 2-3 kolokvija imati, sate provoditi na vježbama i na kraju skontaš prođe semestar a nisi stigao ni jednog ispita spremiti...e onda navali 24 sata na knjigu i ni jedan ispit nismo spremali po nekim skriptama, već po knjigama.....koje sam pare dala za kopiranje knjiga i da ja sam fax upisala 1997 a diplomirala 2002.....ipak sam ja stara koka
ma sad kontam ni na postdiplomskom nam nisu mira dali, znam da se na dosta fakulteta pišu samo seminarski radovi, međutim mi smo seminarske pisali kao uslov za izlazak na ispit, pa nakon toga ponovo prioni na učenje
Eh Taurus u tome je poenta kad si ti krenual na faks tad se Boga mi moralo strebati i strebati i opet strebati, sad im kao i seminarski ulazi u ocjenu a ja morala pisati i pisati da mogu samo na ispit izaci
hehe taurus ja sam presla na bolonju kad su nas sustigli pa skontali da ne znaju koji smo mi sistem...a kolokvirali smo dotad uredno...najgluplja stvar na svijet su kolokviji na vjzbama iz histologije...biva nacrtas preparat pa te pita Kira licno s njega,jer si aman dosla s maskarom na vjezbe ...a ja crtati ne znam sve sto je moglo ucilo se iz skripte, a na pravu se npr sve moze uciti iz skripte...takodjer sam imala i prakticne prije usmenih, ali je prakticni vazda laksi dio... nekako sam se vazda znala izvuci i izmotati pa spremiti po nekoj skripti koja je biva najlaksa sjecam se blize rodbine pri polaganju rimskog ...to nije izlazilo iz kuce po mjesec...a meni neko poslao ta pitanja i ja trudna za dvije noci spremih i polozih... jos uhvatila guzvu kad su smjenjivali profesore eh lijepi studentski dani...sad mijenjaj pelene i suti do daljnjeg sta cu...
doduse jest, ali nisam vise za drustva...nemam pojma ni o cemu aktualnom osim o pelenama, prvim hapicama, kako izmasirati zacepljenje, i koje su gegice bolje pa moda se promijenila otkad sam ja zadnji put kupovala odjecu za sebe