|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  120 121 [122] 123 124   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
4.1.2012 13:29:42   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: animagical

sensia http://www.youtube.com/watch?v=CSYPqGtFBYQ evo kako

bebice imas nistatin kapi, borax glicerin, a mi smo koristili daktanol gel i ja i beba, njemu u usta a meni na bradavice jer su boljele i bile crvene...sta ti je ped rekla?

rekla da uradimo bilirubin u kozi i da pratimo, ne smije dati vakcinu ako je iznad 11, 10 je granica pa vidjecemo danas kako ce biti i koliki je

pita jel uspavana bebauser posted image user posted image kod nas su izgleda ti grcici hajr za moju bebu, ne daju joj spavati, samo jede, stenje i place, najmanje sto radi jeste da spava

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3026
4.1.2012 13:32:52   
Sensia
IZVORNA PORUKA: enči80

J ti imam one mehke dekice koje su praktične za povezati a možeš i sa tetra pelenom...čitala sam i na fb o tvome problemu (skontala po Uuser posted image )...mislim da ti nije problem manjka mlijeka već da je beba jednostavno takva...ako se ne varam i skvo je govorila da je i njena U do tri mjeseca bila identična...držim ti fige da izdržiš još malo

havla ti draga user posted image  ma nema druge nego izdrzati.  i ja mislim da ima dovoljno mlijeka vec da je probava u pitanju tj grcici koji nisu toliko jaki da je probude ali dovoljno jaki da joj svakih 15 minuta ometaju san...... ma evo krizamo dane ko u vojsci za ta puna tri mjeseca ako Bog da.
ma nek su nam samo zdravi to je najbitnije

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3027
4.1.2012 13:33:00   
enči80
enci jel ovo moja sarajkica ili seka na slici? jubni ih u tabancice

sekauser posted image ...hoću ljubi i ti meni moga zetauser posted image user posted image ...bebice imaju one nistatin kapi protiv krupice pa nakapaš ali i kad njih koristiš poželjno je očititi usnu šupljinuuser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3028
4.1.2012 13:34:21   
animagical
znas sta, to ti je i dobro u neku ruku...A kad je imao zuticu mm i ja smo ga morali umivati, presvlaciti, ma nema sta nismo radili da uspije biti budan bar pet minuta da doji....pravo je tesko kad spava gladno a nista ne mozesuser posted image znali smo ga buditi po sat vremena....

nego da se pohvalim, moj momak sve cesce prespava noc...jutros se tek u 7 budio, masallahuser posted image a znao je par puta i do 9 bez ijednog budjenjauser posted image istina zaspi tek oko ponoci,ali ipak...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3029
4.1.2012 13:42:23   
enči80
Bravo za Auser posted image user posted image user posted image ...SEnsia,bebice držite ih što više na stomaku ali neposredno prije hranjenja da ne bi povraćale...djeca se bu ne u tome položaju ali to je jedan od najboljih načina da izbace višak zraka.

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 3030
4.1.2012 13:43:25   
palachinken
Bebice, M je imao krupicu kao vrlo mlad user posted image mozda su mu 2 sedmice bile. Ja nisam smjela da mu struzem i guram prst u usta pa sam kupila daktanol gel. Zrno kao mani grašak na cuclu i stavim mu u usta. On cucu pljune ali oblize gel i onda ga mljacka po ustima. Ja sam jednom-dva puta dnevno njemu davala, skinulo se za dva dana, ali sam nastavila terapiju jos sedmicu. Svoje bradavice sam mazala poslije svakog podoja dvije sedmice.

animagical, bravo za momka, vidi kako on spava!

enči, medo je presladak! Vidi osmijeha, sva cakli user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 4.1.2012 13:46:27 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 3031
4.1.2012 13:47:22   
animagical
kako je Mahdi?  za kasalj je najbolji caj od luka i jabuka,ali on je mali za toga jel de?

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3032
4.1.2012 13:50:01   
palachinken
Bolje je hB, eno ga spava. Ne kiše, nema toliko slina kao juče u nosu a i kašlje puno manje. Namazala sam ga theissom. Nema temperature, hB. E jesam dijete zarazila, svaka mi čast user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 3033
4.1.2012 13:51:07   
Bebica11
hvala vam za savjete, uzeli smo borax glicerin pedijatrica nam rekla pa sam stavila na gazu i mali prst u usta al ona pocne sisatiuser posted image (iako je dojila neposredno prije) i ja malo sastrugala s vrha jezika al prema korjenu ima vise al ne smijem nekako da joj gurnem prst, kaze mm da sacekamo da se rasplace pa kad otvori fino usta da joj skinem, user posted image

enci ja je stavljam pocesto na stomacic i to ja legnem pa na sebe da je zgrijem i da se isprducka, pomogne malo, al ona stalno prducka, stenje, budi se i tako, malo je danas spavala od pedijatra do kuce, valjda joj zrak godio a inace haos, bas smo neispavani, ja se cak komiram pa se ne mogu probuditi ni na plac, dotle je doslo, pa je muz nosa dok se isprducka pa ja dojim i tako...sinoc npr probudila se u 1 20 i nije zaspala do 3 i 30 sad zasmislite, a kad je zaspala za sat je muz ustao da je nosa pola sata dok se isprduckala, jos malkice odkunjala i sljedece dojenje...bas je zestoko

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 3034
4.1.2012 14:59:08   
Sensia
ma i ja je stavljam na stomacic, masiram joj stalno stomak al ona je puna zraka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
do dojenja nije jer stvarno uzme cijelu bradavicu i areolu u usta, mislim da guta zrak kad je u onoj stolici ljulji, toliko se obraduje igrackicama da idse na usta hoce da prica i par puta sam je uhvatila kako guta zrak

razmisljala sam da je ne stavljam vise u nju ali kako cu bilo sta uraditi, jesti,skuhati otici u wc ako je ne stavim user posted image

Sta mislite moze li biti od toga?

evo sad je poslije stolice-ljulje stucala 15 minuta user posted image  

< Poruku je uredio Sensia -- 4.1.2012 15:00:52 >

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3035
4.1.2012 15:04:29   
palachinken
Sensia, nek štuca, tako izbacuje zrak i sama sebi olakšava. Meni je ona preslatka što se sva usplahiri kad vidi igračke user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3036
4.1.2012 15:18:19   
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken

Sensia, nek štuca, tako izbacuje zrak i sama sebi olakšava. Meni je ona preslatka što se sva usplahiri kad vidi igračke user posted image

I ja joj ne pokusavam zaustaviti stucanje jer ne place dok stuca, mozda samo pred kraj kad je bas iznervira ako traje dugo....onda je stavim malo na siku ne bi li prestalo. nekad prestane nekad ne....
Ma eto covjek sve razmislja kako da pomogne djetetu pa mu svasta pada na pamet user posted image
sad kad se probudi ide opet masaza stomacica i malo cu je drzati na stomi ne bi li izbacila zrak ....

kako je M? jeste li ista bolji? ima sad viroza opasnih ko kad je ovo vrijeme ko proljece a ne zima, a btw jedva  cekam proljece ova zatvorenost u 4 zida me slomi a i moja U cim izadje odmah je raspolozenija.....
mi se trudimo da je svuda vodimo, fino je utoplimo ali nane se ruze samo tako.....

