RE: Da li sam trudna ? (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

cele.k. -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 9:50:52)

ih tvoja je crta vidljiva,moja je jos blijedja ili ja to umisljam crtu

Jeca_Perec -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 10:02:07)

kod prvog testa, moja crtica je bila blijeda jedva se vidjela.. i ponijela ja na posao da pokazem kolegici, dok sma ja dosla do posla, crta se podebljala[sm=smiley1.gif]
i onda sam tri dana uzastopno radila testove, i crta je postajala sve deblja i deblja .. i muz je nakon treceg dana rekao, dosta stresa i prestajemo raditi testove.. [sm=duda.gif]

Dalia_88 -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 10:04:27)

Mene je mm i pored ove crtice poslao u kliniku da radim test jer nije vjerovao ovom iz apoteke [sm=smiley36.gif]

cele.k. -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 10:06:52)

al meni je cudno jer kod prve trudnoce sam radila test 3 dana prije nego sto bi trebala dobiti i vidjele su se 2 crte a sad sam radila dan nakon ocekivane i pojavila se ta ultra blijeda crta.kontam mozda nisam trudna,samo umisljam

malena27 RR -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 10:09:14)

Cele.k mozda ti je ovulacija bila kasnije u odnosu na onu iz prve trudnoce. Uradi beta hcg iz krvi i bices sigurna da li si trudna ili ne.

cele.k. -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 10:27:21)

nije,bila je na vrijeme.sacekat cu jos koji dan,sad imam bolove u donjem dijelu stomaka,ne znam ni sama sta mi je

maggie -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 12:36:52)

ej curke ima li iko savjet kako razlikovati siptome dolazi [sm=hudicek1.gif] od simptoma [sm=nosecka.gif]
Kod mene vala ima svakakvih i sve se izmjesalo [sm=jezicek.gif] pa ne znam cemu prije da se nadam [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]
Koliko je pouzdan rezultat ako se uradi test par dana prije ocekivane [sm=hudicek1.gif]

Leena -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 12:41:22)

IZVORNA PORUKA: maggie

ej curke ima li iko savjet kako razlikovati siptome dolazi [sm=hudicek1.gif] od simptoma [sm=nosecka.gif]
Kod mene vala ima svakakvih i sve se izmjesalo [sm=jezicek.gif] pa ne znam cemu prije da se nadam [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]
Koliko je pouzdan rezultat ako se uradi test par dana prije ocekivane [sm=hudicek1.gif]

Meni nije bilo nikakve razlike u simptomima, osim sto su me boljele grudi, a inace nikad nemam taj problem pred [sm=hudicek1.gif] A test je nekome pouzdan i prije ocekivane [sm=hudicek1.gif], a nekome tek poslije ocekivane [sm=hudicek1.gif], sve zavisi kada je bila ovulacija. Sretno!

maggie -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 13:47:51)

hvala na odgovoru.
mene inace bole grudi pred[sm=hudicek1.gif] pa i ovaj put, sada je jedino novo da sam zadnjih dana pravo umorna i da mi je u par navrata bilo pravo muka. Eh sad da li sam se samo nafurala ili je stvarno saznat cu u nadam se za vikend, a do tad ili je stigla vjestica ili kupujem test [sm=smiley36.gif]
ah da i nervozna sam totalno, ali to može biti i posljedica ove neizvjesnosti hmmm [sm=smiley13.gif]

Jeca_Perec -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 13:52:53)

ako ti je usput apoteka, svrati, kupi test ne moras najskuplji[sm=smiley1.gif]

cele.k. -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 16:25:43)

i dana ssam radila test,opet blijeda crta.boli me u donjem dijelu stomaka,ko da cu dobiti.sta da radim?

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (16.10.2012 16:30:20)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 16:30:33)

cele.k ti si trudna idi kod doktora da ti da dabroston to ce odrzavat trudnocu a bolovisu sasvim normalni i ja sam ih imala....

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 16:33:08)

A da CESTITAMMMMMMM[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

cele.k. -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 16:35:16)

hvala. uradit cu jos jedan test a onda lagano kod doktora

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (16.10.2012 16:37:13)

Nemoj radit bezveze testove evo moj savjet tako sam i ja uradila test pokazao [sm=rozacrtici.gif] sutra osla izvadila betu i peksutra kod doktora koji je potvrdio. Napravi i ti tako da si ne kidas zivce, al zeno ti si trudna de nam upload sliku od test [sm=bravo.gif]

cele.k. -> RE: Da li sam trudna ? (17.10.2012 14:18:54)

ma ne bi jos isla kod doktora.mislim da je prerano,pregledat ce me uzeti pare.potvrditi trudnocu i reci dodji opet za 7 dana

felix -> RE: Da li sam trudna ? (17.10.2012 14:24:45)

IZVORNA PORUKA: cele.k.

ma ne bi jos isla kod doktora.mislim da je prerano,pregledat ce me uzeti pare.potvrditi trudnocu i reci dodji opet za 7 dana
bolje se javi dokt .nemoj cekati ak te stomak boli
sretno.

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (17.10.2012 14:58:09)

I ja bih se javila na tvom mjestu doktoru da ti potvrdi trudnocu i da uzivas makar da znas da je sve u redu :-)

amilacha -> RE: Da li sam trudna ? (18.10.2012 18:02:53)

na mom testu su se trebale pojaviti 2 crtice (1.da si pravilno odradila test 2.da si trudna)...i kod mene ova prva se bas vidjela a ona druga blijeda, moras se potruditi da je vidis. ujutru je postala debela.i sad nisam znala sta da mislim.ali znas onu reklamu za test trudnoce: 99% siguran a za 100% sacekajte 9 mjeseci![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a ja sad imam svoj melek od 4 mjeseca[sm=duda.gif]

gerberka -> RE: Da li sam trudna ? (18.10.2012 18:25:54)

IZVORNA PORUKA: cele.k.

nije,bila je na vrijeme.sacekat cu jos koji dan,sad imam bolove u donjem dijelu stomaka,ne znam ni sama sta mi je

nemoj se zezati sa tim bolovima u dnu stomaka..mogu biti bezazleni a mogu zahtijeveti terapiju i mirovanje bez obzira sto si tek u ranoj trudnoci..to sto ce ti uzeti pare na pregledu i reci da dođes za 7 dana - najmanji problem..otidji da vidim na cemu si i sretno [sm=smiley1.gif]

maggie -> RE: Da li sam trudna ? (19.10.2012 9:36:17)

Ej cure meni kasnila 1 dan i ja sinoc radila test i bio negativan malo mi bilo [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Možda sam zeznula sto nisam sacekala prvu jutarnju [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
Jos nije stigla [sm=hudicek1.gif], ali izgubila sam nadu za ovaj mjesec[sm=smiley19.gif]

Lejla Ka -> RE: Da li sam trudna ? (19.10.2012 10:25:55)

Aman što ste nestrpljive [sm=smiley36.gif]

Maggie jel imaš problema sa začećem?
Koje marke je test koji si napravila?

Udahnite duboko i sačekajte onoliko koliko vam traje menstruacija da uradite test. Ova sekiracija oko toga jel negativan, jel pozitivan, jel blijedo ... nikako nije dobra u trudnoći.

Izuzetak je kad žena pokušava začeti uz medicinsku pomoć pa se to onda jako kontroliše.
Ali mi relativno zdrave stvarno ne bi trebale dizati toliko drame. Ništa, ali baš ništa što u tim ranim danima uradite ili ne uradite niti će pomoći niti naštetiti trudnoći (osim ako se sad baš opijate, pušite kutije cigara na dan, drogirate se, uzimate neke jake i opasne lijekove, trebate na RTG)

Nemojte me shvatit pogrešno ja sam svoje prvo dijete rodila iz 4. trudnoće, svaki put sam radila test, i bila sam nestrpljiva, ali sam pokušavala dobiti što puzdaniji rezultat.

maggie -> RE: Da li sam trudna ? (19.10.2012 12:46:59)

Ne znam ni ja da li imam ozbiljnijih problema sa zacecem[sm=smiley13.gif] Imam miom ali mi dr rece da to ne bi trebalo predstavljati nikakav problem sa zacecem i trudnocom obzirom na njegov polozaj i velicinu. Evo pokusavamo ostati trudni vec 3 mjeseca, ali nista.
Koristila nekakv Gravi nesta nesta nisam sad sigurna kako se zove.

Lejla Ka -> RE: Da li sam trudna ? (19.10.2012 13:06:04)

Shavatm ja našu veliku želju, i ja sam željela. Nemoj brinuti, sačekaj dan kad bi ti prestala menstruacija da si je redovno dobila pa uradi opet test. Tad ćeš već sigurno znati da ti ne kasni neko uobičajeno kašnjenje, a tad bi već svaki test trebao pokazati BetaHCG ako je u pitanju trudnoća.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>