|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  119 120 [121] 122 123   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
4.1.2012 10:19:28   
Super Beba
jutro i od mene..ja evo kafenišem, pa ćemo malo tutnjat po fAmAliji...

palachinken - nadam se da će te se ubrzo kutarisati te prehlade..ne znam ima li šta gore od začepljenog nosa kod beba...uh..
mino - čestitamo drugu korake i da svaki naredni bude što bolji i lakši :) user posted image
taurus - iskreno, jedva čekam odlazak u svijet odraslih :) vjerovatno će adaptacija teže teći, al'' mislim da je doš''o vakat da se počnem bavit drugim stvarima osim isključivo jel'' piškio, kakio, jeo, nije jeo, i sl. hB pa sam imala godinu dana da oćejfim sa mojim guzanom, al'' eto, čemu vakat, tome i vrijeme, a došlo je vrijeme da mama ponovo postane i radnica :) (btw, meni je 1.1.2012. bilo tačno godinu dana kako sam neradno hehe)

< Poruku je uredio Super Beba -- 4.1.2012 10:20:09 >

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3001
4.1.2012 10:23:23   
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

Jutrooouser posted image

E neko je ovdje spominjao skok u raazvoju kod bebe-izgleda da je to nas  upravo snašlouser posted image D je stalno nervozan,plače i neće da spava ni po danu i naveče.Jedino hoće na rukama i stalno traži da jede,jede i samo jede i bljucka poslije.Sve je to ok ali mene ubi ne spavanje i buđenje svakih 15 minuta.Kako vi ovo preguraste???

Samo mirno user posted image Nek je on zdrav, skok će proći, ne traju oni dugo, sve smo ih mi, laške ili teže, pregurale. Imaš li koga pozvati da ga zabavlja sat vremena da ti odspavaš?

E, drago mi je si ti bolje,mi smo skoro pregurali virozu,sreća D nije,samo ja i mm.Te viroze su dosadne ali obično brzo prođu naravno ako nije u pitanju kakva upala.

A za spavanje nažalost nemam koga zvati da mi D pričuva.Svi oko mene su na poslu,ali pregurat ćemo mi ovo nekako uz Božiju pomoć:-)

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3002
4.1.2012 10:35:30   
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken

Jutro! Ja sam napokon malo bolje, M spava. Jutros ga je jednom probudio kasalj i nos (ostalih 345677 budjenja je bilo nako user posted image )
Ne znam da li da ga vodim pedijatru, kontam samo će neku baju pokupiti, ali opet strah me bronhitisa, vec sam pisala cini mi se, kod nas je gadan zrak, a i ja, kao mala, sam vazda imala bronhitis, hvala nasoj zeljezari.
Za sad ukapavam fiziolosku, cistimo nosic, spavamo s lukom, lupkam ga po ledjima da se šlajm odlijepi s pluća, imam mokar peškir na radijatoru. Kupit cu i eukaliptus balzam da isparava. Ima li jos sta?

ako ti nije pogano stavi mu na prsa kakvog loja pa pokrij peskirom, znam da su meni lijepili kozjiuser posted image imam ga u zamrzivacu!

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3003
4.1.2012 10:51:43   
taurus

IZVORNA PORUKA: Super Beba

taurus - iskreno, jedva čekam odlazak u svijet odraslih :) vjerovatno će adaptacija teže teći, al'' mislim da je doš''o vakat da se počnem bavit drugim stvarima osim isključivo jel'' piškio, kakio, jeo, nije jeo, i sl. hB pa sam imala godinu dana da oćejfim sa mojim guzanom, al'' eto, čemu vakat, tome i vrijeme, a došlo je vrijeme da mama ponovo postane i radnica :) (btw, meni je 1.1.2012. bilo tačno godinu dana kako sam neradno hehe)

uh ja sam mnogo gora od tebeuser posted image
meni je 01.07.2011. bila puna godina kako ne radim, jer sam bila na čuvanju trudnoće od 8. sedmice
što je dosta, dosta je

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 3004
4.1.2012 12:22:00   
mersiha 77
mah,mah zenice
al me naljutise tamo one anonimne sad ih odjednom tri i sto prica nekakvihuser posted image
mino cestitamo prve korake,dabogda vam skai novi bio samo prema dobruuser posted image
kja toliko upratih
a sad odo praviti sogan-dolmu
pa bujrum ako hocete
odluka je pala narucili smo ljubicasti kaputuser posted image
palachinko ipak ga ja hocuuser posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3005
4.1.2012 12:26:52   
Pingvina
Ne pripadam ovoj temi, ali vidjeh kod kolegice status pa rekoh da vam kopiram..Mozda nekom bude od pomoci.

Svim bebama uzrasta do 6 mjeseci, dm kroz babybonus program poklanja paket babylove pelena od 42 komada, veličine 3-6 kg.

Lijep pozdrav od jedne "cekalice".user posted image user posted image user posted image

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 3006
4.1.2012 12:27:38   
enči80
Hajuser posted image i od mene u ovoj godini...svima želim da ova bude sretnija i berićatnija od prošle a pogotvo da budemo svi živi i zdraviuser posted image
Moje cure su hvala Bogu super,malo su nemirne i zahtijevaju više nadgledanja da ne bi bilo ranih modrica...Z se okreće dok A još uvijek nije ali je tu negdje...vodila sam A na pregled kod orl,fizijatra a i očnom radi hematoma kojeg je zaradila na porodu i svi nalazi su uredni hB...sad ganjamo uputnicu za Jezero i neuropedijatra pa da vidimo šta će da kaže nakon ovih nalazauser posted image ...bilo nam ovih dana i puno gostiju tj. amnestije i na neke mi se pravo 'sažalilo' koliko kukajuuser posted image ...uglavnom bilo je i 'ojrića' a i nepotrebne odjeće...ipak svima njima hvala bar su došliuser posted image
palačinkouser posted image da što prije ozdravite a i ostalim bebama i mamama puno pusica od mene i moga najdražeg mede Brundeuser posted image
user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3007
4.1.2012 12:42:11   
Selminja
Ola user posted image E me sinoc smorila, od 3h se budila svako pola sata, ustala sam ljuta, da je veca dobila bi po guzi garant user posted image
Pahuljice, moja E ne bljuca, ali ako cemo skokove i dojenje usko povezivat, Moja E nikad izac iz tih skokova jer ona nikad ne bi spavala i samo bi jela.
Evo je kunja nesto kofol, ja se obukla i cekam je da se probudi pa da idemo u setnju, dan je bas lijep user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3008
4.1.2012 12:43:12   
Selminja
Enci medo brudno je ko bombona user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 3009
4.1.2012 12:47:14   
ljubičica 28
Drage moje, da se i mi tuspasimo u novoj godini, sretna vam Nova sa zakašnjenjem i da nam u ovoj bude što više zdravih i veselih bebica i odmornih i naspavanih mamica user posted image

Mi se odavno ne uspijevamo javiti, babi nam je sad na raspustu pa ćemo malo češće svraćati ovamo.
Uglavnom, dobro smo, zdravi, malo smo nedavno bili prehlađeni al' i to je iza nas...Nikla su nam još dva gornja zubića, sad čekamo da probiju gornje dvice, zajedno nam i one krenule i vide se da su tu negdje spremne za vani...počeli smo i da se podižemo uz namještaj i hodamo okolo, tu i tamo i padnemo al ništa strašno user posted image ručkimo dobro i tako...

Nemam vremena sad čitati, nadam se da su i bebice i mamice dobro user posted image

Poseban user posted image za generaciju amam, mala_sa, entinte, tukicu i dr.

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3010
4.1.2012 12:47:55   
Sensia
IZVORNA PORUKA: Selminja

Ola user posted image E me sinoc smorila, od 3h se budila svako pola sata, ustala sam ljuta, da je veca dobila bi po guzi garant user posted image
Pahuljice, moja E ne bljuca, ali ako cemo skokove i dojenje usko povezivat, Moja E nikad izac iz tih skokova jer ona nikad ne bi spavala i samo bi jela.
Evo je kunja nesto kofol, ja se obukla i cekam je da se probudi pa da idemo u setnju, dan je bas lijep user posted image

Balgo se vama u Sarajevu kao i obicno maglustina, smog i ostale zimske gadosti
Jedva cekam proljece pa da princeza i ja idemo u skitnju po cijele dane i da sa kolegicama ispijamo kaficeuser posted image
Isti slucaj i kod nas, budial se svakih 15 minuta, mlatarala rukama i nogama, stenjala, prduckala...... Boze ne znam vise sta da radim osim da imam strpeljenja
Uzeli je sebi na krevet, ma nista isto sve, podojim je cesce ma nista isto sve....jedino je nisam presvukla (inace je presvalcim po noci sam ako je kakila a to vec duzi period ne radi po noci dusa mala)
e to cu jos veceras probati i sve sam isprobala user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 3011
4.1.2012 12:49:19   
enči80
Selminja hvalauser posted image

Mino sretni prvi koraci i od nas

Animagical jeste li vi imali onaj skok sa tri mjesecauser posted image ?...ja ga nešto nisam osjetila a mislim da mi je tek sad došao jer puno češće doje a i duže.

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 3012
4.1.2012 12:54:20   
enči80
Isti slucaj i kod nas, budial se svakih 15 minuta, mlatarala rukama i nogama, stenjala, prduckala...... Boze ne znam vise sta da radim osim da imam strpeljenja

Jesli li probala da joj svežeš rukice dok ne zaspi ono blago?

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3013
4.1.2012 12:56:07   
Medi_87
hellou, usput DM je organizovao taj baby bonus za djecu do jende godine pa eto da znate, mora se samo sipuniti prijavnica i s knjizicom predati u dm
Super Bebo, Taurus blagos vama pa imate posao, ja sam vec cetvrta godina na birou i nista na ljeto cu aBd i magistrirati nadams e da necu cekati jos 4 godine pa da negdje uletim. Vjerujem da ce tesko doci razdvojenost ali sve je to dio odrastanja, nadam se da cete naci nekog finog ko ce cuvati djecicu

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3014
4.1.2012 12:58:03   
Sensia
IZVORNA PORUKA: enči80

Animagical jeste li vi imali onaj skok sa tri mjesecauser posted image ?...ja ga nešto nisam osjetila a mislim da mi je tek sad došao jer puno češće doje a i duže.

kako izgleda taj skok? nas to tek ceka za 15-tak dana pa da znam. u sustini beba hoce cesce i vise da jede? ima li jos nesto?

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3015
4.1.2012 12:59:55   
mersiha 77
medi de mi to malo bolje objasni
imam snahu u Sa i ona ima bebicu od 7 mjeseci pa kakao to ide za poklon
da joj mogu reciuser posted image

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3016
4.1.2012 13:00:10   
Sensia

stavili je na krevet izmedju nas i ja joj drzala rukice dok je spavala, isto sve user posted image  al mozda i mene prenese san pa popustim i ona ima prostora da mahne..... a kako bi mogla da joj umirim ruke, nemam neke ideje?

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3017
4.1.2012 13:21:34   
Bebica11
Hello zenice

samo da se javimo,bili danas kod pedijatra, nismo dobili vakcinu jer smo zutiuser posted image ,moram je voditi sad izapodne da provjere bilirubin pa samo kratko da javim da je dobila masaAllah, barekallah 1250gruser posted image i 3cm poraslauser posted image u odnosu na porodjajnu tezinu koja je bila 2850 i 50cm....e sad ne znam sta je s tim brojevima al moja i dalje nosi benkice i bodice 50 i taman su jojuser posted image jedino gegice i zeke vece br nosi

imamo krupice pa moram cistiti al ona ne da jezik pa ima li iko kakav savjet????

i muce je grcici,ne spavamo par noci ja i mm, al dr kaze da je to zbog halapljivosti i da ne bi ovoliko dobila da nije tako halapljiva zato nam je NUS efekat grcici al neka hBuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 3018
4.1.2012 13:24:17   
enči80
J ti imam one mehke dekice koje su praktične za povezati a možeš i sa tetra pelenom...čitala sam i na fb o tvome problemu (skontala po Uuser posted image )...mislim da ti nije problem manjka mlijeka već da je beba jednostavno takva...ako se ne varam i skvo je govorila da je i njena U do tri mjeseca bila identična...držim ti fige da izdržiš još malo

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3019
4.1.2012 13:24:33   
animagical
IZVORNA PORUKA: Sensia

kako izgleda taj skok? nas to tek ceka za 15-tak dana pa da znam. u sustini beba hoce cesce i vise da jede? ima li jos nesto?

ovog sa tri mjeseca nismo imali ili ga nisam osjetila, hvala Bogu...kad se sjetim onog s 6 sedmica...pa ili je dojio ili je plakao, spavali nismo nikako... samo sam ja razmazila ovo svoje smrdavceuser posted image cim se probudi hoce meni, place i kod mmuser posted image

sensia osim sto hoce cesce da jede beba je i nervozna, razdrazena, placljiva....A je sa 6 sedmica jedan dan bio prikopcan na sisu pet sati  u komaduuser posted image ma slomio me tad

enci jel ovo moja sarajkica ili seka na slici? jubni ih u tabanciceuser posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3020
4.1.2012 13:24:46   
Bebica11

stavili je na krevet izmedju nas i ja joj drzala rukice dok je spavala, isto sve user posted image  al mozda i mene prenese san pa popustim i ona ima prostora da mahne..... a kako bi mogla da joj umirim ruke, nemam neke ideje?

i kod nas je sensia isto stanje, budi se stalno, stenje, izvija, mlati rukicama, to su grcici....i mi nismo spavali, isto dva zombija hodamo, al bice bolje aBd

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3021
4.1.2012 13:26:39   
Bebica11
IZVORNA PORUKA: animagical

ovog sa tri mjeseca nismo imali ili ga nisam osjetila, hvala Bogu...kad se sjetim onog s 6 sedmica...pa ili je dojio ili je plakao, spavali nismo nikako... samo sam ja razmazila ovo svoje smrdavceuser posted image cim se probudi hoce meni, place i kod mmuser posted image

sensia osim sto hoce cesce da jede beba je i nervozna, razdrazena, placljiva....A je sa 6 sedmica jedan dan bio prikopcan na sisu pet sati  u komaduuser posted image ma slomio me tad

enci jel ovo moja sarajkica ili seka na slici? jubni ih u tabanciceuser posted image user posted image

animagical moja je jucer dojila od 15h do 21h, slomila me....a po nocu i inace svakih 1,5h-2 dojim i nocu i danju, valjda moju sad taj hvata od 6 sedmica jer smo usli u 6-tu???

< Poruku je uredio Bebica11 -- 4.1.2012 13:27:56 >

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3022
4.1.2012 13:27:31   
enči80

...i promijeni raspoloženje a možda je kod vas to već sad jer se sve razlijuke od bebe do bebe...i moja sestra nije osjetila ovaj sa tri već joj početkom 4-og mjeseca tek stigaouser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 3023
4.1.2012 13:27:47   
animagical
sensia http://www.youtube.com/watch?v=CSYPqGtFBYQ evo kako

bebice imas nistatin kapi, borax glicerin, a mi smo koristili daktanol gel i ja i beba, njemu u usta a meni na bradavice jer su boljele i bile crvene...sta ti je ped rekla?

Neposredna veza do poruke: 3024
4.1.2012 13:29:16   
animagical
animagical moja je jucer dojila od 15h do 21h, slomila me....svakih 1,5h-2 dojim i nocu i danju, valjda moju sad taj hvata od 6 sedmica jer smo usli u 6-tu???

to ti je skok, samo je pusti da doji koliko hoce, nista joj ne dodaji i proci ce za dva tri dana

Neposredna veza do poruke: 3025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  119 120 [121] 122 123   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  119 120 [121] 122 123   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *