|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  436 437 [438] 439 440   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
17.1.2012 9:06:10   
teacher75
i ja sam dojila 14 mjeseci, nema to nikakve veze- bablje gatke, znam jos masu slucajeva

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 10926
17.1.2012 9:06:57   
teacher75
odoh na posaouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10927
17.1.2012 9:39:33   
gerberka
jutrooo user posted image

djana naspavam se ja, ali po noći je cirkus user posted image sva sam u penzionerkom stilu, lijecim grlo, imam ovih raznih preparata, ne spavam po noći...samo mi fali kakva omladina iz komšiluka da ih pratim kad se, u koliko i s kim vraćaju kući user posted image user posted image user posted image

kad te zaboli stomak to na lijevi bok malo odmori..to e ok, rasteze se stomo user posted image user posted image user posted image naš drug skace tamo vamo u tvojoj pupi user posted image

Miracle,
sto brze da da lengetica ode user posted image miša joj user posted image
kako si ti draga moja, nedostaješ user posted image

raja_ringe super pjesma user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 10928
17.1.2012 9:53:21   
megi
jutrooo
vidim sve su user posted image  jos na broju

ellam moze tm  prisustvovati porodu u Vojnoj
mog su ganjali da udje al on nije htio, mozda bi se predomislio da je znao da ce zena za 5 min da se porodi user posted image

joj i mene ubi zgaravica, svaku noc hocu da crknem od kiseline, nocas sam u 2 sata jela rizu user posted image

pozzzz

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10929
17.1.2012 9:56:16   
Lulu_08
Ejs znaci tiki i kod tebe ista situacija bila sa dojenjem i menstruacijom, i jednoj prijateljici mojoj takodjer, hajde dobro da znam da je i to normalno! Sretno na poslu!

gerbo, mogu zamisliti tvojih "avantura" po noci, haha. Ja cu sebi sad napraviti palacinak slani i slatki za dorucak i onda cu malo leci odmoriti.

Eh sada pitanje za ove zene koje ne konzumiraju keks u trudnoci, UPOMOC, kako ste se vi nosile sa "potrebama". Mislim ja sam doktoricu pitala i ona je cak bila dala zeleno svjetlo za keks, samo pazljivo naravno. Medjutim muz nije smio ni prici user posted image , a meni kako koji dan prolazi veca frka. Znam reci cete da sam manijak, ali znate li vi kada je bio oktobar pa od tada ni pomislila ni na sto nisam user posted image haha. Sada naravno postoji "alternativa" iliti "self-help" haha, ali me strah zbog ovog boluckanja i grcenja, bojim se da to moze naskoditi nedaj Boze, sta vi mislite?

Kazem vam upomoc, zena u frci hahahahaha...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10930
17.1.2012 10:33:57   
soraya
jutro svima! imam pitanje i molim vas za hitan odgovor.....sinoc sam bila na kontroli kod dr. pregledao me vaginalno, dao mi da koristim vaginalete. sinoc sam odmah stavila jednu, jutros na ulosku je bio samo sadrzaj vaginalete, a kasnije kada sam se brisala papirom vidjela sam krvi u tragovima, evo i sad na vesu imam malo krvi uz nekakav iscjedak. eh, sad je li to kod mene krenulo ili je krv od pregleda???? i prosli put sam nakon pregleda krvarila malo, s tim da se krvarenje pojavilo odmah a ne kao sad tek ujutro? jos jednom molim vas za hitan odg, malo sam u panici!!!!! kako izgleda taj sluzni cep,help!

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 10931
17.1.2012 10:45:35   
megi
soraya moguce je da ti je od pregleda
a sluzni cep ti je ko sto mu ime kaze sluizav, bar ono sto sam ja vidjela po linkovima, malo porguglaj vidjeces kakav je
meni pukao vodenjak pa bas i ne znam kako to izgleda
ali svakako uz priblizavanje poroda krecu i lagani bolovi,
ako nisi sigurna nazovi dr

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 10932
17.1.2012 10:46:28   
Lana_
baš kako i naziv kaže nekakva sluz,malo krvi sve pomješano,neznam kako da ti bolje opišem user posted image user posted image

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 10933
17.1.2012 10:54:58   
pauza
soraya, mislim da nema mjesta panici.... po onome sto sam ja citala, to je vrlo vjerovatno posljedica pregleda, u ovom nasem periodu svaki skoro vaginalni pregled izazove krvarenje.... sta ti je rekao dr jesi li i koliko otvorena?

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 10934
17.1.2012 10:59:54   
soraya
ma sva sam se uspanicila, ne znam ni ja sta mi je. otvorena sam tek 1,5 cm i rekao mi da dodjem opet u nedjelju na dan termina pa da me pogleda.
i jos jedno pitanje: kada po ispadanju sluznog cepa se treba javiti doktoru tj. ici u bolnicu. danas cu malo pratiti situaciju ali ne bih bez veze da dizem frku.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 10935
17.1.2012 11:04:39   
pauza
cekaju se bolovi.... samo u slucaju obilnog krvarenja ili pucanja vodenjaka, odmah se ide u bolnicu!!.... jer cep moze ispasti i nekoliko dana prije poroda... zato, no sikiriki:-)

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 10936
17.1.2012 11:20:00   
soraya
pauzo, hvala ti. malo si me rasteretila. kako si ti? ima li kod tebe kakvih naznaka da ce user posted image  brzo?

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 10937
17.1.2012 11:23:20   
pauza
ledja i prepone me razvaljuju, a stomak ponekad ziga, ali nista konkretno:-)) prije 5 dana bila 1cm otvorena, sad u nedelju opet imam pregled, ako ne krene ranije.... a sutra idem samo na ctg.... ja bi voljela da ne zuri, neka je unutra:-))

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 10938
17.1.2012 11:29:56   
soraya
neka ih jos koji dan u pupama, nista im ne fali, dobro ih hranimo, toplo im je i mazimo ih i pazimo....ne bih ni ja zurila da sam na njihovom mjestuuser posted image  a ja sam otvorena 1 cm skoro mjesec dana i sinoc kad mi je dr. rekao otvorena si 1,5 cm malo sam se razocarala, ja kontala da sam puno vise...

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 10939
17.1.2012 11:34:10   
Arina
drage moje.....dobar jutric.....

E tama nam je guzva pred "golom"...trebali bi otvoriti kladionicu koja ce prva ..od nas 5-6...koliko ja mogu pofatati..

I tamam sam pomislila da se ja sutra ujutro prva susrecem sa svojim piletom...aliiiiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

deniya namnje ostala u bolnici...pukao joj vodenjak...i danas joj rade CR.....oance ipak prva upoznati svoje pileuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,,,,dovite za nju .....da joj dragi Allah olaksa...i bude sve najbolje.....user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 10940
17.1.2012 11:34:38   
Nina_Lana
ma sva sam se uspanicila, ne znam ni ja sta mi je. otvorena sam tek 1,5 cm i rekao mi da dodjem opet u nedjelju na dan termina pa da me pogleda.
i jos jedno pitanje: kada po ispadanju sluznog cepa se treba javiti doktoru tj. ici u bolnicu. danas cu malo pratiti situaciju ali ne bih bez veze da dizem frku.

Meni je sluzni cep ispadao par dana prije nego mi je pukao vodenjak..nisam isla u bolnicu dok nije pukao vodenjak, nakon tog ispadanja sluznog cepa cekala prave bolove usljed kojih mi je i pukao vodenjak user posted image ...
Sretno vam na porodu da sto bolje prodjete

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 10941
17.1.2012 11:36:59   
Lulu_08
Arina znaci dzenyA je u bolnici je li, aBd da sa srecom prodje kako treba sve i da se ubrzo vec bude mazila i uzivala sa svojim bebijem, a bo'me vidi kakvo je stanje mozda sorayi ispada cep, pa mozda i njoj krene danas/sutra a ti nam sutra donosis na svijet aBd malog princa, ma jeza me hvata hihhiihih...

A od svih poroda niko moju "brigu" ne procita gore hahahahahaha, dobro znam nije tako "vazno" ali me interesuje kako su zene bez keksa kroz trudnocu prosle, nemam iskustva prosli put nismo imali zabrane...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 10942
17.1.2012 11:41:04   
soraya
hvvala vam jos jednom svima na odgovorima, rasteretile ste me, jutros kad sam vidjela tu krv bio mi je pravi sok, kontam sad cu se odmah poroditi :)))) uglavnom pratit cu situaciju sa krvaraenjem...
Dzeniyi, sretno, da sve prodje u najboljem redu. Bit ce ovih dana puuuno novih beba :)
za ostale veliki pozdrav, odoh sad malo u setnju, kod mene je suncan dan pa da malo iskoristim!

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 10943
17.1.2012 11:49:50   
Arina
Djanooooo...umiri se...te bubice iz glave moras izbaciti...jos malo.....dok se mrvica ne ucvrsti...dok se sve jos malo .maloooo ne ucvrsti...ipak orgazam je kontrakcija....no.no.no......igrati se.....user posted image user posted image user posted image

U tuš se rashladitiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ......ne traziti djavla.....user posted image user posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 10944
17.1.2012 11:50:43   
Arina
imacemo bas puno bebica ovih danaaaaauser posted image user posted image user posted image

Uh kad bi vas mogla u bolnicu ponijetiiiiuser posted image user posted image user posted image ....bilo bi mi puno lakse user posted image user posted image

< Poruku je uredio Arina -- 17.1.2012 11:51:35 >

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10945
17.1.2012 11:55:22   
between
Pozdrav svima ja sam nova na forumu user posted image
Imam pitanje ja za dva dana ulazim u 38 sedmicu i vec nekih 10 dana imam problema sa pritiskom pretezno je 140/90.Doktor mi je dao tablete da pijem 3x1 ali i pored toga meni je pritisak visok.Meni je ovo prva trudnoca pa me je mozda i i malo trema uhvatila hoce li sve proci kako trebauser posted image
Da li je jos neko imao problema sa pritiskom?

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 10946
17.1.2012 11:58:13   
gerberka
between dobrodosla draga! nije to strasan pritisak, a ti pij aldomet ( metildoph ) , mislim da ti je to dr i propisao..ako bude skakao pritisak ti nazovi dr, ginekologa neka ti propise apaurine..moguce od straha da ti skace a i dosta zena se poisi pritisak u 9 mj..meni je pomalo povisen od pocetka 

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu between)
Neposredna veza do poruke: 10947
17.1.2012 12:03:35   
between
metildoph
IZVORNA PORUKA: gerberka

between dobrodosla draga! nije to strasan pritisak, a ti pij aldomet ( metildoph ) , mislim da ti je to dr i propisao..ako bude skakao pritisak ti nazovi dr, ginekologa neka ti propise apaurine..moguce od straha da ti skace a i dosta zena se poisi pritisak u 9 mj..meni je pomalo povisen od pocetka 

Pijem metildoph,a pored njega zaljevam se jogurtom,probala bijeli luk ali mi je bilo muka cijeli dan i sinoc sam tek skontala da bih mogla i limun jesti,posto i on obara pritisak

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10948
17.1.2012 12:08:10   
gerberka
ja vam opet žene moje moram nešto ispricati user posted image

posvađala sam se sa doktoricom opće prakse user posted image user posted image user posted image

evo sad dođoh iz ambulante..nije gospođa dala mm, poslala ga ja da mi otvori bolovanje jer sam isto prekinula 31.12 i uzela neiskoristeni godisnji misleci da cu taman do tad da se porodim pa da dzaba ne komplikujem sa komisijom

i hajde, nejse, neda ona , ja se spremim i dođem tamo kaze ona meni na ginekologiju da se javim u dom zdravlja pa da mi tamo otvore..kazem ja njoj da trudnocu vodim privatno i da necu po ovom ledu i sa dg prijevemrenog poroda da idem gore i da me neko čačka ili ne čačka kako bi mi dao bolovanje..kazem joj da trudnocu vodim privatno kaze to je tvoj problem user posted image hoce da mi otvori porodiljsko ja je ubjeđujem da mi treba trudnicko bolovanje user posted image a neka luda baba, natapirane crvene kose, mislim da i sa živcima nije baš najbolja...
i hajd natezanje, dat ce ona kao meni bolovanje od sutra ( tako mi i treba ). pita me kad ocekujem porod rekoh dr po uzv kaze krajem januara a po ZM pocetkom februara..kad ona napisa doznake od 18.1 do 20. 1 user posted image user posted image user posted image pitam ja nju sta joj ovo znaci kaze da opet dođem prekosutra user posted image ja fino pokupim karton ispred nje i zovnem sestru rekoh gdje je onaj normalni doktor..primi me čika dr, uđe i ona bebetina kaže njemu hoce ona da je ti vodis eto vidi ja sam nesto pocela pisati ( ono ukazuje mu da mi je dala 2 dana bolovanje )..i ja se sa njom pocnem svađat rekoh napiste mi 3 sata bolovanja, odoh ja malo prosetat, pa me eto opet ovdje da mi produzite 2 sata i tasko dok se ne porodim..izleti ona..doktor uze moje nalaze procta, podera njene doznake i napisa mi bolovanje do kraja januara..kaze ako se porodis do tad neka muz dođe da otvorimo porodiljsko...

i sestre se poslije smijale za šalterom, bolovanje od dva dana...

uvijek neka zahebancija..sad sam kod tog dr, bas je covjek fin  hvala mu gdje cuo, gdje ne cuo...

a prije nego cu uci kod nje zamoli me covjek da uleti, sav bijed, hajte rekoh gspodine nema problema.i sretnem se s anjim na izlazu iz ambulante..kaze jutros mu bila zena kod te doktorice..dala joj neke tablete i sad mu zena bunca po kuci, prospia sta god uzme u ruke..otisli su s kolima do njegove kuce...joj babe lude!!!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 10949
17.1.2012 12:13:54   
gerberka
IZVORNA PORUKA: soraya

jutro svima! imam pitanje i molim vas za hitan odgovor.....sinoc sam bila na kontroli kod dr. pregledao me vaginalno, dao mi da koristim vaginalete. sinoc sam odmah stavila jednu, jutros na ulosku je bio samo sadrzaj vaginalete, a kasnije kada sam se brisala papirom vidjela sam krvi u tragovima, evo i sad na vesu imam malo krvi uz nekakav iscjedak. eh, sad je li to kod mene krenulo ili je krv od pregleda???? i prosli put sam nakon pregleda krvarila malo, s tim da se krvarenje pojavilo odmah a ne kao sad tek ujutro? jos jednom molim vas za hitan odg, malo sam u panici!!!!! kako izgleda taj sluzni cep,help!

tokom pregleda se cesto osteti sluznica kao i apliciranjem vaginalete.to ces znati po kapilarnoj krvi..ako je drugacija, odnosno gusta i tamna javi se doktoru..ljubim te!

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 10950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  436 437 [438] 439 440   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  436 437 [438] 439 440   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *