Mirkica -> RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje (27.10.2013 9:35:19)
|
IZVORNA PORUKA: Emmy Drage moje, moje maštanje iz posta iznad čini se da postaje stvarnost, u kratkom vremenu su se desile stvari koje su mi otvorile nova vrata. Ja trebam uskoro odlučiti pa ću zamoliti za malu pomoć forumašica koje su imale sličnu situaciju. Mi odrasli ćemo se nekako snaći, ja već imam posao zagarantovan, mm ne, ali smatramo da možda za početak to nije tako loše kako bi se posvetio djeci. Moja velika briga je starija kćerka koja u decembru puni 7 godina, a krenula je u prvi razred, možda već naredno polugodište da je upišem u novu školu. Malenoj je 3 i ona ide ovdje u vrtić, ali bi je tamo također upisali u novi vrtić. Eh sad, briga je jezik, riječ je o Italiji, one apsolutno ne znaju niti jednu riječ. Ima li neko iskustva koliko brzo djeca mogu jezik savladati i mada je to individualno, makar uopšteno kako to djeca doživljavaju. Jasno mi je da je svaki početak težak, pretpostavljam da će biti tu još problema, ali sad me brine kako će oni doživjeti potpuno novu jezičku sredinu. Ako neko ima još neki savjet, bilo bi super. I ako ima neka naša forumašica koja već živi u Italiji, ako može da mi se javi na pp, voljela bih malo više shvatiti kako funkcioniše obrazovni sistem, da li dijete upisati u javnu ili privatnu školu, itd. Hvala[sm=smiley31.gif] Emmy moj sin je krenuo u obdaniste sa 3 godine bez rjeci Njemackog onako pomalo ali sve funkcionise superrrrr BOgu hvala oni se snadju vec nakon 1 mjesec vidim poceo je i da prica :))) , tako da ne sikiraj se sto se male tice . Sto se tice starije od 7 godina ona je vec svejsna svega ali vjeruj mi za 2.3 mjeseca da je druga prica posebnooo jer je Italijanski jezi jako lak za nauciti tako svi kazu , a njen mali cisiti mozak ce to sve da brzo pohvati , da ce joj biti tesko hoce , nova sredina , strani jezik ali brzo ce to sve prebroditi SRETNOOO.
|
|
|
|