|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  122 123 [124] 125 126   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
5.1.2012 0:59:34   
animagical
ih jelena ja sam mislila na kaloricnost,jer je bila rijec o debljanju beba!  i istina je da se bebe pretezno vise debljaju od adaptiranog, npr moj sin je rodjen dobre tezine a opet ima manju tezinu nego sestrin rodjen skoro duplo laksi od njega a kad je bio njegove dob...a to za mrsu, nisam to nikad rekla, gdje ce biti bolje bolesna od zdrave bebe, pa valjda za takve situacije i postiji adapirano?? ja se mozda nisam dobro izrazila, pa mi ej zao ako se ko uvrijedio, a stvarno nisam nista ruzno mislila...  pogotovo mi mrsa niej prosla kroz glavu...znam kako ste se napatili i bas mi je bilo zao bebe...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3076
5.1.2012 1:00:58   
drznica
sporty mama, hvala ti vec sam se prepala za stolicu...al to se pocelo desavati kako nema grceve...i prije je bila tecna ali sad je ono bas hahahha. E o cemu mi pricamo u ova doba cccc. Da mi je neko pricao ne bih vjerovala. Znaci nije pravilo da cu morat da ljuljam.
Maloprije sam shvatila da bi Mak puuuno bolje spavao i duze da nije ovako vruce u sobi, tako da izbacujem radijator iz sobe koji je radio po citavu noc. Jer kad odem kod mame koja je sprat iznad i u bratovoj sobi nema radijatora, a on tu spava po 4-5 sati. Veceras radijator leti van ahahahahah

Sto se tice mlijeka, naravno da je majcino mlijeko najbolje. Medjutim dosta zena nije uspjelo u dojenju, da li su razlozi kao Jelenin ili...ne znam, sreca pa postoji AD. Ja samo osudjujem majke koje nece da doje dijete!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3077
5.1.2012 1:07:34   
sporty mamaa
Drzinice i mi ne grijemo gdje beba spava, a mislim da je i zdravije.user posted image  

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3078
5.1.2012 1:09:17   
lepetetka
Samo da vam mahnem nemogu da spavam, vidim vi o dojenju user posted image a ja svoju čekam da se probudi na podoj user posted image
Ja kada sam izlazila iz bolnice sestra me uštinula za bradavicu i kaže ma nemaš ti mlijeka, a očima svojim gledam kod žene do mene kapa,..samo moja volja i trud su se isplatili da zadojim malenu,..Eto ova je starija sestrica, a patronažna kda je došla kaže samo ti doji ima mlijeka, i ona me je ohrabrila dosta, čak mi je i mm govorio ma nema ti tu ništa user posted image user posted image
Ali vjerujem da ima razlike sigurno u količini mlijeka, ko u kravica-neka daje više a neka manje mlijeka user posted image user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3079
5.1.2012 1:11:27   
Anoniman
Animagical ma nisi mene uvrijedila, ali neke mame sigurno na neki nacin jesi. Nisam ja osoba koja se lako da uvrijediti.

Drznice i nama je takva stolica bila, dr je rekla da je to ako je zlatno, zute boje dobro, ali ako je malo zelenkasta, plus explozivna dam malo linexa ili prolife. Sto se tice ljuljanja Luku do 40 dana samo nahrani, presvuci i spusti, bukvalno, ali posle toga ljuljaj do iznemoglosti da zaspe. Konkretno veceras dva i po sata smo ga na smijene uspavljivali mm i ja. Samo tako nek ostane navika kod Maka i bice super, ne znas koliko si srecnauser posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 3080
5.1.2012 1:13:56   
lepetetka
Joooj hB pa postoji i AD ali stvarno, ja sam sina odhranila na AD, šta bi da ga nije bilo user posted image I mnoge mame koje iz nekih razloga ne doje bebu uhhhh..

