|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li sam trudna ?
23.5.2010 14:58:47   
naidica
hvala vam svima.divne ste zaista!!!! ako bog da bice kad bude sudjeno,sta cemo!!! jest da nije lako,ali et,pogotovo posle spontanog,kad god dobijem uvijek mi dodje pred ocima slika kako mi se desilo,al sta cu.polako i nadam se da ce uskoro docii  ono sto zelimo!!!!svim zelim puno srece!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 2076
23.5.2010 15:02:10   
rose
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma ja sam razmisljala o tom nacinu saopstavanja jos od prvog dana a saznala kada sam trebala ici na ljekarski pa uradila test radi snimanja pluca koje treze..ali kako nisam odmah isla da potvrdi trudnocu, pa nisam roditeljima rekla pa se bojala neceg nepredvidjenog...evo sve do sada se razvuklo...ja im sada moram reci pa bit ce sta bude user posted image eto da ne idemo ot vise user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 5.6.2010 18:04:16 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2077
23.5.2010 20:23:12   
Aleah
joj pa sta je ovo...sve mi koje smo imale "simptome" smo  dobile, i to uranjenouser posted image  i  meni evo danas nesto vodeno roskasto cijeli dan, hoce-nece, a jos tri dana ranijeuser posted image user posted image
naidice, napolitanka, bas mi je zao....a bile smo se ponadaleuser posted image user posted image
i meni ce vjerovatno do sutra procuriti pravouser posted image  
sta da se radi...idemo daljeuser posted image  doci ce aBd i nas trenutak...........................................

Bog samo kaze "budi" i ono bude!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2078
24.5.2010 10:16:00   
gagach
Dodje nam ranije od nervoze i stresa...previse se " opsjednemo"...sigurna sam da, kada se opustimo i kada prestanemo da iscekujemo i da se osluskujemo vjesticauser posted image  zakasniti:)
Glavu gore i vidimo se na listi za juniuser posted image . Mozda nam on bude sretanuser posted image  i ugledamo svoj plusicuser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Aleah)
Neposredna veza do poruke: 2079
26.5.2010 17:09:42   
gerberka
hoćete akoBogda, dušice mojeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 2080
1.6.2010 20:31:28   
Larissa31
Drage moje,
tako sam sretna da sam našla vaš forum jer kao i vas i mene muče isti problemi.
toliko želim bebu....
a trebam vaše mišljenje i savjet; M trebam dobiti 05.06.  ali nisam mogla više čekati i napravila sam test maloprije, test negativanuser posted image

da li je neka od vas radila test prije nego je trebala dobiti vješticu??
Čitala sam i o ranim simptomima ali osim čudnog okusa u ustima ne osjećam nikakve promjene, cak me ni grudi ne bole (ni malo) a obično me prije M rasturaju.
Sve me probada, iimam osjećaj da ću dobiti svaki čas, ten- koma, gore nego inače, ujutro gladna za poluditi.
ali iskreno.. najplodniji dani kad smo se i ludo keksali su bili 22.05. i 23.05.
Jesam li prerano napravila test? jer trebam dobiti tek za 4 dana i redovote su ali kažem vam, imam osjećaj da ću dobiti svake sekunde.

Hvala Vam!!!

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 2081
1.6.2010 20:58:06   
malena27 RR
larissa, definitivno si rano uradila test...strpi se i uradi test na dan ocekivane user posted image
i ako jesi trudna, nije ti mogao pokazati... nadam se da si user posted image i navijam user posted image user posted image user posted image user posted image
nemoj se opterecivati simptomima user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Larissa31)
Neposredna veza do poruke: 2082
1.6.2010 21:18:11   
Lara83
draga larissa,
prije svega dobro nam dosla user posted image
i sama sam u iscekivanju tako da te u potpunosti razumijem, moja user posted image  (ne) bi trebala doci 07.06. i vec sam pomalo mahnita od osluskivanja tjela i razno raznih simptoma kojih i ima i nema (a i ja vjeruj mi imam osjecaj da cu dobiti, ne znam kako ali skoro sam sigurna da hocu).
mislim da si poranila sa testom. sacekaj dan ocekivane M ili par dana poslije (ukoliko se mozes strpiti) pa onda uradi test. koliko sam ja mogla procitati na forumu, bilo je slucajeva da se radio test i nekoliko dana nakon oplodnje i da je bio pozitivan ali i bilo je slucajeva da je test bio i negativan - a zapravo je bilo trudnoca (test je prerano uzet). tako da to sve zavisi od osobe do osobe, i od slucaja do slucaja. 
jos par dana se strpi pa ponovi test. najiskrenije ti zelim pozitivan ishod kao naravno i svim ostalim trudilicama koje zeljno iscekuju svoje user posted image  user posted image  user posted image  
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 2083
1.6.2010 21:20:15   
Larissa31
malena, puno ti hvala  na odgovoru. nadam se da je tako i da sam uradila test prerano.. ne znam više ni sama jer sam na nekim stranicama pročitala da neke cure rade test i po 5 dana prije očekivane M.

a još k tome, ja imam sve simptome PMS-a...

ne preostaje mi drugo nego čekati pa ako kojim slučajem "ona" zakasni, ponoviti test.
Ja zapravo ni ne znam koliko dugo treba biti trudna da se može očitati to po testu. jer AKO se nešto uhvatilo 22. jlj 23.05. a danas je 01.06.....  znaš li možda???

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 2084
1.6.2010 21:24:14   
Larissa31
Lara,
hvala ti od srca. evo maloprije sam odgovorila i Maleni pa s obzirom da smo ti i ja u istoj situaciji, molim te ako možeš baci oko i reci mi svoje mišljenje.

Nadam se da nećeš dobiti M, i da ćeš ugledati jedan veliki +.

drži se!!!

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 2085
1.6.2010 21:34:56   
malena27 RR
draga larissa, nazalost, testovi koje mozemo naci u apotekama nisu toliko osjetljivi da odmah detektuju hormon trudnoce ako je do nje doslo...najsigurniji je nalaz beta HCG koji se radi iz krvi i to opet od 12 dana poslije ovulacije....prema tome, sacekaj jos 5-6 dana i znaces na cemu si...

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

Neposredna veza do poruke: 2086
1.6.2010 21:39:42   
Lara83
Larisa
hvala ti puuuno na podrsci user posted image  ja vjerujem da ce biti onako kako nam je dragi Bog odredio a na nama je da se trudimo, nadamo i iscekujemo nase user posted image  user posted image  user posted image  
i ja se nadam da ces i ti sto prije ugledati svoj user posted image   user posted image  
tu smo da ohrabrimo jedna drugu i da nam bude lakse, zato ti saljem puno pozitivne vibre user posted image
sto se tice oplodnje, evo sta sam ti/nam nasla:
Jajašce ostaje spremno za oplodnju samo 24 sata nakon ovulacije. S druge strane većina spermija u spolnim organima žene propadne za 1 dan, a rijetki ostaju sposobni za oplodnju i do 3 dana. Da bi se dogodila oplodnja treba se dakle, dogoditi snošaj u razdoblju od 2 dana prije i jedan dan poslije ovulacije. Oplodnja se najčešće događa u ampuli jajovoda, kamo spermiji stignu već za 5 do 10 minuta poslije ejakulacije.
Nakon oplodnje potrebna su daljnja 3 do 4 dana da jajna stanica doputuje u šupljinu maternice.
e opet ti kazem sve zavisi od slucaja do slucaja, nekome test pokaze user posted image  i prije ocekivane M a nekom kasnije.
user posted image

Neposredna veza do poruke: 2087
2.6.2010 13:53:30   
medi87
Larisa dobro nam dosla kao prvo, a nadam se da ovaj mjesec će te zaobićiuser posted image vještica, pricekaj jedno 5 dana pa onda ponovo uradi test, držim fige da budeuser posted image user posted image user posted image user posted image

RR porodica :-)))

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 2088
2.6.2010 14:40:06   
bimba
Larisa31 i Lara83 nadam se da necete dobiti user posted image  nego da ce to biti jedan lijepi pa neka i prozirni user posted image ,user posted image .
Strpite se jos malo, kao sto su vam i djevojke prije mene rekle ipak je malo rano da bi se detektovao HCG.

Drzim vam fige i navijam za vasuser posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Izvjestavajte nas.

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 2089
2.6.2010 15:51:22   
Rimljankaa
Larisa ja sam trudnica. Ne bih da ti dajem laznu nadu,ali ni ja nisam imala nikakvih simptoma trudnoce. Samo sma ocekivala user posted image , i imala sma sve simptome kao da cu dobiti. Onda sam sacekala dva dana,nakon sto mi je zakasnila i uradila test koji je bio user posted image . I jos da ti kazem da je kod mene uobicajno da mi kasni.. Stoga,nemoj puno misliti na to,kad dodje vrjeme,za koji dan,uradi test pa sta bude... Od srca i tebi i ostalim trudilicama zelim user posted image  

(odgovor članu bimba)
Neposredna veza do poruke: 2090
2.6.2010 18:27:07   
...Lara...
evo ja (Lara83) se javljam sa novim nickom jer od sinoc ne mogu da se logujem, pa sam morala otvoriti novi account. poslala sam ''apel za pomoc'' mailom 2x a i adminu sam pisala medjutim niko nista. pa eto ovim putem jos jednom RR molim da mi pomognete da vratim svoj account. hvala...
e sad nazad na temu user posted image
bimba hvala ti na podrsci, bice onako kako treba da bude. nadam se da user posted image  nece doci...svakako cete biti u toku user posted image
rimljanka ja trenutno imam sve simptome pms-a, i to bas bas...tako da user posted image  ocekujem ali i ne ocekujem, opet se nadam. ima jos do 07. pa cemo vidjeti. necu da ranije uzimam test i da stresam bez razloga. ukoliko zakasni, a zna mi se desiti i to, sacekacu opet malo pa onda......
vidim da si ti nova trudnica user posted image  cestitam i zelim ti lahku i ugodnu trudnocu! uzivaj u tom blazenom stanju user posted image
veliki pozzz trudilicama user posted image

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him...

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 2091
2.6.2010 21:55:37   
Larissa31
Drage moje,
hvala vam na podršci i savjetima!!

Evo i danas svi simptomi  pms-auser posted image user posted image user posted image   potruditi ću se da se strpim još par dana (ako u međuvremenu ne dobijem m)

Javim vam i držim fige svim trudilicama a svu sreću želim našim trudnicama user posted image

Lara.. mi očekujemo oko istog datuma, drži se i javljaj novosti!!

(odgovor članu ...Lara...)
Neposredna veza do poruke: 2092
3.6.2010 9:53:55   
Lara83
VELIKO HVALA RR na vracenom profilu user posted image  divni ste! user posted image
draga larisa, nadam se da user posted image  jos nije stigla i da nece ni doci! ja sam zadnju M imala 04.05., a s obzirom da su mi ciklusi malo duzi, po mom proracunu trebala tj. ne bi trebala doci 07.
tu smo negdje sa datumima i moram ti priznati da mi je puno lakse kad se ima s nekim podijeliti ista ''briga'' user posted image  
uglavnom drzim fige i bit cemo u kontaktu user posted image

Neposredna veza do poruke: 2093
3.6.2010 16:27:24   
Larissa31
Draga Lara,

ja sam zadnju M imala 13.05. al dobijem svakih 24-25 dana.

Danas sam totalno u banani, imam sve siptome pms-a osim što me grudi ni mrvicu ne bole a inače se ne mogu ni dotaknuti al zato me glava rastura i vrti mi se, bit će od promjene vremena.  ali sve mi se čini da će vještica doći!!

Držim fige da tvoja(kao i moja) ipak ne dođe... iako kažem ti, simptomi su tu!!!!

Pozdrav velikii i javljaj šta ima...

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 2094
3.6.2010 16:29:17   
Mona Mohamed
I ja vam drzim fige. Cuvajte nam se.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

Neposredna veza do poruke: 2095
3.6.2010 20:39:37   
Lara83
draga larissa nisam ni ja nista bolja danas, vjeruj mi. grudi me uzasno bole, ne mogu navecer da se namjestim (ali to mi je tipicni pms), glava mi puca (po ovoj kisi i depresivnom vremenu nije ni cudo), konstantno me nesto probada u donjem dijelu stomaka (i to moze biti pms). danas sam poslije posla opet morala malo odspavati jer sam jedva izdrzala da u kancelariji ne zaspem za stolom. bas sam grozna bila. i jos poslije posla sretnem staru prijateljicu koju nisam vidjela ima 5 godina, i vidi zena da nesto nije ok sa mnom. ja joj govorim, ma umorna sam i jedva cekam kuci da dodjem da legnem. a ona ce ti meni ni pet ni sest ''da ti nisi trudna?'' user posted image  user posted image  
eeeh dao Bog da jesam, i da user posted image  ne dodje! a isto zelim i tebi!
nadam se da cemo sutra biti boljeg raspolozenja. saljem user posted image

Mona Mohamed hvala puno na podrsci, to nam bas treba u ovoj neizvjesnosti...user posted image
gdje li su nam ostale trudilice?

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 2096
3.6.2010 21:08:40   
AMELIC
Lara i larissa želim Vam da uskoro ugledate svojeuser posted image ...ako ne ovaj mjesec onda što prije...samo laganini i bez nerviranja...od toga nema fajde...to vam savjetuje dugogodišnja trudilica koja je do skora ludila prije svakeuser posted image
Sad sam skontala da je život jedan i da će beba doći onda kad bude sudjeno i kad bude volja Božijauser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 2097
4.6.2010 11:14:35   
Larissa31
Draga lara,

evo i ja danas od jutra u uredu osluškujem svoje tijelo... hoće doći-neće doći.. mislim da će ovaj mj ipak doći user posted image

sad sam u onoj ludoj fazi kad pijem vode ko luda samo da čim više idem piškiti.
Sinoć sam pretraživala po internetu i našla neku stranicu koja uz kalendar oplodnje ima i kada se može napraviti prvi test i ispalo mi je da bi prvi test mogla napraviti 04.06.- DANAS!!! Joooooj, Bože pomozi... ne znam da li da radim ili da čekam kad već imam simptome da će user posted image  doći?? Šta ti misliš??
Kako si danas?

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 2098
4.6.2010 11:15:43   
Larissa31
Amelic, hvala ti puuunooo user posted image

javljam se i dalje!!

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 2099
4.6.2010 11:16:43   
Larissa31
I naravno... veliko hvala i Moni Mohamad na podršci!!!

Neposredna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *