|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
5.1.2012 11:30:50   
palachinken

IZVORNA PORUKA: animagical

ma mene najvise dedo slomi, mm otac, on bi sve na njemu probao....a glavni komentar je da ne jede pred A jer ga ovaj gledauser posted image

Joj ja danas svakom loncu poklopac hahahahaha
I moj svekar je htio neku noc dati M koju kap Coca Cole!!! Jer "vidi ga kako gleda flašu"

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3126
5.1.2012 11:33:10   
palachinken
Elem, ja svog M poslala mami, sad cemo sve cesce se razdvajati, da se navikne on, a i mama. Sad sjedim, pijem kafu i ne slušam pjesmice sa babytv. user posted image
I necu uopste kucu da radim, nego cu da se odmorim ko čo'ek

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3127
5.1.2012 11:36:31   
drznica
A da mu das malo kamilice? Mozda bi trebao koju kasicicu vode?
A ja samo po kuci hodam i govorim, a sto ce njemu caj, a sto ce mu voda??? Ima sve u mlijeku hB dok dojim dobro je, kad nestane dacu mu. A onda moja mama, eto samo ti rodila dijete, ti najpametnija...I mi smo neki dan ostavili ga sa mojom mamom, kad smo se vratili kaze ja mu dala par kasicica vode, stuco puno user posted image E reko neka si,jel ti se ispunila zelja?!user posted image

Opet da napomenem ako imate problema sa grcevima, nabaite termofor, stvarno je super, super user posted image

Animagical, bilo veselo sinoc? heheheh, trebala si spavati cim je zaspao pa i na silu user posted image eh ko ti kaze...

Neposredna veza do poruke: 3128
5.1.2012 11:41:46   
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken

ma mene najvise dedo slomi, mm otac, on bi sve na njemu probao....a glavni komentar je da ne jede pred A jer ga ovaj gledauser posted image

Joj ja danas svakom loncu poklopac hahahahaha
I moj svekar je htio neku noc dati M koju kap Coca Cole!!! Jer "vidi ga kako gleda flašu"

user posted image dobro,a sta ti uradis na to? ili tm? meni se stvarno glupo s dedom raspravljati ali vala staklena casa, kljucevi i sl nisu bebece igrackeuser posted image a ni narandza nije za njega.... ne znam sto imaju potrebu da ga hrane kako ko naidje?? i svako pet minuta-a da nije gladan? pa opet..ma on je gladan vidi kako trpa ruke u usta....eno sad i noge jede...ma on je gladan... aaaaaaaaaaaaaaaauser posted image

Neposredna veza do poruke: 3129
5.1.2012 11:48:50   
palachinken
Ja osaburam i taktiziram. user posted image Skopim rečenicu u smislu da znam kako oni zele djetetu najbolje, ali eto, ja sam stalno uz njega, pa znam i kako diše i tako neku socijalnu pricu gdje se niko nece naljutiti pa kad mene ne bude tjerati inat, niti galamim, svadjam se ili pametujem, jer onda opet imam ono "ko da si ti jedina rodila dijete a mi svoju ubrali u kupusu" jer tim dobijem kontra efekat - cim mi vide ledja tjerat ce po svom.
Uglavnom, diplomatski. Kad vidim da dijete fkt uziva u bezopasnoj igri s didom, ja pohvalim user posted image
Fkt sa starima kao i sa trogodisnjacima user posted image

Neposredna veza do poruke: 3130
5.1.2012 11:52:41   
enči80
svako pet minuta-a da nije gladan? pa opet..ma on je gladan vidi kako trpa ruke u usta....eno sad i noge jede

...mene ovo za trpanje ruku u usta najviše 'izbije iz cipela'user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 3131
5.1.2012 11:54:16   
animagical
pa i ja tako pokusavam, ali bas i nisam sigurna sta oni rade s njim dok me nemauser posted image imam slucaj u blizoj porodici kad su tako bebi dali jaje pa u bolnici zaglavili i jedva stigli, i sve me strah tako toga...a jos i cujem komsinicu kako ona snahi iza ledja daje bebei kravljeg mlijeka jer je ono njoj vazda gladnouser posted image mislim,svakakva svijet,ali cuvati bebu od nana i deda mi je u najmanju ruku cudnouser posted image

Neposredna veza do poruke: 3132
5.1.2012 11:54:58   
sporty mamaa
Ma umoci mu kruha u vodu od grahauser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 5.1.2012 11:55:17 >

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3133
5.1.2012 11:58:24   
animagical
ma radije bih i taj grah nego posjedanje, igru s casom i sl..ko da on nema glodalica i igracki...

