RE: Da li sam trudna ? (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

josipa11 -> RE: Da li sam trudna ? (23.10.2012 21:25:31)

sutra cu ujutro napraviti jos jednom test, pa cu vidjet sto je konacno.. nadam se da nije trudnoca :(

milenium -> RE: Da li sam trudna ? (23.10.2012 21:26:47)

IZVORNA PORUKA: amerika2

Zdravo ja sam nova. Interesuje me sinoc sam radila test bio je negativan, jutros preko minusa se pokazao nevidljivi plus. Kasni mi 12 dana a tako zeljno ocekujem pozitivni test. Sta da radim.

to je + sigurno.ako ti je pokazao + ne može biti pogrešan rezultat.može samo pokazati minus a da bude plus.a pokazati plus pa da bude minus to ne može[sm=smiley1.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 7:51:45)

josipa 11 zasto bacas pare bezveze. ako ti je ginekolog reko da nisi trudna neznam zasto forsiras.... opusti se i m. ce doci

amerika 2 koliko ja znam da to ne vrijedi . Ja bih na tvom mjestu otisla uradit beta hcg ili kod ginekologa. Moze se desiti da je test lazno negativan. Al preko noci nevjerujem da smije stajat. Do sada sam svaki test bacila nakon 5 min. Nit mi ikad sinula ideja da ga ostavim pa sta bude sutra da ocitam...x

Sve u svemu draga od srca ti zelim dobrodoslicu i da ugledas svoj [sm=rozacrtici.gif]

almassa -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 12:27:54)

Heyy drage moj, ja sam se ponovo vratila na ovaj sajt nakon izvjesnog vremena.Mi smo odustali od ideje za trudnocom,ali sada mislim da imam problem bas kao trudnoca jer mi uvijek imamo nezasticeni odnos znaci nikada nekoristimo zastitu.U posljednje vrijeme samo mi se jedu spaghete i riba,tuna samo to mi se4 jede nista drugo,imam velikih problema sa stolicom toliko je neredovna i tako reci napatim se dok obavim nuzdu,a menustracija mi je toliko neredovna takodjer da nekada zna kasniti i do 2 mjeseca.Bila sam kod ginekologa u vezi sa mojom neredovnom menustracijom al on kaze da je to sasvim okay da je to sve zbog mojih hormona hmmm.Znaci idem svako 5 minuta na wc bolovi u jajnicima i u stomaku menustracija kasni tvrda i neredovna stolica posebna hrana bez ikakvog povoda sam uvijek nervozna nekada samoj sebi smetam.Menustaciju trebala dobiti do 5 oktombra najdalje jer sam imala posljednju 2 sept. uradila test okolo 15 oktombra i negativan sta mi vi preporucujete i kazete na ovo moje sve ?! Hvala vam pusa za sve [sm=smiley9.gif][sm=smiley27.gif]

marichui -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 12:44:17)

almassa kod mene sve isto tako...samo sto je meni danas 12 dan kasnjenja a isto test bio negativan...a ja se i dalje nadam da sam trudna...najbolje bi ti bilo da izvadis betu ili odes kod ginekologa...dosad bi ti se trebalo vidjeti...ja cu jos jednom test ponoviti pa ako bude i to negativno onda cu ici betu vaditi ...u svakom slucaju puno srece [sm=smiley1.gif]

almassa -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 12:52:53)

IZVORNA PORUKA: marichui

almassa kod mene sve isto tako...samo sto je meni danas 12 dan kasnjenja a isto test bio negativan...a ja se i dalje nadam da sam trudna...najbolje bi ti bilo da izvadis betu ili odes kod ginekologa...dosad bi ti se trebalo vidjeti...ja cu jos jednom test ponoviti pa ako bude i to negativno onda cu ici betu vaditi ...u svakom slucaju puno srece [sm=smiley1.gif]

A sta je tacno to beta,jeli to neki nalaz krvi?

marichui -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 13:06:08)

Beta HCG u krvi dokazuje trudnocu [sm=smiley1.gif]

Mada mozes ponoviti test jos jednom nije na odmet [sm=smiley1.gif]

lili23 -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 13:12:03)

Drage moje,prvi puta sam ovdje na forumu.. jako sam zabrinuta.. naime ciklusi su mi uvije 28.dana,medutim ja i mm radimo na bebici vec 6mj , do sada mi nije kasnila.. sam trebala dobiti 21.10 ali jos uvijek je nema :) imam bolove u stomaku i bolne bradavice . radila sam 2 testa 22. i 23. ali su oba negativna.. neznam sto da mislim,, vidim da vi imate dosta iskustva pa vas molim za pomoc ,, pozzz

marichui -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 13:13:36)

lili23 pa sacekaj jos malo pa ponovi test...mozda je jos rano ako ti je ovulacija kasnila ...sretno [sm=bravo.gif]

lili23 -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 13:16:50)

jao jako bi voljela da sam [sm=nosecka.gif] ali vec sam izgubila nadu.. [sm=hudicek1.gif] jos nema a test pokazuje - tako da ni sama vise neznam sta da radim.. pricekat cu jos malo pa cu opet napraviti test mada bi [sm=rozacrtici.gif] trbalo pokazati nakon izostanka vjestice ako je pozitivno.. jooj [sm=smiley19.gif]

marichui -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 13:19:15)

ja se i nakon 12 dana kasnjenja i negativnog testa jos uvijek nadam da je ipak bebica u pitanju...tako da sve je moguce [sm=smiley1.gif] ali svakako ponovi test kroz koji dan [sm=smiley1.gif] i nemoj puno glavu razbijati jer i ako jesi [sm=nosecka.gif] za bebicu ne valja stres

lili23 -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 13:26:57)

ja se nadam da si [sm=nosecka.gif] ne mogu docekat da napravim novi test,, sta mislis kada bi mogla ponovno napravit ga,..

marichui -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 13:28:13)

pa pokusaj se strpiti bar 3-4 dana jos pa probaj ...nadam se da ce ti se ispuniti zeljica [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

lili23 -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 13:30:21)

hocu draga.. i nadam se da ces se ti javit ubrzo i reci da si [sm=nosecka.gif] [sm=smiley1.gif]

marichui -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 13:31:29)

i ti isto javljaj sta se desava [sm=smiley1.gif]

amerika2 -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 13:53:43)

Imam rezerve kupila sam test pokazao je da je negativan a juce pozitivan. Imam i neke simptome glavobolja 12 dana kasni, glava me boli umorna sam itd. Imamo vec sina 17 godina mu je. Mamino zlato.

amerika2 -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 13:57:34)

Hvala draga Oticu ginekologu i da rjesim stvar nikad nije kasnila osim 95 kad sam sina rodila.

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (24.10.2012 13:59:22)

ja bih na tvom mjestu otisla ginekologu pa ces vidjeti sta on kaze :-) Sve u svemu zelim ti sve najblje

almassa -> RE: Da li sam trudna ? (25.10.2012 11:15:46)

IZVORNA PORUKA: marichui

Beta HCG u krvi dokazuje trudnocu [sm=smiley1.gif]

Mada mozes ponoviti test jos jednom nije na odmet [sm=smiley1.gif]

Heyy draga moja da li si ponavljala test? Ja sam sinoc imala strasne mucnine cak vise bljucala sam [sm=smiley13.gif] grudi su mi jako puno porasle i svrbe me poludjeh,danas idem po test pa da vidimo jel to to.Ukoliko bude pozitivno moram da vam priznam da mi uopste nismo isli na to da zatrudnim,toje sve slucajno ispalo,al s obzirom da imamo nezasticen odnos svasta moze da bude [sm=jezicek.gif] One koje su radile danas test,neka nam jave rezultate! [sm=smiley1.gif]

lili23 -> RE: Da li sam trudna ? (25.10.2012 12:42:24)

evo cure da se javim.. dobila sam jutros [sm=hudicek1.gif].. smedje-crvene boje je... i boli jako.. sad vise ne sumnjam da sam [sm=nosecka.gif] .. vise srece drugi puta [sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif]

amerika2 -> RE: Da li sam trudna ? (25.10.2012 13:53:56)

Da se javim ponovo.Bila sam kod ginekologa juce, nisam trudna plakala sam juce.I sto je najzalosnije doktorica mi kaze da su mi male sanse za roditi tako da mi je juce dan bio grozan. povadila sam nalazesutra su gotovi. Nazalost losa vijest.

madame noire -> RE: Da li sam trudna ? (25.10.2012 14:01:10)

Da se javim ponovo.Bila sam kod ginekologa juce, nisam trudna plakala sam juce.I sto je najzalosnije doktorica mi kaze da su mi male sanse za roditi tako da mi je juce dan bio grozan. povadila sam nalazesutra su gotovi. Nazalost losa vijest.

Ne znam kakav doktor i s kojim pravom moze da ti kaze ovakvo nesto [sm=smiley13.gif]

Jeca_Perec -> RE: Da li sam trudna ? (25.10.2012 14:09:57)

IZVORNA PORUKA: madame noire

Da se javim ponovo.Bila sam kod ginekologa juce, nisam trudna plakala sam juce.I sto je najzalosnije doktorica mi kaze da su mi male sanse za rodititako da mi je juce dan bio grozan. povadila sam nalazesutra su gotovi. Nazalost losa vijest.

Ne znam kakav doktor i s kojim pravom moze da ti kaze ovakvo nesto [sm=smiley13.gif]

slazem se ;-) to je Bozija volja (iako nisam religiozna) da li ce neko biti trudan il ne.. meni je par ginekologa reklo, maternica ti je zavaljena, tesko ces da ostanes trudna.. osoba koja ima ceste urnirnarne infekcije ne moze ostati lako trudna... iz jednog "probnog" pokusaja ostah trudna [sm=love.gif].. tako te knjige iz kojih su ljekari ucini su malo "prevazidjene"

amerika2 -> RE: Da li sam trudna ? (25.10.2012 15:04:51)

Hvala drage moje na odgovorima. Ali pokusavacu dok ne ostanem trudna, imam sina od 17 godina.A odkud pravo doktorici da mi to kaze ne zna. Znam da me je razocarala sa svojim pretpostavkama.Sve bilo u redu i sad kao godine me zezaju. Ostaje mi da pokusavam ponovo i nadam se da cu uspjeti.

kale9 -> RE: Da li sam trudna ? (26.10.2012 14:31:05)

E ovako 24.10 sam imala nezasticeni odnos sa deckom ( a plodni dani su mi se zavrsili 23.10.) i on nije svrsio u mene ali min nakon svrsavanja smo nastavili odnos bez zastite. Znam da postoji mogucnost da je ostalo sperme ,ali koliko sam upucena spermatozoidi izumiru brzo pri promeni temperature. E sad da li da pijem pilulu za dan posle s obzirom na to da sam je vec pila pre 4 meseca, a znam da se ne preporucuje vise od 1 godisnje? Kakve ozbiljne posledice mogu da budu ako i sad uzmem pilulu za svaki slucaj i ako mi nisu bili plodni dani?? Cula sam da nekada moze doci do vanmatricne trudnoce koja je opasna! Pomoc brzo... :-? Hvala u napred![sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  148 149 [150] 151 152   Sljedeća stranica >   >>