|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  442 443 [444] 445 446   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
18.1.2012 11:47:14   
palachinken
Gerberko, kafa je u četvrtak user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 11076
18.1.2012 11:50:50   
veki_aki
jakotuzna, sve je to individualno. Zena rodjaka mm(user posted image  fakat smjesno zvuci) prvo dijete rodila ni pukla nije, nista joj, koda se nije ni porodila i to zavrsila za pol sata, tako da nikad ne znas. Carski je ipak operacija, rezu i misice i sve, ako  ne moras nemoj. Prirodni je ipak i iskustvo koje se ne zaboravlja za citav zivot, kad cujes onaj prvi plac, pa vidis nesto malo sa kosicom, nema nista ljepse! Mozes reci sutra ja sam te rodila i bice kako ja kazemuser posted image  Mora bolit, al sve to prodje, sigurno si i ti nekad trpila i bol zuba a bojala se otic zubaru, pa na kraju nista posebno. Ja glasam za prirodni!

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 11077
18.1.2012 11:52:03   
veki_aki
ej sta je sa sarajevskim zenama, jel se kad ide po tim kafama, prosvjetlite me?!

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 11078
18.1.2012 11:59:46   
anđelo
IZVORNA PORUKA: gerberka

anđelo, ja sam od početka željela da vjerujem da ćemo moja user posted image i ja doći do 9 tog i jesmo hvala Bogu user posted image tako cete ui vas dvoje aBda user posted image

Hvala Gerbice moja user posted image user posted image user posted image I ja sam odlučila da mislim pozitivno,taj ginipral ipak pomaže.Nije sad da idem na preglede kao s sinom starijim,samo kad mi kaže dr,već odem samoinicijativno i kažem hoću kontroluuser posted image .Koga su guje ujedale,taj se i guštera boji.Bitno je da imam uvjek uvid u situaciju i da se kljukam bobamauser posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 11079
18.1.2012 12:07:37   
anđelo
IZVORNA PORUKA: veki_aki

jakotuzna, sve je to individualno. Zena rodjaka mm(user posted image  fakat smjesno zvuci) prvo dijete rodila ni pukla nije, nista joj, koda Nse nije ni porodila i to zavrsila za pol sata, tako da nikad ne znas. Carski je ipak operacija, rezu i misice i sve, ako  ne moras nemoj. Prirodni je ipak i iskustvo koje se ne zaboravlja za citav zivot, kad cujes onaj prvi plac, pa vidis nesto malo sa kosicom, nema nista ljepse! Mozes reci sutra ja sam te rodila i bice kako ja kazemuser posted image  Mora bolit, al sve to prodje, sigurno si i ti nekad trpila i bol zuba a bojala se otic zubaru, pa na kraju nista posebno. Ja glasam za prirodni!

Jakotužna kakv carski rezuser posted image Na to ni ne pomišljaj.Mislim zašto bi ako si zdrava prava i sve ide svojim tokom.Drugo je ako se nešto ne daj Bože iskomplikuje.Ja sam svog sina rodila na carski,bila je epiduralna pa sam čula kad je zaplakao ,vidjela ga i stavili su mi ga na prsa.Dakle isti proces kao kod prirodnog ,ali jarane,oporavak grozan .Nije to baš tako bezazleno kako žene misle.Ja sad insistiram na prirodnom porodu,a prvi porod bio na carski,pa ti sad vidi.user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 11080
18.1.2012 12:12:50   
jakosretna
veki aki meni je mila prva beba umrla djevojcica rodila sam je slucajno ju bosni, ali sam se za pola sata i bolovi i porod i sve brzo se porodila a jest da boli user posted image .
Ovo mi je sad druga beba sin moj jedva cekam akobogda i zivim u Holandiji i ovamo cu ga roditi ovdje su puno bolji uslovi sam se poradjas imas svoju sobu i kupatilo kao u hotelu je sve tako da me tjesi to .user posted image user posted image
Ljubim vas puno sveee mojeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 11081
18.1.2012 12:19:29   
teacher75

IZVORNA PORUKA: veki_aki

cure moje, gerbouser posted image
Andjelo sretno na tim pregledima, i uvijek se sjeti sta su sve ovdje zene progurale i jos fulale termine, pa i ti ces izdrzati!
Ej tiki i meni se nekad malo poveca to bijelo pranje, pa se samo smanji, al mi niko do sad nije vadio ni briseve nit sam papu radila od kad sam trudnauser posted image Kontam se valjda bi mi se u urinu vidjelo da je kakva baja, pa bi jos svrbilo il nest...

ja u urinu konstantno imam masu bakterija a urino kulture mi sterilne pa sam zato radila i vaginalni bris. a papu nisam

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 11082
18.1.2012 12:21:01   
gerberka
IZVORNA PORUKA: palachinken

Gerberko, kafa je u četvrtak user posted image

oh, pa to je sutra, imam zakazan ctg ..odoh da vidim sta ste se dogovorile..mogle smo hata i ja same u petak user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 11083
18.1.2012 12:25:38   
teacher75
gdje su u sarajevu najjeftinije pampers pelene, nekidan je neko pisao ali se ne sjecam ko, pa da ne trazim? ove nase bablove nestale u svim DM-ovima, i dobice tek iduce sedmice (nemaju nasu velicinu)

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 11084
18.1.2012 12:31:35   
pauza
ja sam uporedjivala samo DM, mercator i konzum i od toga je najjeftinije: pampers premiun 2 (one bijele) u mercatoru, a one zelene, tj. zuto zelene, isto dvojka, su ista cijena u mercatoru i konzumu..... imala sam namjeru pogledati i ove nase tc bingo, amco, dp, ali nisam stigla..... mozda ima jos jeftinije.....

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 11085
18.1.2012 12:43:59   
gerberka
ja imam samo jedan mali paket pampersa play and slep, nismo vise nista kupili od jednokratnih pelena..neko je hvalio violetu..neko babylove..dal se nosi taj paket u porodilište ?

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 11086
18.1.2012 12:44:00   
soraya
pauzo ti rece da ides danas na ctg pa sretno ti!!!! ja cu ako Bog da u petak ako se ne porodim do taduser posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 11087
18.1.2012 12:45:13   
gerberka
IZVORNA PORUKA: soraya

pauzo ti rece da ides danas na ctg pa sretno ti!!!! ja cu ako Bog da u petak ako se ne porodim do taduser posted image

a ja sutra user posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 11088
18.1.2012 12:48:07   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: jakotuzna

veki aki meni je mila prva beba umrla djevojcica rodila sam je slucajno ju bosni, ali sam se za pola sata i bolovi i porod i sve brzo se porodila a jest da boli user posted image .
Ovo mi je sad druga beba sin moj jedva cekam akobogda i zivim u Holandiji i ovamo cu ga roditi ovdje su puno bolji uslovi sam se poradjas imas svoju sobu i kupatilo kao u hotelu je sve tako da me tjesi to .user posted image user posted image
Ljubim vas puno sveee mojeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zao mi je zaista nisam znala ovo user posted image . Ali eto mila znas kako "ide" taj proces pa vidjeces ako Bog da kako vec bude islo..

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 11089
18.1.2012 12:48:27   
dush
IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: jakotuzna

drage moje sve ste na terminima i cekate a do mene ima jos a cu akobogda tek u maju da rodim mog sincicauser posted image .
Iskreno tolko se bojim poroditi i susresti se sa svim tim bolovima da razmisljam da rodim i na carski,sta mi vi preporucujete ?user posted image user posted image user posted image

Šanse su da te neće boljeti više nego kad trebaš dobiti user posted image
A kad krenu naponi, tad te toliko pukne neka euforija da nista ne osjetis user posted image
I jos jedna stvar, i CR boli, mislim, nakon CR. To je operacija i nije bezbolna.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tako se govori :)

Doduse, ja jos nisam ni jednom radjala, ali me nije strah. Znam da boli, ali ako su tolike zene rodile pa i ja cu valjda :)
Sada zadnji put kada sam bila u bolnici 2 cure su bile samnom u sobi koje su imale trudove na 2 min, prije nego su ih odveli u porodjajnu sobu. Ni jedna mi nije izgledala da umire od bolova... Mislim, boljelo ih je, ali su disale, hodale, pricale... Meni je bas bilo drago da sam to vidjela da nije "tako" strasno.

Neposredna veza do poruke: 11090
18.1.2012 12:49:45   
soraya

IZVORNA PORUKA: soraya

a ja sutra user posted image

Maco, sretno i tebi na ctgu!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 11091
18.1.2012 12:51:36   
gerberka
i vama dvjema user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 11092
18.1.2012 12:51:47   
Hannica

ja imam samo jedan mali paket pampersa play and slep, nismo vise nista kupili od jednokratnih pelena..neko je hvalio violetu..neko babylove..dal se nosi taj paket u porodilište ?

babylove su extra i pampers premium care (bijelo pakovanje),violeta bezveze,nekako su previse grube,a pampers u zelenom pakiranju je bas los posebno za male bebe koje samo doje i imaju rijetku stolicu,nama uvijek propusti sa strana,nista ne upijaju.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 11093
18.1.2012 12:53:46   
dush
jakotuzna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bas mi je zao da si imala tako tesko iskustvo....

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 11094
18.1.2012 12:54:08   
gerberka
dush, i ja dok sam lezala u bolnici vidjela sam i ocijenila da je to sve individulano i da zavisi od praga tolerancije boli..neka se dere, urla  ne mogu ja ovo, druga žena diše i šeta i normalno prića..ja sam bila sa ovim dobricama i njih hrabrila user posted image
ja bih se trebala ici ošišati..da ne bude..ne vidim ništa od šiškica user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 11095
18.1.2012 12:57:18   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Hannica

babylove su extra i pampers premium care (bijelo pakovanje),violeta bezveze,nekako su previse grube,a pampers u zelenom pakiranju je bas los posebno za male bebe koje samo doje i imaju rijetku stolicu,nama uvijek propusti sa strana,nista ne upijaju.

user posted image user posted image user posted image mi cemo malo kakiti, taman koliko mogu upiti

user posted image user posted image user posted image

a moja sestra hvali violetu, uzet cu ja i njih jedno pakovanje

gdje mi je palacinka..moja mentorica???????????'

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 11096
18.1.2012 13:00:21   
animagical
da mahnem trudnicamauser posted image mi smo na poklon dobili paket sleep and play i nista gore nismo imaliuser posted image niti su elasticne, niti sta drze unutra, aposto se ovaj smradek puno vrti on ih i otkopca na sebi...violeta su isto ko drvene.. u biti kao i svima baby love su najbolje, iako mi koristimo i platneneuser posted image   a to za bol na porodu, pa naravno da je svaciji porod drugaciji i nece se valjda isto ponasati zena koja zavrsi bez ijodnog koncica i sa par sati kontrakcija, neka sa nekoliko konaca, i dobrim porodom, i neka sa nekoliko deset_ina konaca, i nekoliko dana kontrakcija...nije sve tolerancija bola, nego i kolicina istoguser posted image moja cimerka se za 45min otvorila potpuno, rodila za 10 min i dosla u sobu i sjela na krevet...ja sam sa svojih 36 konaca sjela tek 23 dan poslije poroda...

< Poruku je uredio animagical -- 18.1.2012 13:01:39 >

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 11097
18.1.2012 13:02:04   
jakosretna
nadam se da ce abd sve da bude uredu i da prodje dobro jedva cem mog sincica malog,u kojem si ti mila mj.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 11098
18.1.2012 13:05:23   
jakosretna
ma hajde kad su sve ija cu abd dobro proci necu da mislim na to samo njedva cekam da ga rodim akobogda da se mazimo ja i moj mali sincic. ljubim vas puno sveeee user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 11099
18.1.2012 13:20:04   
raja_ringe
jakotuzna sad mi je jasno i zašto ti je ovaj nick. user posted image user posted image

Ja o porodu ne razmišljam još, doduše imam ja aBd još dosta do njega. Koliko god da bude boljelo, samo se sjetim ishoda i sve ću zaboraviti. Neku veče ja pričam sa tetkama i kažem im kako je meni pravo lahko biti trudna i kako sam ja bila spremna na puno teže. Kaže mm, a sjećaš li se drugog mjeseca...uh ja već zaboravila da sam se napatila povraćajući, da sam bila stalno neraspoložena, ma depresivana pa hajd, migrena, mučnine po cijeli dan, spavanje, vrtoglavica ma ništa me nije zaobišlo.. Fala Bogu trajalo je nekih mjesec dana i prošlo (osim mučnina, one su do 4.).. e tako računam i da se ta bol zaboravi :) i što dush reče, pa toliko žena se porodilo, mogu i ja to. Slažem se i sa pauzom da nije to samo prag tolernacije boli (iako ima i toga) i da je sigurno teže onima što im daju drip nego onima kojima sve teče prirodno.

Opet ja virim po rr svako malo..kako da se odviknem?? :)

< Poruku je uredio raja_ringe -- 18.1.2012 13:22:30 >

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

Neposredna veza do poruke: 11100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  442 443 [444] 445 446   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  442 443 [444] 445 446   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *