acudesa
|
postovi prebačeni sa teme "Najbolji prijatelj/i/ice" IZVORNA PORUKA: alesija Ovih dana pravo puno razmisljam o prijateljima,kojih je svaki dan sve manje i manje... Prijateljica (ne racunajuci mamu i sestru) mislim da danas rijetko ko ima. Tek sad shvatam kako je rijec PRIJATELJ strasno jaka rijec i da covjek treba dobro razmisliti prije nego sto za nekoga kaze da mu je prijatelj. MM i ja kako smo u braku fakticki nemamo pravih prijatelja...prije nego sto cemo se uzeti svi su bili odusevljeni sa nama,nasom svadbom, izlazili skupa, ma bas mislili da imamo prave prijatelje...al posle svadbe nas niko nikad vise nije nazvao, sretnemo se tu i tamo u gradu i to je to.... ne znam da li su ljudi toliko ljubomorni na tudje srece ili je nesto drugo u pitanju, ali samo znam da titulu prijatelja covjek stvarno treba zasluziti.... Da li vi imate prijatelje?? IZVORNA PORUKA: Lady26 Ja nemam mnogo ali ovo sto imam znam da su pravi i istinski...Imam svoju kumu vjencanu, koja je isla sa mnom i u srednju skolu, jednu prijateljicu u Ilijasu...ovo ostalo je tek drustvo za kaficu i to je to, njih dvije su mi bas bas prave prijateljice...od muskih jedino mi je kum praaavi prijatelj i s njim se najvise i vidjamo i druzimo, sto sve troje zajedno, sto mm sam s njim ...A mm isto tako, 2-3 prava prijatelja i ovo ostalo sve tako-tako....mada mislim da smo ipak mi jedno drugom najbolji prijatelj.... IZVORNA PORUKA: hanabanana Da...većina tih prijateljstva je već punoljetna. I mogu ih nabrojati na prste jedne ruke. IZVORNA PORUKA: alesija a to da smo jedno drugom najbolji prijatelji u potpunosti se slazem sa tobom ja imam jedan problemcic sto mm sve svoje drugove smatra super prijateljima,a svaki taj prijatelj gleda kako ce ga nesto zeznuti,ili zavaliti za nesto u poslu. Tako da dok ga ne lupi po glavi nesto on tek onda kaze meni u pravu si stvarno nemam istinskih prijatelja. Kad smo kod kumova, i meni je bila drugarica kuma sa kojom sam odrasla, ali ne mogu reci da smo super prijateljice. Vidjamo se mi cesto,i pijemo kaficu, i ona ima malog bebaca ali nije mi to to....a sto se kuma tice heh to je odredila moja svekrva mm ko ce mu biti kum,mislim da sam sa tim sve rekla IZVORNA PORUKA: dzeni_nl U Bosni imam dvije prijateljice, jednu iz srednje skole, a druga mi je komsinica. Ovdje nemam prijatelja, jedino jetrva koja mi je bila vjencana kuma. Ali i ona je daleko nekih 200 km od mene, ali dobro se slazemo, njoj mogu sve da kazem, kao i ona meni i jako puno mi je pomogla do sada. IZVORNA PORUKA: sejlana Ma ko bi ga vise znao da li su pravi ili krivi?Dosta je prijateljstava iz interesa.Ja samo vjerujem u stara prijateljstva,a ima ih malo.Moja kuma(prijateljica iz srednje skole),druga je drugarica iz djetinjstva i mahale(ja njoj bila kuma),treca- kumina kolegica sa fax-a druzimo se nekih 7-8 godina.Za sve tri se se mogu zakleti da postene i iskrene prema meni i da su uz mene u dobru i zlu.To je prijateljstvo za cijeli zivot Ne vidjamo se cesto ali smo bas iskrene druge. A sa ostalim nemam volje ni kafe popiti,da me glava ne zaboli. IZVORNA PORUKA: lejlaze Pored sestre, koja mi je prijatelj, imam prijateljicu, pravu i iskrenu, koja sa pravom ima titulu prijatelja. To prijateljstvo je iz predskolskih dana, skupa smo u skolu isle i sve do danas. Za nju sigurno znam da me nece iznevjeriti i da uvijek, ali bas uvijek mogu na nju racunati, sta god da je u pitanju. I zaista sam sretna sto postoji takva osoba u mom zivotu. Moki, hvala sto postojis. IZVORNA PORUKA: veeseelaa ne vjerujem u prijeteljstva, svi su tu kad si lijep, zgodan imaš novca a kad si u gužvi svi se razbježe Ja bar ne naleti na nekog kog bi mogla nazvati prijateljem sve je to raja za zezat se, nažalost IZVORNA PORUKA: tea lana RR malo ih je ali su iskreni IZVORNA PORUKA: Anushka ja se mogu pohvaliti sa dobrim prijateljima, prije svega brat . U dosta prijateljica sam se razocaravala kroz zivot, i nemam ni jednu iz djetinjstva ili srednje skole da mogu nazvati prijateljicom. Ali imam 2 prava prijatelja iz perioda studiranja, vec 10 godina je pravo prijateljstvo - nismo u svakodnevnom kontaktu ali nam komunikacija nikada nije zaribala i uvijek se obradujem kontaktu sa njima. Imam i rodjaka koji nije u bosni ali i njega mogu nazvati pravim prijateljem, cak smo i prve koracice zajedno napravili prije mnoogo godina. Prije 6 godina sam upoznala jednu divnu osobu, koja mi je jedina prava prijateljica ne vidimo se cesto - obje imamo dijete + ona ima i posao - ali nikada nas odnos nije trpio zbog toga. Uvijek mi je toplo oko srca kad pomislim na nju a sto se drustva iliti raje tice, jos od ratnih vremena jedna veca grupa u komsiluku se okupljala da "ubije vrijeme", ja i mm smo se tada poceli i zabavljati i do danas su mnogi otisli na sve kontinente, izgubio se kontakt, vecina se pozenila pa su njihove zene postale dio drustva(vecina je muskih) ali smo odrzali prijateljstvo i druzenje, i ako nista svaki 1.maj je zajednicki, kao i mnoge kafice, vikendi u kaficu u kojem vec 15 godina svi pijemo kafu. U medjuvremenu je kroz zivot proslo more svakakvih ljudi, nekih divnih nekih ne bas tako divnih, ali sa ovima je kliknulo i presretna sam sto ih imam. i moram spomenuti kuma koji je iz istog drustva, u 10 dana koliko sam bila u bolnici 3 puta je dosao sa mm, nije htio smetati i ulaziti ali je dolazio. I danas bi njega izabrala za staratelja alenu u slucaju ne daj Boze da nam nesto bude. IZVORNA PORUKA: jasmin Kao sto rece tea lana,malo ih je,ali su iskreni.Tesko je danas naci osobu kraj koje mozes mirno sjediti da ti ne pozavidi,da nije licemjerna,da je iskrena..... Ali opet ih,hvala Bogu ima,i mogu reci da sam zadovoljna.Bolje jedan ali vrijedan...insan. IZVORNA PORUKA: SelmydZanky Najbolji prijatelj mi je moj dragi znam da njemu mgu reci sve i da ce jedini biti iskren sa mnom bez obzira na sve.....a prijateljica ima koliko ti dusa hoce ali najbolje su mi moja mama i sekica(iako je mala) i mogu tu ubrojati seke od svog dragog i njegovu mamu IZVORNA PORUKA: Apotekarka i meni je najbolji prijatelj moj mm,on je za ovih 5 godina bio sa mnom i u dobru i u zlu...