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 3081
5.1.2012 1:17:48   
animagical
ja sam svojim ocima gledala svoju rodjenu sestru kako place prije par godina jer ne zna kako da rijesi problem ni kako da podoji bebu od 2kg koja cak ni ne cucla...tako da itekako znam kako je to tesko kad neko ne zna, a svi mu losim savjetom odmazuuser posted image   meni je bilo sreca pa sam i na ovom forumu i na drugim mjestima nasla pregrst dobrih savjeta kako i sta raditi pa osim mastitisa i soora nisam imala krupnijih problema... ad ko mora davati nije ni bolja ni losija majka od one koja doji... a i dalje mislim da su djeca na ad-u deblja, ne u svakom slucaju ali u vecini... prvo za mog sina kazu sto mu sta ne dodajemuser posted image ,jer ne djeluje debelo,valjda sto je dug... znate kako se kaze, zdravo debelo dijete.... moj sin je hvala Bogu zdrav i hvala Bogu doji, a sigurno ne bi da smo potrefili mrsu u mliejku, to bi bilo svjesno ugrozavanje bebe, jel?  misilim, ne volim ni kad ga ko ljubi u ruke zbog bakterija a ne da se doji s mrsom u mlijekuuser posted image bas mi beze veze i zao sto se zena uvrijedi a nisam joj nista ni pomislila!

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 3082
5.1.2012 7:53:17   
ciciban26
Hvala vam drage moje na savjetima,nabrzaka sam vas procitala sinoc i dojila je,dojila i dojila user posted image user posted image user posted image user posted image . Nadam se da ce je mlijeko zastititi jer je ova viroza stvarno teska,mene toliko savladalo da sam se i onesvjestila sinoc u kupatiliu.Jutros  hB puno bolje user posted image
Sto se tice AD i dojenja,hvala Bogu pa postoji i AD,moja E je 5 dana bila u inkubatoru,nije imala snage ni da vuce iz flasice nego su je hranili na sondu,onda je mogla flasicu ali za siku je bila nejaka,povuce par puta i zaspe..Muku sam mucila da sto vise vuce,tako sam joj davala siku pa poslije AD i mogu reci da tek sada doji kako treba. Pored svega smo se morale izboriti sa ravnom bradavicom a o izdajanju nije bilo rijeci.I sad kad uzmem pumpicu nasekiram se,par kapi i to je to. I danas kad tako brzo zaspe ponudim jj malo AD ali na moju srecu odbije,ne pojede ni 10mluser posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3083
5.1.2012 8:24:50   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Hvala vam drage moje na savjetima,nabrzaka sam vas procitala sinoc i dojila je,dojila i dojila user posted image user posted image user posted image user posted image . Nadam se da ce je mlijeko zastititi jer je ova viroza stvarno teska,mene toliko savladalo da sam se i onesvjestila sinoc u kupatiliu.Jutros  hB puno bolje user posted image
Sto se tice AD i dojenja,hvala Bogu pa postoji i AD,moja E je 5 dana bila u inkubatoru,nije imala snage ni da vuce iz flasice nego su je hranili na sondu,onda je mogla flasicu ali za siku je bila nejaka,povuce par puta i zaspe..Muku sam mucila da sto vise vuce,tako sam joj davala siku pa poslije AD i mogu reci da tek sada doji kako treba. Pored svega smo se morale izboriti sa ravnom bradavicom a o izdajanju nije bilo rijeci.I sad kad uzmem pumpicu nasekiram se,par kapi i to je to. I danas kad tako brzo zaspe ponudim jj malo AD ali na moju srecu odbije,ne pojede ni 10mluser posted image

Cicibanko, no sikiriki, to sto joj ponekad das AD ne znaci da ce ostaviti siku.Moja ima 4,5 mj. i od samog pocetka je dojim i dohranjujem.Dva, tri obroka dnevno joj dajem AD a ostalo doji i eto hvala Bogu jos uvjek siku voli vise nego bilo sta i daj Boze da tako ostane bar do godinu dana.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 3084
5.1.2012 8:34:35   
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: taurus

ne pričamo o istoj biohemiji...ti govoriš o opštoj biohemiji koja se polaže na drugoj godini, a ja pričam o kliničkoj biohemiji koja se na farmaciji izučava čak 3 semestra (4. i 5. godina) gdje se uči sastav svih biohemijskih tečnosti (uključujući i mlijeko) i analize tih tečnosti
a ja sam imunologiju polagal davno....ako me memorija služi 1999 kod prof. Bašić (koja je sada u penziji) i nismo koristili te neke praktikume i skripteuser posted image

e sad se vidi da sam mnogo starija od tebeuser posted image , a htjela sam da sakrijem svoje godineuser posted image user posted image user posted image 00

Slažem se sa tobom. Ja sam farmaceut i klinička biohemija nas je sve prilično dotukla,2 godine smo muku mučili sa njom. Međutim.logično je da se na fakultetu ne može sve naučiti,postoje dodatne edukacije na više načina i normalno je da doktor,stomatolog,farmaceut ne može apsolutno sve znati,zato postoje uže specijalizacije,pa kad se neko odluči za pedijatriju ili ginekologiju normalno je da će više prostudirati i  dojenje. Ja lično ne volim komentare tipa neko nema pojma o svom posluuser posted image Sramota bi bilo da ta apotekarka nije znala dati savjet za upotrebu ili djelovanje lijeka  a savjeti o dojenju se traže negdje drugouser posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3085
5.1.2012 9:07:22   
palachinken
Jao, mi se naspavali! Meni više ništa nije bitno user posted image

Dobro jutrooooooo

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 3086
5.1.2012 9:09:38   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: animagical

mersiha, nije to do pojedine farmaceutkinje, takvo im je skolovanje svima, o dojenju se jako malo uci...cak i na medicini, malo gradja dojke, malo ko biva funkcija i to je to, tanko...

Boga mi se na pedijatriji podosta uci o dojenju.U ginekologiji malo manje ali pedijatri obaraju na ispitu zbog dojenja, i nije istina da se na fakultetu bar medicinskom ne promovise dojenje.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3087
5.1.2012 9:13:54   
ciciban26
Zumbulcice i moja cura voli siku vise od icega i ne bi je popustala. Samo nam je dosta vremena i truda trebalo da joj sika bude obrok user posted image ali isplatilo se.
Pahuljice i nije trazen savjet o dojenju u apoteci. Svekrva je objasnila situaciju i pitala sta bih smjela popiti jer dojim. A oni su rekli da prestanem dojiti jer cu zaraziti bebu na sto sam se ja uspanicila jer sam je juce cijeli dan dojila

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 3088
5.1.2012 9:21:55   
Emica_sa
Ja sam par puta pravo ruzne stvari procitala o AD i to vecinom od zena koje doje,kako eto ove sto daju AD truju svoju djecu i nisu svjesne sto daju.Nisam reagovala jer me ne zanima sta ko misli i svako ima pravo da radi sa svojom bebom sta hoce.Ne znam samo sto neke misle ako doje da su bolje majke i da vise vrijede i da se nesto vise zrtvuju za svoje dijete,to mi je bas nigdje vezeee

Hello, it's me...

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 3089
5.1.2012 9:34:45   
taurus
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Ja sam par puta pravo ruzne stvari procitala o AD i to vecinom od zena koje doje,kako eto ove sto daju AD truju svoju djecu i nisu svjesne sto daju.Nisam reagovala jer me ne zanima sta ko misli i svako ima pravo da radi sa svojom bebom sta hoce.Ne znam samo sto neke misle ako doje da su bolje majke i da vise vrijede i da se nesto vise zrtvuju za svoje dijete,to mi je bas nigdje vezeee

draga emice ja na takve stvari ovdje već duže vrijeme ne reagujemuser posted image

neka misli ko šta hoće, uopšte mi nije bitnouser posted image

ja sam imala svoje razloga (ne mogu ih navoditi po ko zna koji put) zbog kojih sam nakon drugog poroda svjesno i na svoju ruku prekinula dojenje...i ne nisam se pokajala ni jedne sekunde
da se porodim još 5 puta isto bih uradila, jer sam na svojoj koži isprobala obje varijante
nakon drugog poroda sam istinski uživala u svojoj bebi, imale smo dovoljno vremena da se mazimo, da spava na meni, da se masiramo, ljubimouser posted image ....ma bila sam opuštena i rasterećena....bilo nam je prelijepo
i ne smatram se lošijom majkom...naprotiv mislim da je moja E imala bolju mamu nego što je imao R, jer sa njim sam ja bila grozna pa automatski ni bebi nije moglo biti dobro

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 3090
5.1.2012 9:36:38   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: ciciban26

ovo isto kao da sam ja napisala....ni moja 6 dana nije mogla dojiti jer sam operisana, da nije bilo AD ne znam kako bi, kasnije smo dohranjivali dok nije presla na dojenje skroz a isto imam ravne bradavice i pumpa me unistavala,mrzim pumpice uhh

mene sad drugo brine,ovo produzeno zutilo jel od mog mlijeka,sve mi se vrti film kad mi je KLINICKI pedijatar rekao da beba ne podnosi neki sastojak iz mog mlijeka????
jucer joj zutilo 14,1 kozno a na otpustu iz bolnice bilo u krvi 11....ne smijemo jos vakcinu primitiuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 3091
5.1.2012 9:38:47   
Emica_sa
bebicem pa sta su vam rekli juce za to zutilouser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3092
5.1.2012 9:44:53   
Bebica11

da za desetak dana opet provjerimo i da suncam bebu u "smogastom" Sarajevuuser posted image , stvarno je izlazem dnevnoj svjetlosti al hajruser posted image

plus mi nije kakila od subote, pa evo jedem sljive da kreneuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 3093
5.1.2012 9:55:26   
Emica_sa
Stani s njom kod prozora,tako su meni govorili da sto vise svjetlosti dolazi do nje..

Meni su doktori govorili da joj dajem caj,da sto vise da izvines pisa i tako izbacuje to zutilo,pa mozes joj dati ako hoces ja sam dala par puta i proslo je brzo

Hello, it's me...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3094
5.1.2012 10:02:17   
Hurma

IZVORNA PORUKA: Bebica11

da za desetak dana opet provjerimo i da suncam bebu u "smogastom" Sarajevuuser posted image , stvarno je izlazem dnevnoj svjetlosti al hajruser posted image

molim te, poslusaj me... kamilice jedno 10 ili 20 zašeceri i daj joj, isto sam radila sinu jos je tada imao duplo manje nego ona, nece joj nista biti, bilirubin se izbacuje kakom, mora kakiti... i da znas da on nije bezazlen, moze ostaviti svakakve posljedice, hocu da te plasim jer imam jedan primjer o kojem cu drugom prilikom... MORA KAKITI... doji je sto vise i neka procepi kaka... poslusaj me pa javi... plzzzz

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3095
5.1.2012 10:02:19   
ciciban26
Ajoooj sto ja poludih user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Prica se OPET O MEDU i svekrva mi rece :" Nije ti Ena alergicna na med" reko a kako vi to znate kaze "Pa umocila joj ja cucu kad si isla na kontrolu" Znaci ostavila bebu od 40 dana i glupaca joj da med  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 3096
5.1.2012 10:03:13   
zumbulcica

user posted image evo sunca u Sarajevu, postavi joj krevetac pored prozora.Kao sto rece Emica daj joj caja, kamilica ce joj dobro doci i za kaku, ja sam mojoj sa mjesec dana pocela davati kamilicu kad nije mogla kakiti.