Moja duša 23.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 3037
4.1.2012 15:32:10   
animagical
sensia, znas sta,pusti ti nane ti znas svoje dijete-...mi izlazimo svaki dan i jos nije ni zaslini,tako da zima nema vezeuser posted image

sad odosmo kod nane, tj moje mame, ostaviti A, rucati i bjezimo u grad...nek se malo igra s njimuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3038
4.1.2012 15:33:22   
palachinken
Ma dobar je M, evo galami sam na sebe user posted image Ja bih najradije da mozemo gdje na planinu, ali nam je Vlašić podaleko da idemo samo na par sati, ne znam smijem li se upustiti u tu avanturu.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3039
4.1.2012 15:38:24   
Sensia

sensia, znas sta,pusti ti nane ti znas svoje dijete-...mi izlazimo svaki dan i jos nije ni zaslini,tako da zima nema vezeuser posted image

sad odosmo kod nane, tj moje mame, ostaviti A, rucati i bjezimo u grad...nek se malo igra s njimuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja duša 23.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 3040
4.1.2012 15:41:15   
palachinken

Nana-servis zakon!

Neposredna veza do poruke: 3041
4.1.2012 16:08:01   
enči80

IZVORNA PORUKA: palachinken

Nana-servis zakon!

Potpisujemuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3042
4.1.2012 17:19:48   
mersiha 77
lahko je vama kad su vam nane-servis blizuuser posted image

< Poruku je uredio mersiha 77 -- 4.1.2012 17:20:39 >

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3043
4.1.2012 17:26:34   
ciciban26
Hej zemske
ogrijesi se ja o mesara,snicle dobre kao sto je coJek obecavao. Safat'o nas stomacni virus..Ja danas fasovala,povtacanje i temp.38,5 i raste user posted image Mojoj svekrvi rekli u apoteci da ne smijem dojiti. A ja je dojila dok nisam imala temp.,sad se mlijeko ugrijalo pa necu. Jesam li joj dojenjem mogla naskoditi user posted image user posted image user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 3044
4.1.2012 17:34:58   
enči80
Radi čega da je ne dojiš?Temperature?Mislim da bi mogla jer neki dan sam čitala na fb o onoj famoznoj izreci'nervozno mlijeko' da takvo mlijeko ne postoji (Lejla Ka)...mlijeko je mlijeko pa po toj logici vjerovatno smiješ a valjda će se neko javiti ko bolje poznaje materiju ili pitaj Lejlu...user posted image da što prije prođe...Kako nam je E?

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 3045
4.1.2012 17:48:57   
ciciban26
Citala sam na internetu da je moze opeci mlijeko ako imam temp a da treba dojiti jer bebi nece neskodi,nego je stiti od virusa. A u apoteci rekli ni slucajno dojiti,zarazit cu je user posted image user posted image user posted image
E isto,nalazi bili losi pa smo odgodili operaciju..Cekamo novi termin i iskreno jedva cekam da zavrsimo s tim ma koliko se bojala operacije,bitno mi je da to ostavim iza nas.
Kako su tvoji pilici?

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3046
4.1.2012 17:51:30   
enči80
Citala sam na internetu da je moze opeci mlijeko ako imam temp a da treba dojiti jer bebi nece neskodi,nego je stiti od virusa. A u apoteci rekli ni slucajno dojiti,zarazit cu je 

...radi ovoga bi baš trebala da dojiš...evo ih spremam za spavanje..one u mene k'o kokoši

Neposredna veza do poruke: 3047
4.1.2012 18:04:47   
ciciban26
Uh bolje da su ko kokosi,suti zeno,ne zali se user posted image E jedna pa slomi dok je uspavam user posted image user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3048
4.1.2012 18:12:58   
mersiha 77
ciciban kakve veze ima stomak sa dojenjemuser posted image
idi na temu problemi sa dojenjem i pitaj Lejlu  Ka ona ce ti sve odmah reci
ako je nenadjes Lejla Ka javvvvvvvviiiiiiiiii ssseeee hitno si potrebna
ja cu ti je pronaci bilo gdje da ti ona kaze da nebi zafrkala i sebe i bebu

palachinken imas poruku na temi "internet kupovina"
hajde pomoziuser posted image

< Poruku je uredio mersiha 77 -- 4.1.2012 18:13:39 >

Neposredna veza do poruke: 3049
   [Obrisana poruka]
4.1.2012 18:17:10   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 3050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  120 121 [122] 123 124   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  120 121 [122] 123 124   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *