|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
4.1.2012 18:28:11   
Medi_87
Joj sta sve ljudi nece izmisliti Boze sacuvaj mlijeko je najbolje zastita za sve bebe i nema samse da je mlijeko moze zaraziti niđe veze, nego dojiiiiiiii i dojiiiiuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3051
4.1.2012 18:39:28   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: Medi_87

Joj sta sve ljudi nece izmisliti Boze sacuvaj mlijeko je najbolje zastita za sve bebe i nema samse da je mlijeko moze zaraziti niđe veze, nego dojiiiiiiii i dojiiiiuser posted image

user posted image
da znas da je i mene ovo izbacilo iz cipelauser posted image
da ova tvoja sveki nije to smislila sama,kao moja samo ja svoju brzo procitamuser posted image

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3052
4.1.2012 19:06:44   
ciciban26
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

ciciban kakve veze ima stomak sa dojenjemuser posted image

Pa radi se o stomacnom virusu,prvo je imao mm pa sad ja..I kao ne bih je trebala dojiti da je ne zarazim user posted image user posted image user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 3053
4.1.2012 19:19:58   
enči80
Ti nju samo doji i ne briniuser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 3054
4.1.2012 19:26:14   
demented
Meni je doktor objasnio baš kada sam imala stomačnu virozu kako trebam dojiti bebu što više. Dojenjem joj prenosiš antitjela(kako sam ja shvatila) koja su joj potrebna da bi stvorila imunitet. 

S 2008
A 2011

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3055
4.1.2012 19:41:17   
sweet insanity
Ja sma imala herpes zoster , sjecaju se neke i dojila sam ipak (jedan dan pauze) i druga mi bed rekla da slobodno dojim i nis hB nije bilo. A mastitis kad sam imala nisam smjela dojit sa temperaturom preko 38, a bila mi je preko 39. Tako su mi svi doktori rekli, opce prakse, ginekolog i pedijatar.

(odgovor članu demented)
Neposredna veza do poruke: 3056
4.1.2012 20:56:48   
animagical
IZVORNA PORUKA: ciciban26

Hej zemske
ogrijesi se ja o mesara,snicle dobre kao sto je coJek obecavao. Safat'o nas stomacni virus..Ja danas fasovala,povtacanje i temp.38,5 i raste user posted image Mojoj svekrvi rekli u apoteci da ne smijem dojiti. A ja je dojila dok nisam imala temp.,sad se mlijeko ugrijalo pa necu. Jesam li joj dojenjem mogla naskoditi user posted image user posted image user posted image

farmaceuti ne znaju nista o dojenju! ja sam dojila sa temp 40...ako imas virozu ti svojoj bebi dojenjem samo mozes prenijeti antitijela koja stvaras...bar nazovi pedijatra jer farmaceuti nemaju prava traziti prekid dojenja...popij patacetamol, caj... strasno, kakav savjet! 

Neposredna veza do poruke: 3057
4.1.2012 21:42:05   
lejla80
Ola zene..ja u poslu do guse al rekoh da vam makar mahnem..puna sam spiskova za rodjendan..sve me strah da sta ne zaboravim pa zapisujem..Inace sam s mozgom odavno u losim odnosima..nikako da mi se vrati ona stara memorija....Instruktora sam gotov izludila..on veli desno ja pravo furam..i tako to..rekoh halali ja zaboravila...Jos mi u sred svih ovih priprema direktorica zadala neko predavanje na napravim..fino cu poludit..uh uh a rodjendan za tri dana..

2011.
2016.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3058
4.1.2012 21:46:26   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Medi_87

auuu Medi kako griješiš. eno ti Jelene živog primjera. u mlijeko joj ušla MRSA i morala je odmah prestati sa dojenjem!

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3059
4.1.2012 21:50:57   
ladyblue RR
ciciban, samo ti doji. ne uzimaš nikakve lijekove koji se luče u mlijeko a viroza nema beze s tim. viroza je nešto što se prenosi i zrakom a beba dok doji, tvoje mlijeko joj je najbolja zaštita.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 3060
4.1.2012 21:53:18   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: lejla80

Ola zene..ja u poslu do guse al rekoh da vam makar mahnem..puna sam spiskova za rodjendan..sve me strah da sta ne zaboravim pa zapisujem..Inace sam s mozgom odavno u losim odnosima..nikako da mi se vrati ona stara memorija....Instruktora sam gotov izludila..on veli desno ja pravo furam..i tako to..rekoh halali ja zaboravila...Jos mi u sred svih ovih priprema direktorica zadala neko predavanje na napravim..fino cu poludit..uh uh a rodjendan za tri dana..

lejla neces poluditi,sve polahko i laganini
tvoje ti je dijete na prvom mjestu pa sve ostalo,boze moj sta stignes
ma pusti nepravi frku sebi nikako
sjedi napisi prioritet i to je to
ko na faxu user posted image
a instruktoru samo objasnis i super
kako ti ide voznjica?

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 3061
4.1.2012 21:55:00   
Amam
Dobra vam noc... mi se uspavljujemo evo sad ce sat vremena,uhh jest tezak za zaspati.
Danas ga stavila u krevetic kad ja pogleda on stoji,a jos nije bio ni zakocen,krevetic se ljulja a on ustaje.
Svaki tren moram gledati u njega,nigdje mira nema.
Ja sam ljetos imala temop oko 39,6,imala gnojnu anginu ali sam dojila,nije mu nista bilo hB.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 3062
4.1.2012 22:46:07   
Lejla Ka

Citala sam na internetu da je moze opeci mlijeko ako imam temp a da treba dojiti jer bebi nece neskodi,nego je stiti od virusa. A u apoteci rekli ni slucajno dojiti,zarazit cu je user posted image user posted image user posted image
E isto,nalazi bili losi pa smo odgodili operaciju..Cekamo novi termin i iskreno jedva cekam da zavrsimo s tim ma koliko se bojala operacije,bitno mi je da to ostavim iza nas.
Kako su tvoji pilici?

Nećete vjerovati, ali da imate 40C temperaturu mlijeko je i dalje 36,5. Temperatura nije prepreka dojenju!
Stomačna viroza nije prepreka dojenju jer se stomačna viroza ne unosi preko mlijeka već kroz usta ili zrakom kao i ostale viroze. A dojenje joj samo može pomoći jer kad se majka razboli njen organizam počinje stvarati antitijela koja se bore protiv virusa, a ta tijela onda odu u mlijeko, pa dijete dobiva najsavršeniji lijek kroz mlijeko.

Apotekarka vjerovatno u životu nije pročitala ništa o dojenju više od 5 rečenica user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 3063
4.1.2012 23:00:26   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Citala sam na internetu da je moze opeci mlijeko ako imam temp a da treba dojiti jer bebi nece neskodi,nego je stiti od virusa. A u apoteci rekli ni slucajno dojiti,zarazit cu je user posted image user posted image user posted image
E isto,nalazi bili losi pa smo odgodili operaciju..Cekamo novi termin i iskreno jedva cekam da zavrsimo s tim ma koliko se bojala operacije,bitno mi je da to ostavim iza nas.
Kako su tvoji pilici?

Nećete vjerovati, ali da imate 40C temperaturu mlijeko je i dalje 36,5. Temperatura nije prepreka dojenju!
Stomačna viroza nije prepreka dojenju jer se stomačna viroza ne unosi preko mlijeka već kroz usta ili zrakom kao i ostale viroze. A dojenje joj samo može pomoći jer kad se majka razboli njen organizam počinje stvarati antitijela koja se bore protiv virusa, a ta tijela onda odu u mlijeko, pa dijete dobiva najsavršeniji lijek kroz mlijeko.

Apotekarka vjerovatno u životu nije pročitala ništa o dojenju više od 5 rečenica user posted image

ohh Lejla Ka hvala ti sto si se oglasila i pomogla ovoj zeniciuser posted image user posted image
cuj ti njene sveki i apotekarke,svastauser posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3064
4.1.2012 23:11:57   
animagical
mersiha, nije to do pojedine farmaceutkinje, takvo im je skolovanje svima, o dojenju se jako malo uci...cak i na medicini, malo gradja dojke, malo ko biva funkcija i to je to, tanko...

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 3065
4.1.2012 23:59:56   
taurus
e pa stvarnouser posted image

na ovom forumi svi bolje znaju od doktora, farmaceuta, stomatologa....
čak znaju i šta ko uči na fakultetu....svašta

ne tvrdim da je apotekarica koja je dala takav odgovor u pravu....ali ovako komentarisati mi je strašno
svi se prave pametni...pa što pitate kad znateuser posted image

odete kod pediajtra pa mu ne vjerujete, pa tražite drugo mišljenje...pa što uopšte ići pedijatru kad žene na forumu znaju sveuser posted image

meni kada treba savjet o nečemu što ne znam pitam onoga ko se školovao za to i pitam ga jer mu vjerujem....normalno mi je pravni savjet tražiti od nekoga ko je studirao pravo i pri tome ne komentarišem šta je učio na fakultetu
ako mi treba savjet o odgoju djece pitam prijateljicu koja je studirala pedagogiju itd

na kraju krajeva i ljekari imaju različita mišljenja, ja kada sam dobila temperaturu (u vrijeme mog 15-eto dnevnog dojenja sa prvom bebom) pedijatrica koja nam je kućni prijatelj mi je savjetovala da prestanem dojitiuser posted image
šta sam ja trebla...reći da žena nema pojma...da nije ništa naučila na fakultetuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3066
5.1.2012 0:03:09   
animagical
na ovom forumi svi bolje znaju od doktora, farmaceuta, stomatologa....
čak znaju i šta ko uči na fakultetu....svašta

pa ja studiram medicinu i zato i kazem da se sisa dva puta spomene, jednom u regiji thoraxa ako je izvuces na prakticnom iz anatomije i jos jednom u gajtonu iz fiziologije...ja je vise ne vidjoh! ako je gdje ima, podijeli...

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3067
5.1.2012 0:14:37   
taurus
priča o mlijeku se spominje i u biohemiji kad se uči biohemijski sastav mlijeka i ispitivanje istog (biohemija štraus)
a i u imunologiji kad se priča o antitijelima i imunoglobulinima

Neposredna veza do poruke: 3068
5.1.2012 0:24:54   
animagical
Boga mi ti se biohemija odavno polaze po skripti prof winterhalter i sina joj jadrica, a mlijeko nikad nije doslo nikome na ispitu...meni bilesi dosao feces ali mlijeko jok.... a o imunologiji da ne pricam,oni na vjezbama prodaju vlastiti praktikum skup ko djavo i mlijeka nema...mislim, meni je zao sto je ovako,ali hocu da kazem da puno toga nije sto neko mrzi dojenje,nego ljudi ne znaju, a trebalo bi da znaju... prva ja sam se zainteresovala kad sam bila trudna,a ne prije jer je bilo ono logicno, studentsko-ovo ne dolazi i hajd preskoci...

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3069
5.1.2012 0:30:34   
taurus
ne pričamo o istoj biohemiji...ti govoriš o opštoj biohemiji koja se polaže na drugoj godini, a ja pričam o kliničkoj biohemiji koja se na farmaciji izučava čak 3 semestra (4. i 5. godina) gdje se uči sastav svih biohemijskih tečnosti (uključujući i mlijeko) i analize tih tečnosti
a ja sam imunologiju polagal davno....ako me memorija služi 1999 kod prof. Bašić (koja je sada u penziji) i nismo koristili te neke praktikume i skripteuser posted image

e sad se vidi da sam mnogo starija od tebeuser posted image , a htjela sam da sakrijem svoje godineuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3070
5.1.2012 0:33:53   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: animagical

mersiha, nije to do pojedine farmaceutkinje, takvo im je skolovanje svima, o dojenju se jako malo uci...cak i na medicini, malo gradja dojke, malo ko biva funkcija i to je to, tanko...

Ovo je istina, u porodilistu jedna sestra govori ovako, druga ovako. Ja gledam i cudom se cudim, jedna zena imala tvrde dojke i ova joj govori izdoji to, ova druga nemas ti ni kapi mlijeka. Jadna zena nezna sta da radi, a dijete gladnouser posted image user posted image
Meni pedijatrica nije htjela dati uputnicu za uzv kukova, kao netreba, ovo sa mjesec sto je snimala je dobro. A meni pise, da dodem na kontrolu za mjesec dana, tj. kad bude imala tri mjeseca. I sta sad ja da radim? Ovaj sto je snimao kukove kaze, dobri su, ali ne savrseni. Da ipak insistiram na uputnici li?

Neposredna veza do poruke: 3071
5.1.2012 0:36:02   
drznica
Dobro vece ...Ja imala citav dan goste, sad navalili na babine kad mi je mama pocela radit cccc ko da su znali. Al eto snalazim se nekako.
Mi trebali danas na prvi pregled i vakcinu, ali nam na telefon rekose u DZ da je bolje da dodjemo sljedece sedmice jer im je veeelika guzva, samo jedna dr.radiuser posted image
Tako da cu ici u ponedjeljak, tad cemo imati 40 dana aBd.
Ja imam nekoliko pitanjeuser posted image

1. Da li je ok zitka-vodena stolica kod beba, boja je zlatno zuta? Skoro poslije svakog obroka cujem kako iz njega se bukvalno prospe u pelenu.

2. Kako se vi borite sa ispadanjem cuce iz usta, ne zna dobro da je cuva, pa mu cesto ispadne i to ga ljuti jako. Animagical mi je spominjala neko pravljenje marame od pelene, pa kako to tacno ide, ako je neko pravio da mi malo objasni, da ne ugusim dijete user posted image

3. Jel moguce da su nam grcevi prosli? Da li se znaju vratiti??? Jednostavno sad sve jedem i pijem, a on mashallah odlican.

4. Da li pri odrastanju zele vise paznje prilikom spavanja, mislim na ljuljanje po 2 sata dok zaspe? On sad spava sam bez ikakvih pomagala, desi se da nekad je nervozan pa ga drzim u rukama samo i on se smiri.. ali me strah ovo sto citam, skoro svaka od vas mora ljuljati, uspavljivati...

Eto ja malo raspricana, sta cu nemam kad pisati po danu, pa ovako navece izbacim sve iz sebe, a vi zamislite da sam par postova stavilauser posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3072
5.1.2012 0:39:44   
animagical
znas kako je-ja o svom, ti o svomuser posted image sad ti je sve po skriptama i po pitanjima, vjerujes ja sam tu biohemiju polozija a jedino se sjecam kroz maglu metabolizma ugljikohidrata i mastiuser posted image mlijeko stvarno na medicini nit koga zanima, niti ko to pita, i nimalo mi niej zacudo sto nemaju pojma  i sto razlicitih misljenja daju,..za tvoju generaciju koja je jos iz knjiga ucila opet svaka cast, sta ce savjetovati ovi moji sto iz skripti polazuuser posted image   ipak je za dojenje najisplatnije pitati savjetnice za dojenje, jer su prvoj meni lose savjete davali i farmaceuti i pedijatar u porodilistu i patronazna, a Boga mi i ginekolog.... a nije sve ni stvar neznanja, neko jednostavno reklamira hipp i tacka...pa i u apotekama vise reklame nadomjestaka a po zakonu ne bi smjeli reklamirati...

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3073
5.1.2012 0:43:35   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: drznica

Dobro vece ...Ja imala citav dan goste, sad navalili na babine kad mi je mama pocela radit cccc ko da su znali. Al eto snalazim se nekako.
Mi trebali danas na prvi pregled i vakcinu, ali nam na telefon rekose u DZ da je bolje da dodjemo sljedece sedmice jer im je veeelika guzva, samo jedna dr.radiuser posted image
Tako da cu ici u ponedjeljak, tad cemo imati 40 dana aBd.
Ja imam nekoliko pitanjeuser posted image

1. Da li je ok zitka-vodena stolica kod beba, boja je zlatno zuta? Skoro poslije svakog obroka cujem kako iz njega se bukvalno prospe u pelenu.

2. Kako se vi borite sa ispadanjem cuce iz usta, ne zna dobro da je cuva, pa mu cesto ispadne i to ga ljuti jako. Animagical mi je spominjala neko pravljenje marame od pelene, pa kako to tacno ide, ako je neko pravio da mi malo objasni, da ne ugusim dijete user posted image

3. Jel moguce da su nam grcevi prosli? Da li se znaju vratiti??? Jednostavno sad sve jedem i pijem, a on mashallah odlican.

4. Da li pri odrastanju zele vise paznje prilikom spavanja, mislim na ljuljanje po 2 sata dok zaspe? On sad spava sam bez ikakvih pomagala, desi se da nekad je nervozan pa ga drzim u rukama samo i on se smiri.. ali me strah ovo sto citam, skoro svaka od vas mora ljuljati, uspavljivati...

Eto ja malo raspricana, sta cu nemam kad pisati po danu, pa ovako navece izbacim sve iz sebe, a vi zamislite da sam par postova stavilauser posted image

Stolica je ok, kod moje je takva poslije svakog dojenja. Samo me to smeta po noci, kad je moram u 2 ujutro presvlacit...

A to za cucu, i mojoj je u pocetku ispadala, mozda dijete ne voli cucu ili da kupis neki drugi oblik. Moja se navikla na ovu babylove, a nukova joj nije odgovarala.

Grcevi ako su prosli to je super, mislim da se nece vratitiuser posted image Mozda ponekad, i moju zna nekad zabolit stomak i grci se, ali sad jako rijetko.

A to za spavanje, ja ne ljuljam, samo spustim u krevetac, a tako sam i sa starijom, ja nikada nisam ljuljalauser posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3074
5.1.2012 0:50:59   
Anoniman
Animagical bez uvrede neki dan si napisala da je majcino mlijeko povrce, riba, a AD pomfrit. Za dlaku sam se ujela za jezik da ti svasta kazem, u ljutnji.
Takvi komentari su suvisni...postoje majke koje nisu mogle da doje i koje ne smatraju da truju dijete pomfritom, vec daju djetetu ono najbolje sto su u mogucnosti da ponude. Majcino mlijeko najbolje...slazem se...ali ne smatram da je majcino mlijeko zarazeno mrsom bolje od AD... nemoj me pogresno shatiti, ali sama si rekla da si se informisala o dojenju kako si zatrudnila, a znas sve moguce informacije, postujem tvoju nacitanost, a ne tvoje iskustvo. Lejli skidam kapu i zahvaljujem se do neba, zena mi je pomogla bezbroj puta i duznik sam joj do neba.

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 3075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *