RE: Da li sam trudna ? (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

MiniMini -> RE: Da li sam trudna ? (13.7.2015 12:25:02)

Kockice... upravo sam došla iz apoteke... dva testa sam kupila, uradila jedan iza drugog...oba su negativna, po jedna crvena linija mi se pojavila i nadam se da je tako, jer bi bilo neplanirano, mada Bože moj i da se desi [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif]

...a još ni naznaka da ću dobit, osim bijelog pranja pomalo... znači 11 dana već kasni... hm... [sm=smiley13.gif]

ziel -> RE: Da li sam trudna ? (15.7.2015 8:10:38)

IZVORNA PORUKA: MiniMini

Kockice... upravo sam došla iz apoteke... dva testa sam kupila, uradila jedan iza drugog...oba su negativna, po jedna crvena linija mi se pojavila i nadam se da je tako, jer bi bilo neplanirano, mada Bože moj i da se desi [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif] [sm=smiley1.gif]

...a još ni naznaka da ću dobit, osim bijelog pranja pomalo... znači 11 dana već kasni... hm... [sm=smiley13.gif]

Jel ima nesto novo? [sm=smiley1.gif]

kocka -> RE: Da li sam trudna ? (15.7.2015 11:48:59)

Ako ne stigne jos koji dan, ponovi test ili idi na neki pregled.. hm..

VolimBebe -> RE: Da li sam trudna ? (29.7.2015 16:59:18)

Poooomoc....Ne mogu da sacekam vreme za test pa ako mi neko moze reci da li posttoji mogucnost da sam trudna... ? Ciklus mi je poceo 15.jula a nezasticen odnos sam imala 23.jula.Menzis bi trebao biti 15.ili 16. avgusta...Mozda i umisljam posto sam puno citala o simptomima,mene bole krsta pomalo,i stomak me boli s vremena na vreme kao pred menzis,i juce kada sam podigla tesko zaboleo me stomak puno a inace nikad pre nije... Evo i sada dok pisem stomak me boli kao kada dobijem i osecam blagu napetost u stomaku... [sm=zmeden.gif]

ziel -> RE: Da li sam trudna ? (29.7.2015 17:16:49)

IZVORNA PORUKA: VolimBebe

Poooomoc....Ne mogu da sacekam vreme za test pa ako mi neko moze reci da li posttoji mogucnost da sam trudna... ? Ciklus mi je poceo 15.jula a nezasticen odnos sam imala 23.jula.Menzis bi trebao biti 15.ili 16. avgusta...Mozda i umisljam posto sam puno citala o simptomima,mene bole krsta pomalo,i stomak me boli s vremena na vreme kao pred menzis,i juce kada sam podigla tesko zaboleo me stomak puno a inace nikad pre nije... Evo i sada dok pisem stomak me boli kao kada dobijem i osecam blagu napetost u stomaku... [sm=zmeden.gif]

Draga, mozda ti je to malo od nervoze stomak napet... Ne znam da i u jednoj knjizi pise da se tako rano psjeaju ikakvi simptomi trudnoce, a i sto se mene licno tice, simptome sam pocela osjecati tek kad sam vidjela da menstruacija nije dosla na vrijeme tj. da kasni oko 15 dana...tad su grudi pocele biti napete i bolne, poceo blagi umor itd. a ne mozes sad ni znati da li si trudna, suvise je rano... nema ti druge nego da cekas polovinu avgusta i cak nekoliko dana nakon toga pa onda uraditi test, sad ti ne bi pokazao trudnocu jer nema dovoljno hormona.

VolimBebe -> RE: Da li sam trudna ? (29.7.2015 17:27:01)

Pa tako sam i mislila...A da li moze da se zatrudni iako nisu plodni dani?

Krokii -> RE: Da li sam trudna ? (7.8.2015 16:32:58)

Pozdrav svima... Nova sam tu a i inace na forumima, jednostavno sam morala nekog da pitam.Vec 5 godina pokusavam da ostanem trudna.Prije malko jace od mjesec sam imala histeroskopiju zbog pregrade(3.7.)Dvije sedmice nismo imali odnos i onda redovno.29. sam sad trebala dobiti ali nisam. Mada to i nije toliko cudno redovna mi je bila samo zadnja 3 mjeseca prije je nije bilo po 2-3mjeseca.I ajd sto kasni ali jucer je bilo malko krvi i nista vise... Stalno sam gladna. Da li umisljam od tolike zelje. Muzu ne smijem ni reci jer se bojim da cu ga jos jednom razocarati[sm=zmeden.gif]

Galicia -> RE: Da li sam trudna ? (7.8.2015 19:04:00)

Poremetila ti se meca od operacije. Normala.

Sretno.

ziel -> RE: Da li sam trudna ? (7.8.2015 19:09:11)

IZVORNA PORUKA: Krokii

Pozdrav svima... Nova sam tu a i inace na forumima, jednostavno sam morala nekog da pitam.Vec 5 godina pokusavam da ostanem trudna.Prije malko jace od mjesec sam imala histeroskopiju zbog pregrade(3.7.)Dvije sedmice nismo imali odnos i onda redovno.29. sam sad trebala dobiti ali nisam. Mada to i nije toliko cudno redovna mi je bila samo zadnja 3 mjeseca prije je nije bilo po 2-3mjeseca.I ajd sto kasni ali jucer je bilo malko krvi i nista vise... Stalno sam gladna. Da li umisljam od tolike zelje. Muzu ne smijem ni reci jer se bojim da cu ga jos jednom razocarati[sm=zmeden.gif]

Voljela bih da ti imamo nesto konkretnije za reci, da si trudna , jer toliko zelis bebu... ali nazalost dok ne uradis test ili ne odes kod ginekolloga koji ce ti potvditi trudnocu, od nasih nagadjanja nema nista..... Zelim ti svu srecu, da bude aBd te 2 crtice na testu [sm=duda.gif]

celee1 -> RE: Da li sam trudna ? (18.8.2015 8:57:40)

Vjerovatno ti malo ciklus kasni zbog histero...Sledeci mjesec u akciju [sm=bravo.gif]

Idanna1 -> RE: Da li sam trudna ? (1.9.2015 10:31:09)

Zdravo! Prvi put se javljam na forumu, a vec duze vrijeme citam postove drugih clanica. Vise od pola godine pokusavam zatrudniti..u medjuvremenu sam otkrila da imam kondilome, koji su se javili nakon pada imuniteta..sad sam ih uklonila i ginekolog mi je savjetovao da nemam odnose bar mjesec dana... to sam radila odmah poslije ovulacije(mislim da je bila tacno skolski).. Zadnju mens.sam imala 03.08. i ciklusi su mi uglavnom 28/29, dakle trebala sam dobiti jucer, eventualno danas.. Od simptoma imam bolne grudi vec nekoliko dana i od jucer se osjecam jako umorno sa valovima vrucine. Prije 4 dana sam imala jake menstrualne bolove navecer i od tad nikakvog traga od bola.. Jutros uradim test za trudnocu i negativan je.. Ali se jos uvijek nadam sve dok ne dobijem [sm=hudicek1.gif] Bice da je samo od stresa malo pomjerena[sm=hudicek1.gif]..

curica85sa -> RE: Da li sam trudna ? (4.9.2015 13:47:32)

Pozdrav,
Nova sam, i čačkam po forumima, ne bi li šta uspjela pročitati i vidjeti, pa da se smirim :)
Ovako, suprug i ja smo odlučili da se više ne čuvamo (jer smo se vjenčali prije 10 mjeseci, pa smo malo bili sami, i došlo je vrijeme za prinovu :)), i prvi put smo „bez čuvanja“ imali s.. 14.08. Nikada mi menstr.nije kasnila, niti jedan dan. Sada mi kasni 8-i dan (ali imam užasne bolove u stomaku i grčeve, kao da ću svakog trenutka da dobijem. Uvijek sam imala strašno bolne menstruacije, toliko bolne da bih znala pasti u nesvijest i nisam bila „nizašta“.). Čitajući ostale simptome trudnoće, ja nemam trenutno niti jednu (niti mi se gadi hrana, niti jedem više-ni manje, niti imam mučnine, itd), osim ovih bolova u stomaku i kašnjenja mece 8-i dan.
Da li je stvarno moguće da nakon prvog „ne čuvanja“ upali ili se samo nadam potajno, pa sam pod stresom, pa možda kasni ?? ...

Hvala unaprijed na savjetima,
Pozdravljam vas.

rose -> RE: Da li sam trudna ? (4.9.2015 14:04:51)

IZVORNA PORUKA: curica85sa

Pozdrav,
Nova sam, i čačkam po forumima, ne bi li šta uspjela pročitati i vidjeti, pa da se smirim :)
Ovako, suprug i ja smo odlučili da se više ne čuvamo (jer smo se vjenčali prije 10 mjeseci, pa smo malo bili sami, i došlo je vrijeme za prinovu :)), i prvi put smo „bez čuvanja“ imali s.. 14.08. Nikada mi menstr.nije kasnila, niti jedan dan. Sada mi kasni 8-i dan (ali imam užasne bolove u stomaku i grčeve, kao da ću svakog trenutka da dobijem. Uvijek sam imala strašno bolne menstruacije, toliko bolne da bih znala pasti u nesvijest i nisam bila „nizašta“.). Čitajući ostale simptome trudnoće, ja nemam trenutno niti jednu (niti mi se gadi hrana, niti jedem više-ni manje, niti imam mučnine, itd), osim ovih bolova u stomaku i kašnjenja mece 8-i dan.
Da li je stvarno moguće da nakon prvog „ne čuvanja“ upali ili se samo nadam potajno, pa sam pod stresom, pa možda kasni ?? ...

Hvala unaprijed na savjetima,
Pozdravljam vas.

moguce je...a ti nazovi simptomi mucnina, glad i slicno mogu i da se ne pojave ili se javi kasniie...apoteka i test [sm=smiley1.gif]

jagodicamica -> RE: Da li sam trudna ? (29.9.2015 13:39:07)

Pozdrav svima... Nova sam na forumu pa zelim da vas pitam za iskustva, muz i ja radimo na bebi vec godinu dana, i prije par dan sam imala jake bolove u donjem djelu stomaka i jak bijeli iscjedak bez mirisa i sl., nemam neki umor osim kada god legnem mogu odmah da zaspem... zanima me da li postoji mogucnost da sam trudna??? [sm=smiley13.gif] danas me ne boli nista a trebam dobiti za nekih desetak dana...... HVALA VAM SVIMA [sm=zmeden.gif]

Isha -> RE: Da li sam trudna ? (29.9.2015 13:57:49)

IZVORNA PORUKA: jagodicamica

Pozdrav svima... Nova sam na forumu pa zelim da vas pitam za iskustva, muz i ja radimo na bebi vec godinu dana, i prije par dan sam imala jake bolove u donjem djelu stomaka i jak bijeli iscjedak bez mirisa i sl., nemam neki umor osim kada god legnem mogu odmah da zaspem... zanima me da li postoji mogucnost da sam trudna??? [sm=smiley13.gif] danas me ne boli nista a trebam dobiti za nekih desetak dana...... HVALA VAM SVIMA [sm=zmeden.gif]

Ti bolovi su ti mozda bili ovulacijski. Ako trebas dobiti za 10-ak dana znaci da je ovulacija tek prosla i da ces znati jrsi li trudna ili ne za tih 10 dana najranije.

jagodicamica -> RE: Da li sam trudna ? (29.9.2015 14:20:29)

Puno hvala na odgovoru.... Pa i ja mislim da je od ovulacije, ali po kalendaru a i mikroskopu ovulacija mi prosla, evo i sada osjecam malo bolove u janicima... ne znam da li je u opste prerano za bilo kakve simptome. nestrpljiva sam, a i malo zabrinuta [sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]

Isha -> RE: Da li sam trudna ? (29.9.2015 14:30:29)

Puno hvala na odgovoru.... Pa i ja mislim da je od ovulacije, ali po kalendaru a i mikroskopu ovulacija mi prosla, evo i sada osjecam malo bolove u janicima... ne znam da li je u opste prerano za bilo kakve simptome. nestrpljiva sam, a i malo zabrinuta [sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]

Koliko ti je prodlo od O? Mislim da je rano za simptome, ako je proslo do 4 ili 5 dana od O. Koliko ti traju ciklusi?

jagodicamica -> RE: Da li sam trudna ? (29.9.2015 15:14:32)

Zadnji ciklus bio 12, a trajao 5 dana !

Isha -> RE: Da li sam trudna ? (29.9.2015 15:20:13)

Zadnji ciklus bio 12, a trajao 5 dana !

Danas ti 18. dan ciklusa, rano je za simptome, strpi se do ocekivane menstruacije, pa ces znati. Sretno.

lana84 -> RE: Da li sam trudna ? (30.9.2015 8:16:34)

Ciklus mi je uvijek redovan, prosli mjesec radili smo na bebi...to ce biti trece [sm=smiley1.gif]
Dva dana mi kasnilo, uradim test...kupim dva neka jeftinija oba negativna. Test sam radila popodne.
Sad vec kasni 4 dana...nemam simptome niti da cu dobiti niti da sam trudna...nista [sm=smiley36.gif]

Dali je netko imao slucaj da je test negativan a da je bila trudnoca??

Nestrpljiva sam...a da ponovo uradim test i bude negativan razocarat cu se [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

ziel -> RE: Da li sam trudna ? (30.9.2015 8:29:01)

IZVORNA PORUKA: lana84

Ciklus mi je uvijek redovan, prosli mjesec radili smo na bebi...to ce biti trece [sm=smiley1.gif]
Dva dana mi kasnilo, uradim test...kupim dva neka jeftinija oba negativna. Test sam radila popodne.
Sad vec kasni 4 dana...nemam simptome niti da cu dobiti niti da sam trudna...nista [sm=smiley36.gif]

Dali je netko imao slucaj da je test negativan a da je bila trudnoca??

Nestrpljiva sam...a da ponovo uradim test i bude negativan razocarat cu se [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Kod mene su 2 testa bila neg.mozda su bili losi ili je bilo rano da ih uradim. Uglavnom uradila sam jos jedan nakon 3-4 dana kasnjenja mens.nisam sigurna da bi i taj test u prvih 5min.bio neg.a nakon 5min.pojavila se i druga crtica jedva jedva vidljiva. I evo me 8.mj.trudnoce... Sretno i tebi nadam.se da ce ti se zelja ostvariti

lana84 -> RE: Da li sam trudna ? (30.9.2015 8:33:20)

Ziel hvala na podrsci. Ja se isto nadam + . Jer doista nikad mi ne kasni.
Sacekat cu još 2 dana pa cu ponoviti test od nekog drugog proizvođaca.

ziel -> RE: Da li sam trudna ? (30.9.2015 8:42:50)

E i ja sam ti to htjela reci, da kupis neki drugi test, s nekom srednjom ciienom nemoj bas najjeftiniji, mozda su losi pa pokazu netacne rezultate.
Hajd javi nam se kad uradis [sm=smiley1.gif]

lana84 -> RE: Da li sam trudna ? (30.9.2015 8:45:17)

IZVORNA PORUKA: ziel

E i ja sam ti to htjela reci, da kupis neki drugi test, s nekom srednjom ciienom nemoj bas najjeftiniji, mozda su losi pa pokazu netacne rezultate.
Hajd javi nam se kad uradis [sm=smiley1.gif]

Da, ako do petka [sm=hudicek1.gif] se ne pojavi, subota ujutro drugi test s jutarnjim urinom. Nema teorije da i taj bude negativan [sm=smiley36.gif]

edinka -> RE: Da li sam trudna ? (30.9.2015 17:50:22)

Zdravo, nova sam na forumu i imam jedno pitanje. Vec neko vrijeme suprug i ja radimo na djetetu ali nista. Eh sada trebam dobiti tek za sedam dana i juce mi se pojavila vaginalna gljivicna infekcija (nikad prije mi se to nije desavalo). Negdje sam procitala da to moze biti jedan od simptoma trudnoce. Interesuje me da li je neka od vas bila u slicnoj situaciji? Hvala

Stranica: <<   < Prethodna stranica  190 191 [192] 193 194   Sljedeća stranica >   >>