RE: Da li sam trudna ? (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (26.10.2012 22:37:58)

Kale 9 dobro dosla i imam jedan jedini savjet samo za tebe ....... ubuduce koristi kondom ako ne zelis biti trudna ili pij tablete.....
A sto se tice te pilule poslije neznam kako to ide .. sve u svemu puno srece

putujuca -> RE: Da li sam trudna ? (28.10.2012 23:04:22)

Pozdrav svima :)
Nova sam (ocigledno jelde :D) i odmah imam pitanja milion. Evo sta me muci zadnjih dana:
Zadnju [sm=hudicek1.gif] sam imala 8.10. (uz napomenu da mi je redovna) a prije toga smo radili na bebi. E sad, otkako mi je prestala ta zadnja menstruacija, pa sve do danas ja imam dosta opisanih simptoma trudnoce.
Umor, cesto mokrenje, pospanost, bolovi svaki dan kao da cu dobiti..a jasno je da mi je jos rano itd.
A imam i taj neki blesavi osjecaj kao da sam trudna, ako me shvatate. Mozda i umisljam, ali je sigurno da zelim [sm=nosecka.gif]
Nakon toga nisam imala mira i prije par dana sam radila test (Gravignost) i bio je negativan.
Mene zanima jel ipak moguce da jesam trudna (i pored te prosle menstruacije), ili ce mi to potvrditi tek naredna [sm=hudicek1.gif] pa da je sacekam?
eto [sm=smiley1.gif]

Teddy Bear -> RE: Da li sam trudna ? (28.10.2012 23:46:53)

Draga moja, sacekaj da ti naredna menstruacija zakasni pa onda ponovi test, mislim da je ipak prerano, i zelim ti da ugledas [sm=rozacrtici.gif]

putujuca -> RE: Da li sam trudna ? (29.10.2012 1:05:06)

IZVORNA PORUKA: Teddy Bear

Draga moja, sacekaj da ti naredna menstruacija zakasni pa onda ponovi test, mislim da je ipak prerano, i zelim ti da ugledas [sm=rozacrtici.gif]

Hvala ti na odgovoru draga....i hvala na lijepoj zelji[sm=smiley1.gif]
Nadam se, i sacekat cu, pa cemo vidjeti.

maggie -> RE: Da li sam trudna ? (29.10.2012 9:52:50)

dobro dosla putujuca......
I ja sam tako ovaj mjesec imala svakakvih simptoma i pomislila evo ga ja [sm=nosecka.gif] i uradim test dan prije ocekivane [sm=hudicek1.gif] kad tamo nista. Poslije se razocarala kako sam mogla biti blesava da sebi nafuram simptome.
Iskreno se nadam da se tebi to nece desiti i da ces ugledati svoj [sm=rozacrtici.gif]
Nemoj misliti da te nesto crnjacim, nije mi to namjera. Samo sam htjela da podjelim ono sto se meni desilo, da se zna da i toga ima [sm=smiley1.gif]
Zelim ti puno srece

putujuca -> RE: Da li sam trudna ? (29.10.2012 13:17:22)

Hvala maggie, naravno da to ne shvatam kao crnjacenje...dosla sam po odgovore i iskustva [sm=smiley1.gif]
Ako i ne budem ovaj put necu se razocarati (iako bih bila sretna da jesam) jer smo tek i poceli raditi na tome.

Svim [sm=nosecka.gif] zelim ugodnu i sretnu trudnocu.

almassa -> RE: Da li sam trudna ? (30.10.2012 10:22:46)

Zdravo drage moje,kako ste,ima li snijega u vasim krajevima? Ewo ja da javim da sam odlucila cvrsto da ove sedmice uradim test,imam osjecaj ovaj puta da smo uspijeli kako neznam nija sama izgleda da smo potrefili tacno plodne dane konacno [sm=smiley1.gif]

Grudi su mi natekle bradavice su mi modre nemogu nikak grudnjaka da nosim koliko me bole,a da negovorim koliko su narasle,ucestalo mokrenje,pospanost umor...nemam mucnine niti nesvjestice hvala Bogu ali imam bolove u donjem predijelu stomaka i bolove u ledjima.Svaki dan jedem samo spaghete sa tunom hehe samo mi se to jede cim dobijem rezultat javljam vam [sm=smiley1.gif]
Do tada,cuvajte mi se i zelim vam puno uspijeha u onome sto sve mi zelimo! [sm=smiley9.gif]

idas -> RE: Da li sam trudna ? (30.10.2012 18:42:09)

Draga almassa, iskreno se nadam da ces ugledati [sm=rozacrtici.gif].

Ne zelim da te nesto prepadam, ali ako sumnjas da si trudna onda je bolje da tunu izbjegavas. Ja kad sam bila trudna doktor mi je na prvom pregledu rekao da ne jedem nikako tunu jer ona nije dobra za plod (valjda zbog vece kolicine zive koju sadrzi)...

putujuca -> RE: Da li sam trudna ? (30.10.2012 23:13:41)

almasaa, zelim ti od srca [sm=rozacrtici.gif]

mene "simptomi" i dalje ne popustaju, al cekam narednu [sm=hudicek1.gif] iako vec imam test spreman pri ruci.
sve mi se cini da bi mogao ujutro pasti [sm=jezicek.gif]

nadalica -> RE: Da li sam trudna ? (31.10.2012 21:06:15)

Zadnju menst. sam imala 30.9.. bila na stimulaciji klomifen plus menopur i 14.9. dobila štopericu...prije nekoliko dana radila test i druga crtica je bila blijeda, na dan očekivane m. opet dvije, ali druga jasnija, danas vadila betu 32. dc iznosi 60, 7....vidjela sam one vrijednosti, meni se čini nekako premala šta vi mislite?

malena27 RR -> RE: Da li sam trudna ? (1.11.2012 12:14:37)

Postovi OT ce biti prebaceni na temu: http://www.ringeraja.ba/forum/m_1452523/mpage_2/tm.htm
LP. RR Tim [sm=smiley1.gif]

gerberka -> RE: Da li sam trudna ? (1.11.2012 13:11:43)

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

Postovi OT ce biti prebaceni na temu: http://www.ringeraja.ba/forum/m_1452523/mpage_2/tm.htm
LP. RR Tim [sm=smiley1.gif]

hem si lijepa hem kulturna..imal tebi mahane [sm=smiley36.gif]
LP i od mene [sm=smiley31.gif]
[sm=smiley36.gif]

putujuca -> RE: Da li sam trudna ? (6.11.2012 1:46:11)

Evo mene opet, doduse nista pametnija sto se crtica i trudnoce tice al dobro.
Uglavnom radila sam i drugi test, relativno brzo nakon prvo, i bio je negativan...koliko ja vidim, jer nisam se trudila ni umisliti blijedu crtu.
Medjutim jos se nadam, posto sam imala 8.10. ocekivala sam [sm=hudicek1.gif] vec od 2. a ona ni mukajeta. Cak ni simptoma, osim neke napetosti u stomaku koju sam spominjala i ranije.
Pa sad nemam pojma sta da radim, da cekam da prodje 8. (a nikad u zivotu mi nije dana kasnila, pa cak ni u isti dan dosla) i ponovim test ili?

visnjica1 -> RE: Da li sam trudna ? (6.11.2012 2:01:02)

Putujuca ako ti nije nikada kasnila onda to je trudnoca, zavisi kakav si test kupila, zasto nisi otisla kod dr.pa bih ti on rekao tacno da li si trudna ili ne.
Meni je isto tako bilo nikada mi nije kasnila i ovaj put 3 dana uradim test pozitivan sa jednom blijedommm crtom ja sam mislila da sam sebi umislila tu crtu odem kod gin,kad ja u 5 sedmici-..
Zelim ti svu srecu

putujuca -> RE: Da li sam trudna ? (6.11.2012 2:32:40)

hvala na odgovoru visnjice [sm=smiley1.gif].....ja se iskreno nadam da si u pravu [sm=smiley1.gif]
a do sada nisam isla, jer smatram da je rano sve i da jesam trudna, a pogotovo zato sto testovi evo tvrde suprotno. do sada bar.
oba puta sam koristila Gravignost.

tiguan -> RE: Da li sam trudna ? (21.11.2012 21:22:19)

Cao,djevojke,nova sam ovdje i nadam se da cemo se i ubuduce lijepo druziti. Muz i ja trudimo se za drugu bebu vec oko godinu dana bezuspjesno. Zadnja menstruacija je bila 3.11, zadnji odnos 15.11. Jucer sam bila na uzv kod ginekologa koji je rekao da su folikuli pukli,dakle do ovulacije je ovaj mjesec doslo i da je endometrijum jako zadebljao sto moze znacit da sam trudna al jos uvijek nije sigurno. Sljedecu menstruaciju bi trebala dobiti 1.12,za test je jos rano,a meni je uzasno ovo iscekivanje,ne znam vise sto da mislim. Je li neka mozda imala slicno iskustvo sa zadebljalim endometrijumom odmah nakon ovulacije? Zelim s vama prikratiti ovo cekanje i malo se utesiti. Od simptoma imam cudan pritisak na mjehur i povremene bolove u trbuhu,jutros mucninu. Jel malo rano za to sad? Kad bi otprilike trebala raditi test? Hvala svima na odgovorima,zelim nam puno plusica,ako Bog da! Oprostite na poduzem postu[sm=smiley1.gif]

grozđe -> RE: Da li sam trudna ? (21.11.2012 21:44:33)

Ja vjerujem da su testovi tacni ( samo pogledaj rok trajanja ).... dva puta sam radila test i oba puta mi je pokazao tacno.. tiguan ako bas imas zelju da uradis test sacekaj bar jos koji dan... zelim ti da ugledas [sm=modricrtici.gif]

tiguan -> RE: Da li sam trudna ? (21.11.2012 21:57:06)

Hvala ti na lijepim zeljama,na testu pise najmanje deset dana od odnosa, dakle trebala bi sacekat do nedelje. Al cekanje je ubitacno[sm=smiley13.gif]

Dalia_88 -> RE: Da li sam trudna ? (21.11.2012 22:46:07)

Tiguan meni je pokazao [sm=rozacrtici.gif] 5 dana prije ocekivane [sm=hudicek1.gif]
Bila je onako blijeda crta ali vidljiva. Sve zavisi kad je ustvari bila ovulacija, nije kod svakog isto. Nemoj da se razocaras ako prepano uradis pa bude neg. Onda sacekaj koji dan pa ponovi. Ja se nadam da ces ugledat svoj plusic sto prije..

tiguan -> RE: Da li sam trudna ? (21.11.2012 22:53:30)

Hvala ti, najgore je cekati. Ovulacija je trebala biti 16.-og,ginekolog je jucer bio jako optimistican,al ja se bojim nadati.

Mrvica_83 -> RE: Da li sam trudna ? (22.11.2012 18:43:39)

Draga Tiguan prije svega zelim ti [sm=rozacrtici.gif] sto prije [sm=smiley36.gif] Sto se simptoma tice ja sam imala iste kao pred menstruaciju : osjetljive grudi , bolove u donjem dijelu stomaka , veeeeliki pritisak na mjehur i glavobolju koja je inace karakteristicna za mene .. Zbog toga nisam ni radila test jer sam mislila da nema smisla .. Ipak kad mi je menstruacija zakasnila 4 dana uradila sam test i bio je [sm=rozacrtici.gif] .. Ovulacija mi je bila oko 20.08 . odnose smo imali u tom periodu 20-23.08 a test je bio pozitivan 10.09 .. .. U svakom slucaju slazem se sa Daliom / cak i ako prerano uradis test nemoj da brines / ponovi opet .. Drzim ti [sm=smiley20.gif]za jedan [sm=rozacrtici.gif].. Za tebe ide [sm=smiley31.gif]

tiguan -> RE: Da li sam trudna ? (22.11.2012 21:14:41)

Hvala mrvice[sm=smiley31.gif] Ja inace imam sve moguce simptome,zanimljivo je da ovaj mjesec i nemam bas,samo me pomalo bolucka stomak. Ne bi ni pomislila na trudnocu da nije bilo tog pregleda od neki dan,dr se iznenadio kad je vidio debljinu endometrija. Mislila sam raditi test u nedelju,u prosloj trudnoci mi je pokazao slabu [sm=rozacrtici.gif] tri dana prije ocekivane[sm=hudicek1.gif] Bojim se da je samo lazna nada[sm=smiley13.gif] al s vama ovdje je lakse[sm=smiley1.gif]

Mrvica_83 -> RE: Da li sam trudna ? (23.11.2012 22:51:13)

Draga Tiguan .. To "boluckanje" bas mogu biti male kontrakcije koje vrlo lako prodju kao najava menstruacije a ne znak trudnoce [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tako da ti od srca zelim da je ipak u pitanju prvi znakic za dragu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] Divni su to momenti .. Ja sam takodjer nova na RR i zaista mi puno znace iskustva , razmjena mišljenja i emocije koje sam podijelila sa dragim zenicama .. Nadam se da ces nam se javiti sa divnim vijestima nakon testa ...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Lejla 21 -> RE: Da li sam trudna ? (24.11.2012 13:35:06)

Dobar dan nova sam ovdje pa imam par pitanja ja i suprug radimo na bebi vec duze vrjeme imala jesam trudnocu vec cetiri al mi je samo prva uspila do kraja ove dvije nisu pa me zanima imam neke simptome ako se to moze tako nazvat imam bolove u donjem djelu trbuha nekad boli nekad ne,moram non stop mokrit kad legnem na stomak posto sam tako navikla nemogu zaspat jer me boli,ponekad imam bolove i u donjem djelu ledja stomak mi je napuhan kao da sam vola pojela......tlak mi sad nizak sad visok.Zadnji put sam dobila 30.10 pa do 5.11.neznam kad su mi plodni dani posto nikad nemam redovno nekad kraj nekad pocetak nekad sredina prije toga sam imala27.9. pa do 3.10.tako da racunam da bi trebala dobit 2.12.znam da ce neki od vas misliti cetvrta trudnoca a nezmoze prepoznat dal je ili nije zasto me muci posto sa ni jednom trudnocom mi nije bilo isto prva samo malo muka kad sam kavu pila i povremeni bolovi u donjem djelu stomaka,druga jake vrtoglavice i isto takvi bolovi a treca nizak tlak i isti ti bolovi pa me zanima dal postoji ikakva sansa da jesam i kad bi trebala test da napravim......hvala unaprijed....

ellene -> RE: Da li sam trudna ? (26.11.2012 18:34:06)

Ovaj mjesec sam dobila [sm=hudicek1.gif] 20.11. bila je malo manje obilna negi inače, i kad mi je prošla mene su i dalje nastavile boliti grudi, leđa ponekad u dojnjem djelu trbuha...jučer kad sam se ustala malo sam osjećala da mi je muka... Mislite li da je bila lažna [sm=hudicek1.gif] ??? [sm=zmeden.gif] Neželim se nadati uzalud, jeste li vi imali ikad PMS poslije mjesečnice??? [sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  149 150 [151] 152 153   Sljedeća stranica >   >>