RE: Da li sam trudna ? (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

lana84 -> RE: Da li sam trudna ? (1.10.2015 8:13:02)

IZVORNA PORUKA: edinka

Zdravo, nova sam na forumu i imam jedno pitanje. Vec neko vrijeme suprug i ja radimo na djetetu ali nista. Eh sada trebam dobiti tek za sedam dana i juce mi se pojavila vaginalna gljivicna infekcija (nikad prije mi se to nije desavalo). Negdje sam procitala da to moze biti jedan od simptoma trudnoce. Interesuje me da li je neka od vas bila u slicnoj situaciji? Hvala

Nisam čula za takav slučaj. Nadam se da će ti se javiti netko sa sličnim iskustvom.
Želim ti da što prije vidiš svoj + [sm=duda.gif]

jagodicamica -> RE: Da li sam trudna ? (1.10.2015 8:52:25)

[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] iscjedak treba da bude kao bijeli sekret bez mirisa i slicnih siptoma, tada je moguce da se radi o trudnoci, ali nazalost nista nije siguran simptom, i ja isto cekam za 7 dana da vidim sta ce biti, a takodje imam neke slicne simptome.... tipa stalno sam jako gladna, jajnici su me 4 dana jako boljeli sada sa vremena na vrijeme naidje, takodje imam taj iscjedak koji je malo manje obiman...i ne znam sta da mislim ! nadam se da cemo docekati nase [sm=rozacrtici.gif] [sm=duda.gif] [sm=nosecka.gif] ! srecnooo

Ella123 -> RE: Da li sam trudna ? (2.10.2015 20:04:56)

Pozdrav svima,nova sam ovdje mada vas citam odavno :-) napokon sam se odlucila prijavit zbog danasnje situacije koja me kopka pa reko mozda mi vi mozete pomoc :-D
Naime,danas mi je trebala doc vjestica i radila sam test s popodnevnim urinom i nakon par monuta mi se jasno pokazala druga crtica koju je i mm vidio i dok smo se mi onako od dragosti izgrlili ona nestala :/ sta to znaci ,nezz sta da mislim :/ bas sam se ucrnjacila sad :(

jagodicamica -> RE: Da li sam trudna ? (7.10.2015 8:56:22)

iskreno bar ja za takav slucfaj nisam cula[sm=smiley13.gif] ... drage moje evo meni u petak treba da dodje[sm=hudicek1.gif], ali dobila sam neku groznu gripu, i grudi su mi od subote jako narasle i bole me, kafu ne mogu da pijem ne ide mi nikako, ali sada ne znam da li su to simptomi gripe ili trudnoc [sm=zmeden.gif][sm=smiley19.gif]...jako sam nervozna , juce su me i ledja bolila, od hrane nista mi se nista nejede,ali stomak me boli kao da cu dobiti [sm=smiley19.gif]i ne znam sta da ocekujem ,a tako zelimo [sm=duda.gif]..,[sm=smiley19.gif]

ziel -> RE: Da li sam trudna ? (7.10.2015 9:08:29)

Svasta je moguce, ali nisam cula do sad ni od koga da su poceli tako rano simptomi trudnoce. Meni su npr. poceli 15 dana nakon onog datuma na koji sam ocekivala menstruaciju. Grudi napete, bolne, svaki mali dodir me vrijedjao, gadjenje na hranu i mirise. Nisam imala jutarnje mucnine nego vecernje pa sam nekoliko puta i povratila navecer...Od hrane mi pasala samo tjestenina [sm=smiley36.gif] A i ledja su me pocela uzasno boljeti, udaralo mi u nogu neki ostar bol, kad legnem jedva sam znala ustati. Vec sad nemam tih problema, ali me od 6. mjeseca boli trticna kost, pa ne mogu dugo da sjedim.

jagodicamica -> RE: Da li sam trudna ? (7.10.2015 9:14:11)

ma ja kontam da sam pocela umisljati, od zelje za trudnocom nazalost...ali meni zaista bude lose sto je najzalosnije u ovoj cijeloj prici...[sm=smiley13.gif][sm=smiley36.gif] ...nista mi ne preostaje nego da cekam, hvala ti mnogo na odgovoru,a reci mi da li te stomak blio kada ti je trebala stici [sm=hudicek1.gif]

ziel -> RE: Da li sam trudna ? (7.10.2015 9:21:51)

IZVORNA PORUKA: jagodicamica

ma ja kontam da sam pocela umisljati, od zelje za trudnocom nazalost...ali meni zaista bude lose sto je najzalosnije u ovoj cijeloj prici...[sm=smiley13.gif][sm=smiley36.gif] ...nista mi ne preostaje nego da cekam, hvala ti mnogo na odgovoru,a reci mi da li te stomak blio kada ti je trebala stici [sm=hudicek1.gif]

Znam kako se osjecas, zelja za trudnocom nekad napravi te lazne simptome, mislim mozda si i trudna ali rano je jos da bi se otkrila trudnoca, valja ti sacekati malo pa uradi test... ja sma uradila test koji je bio pozitivan oko 3 -4 dana nakon onog datuma kad sam ocekivala mens. a prije toga radila 2 test oba bila negativna jer je bilo rano..nije bilo dovoljno hormona da bi pokazalo na testu...
A mene iskreno otkako sam pocela dobijati, od 11. god. nije boljelo prije mens.nego mali tupi bol je znao biti samo prvi dan mens.ali sam opet sve radila, i u skoli fizicko nikad nisam propustala [sm=smiley36.gif] ali imam prijateljicu koja 3 dana mens.povraca tako svaki mjesec, toliko je iscrpi da mora infuziju primiti...nismo svi isti...

jagodicamica -> RE: Da li sam trudna ? (7.10.2015 9:37:11)

da ja ranije sam takodje imala lagan pms, ali iz mjeseca u mjesec mi je sve izrazeniji , da li je i do hormona i do zelje za trudnocm, ma nekako sve se sastalo [sm=smiley1.gif]. Necu raditi test, ali sve citam ove forume da vidim kakvi su simptomi i da li postoji neka razlika, ne znam da li si citala moj prvi post, prijavila sam se jer mi se nakon ovulacije po mejbi/bejbi mikroskopu, pre dve subote pojavio tako jak bol u desnom jajniku koji se spustao u nogu i jak bijeli sekret bez mirisa i sl., nakon dva tri dana to se smirilo ,ali sve je prisutno u manjim mjerama i bol u jajnicima i sekret,a nakon toga su mi narasle grudi, razumijem da je pms ali grudi su mi narasle 10 dana prije...zato me sve to malo zbunjije a ne zelim da radim test... cekacu jos par dana...iskreno nADAM SE DA NECE DOCI [sm=hudicek1.gif]. ALI KAKVE SAM SRECE ...CISTO SUMNJAM

jagodicamica -> RE: Da li sam trudna ? (7.10.2015 12:06:37)

ziel [sm=smiley1.gif] ponovo ja, sada sam jela i muka mi je kao nikad, zanima me da li je moguce zaista da se pojave tako rano siptomi...ali meni ovako nikad nije bilo,mucnina i slab apetit ,a dobila sam 1kg na kilazi...opet kazem imala sam i gripu pa nista vise ne znam [sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif][sm=hudicek1.gif]

ziel -> RE: Da li sam trudna ? (7.10.2015 12:13:37)

ziel [sm=smiley1.gif] ponovo ja, sada sam jela i muka mi je kao nikad, zanima me da li je moguce zaista da se pojave tako rano siptomi...ali meni ovako nikad nije bilo,mucnina i slab apetit ,a dobila sam 1kg na kilazi...opet kazem imala sam i gripu pa nista vise ne znam [sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif][sm=hudicek1.gif]

Hehe ne znam sta da ti kazem, samo znam da kod vecine zena znaju biti isti ili vrlo slicni simptomi PMS-a i pocetka trudnoce. A sad i da odes na pregled, vjerovatno se ne bi nista vidjelo u maternici, nego bi ti dr. rekao da dodjes za 10ak dana... [sm=smiley31.gif]

jagodicamica -> RE: Da li sam trudna ? (7.10.2015 12:17:45)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif] nista mi ne preostaje vec se malo strpiti...[sm=smiley13.gif]

vjecnost -> RE: Da li sam trudna ? (8.10.2015 15:25:42)

Drage moje,nova sam ovdje pa nezamjerite ako sta pogrijesim...imam problem pa mi treba savjet.[sm=zmeden.gif]
menstruaciju imam svakih 25-28 dana,zadnja je bila od 21.09-25.09 (tako mi obicno traje).
Muz i ja smo imali nezasticen odnos u toku men.i 26.09 tad je vec bila prosla.[sm=hudicek1.gif]
03.10-05.10 grudi su mi bile teske,otecene i vrele,
cesto sam isla mokriti,osjecala sam jezu i kao da imam temperaturu,donji dio ledja me boli kao da cu dobiti,
jedan dan stomak mi se napirio i osjecam neko koprcanje u stomaku tacnije oko jajnika.
Danas (08.10)sam primjetila ruzicasti iscjedak koji traje cjeli dan,to je nekoliko kapi,nista strasno.
ledja me i dalje bole kao kad imam men.ali grudi su se smirile[sm=zmeden.gif]
Mislila sam da su to znakovi ovulacije,mada to nikad prije nisam osjetila,ali
me zbunilo ovo krvarenje.Imam dvije velike djevojcuce i u tim trudnodjama je bilo sasvim drugacije [sm=smiley13.gif]
Pomislila sam da nije to krvarenje koje se desava u pocetku trudnoce kad se plod pricvrscava
za maternicu.
dal je moguce da sam trudna [sm=nosecka.gif] i da se ponovo mozemo radovati [sm=bravo.gif] novom clanu [sm=duda.gif]
Sledeca men,bi trebala stici 18.10 i ako nedodje radim test ali treba to docekati[sm=smiley19.gif]
Molim vas da mi napisete svoja iskustva i misljenje ljubim vas [sm=smiley1.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Da li sam trudna ? (8.10.2015 15:49:28)

Draga,ako je to bila krv od implantacije , kao što misliš. onda bi ti test već trebao biti pozitivan :)

UmmuHamza2305 -> RE: Da li sam trudna ? (8.10.2015 15:52:53)

Pardon, mislila sam da si napisala da si krv vidjela 3.10. , ne danas.. Ako je danas, onda sačekaj koji dan,pa uradi test

vjecnost -> RE: Da li sam trudna ? (8.10.2015 16:03:03)

hocu u svakom slicaju ako nestigne [sm=hudicek1.gif] ali nikad nisam imala ovakav osjecaj pa sam zbunjena i nestrpljiva hvala ti [sm=smiley1.gif]

Isha -> RE: Da li sam trudna ? (8.10.2015 21:02:27)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Pardon, mislila sam da si napisala da si krv vidjela 3.10. , ne danas.. Ako je danas, onda sačekaj koji dan,pa uradi test

Prerano je za test, zena treba dobiti za 10 dana. Rano je i za simptome.

UmmuHamza2305 -> RE: Da li sam trudna ? (9.10.2015 1:07:23)

IZVORNA PORUKA: Isha

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Prerano je za test, zena treba dobiti za 10 dana. Rano je i za simptome.

Kao što vidiš, mislila sam da je rekla da smatra da se implantacija desila 3.10. , pa sam se ispravila
Da se implantacija tada desila- test bi pokazao. Ali ako je danas-naravno da je rano..

jagodicamica -> RE: Da li sam trudna ? (9.10.2015 7:45:50)

Vjecnost, ja do sada nisam bila trudna, ne znam ako si citala moje postove ja cekam danas pa na dalje [sm=hudicek1.gif], za koju se iskreno nadam da nece doci... ja sam imala jako,jako slicne siptome kao i ti, s tim sto ja nisam imala tog krvarenja koji dodatno moze biti simptom trudnoce... jedni su mi takodje govorili da je prerano za simptome, ali evo meni su se pojavile i mucnine po cijeli dan pa sada vise ne znam da li imam stomacni virus ili sta je??[sm=zmeden.gif] Nista ti ne preostaje nego da malo cekas, a ja ti javim kako sam ja prosla[sm=smiley1.gif]

Isha -> RE: Da li sam trudna ? (9.10.2015 9:51:34)

Vjecnost, ja do sada nisam bila trudna, ne znam ako si citala moje postove ja cekam danas pa na dalje [sm=hudicek1.gif], za koju se iskreno nadam da nece doci... ja sam imala jako,jako slicne siptome kao i ti, s tim sto ja nisam imala tog krvarenja koji dodatno moze biti simptom trudnoce... jedni su mi takodje govorili da je prerano za simptome, ali evo meni su se pojavile i mucnine po cijeli dan pa sada vise ne znam da li imam stomacni virus ili sta je??[sm=zmeden.gif] Nista ti ne preostaje nego da malo cekas, a ja ti javim kako sam ja prosla[sm=smiley1.gif]

Jasta je nego rano za simptome 10 dana prije ocekivane, tek je ovulacija prosla. Drugo je kada trebas da dobijes, pa pocinjes osjecati te promjene.

jagodicamica -> RE: Da li sam trudna ? (9.10.2015 10:35:40)

Da upravu si i ja mislim tak, ali opet yavisi sve od toga i kada je kome ovulacije, jer ne mora imati svaka zena ovulaciju 10/14 dan... ja danas cekam [sm=hudicek1.gif], joj tako bi voljela da ne dodje,a imam u\zasne mucnine ne znam ni sama od cega su [sm=smiley19.gif], kao srece da sam [sm=nosecka.gif], a opet znam da je bas malo nelogicno da vec imam mucninu ???

Isha -> RE: Da li sam trudna ? (9.10.2015 12:20:04)

Da upravu si i ja mislim tak, ali opet yavisi sve od toga i kada je kome ovulacije, jer ne mora imati svaka zena ovulaciju 10/14 dan... ja danas cekam [sm=hudicek1.gif], joj tako bi voljela da ne dodje,a imam u\zasne mucnine ne znam ni sama od cega su [sm=smiley19.gif], kao srece da sam [sm=nosecka.gif], a opet znam da je bas malo nelogicno da vec imam mucninu ???

S prvim sam odmah imala mucnine i povecan apetit, i to prije uradjenog testa, nisam posumnjala na trudnocu. To je moguce, ja samo govorim da je tesko imati simptome, zapravo nemoguce, u situacijama kada nije doslo do implantacije.

Isha -> RE: Da li sam trudna ? (9.10.2015 12:21:59)

Da dodam da su ove mucnine pocele kada sam i ocekivala da cu dobiti, a test sam radila nakon sedam dana kasnjenja.

UmmuHamza2305 -> RE: Da li sam trudna ? (9.10.2015 12:33:22)

Ja sam test radila prije nego mi je kasnila menstruacija.. imala sam bolove slične menstrualnim,od sredine ciklusa.. a mučnine sam dobila tek negdje u 8. sedmici..

vjecnost -> RE: Da li sam trudna ? (9.10.2015 12:43:22)

Evo danas drudi dan i jos uvjek imam krvarenje,juce je to bilo samo par kapi za cjeli dan,ruzicaste boje dok je danas malo vise.
Sad vise neznam dal je to implacisko krvarenje ili sta vec [sm=zmeden.gif][sm=smiley19.gif]
[sm=zmeden.gif]Dvije trudnoce sad iznjela i nisam imala nikakve siptome do 2 mjeseca ali to je bilo bas davno(16-18godina)
Nadam se da sam trudna jer [sm=hudicek1.gif]bi trebala doci tek 18-19 cak i ovo mokrenje cesto me zbunjuje

vjecnost -> RE: Da li sam trudna ? (9.10.2015 12:54:23)

Da rano je da bi uradila test,ovo bi moglii biti znaci trudnoce i implacisko krvarenje ako mi je ovulacija bila odma nakom menstruacije i da je odma doslo do oplodnje
Zato me sve ovo i buni,imala sam 2 trudnoce i promjene sam osjetila tek u 2 mjesecu
Voljela bi sad[sm=duda.gif]al vidjecemo,juce je bilo malo krvarenje(10roskastih kapi za cjeli dan)danas malo vise,ali trebala sam dobiti tek 18-19 nikad nisam ovako dobijala izmedju niti osjecala se ovako(doduse i cuvali smo se stalno)zato me zanima jel imao neko ovakva iskustva.hvala vam svima i da vam [sm=hudicek1.gif]nedodje i vama koje ste[sm=nosecka.gif]sve najbolje u trudnoci i na porodu[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>