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 3134
5.1.2012 12:04:31   
ciciban26
Joj animagical sto me nasmija sa ovim "gleda ga dok jede"user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja ne mogu nista politicno odraditi,toliko me te stvari bocnu da odmah odreagujem. S mojom mamom nemam problema ali sveki uhhhhhh
Govori ona meni pa i ja sam svojim sinovima pa ovaj je,onaj je davao med pa nisu dobili alergiju a ja joj zacepim usta cinjenicom da i sva djeca dobiju vakcinu BSG i skoro svi prodju bez problema a eto E se desilo sto se desilo.
Ne znam je li to neka ljubav cudna ili opsesija da smo mi mlade da ne znamo nista,oni su tu da nakljukaju djecu i da im pruze ruku "spasa"

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 3135
5.1.2012 12:10:06   
animagical
Ne znam je li to neka ljubav cudna ili opsesija da smo mi mlade da ne znamo nista,oni su tu da nakljukaju djecu i da im pruze ruku "spasa"

user posted image user posted image a hajde...nek hrane...ali kad i sta im se da...ja ne volim ono nudjenje sa stola...

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 3136
5.1.2012 12:14:37   
minie
Dancek i od mene...

Dok sve procitah sto ste pisale, trebalo mi je puno vremena jer nisam malo duze citala. Jucer isto imala cijeli dan goste, dolazila mi rodica sa djecakom od godinu i po, a mali ima bas jak bronhitis, svako malo je u bolnici, kako mi je samo bilo zao. Kada pocne kasljati mene srce zaboli, misur mali.

Sto se tice bebaca i njegovog hranjenja ja hB nemam problema ni sa mamom ni sa sveki. Moja mama kaze da mu i ne dajem nista prije 5 mjeseci, a i sveki kaze sta ce mu sta pored sike, beba fino napreduje i nije gladan. Jedino je jednom djever htio da mu da da lizne kolac koji je bio posut secerom u prahu i ja mu rekla da to ne radi (mladji je od mene, iako samo mjesec, dobro sam ga naruzila user posted image ) i vise mu ne pada na pamet. Ali glavni su mi oni koji dodju na babine i pitaju gdje mu je cucla, ja im kazem da je nece ni pod razno, kazu oni pa sto mu ne umocis u sok, kompot, eurokrem i sl, ja ih sam pogledam i nasmijem se.

Bebice tvoja beba izbacuje bilirubin dok kaki, doji je stalno i sto cesce i izbacice ga. Probaj piti i sok od marelice/kajsije neko vrijeme, bebica ce onda kakiti.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 3137
5.1.2012 12:18:59   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: minie

Dancek i od mene...

Dok sve procitah sto ste pisale, trebalo mi je puno vremena jer nisam malo duze citala. Jucer isto imala cijeli dan goste, dolazila mi rodica sa djecakom od godinu i po, a mali ima bas jak bronhitis, svako malo je u bolnici, kako mi je samo bilo zao. Kada pocne kasljati mene srce zaboli, misur mali.

Sto se tice bebaca i njegovog hranjenja ja hB nemam problema ni sa mamom ni sa sveki. Moja mama kaze da mu i ne dajem nista prije 5 mjeseci, a i sveki kaze sta ce mu sta pored sike, beba fino napreduje i nije gladan. Jedino je jednom djever htio da mu da da lizne kolac koji je bio posut secerom u prahu i ja mu rekla da to ne radi (mladji je od mene, iako samo mjesec, dobro sam ga naruzila user posted image ) i vise mu ne pada na pamet. Ali glavni su mi oni koji dodju na babine i pitaju gdje mu je cucla, ja im kazem da je nece ni pod razno, kazu oni pa sto mu ne umocis u sok, kompot, eurokrem i sl, ja ih sam pogledam i nasmijem se.

Bebice tvoja beba izbacuje bilirubin dok kaki, doji je stalno i sto cesce i izbacice ga. Probaj piti i sok od marelice/kajsije neko vrijeme, bebica ce onda kakiti.

isto nam je svima s dedama i nanama....user posted image a i za cucle(ni mi je ne dajemo) i slicno plus nama sad stalno govore da smo bebu navikli na ruke jer kad pocne stenjati mi je dignemo i ona se isprducka i smiri i spustimo opet al eto....

problem je minie sto moja bebica iskoristi moje mlijeko 100%, udebljala se 1250gr za manje od mjesec dana....samo piski non stop a evo nije mi kakila od subote, jedino kad je bila na AD kakila je redovno....vidjecu s pedijatrom, rekli su nam da nemamo razloga za brigu jer vrijednost nije visokauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 3138
5.1.2012 12:22:04   
bebix
dancek i od mene, Animagical i ja se borim sa tim sto ko god ga uzme ili ga stavi da sjedi ili da stojiuser posted image  a ima i od nas pametovanja za hranjenje, tipa  ja sam svom umakala hljeba u vodicu od graha sa dva i po mjeseca, mislim svasta, prvo neznam kako bi mu dala hljeb da ga udavim s njimuser posted image user posted image
Sinoc budjenje 100 puta ali sve u roku sluzbeuser posted image  eno place, dugo je spavao jedno petnaestak minuta, odohhhhhhhhhuser posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 3139
5.1.2012 12:26:36   
Bebica11
meni majstori rade a inace bih izvela bebicu napolje, pukla vertikala i to bas kod nas pa evo razvaljuju cijevi i stavljaju novuuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 3140
5.1.2012 12:31:21   
Anoniman
bebice (znam da ce me sad lincovati vecina mama na forumuuser posted image ) ja sam sa Anom imala problema sa zuticom, jedva se kotarisali, a i sa Lukom isto, s tim da je Luki bas bila produzena i jedna mi mama odavde sa foruma kaze da ako hocu dam mu malo caja od sipurka jer je on pun C vitamina, a on pospjesuje otpustanje bilirubina, ja se posavjetujem sa pedijatricom koja radi sa mojom mamom i ona mi kaze, ne preporucuje se djeci nista davati sem mlijeka, ali nece mu skoditi. Ja sam dva dana savala svako sat-dva po par kasicica i dijetetu zutilo odmah proslo. Ako hoces probaj.

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 3141
5.1.2012 12:37:24   
minie
Bebice i moj R iskorisit moje mlijeko 100%, sinoc je 10-i dan kakio. Bas sam se bila nasekirala, iako je pedijatrica rekla da je sve OK, ipak mi je 10 dana bilo previse, do sada je to sve bilo max 7. dan. Ali on je jedna mirnica i vesela beba i hB super napreduje. Kod R nikada nije bio visok bilibrubin, ali je i ono malo sto je bilo, hB izbacio kad je bio malen skroz i kakio 5 puta dnevno.

Ali ja jos uvijek ne mogu shvatiti ljude koji djeci od tri, tri i po mjeseca daju vodu od graha i malo starijim bebama sudzukuuser posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 3142
5.1.2012 12:51:56   
enči80
Po kojem pravilu zubi niču???Jel' idu prvo donji i koji?Maloprije kod Z vidim bijeli se meni se čini dvojka???

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 3143
5.1.2012 12:52:05   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: jelenaT

bebice (znam da ce me sad lincovati vecina mama na forumuuser posted image ) ja sam sa Anom imala problema sa zuticom, jedva se kotarisali, a i sa Lukom isto, s tim da je Luki bas bila produzena i jedna mi mama odavde sa foruma kaze da ako hocu dam mu malo caja od sipurka jer je on pun C vitamina, a on pospjesuje otpustanje bilirubina, ja se posavjetujem sa pedijatricom koja radi sa mojom mamom i ona mi kaze, ne preporucuje se djeci nista davati sem mlijeka, ali nece mu skoditi. Ja sam dva dana savala svako sat-dva po par kasicica i dijetetu zutilo odmah proslo. Ako hoces probaj.

od sipurka? jel suseni pravi ili?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3144
5.1.2012 13:01:02   
animagical
suseni sipurak imas na pijacama kod onih teta sto prodaju cajeve7
enci prvo donji ali ne mora da znaci..pa pipni jel bocka?user posted image i podvali nekom da joj nadje zub hahaha morace da joj nesto kupiuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3145
5.1.2012 13:07:28   
enči80

suseni sipurak imas na pijacama kod onih teta sto prodaju cajeve7
enci prvo donji ali ne mora da znaci..pa pipni jel bocka?user posted image i podvali nekom da joj nadje zub hahaha morace da joj nesto kupiuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image
...ne bocka ali se bijeli...vjerovatno će uskoro...moram tražiti žrtvuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3146
5.1.2012 13:09:19   
plava72
ženice user posted image user posted image

mi danas dobili vakcinu...hb pa je bilo za ove male bebe za starije nema vakcina...prvi pregled kod pedijatra u DZ,imamo 4750gr iz bolnice izašli sa 3650gr.user posted image  pedijatrica je zadovoljna... pravo zdrava beba ,kažeuser posted image  ,naručili se za UZ kukića u ponedjeljak,skrining sluha joj je rađen po rođenju

Drznice i mi smo imali 4 idealna dana...beba spava pa se probudi,bude budna oko 1h pa opet jede pa spavanjac i samo što sam pomislila hb valjda je prošlo kad sinoć pjesma do zore al hajd idu dani hb...sve smo veći...moja DZ dobije samo vruću pelenu i masažu stome jer sam joj davala kapi i čaj (doduše skroz rijetko jer se rasplače dok joj dadnem siku a zaspi poslije podoja tako da mi kapi nisu ni naumi) pa opet maltene sve isto

još da vas priupitam...meni drugarica donijela iz austrije sprej za nos (oxytocin) i neke vitamine koji se mixsaju (calcij,kalij i natrij) kao za bolju proizvodnju mlijeka...nisam još probala, nešto me strah pogotovu ovog sprejauser posted image  

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3147
5.1.2012 13:12:29   
Medi_87
hellou vidim zahuktalo se s AD- om i dojenjem, naravno ko moze ima mlijeka i bebe fino napredjuju logicno da je zdravije i bolje,a ko nema mlijek abeba ne napreduje pa hvala Bogu pa postoji i nesto drugo cime ce se beba nahraniti
Lady mislila sam na ove prehlade, viroze i takva ta stanja svaka zarazna bolest logicno da moze i da utice na bebu, mi cim smo saznali za mrsu morali smo prekinuti dojenje, pa kad sam bila na antibioticima,injekcijama  to je sasvim normalna stvar
Nego Ciciban da tebi nije dr propisala kakve tabele zbog kojih ne msijes dojiti bebu pa radi toga da nije rekla da prstanens s dojenjem dok traje terapija, Super bebo slazem se s tobom praksa je najbitnija, ja sam haman pa magistar kriminalsitike a pojma nemam o praksi odmah da kazem a sve je to stvar uprave fakultata sto nas nije usmjerila na praksu vec na puku teoriji
Taurus moja seka je zavrsila medicinu o dojenju su veoma malo ucili zanm preslusavala sam je milion puta,a samo da vidis odakel se sad trenutno uce pojedini predmeti Boze sacuvaj skripta 20strana a bice buduci ljekari, zato mene ne cudi sto iz generacije u generaciju stasa sve vise ljekara koji su polozili ispite Bog sami zna kako i zato se sve vise događa raznoraznih slucajeva koji su rezultat pogreske ljekara, naravno u svemu ima izuzetaka ali aj licno pri odabiru ljekara iz svih oblasti medicine biram one starije s vise iskustva, naravno sve je ovo moje osobneo misljenje
Nego Lejla kako idu pripremeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3148
5.1.2012 13:16:30   
Bebica11
hej zenice ja oko bebe pa vam se nisam stigla pohvaliti...sinoc se tusirala i povucem rukom preko rane ostala mi 4 konca u ruci, kasnije mi mm izvukao jos 4, 5-ti bolio pa smo prestali...poceli su ispadatiuser posted image to su ovi unutrasnjiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3149
5.1.2012 13:18:19   
animagical
taj oksitocin je vjerovatno onaj sintocinon sprej? ja se en bih time igrala...on nije za proizvodnju mlijeka, nego za otpustanje mlijeka..znas ono kad beba doji pa pocne gutati odjednom stalno..e to je kad mlijeko usljed refleksa otpustanja oksitocina pocne samo da tece iz dojke....ako kome steka taj reflex, onda pomogne oksitocin,,,meni su ga dali intramuskularno kad sam imala mastitis, da lakse izdoji beba zacepljenje...

a medi ovo sam i ja rekla "o dojenju su veoma malo ucili zanm preslusavala sam je milion puta,a samo da vidis odakel se sad trenutno uce pojedini predmeti Boze sacuvaj skripta 20strana a bice buduci ljekari," jer i ja studiram i znam sta sam spremala a sta ne, ali me napadose...

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *