andji
|
udata žena,koja je uspjela u životu u svakom smislu(djeca,muž,finansije,ljubav) ne može imati dobru prijateljicu nikako,a kamoli najbolju.Po meni.Ja vam imam prijateljicu koju sam smatrala najboljom,mislila sam je uzeti za kumu svom djetetu,ali sam sve manje sigurna da će tako biti.Dok smo obe bile djevojke,izlazile,imale površne veze,bile podstanari,ja radila u piceriji,ona u roštiljnici tada smo lijepo funkcionisale.Mada je i tada sa njene strane bila primjetna ljubomora,jer sam ja nekako uvijek bolje izgledala od nje,imala više para.A tek kada sam se udala,pa dobila prelijepo i zdravo dijete,sa mužem se super slažem,imamo stan,finansije su sasvim normalne,još uvijek kupujem sebi i izgledam dobro primjetila sam da naše prijateljstvo je opadalo iz dana u dan.A živimo jedna od druge 5min.Ja za nju uvijek imam vremena,non stop je zovem,i na kafu i u grad je počastim pićem(ona je trenutno bez posla),ponekad pomislim i da sam joj dosadna,a samo želim da joj pokažem da se ništa nije promjenilo izmedju nas,došle smo do tog nivoa da mi ona i ne odgovori na sms ili rekne da će doći a ne dodje,niti javi da ne može.Svatila sam poruku,i znam da je ta doza ljubomore ili šta već i te kako prisutna.Jednostavnp je tip osobe koja ne može podnijeti da ona ima manje,eto skoro ništa u odnosu na svoje prijateljice.A znamo se 10 god,i ja sam je volila i takvu.Sad sam digla ruke,i svatila da nema pravi iskreni prijatelja i da ih je jako malo.Najvažnije osobe su mi MM i moj sin,i to je tako.I sa tim sam se pomirila,postoje samo osobe sa kojima možeš popiti kafu i onako neodredjeno se ispričati