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3097
5.1.2012 10:03:40   
Super Beba
bebice - već sam X puta pisala na ovom forumu o tome, al' haj opet ću :) Moj mali je imao produženu žuticu, tek smo nekad oko 3.-eg mjeseca primili vakcinu...ja lično nikad nisam prestajala dojit, al' sam malog redovno "sunčala" (rođen u februaru, sunca haman ni za lijeka, al' je bitna dnevna svjetlost)...znam za tvoju situaciju, da su tebi posumnjali da je žutica od tvog mlijeka (što itekako postoji kao varijanta), al' ti tu stvarno nisam pametna...ako stanje nije alarmantno, nastavi dojit, jer bi žutica trebala proći sama...samo, nek ti pedijatrica/pedijatar proba vidjeti (tj. opipati) jetru - da li joj je uvećana ili ne? Kod nas je bilo žutila, al' je jetra bila OK, tako da nas je dr. pustila da se organizam sam izbori, bez izbacivanja dojenja i sl...imali smo fotoseansu prvih 5 dana po rođenju i to je to...samo se nemoj obeshrabrit i sekirati, aBd proći će i to i biće sve OK...samo bez puno nerviranja...meni je bilo bitno da je mali napredovao fino i pored žutice...
i da, nekad znaju u DZ da ne valjaju reagensi, pa ako imaš negdje tražiti drugo mišljenje, to bi ti bio moj savjet...

a apropo priče o tome ko šta zna najbolje, ja vjerujem da je svako obučen i naučen za ono što je studirao, al' neko ipak manje, neko više..i na kraju, sve se svodi na iskustvo...upitajte nekog ko je tek završio pravo da vam napiše žalbu - pogledat će vas u čudu...al upitajte zato advokata od 5 god iskustva da vam to uradi, napisaće vam haman pa zatvorenih očiju...s tim da u masi doktora, pravnika, inžinjera i sl. postoji svega i svačega, tako da bih ja uvijek išla po drugo mišljenje ako smatram da prvo nije u redu...

a za dojenje i AD - niko ne voli svoje dijete manje, bez obzira da li ga doji ili hrani formulom...hB pa postoji izbor..lično, mislim da je mamama koje doje malo teže, jer valjaju uskladiti masu stvari sa bebom na sisi i uvijek imaju taj mali privjesak uza se...al sve je stvar izbora...i kao što je milion puta rečeno na ovoj temu - bolje beba na ADu i zadovoljna mama, nego nervozna mama i beba koja doji...
(čisto da se zna, ja sam isključivo dojila 6 mjeseci, dojim i dan danas, s tim da se ne može porediti kad beba počne da jede konkretnu hranu...ja ga planiram nakon godinu dana, tačnije, kad počnem raditi, odbijati od sike, jer moj posao podrazumijeva česta putovanja, pa ne bih da se dovodim u situaciju da se ispumpavam po sastancima i bjelosvjetskim halama)...

i da, dobro jutro i halalite na ovako dugom postu :))

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3098
5.1.2012 10:05:58   
Hurma

ps. evo ti danas sunca... iskoristi max... p kad bi i sjela u auto sa muzem i suncala u autu na planini... karikiram ali imam razloge...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3099
5.1.2012 10:09:32   
Bebica11

Stani s njom kod prozora,tako su meni govorili da sto vise svjetlosti dolazi do nje..

Meni su doktori govorili da joj dajem caj,da sto vise da izvines pisa i tako izbacuje to zutilo,pa mozes joj dati ako hoces ja sam dala par puta i proslo je brzo

ma ona je masaAllah inace odlicno, preko kilu dobila hvala Bogu, vjeruj da jede, piski, propisa pelenu, jutros sam razmisljala kako neko ne presvlaci bebu po noci, moja jutros u neka doba se upiskila do za vrat sto kazu, a muz nije vidio i spustio je na nas krevet mijenjali posteljinu u neka doba tako da bas piski cesto i puno, jedino ne kakiuser posted image

vidjecemo hoce li spadati, mene brine da nije od mog mlijeka, u nekim slucajevima moze to da se desi da neki sastojak iz mog mlijeka oblaze jetru i ne da zutilu da prodje, meni je to rekao i pedijatar na Jezeru pa sam prekidala dojenje 48h i bilo joj je spalo, sad cemo vidjeti trebalo bi spadati, nadam se, al evo primjer da dojenjemne spada zutilo uvijek, odnosno cak USPORAVA. Ma samo da spadne bilo koliko do iduceg puta da me ne salju po kliniciuser posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 3100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  122 123 [124] 125 126   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  122 123 [124] 125 126   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *