|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  381 382 [383] 384 385   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
8.1.2012 19:39:14   
gerberka
imam ja tu lineu negru user posted image nego malo plavo oko pupka..evo citam, to je od hormona.nista strasno...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 9551
8.1.2012 19:48:51   
raja_ringe
A u kojoj sedmici se dobije ta linija i je li zaobiđe neku trudnicu ili je baš sve imaju? 

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9552
8.1.2012 19:54:03   
teacher75
kod tamnoputih trudnica se vise vidi, kod mene se bas fino vidjelo prosli put a sada se jos ne vidi toliko. par mjeseci nakon poroda se to povuce

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 9553
8.1.2012 20:26:45   
mamina princeza
menis eo vaj put ne vidi tj uvijek imama malo tamniju tu gdje treba biti al nije nista potamnila u ovoj trudnoci vise ili bar j ane vidim:) prosli put je bila izrazenija al opet ne toliko.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 9554
8.1.2012 20:28:45   
teacher75
kod nas dvije sve istouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 9555
8.1.2012 20:39:05   
Lulu_08
Kod mene je u prvoj trudnoci vec nekako u 4om mjesecu pocela se primjecivati linea negra, i bas je bila tamna tamna, i podocnjaci su bili tamni i prepone (ispod pazuha, oko vrata) a imala sam i tamne bradavcice koje su hvala Bogu se povukle poslje poroda!

Mame po drugi, ili treci ili vise, put - kada vam se poceo primjecivati pupo u drugoj trudnoci?

Ja sam u prvoj bas rano imala stomak, jer i onako imam okrugal stomacic sama po sebi. Sada se evo krajem treceg mjeseca poceo bas primjecivati pupo...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 9556
8.1.2012 20:44:15   
bebacha
IZVORNA PORUKA: Djana

Kod mene je u prvoj trudnoci vec nekako u 4om mjesecu pocela se primjecivati linea negra, i bas je bila tamna tamna, i podocnjaci su bili tamni i prepone (ispod pazuha, oko vrata) a imala sam i tamne bradavcice koje su hvala Bogu se povukle poslje poroda!

Mame po drugi, ili treci ili vise, put - kada vam se poceo primjecivati pupo u drugoj trudnoci?

Ja sam u prvoj bas rano imala stomak, jer i onako imam okrugal stomacic sama po sebi. Sada se evo krajem treceg mjeseca poceo bas primjecivati pupo...

dosta ranije nego u prvoj.mislim da vec u trecem mjescu nisam vise nosila farmerke

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 9557
8.1.2012 20:49:46   
Esmica
Kako ste zenice?Da vam se i ja javim.
Citam vas pomalo,ne mogu sve,kad puno brate pisete.Al eto,uhvatih da neka pise da vas usi zabole.I mene tako.
Jutros se probudila,pitam muza smetajul tebi usi kad spavas.On se ismijao pravo.Kaze kome jos usi smetaju.Rekoh meni.Nazuljim nekako uho,pa me probudi,pa se okrenem na drugu stranu,zaspem,pa me drugo probudi,i sve tako user posted image .

Ja sam sad 14 + 4 i nemam stomaka jos,iako mi je cetvrta trudnoca. Kod mene pupo se vidi tamo nekad izmedju cetvrtog i petog. I bebica je mala jos,kad lezim na ledjima fino mogu da obuhvatim matericu,i da opipam taj dio,tako da znam da je mala. Ovo malo sto imam nije od bebe,vec salo user posted image .
Nego,koliko jos ono ima kad prodju mucnine? Cetvrta mi trudnoca,a ja se ne sjecam. Imam osjecaj sad mi je najgore,u ovoj trudnoci.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 9558
8.1.2012 20:55:30   
Lulu_08
bebacha, i ja sam pocela nositi one trudnicke farmerice, lakse mi nekako.

Esmice, mashAllah, super onda ako u cetvrtoj trudnoci nemas jos pupice, mora da si zgodna mamica user posted image !!

A i ja osjetim tacno gdje je materica, bas mogu detaljno opisati svako mrdanje crijeva, zeludca pa i materice, bas sam sa doktoricom o tome pricala, kaze nije neuobicajeno za drugu i svaku narednu trudnocu.

Kod mene je pupo odskocio, inace imam okrugal stomak, a i visak od prije prve trudnoce, nekako mi CR nije godio trbusnoj muskulaturi pa se opustio donji stomak, i on je sada dosta vidljiv.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 9559
8.1.2012 21:10:28   
Esmica
Nisam znala da si prvu curicu rodila  CR.
Ako smijem da pitam sta je bio razlog?
Vidjela sam po terminu da smo ja i ti tu negdje. Citala sam te na iscekivanjima,navijala za tebe. Vjeruj,nekad sam znala ulaziti na RR,samo da vidim jel bio plusic,i na cemu si.
I onda neko duze vrijeme nisam ulazila.Kad citam postove na iscekivanju koji se odnose na tebe,kao da si trudna.
A ja,pa citaj,pa citaj,a ti nigdje nisi objavila jasno i glasno da si trudna,nego si to mudro provukla,iako je testic bio pozitivan user posted image .

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 9560
8.1.2012 21:14:27   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Esmica

Nisam znala da si prvu curicu rodila  CR.
Ako smijem da pitam sta je bio razlog?
Vidjela sam po terminu da smo ja i ti tu negdje. Citala sam te na iscekivanjima,navijala za tebe. Vjeruj,nekad sam znala ulaziti na RR,samo da vidim jel bio plusic,i na cemu si.
I onda neko duze vrijeme nisam ulazila.Kad citam postove na iscekivanju koji se odnose na tebe,kao da si trudna.
A ja,pa citaj,pa citaj,a ti nigdje nisi objavila jasno i glasno da si trudna,nego si to mudro provukla,iako je testic bio pozitivan user posted image .

user posted image user posted image Hvala sto si se interesovala!

Ma mila nisam imala snage objaviti dok par (citaj 5) testica nije pokazalo plus, pogotovo obzirom da sam jako rano radila test (cca 22dc) pa sam se bojala biohemijske, koju sam imala u aprilu/maju i tako... A onda sam objavila na temama "trudna sam" i tako, iako sam cekala pregled kod doktorice pod strepnjom, i hB bilo je sve okej.

A prvi je bio CR jer moja karlica nema sposobnost da se rasiri zbog hrskavicaste kosti koja stoji na putu, u normalnoj situaciji ista se podigne uslijed poroda a kod mene ostaje spustena i koci karlicu u otvaranju. Tako da ce najvjerovatnije i ovaj put biti CR, ali budemo vidjeli kako i sta laganini.

Inace, i meni je ova trudnoca drugacija od prve, u prvoj nisam imala nikake smetnje, a ovaj put i mucnine, i averzije od hrane, zatvor, tvrdu stolicu, bolove i grceve, malo krvarenja i tako. I da, prvi put sam matericu nekako vise osjetila na desnoj a sada vise na lijevoj strani hehehehehe.

A sta ti imas od djecice ako smijem pitati?

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 9561
8.1.2012 21:23:10   
teacher75

IZVORNA PORUKA: bebacha

dosta ranije nego u prvoj.mislim da vec u trecem mjescu nisam vise nosila farmerke

i kod mene dosta ranije

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 9562
8.1.2012 21:24:11   
teacher75

Kako ste zenice?Da vam se i ja javim.
Citam vas pomalo,ne mogu sve,kad puno brate pisete.Al eto,uhvatih da neka pise da vas usi zabole.I mene tako.
Jutros se probudila,pitam muza smetajul tebi usi kad spavas.On se ismijao pravo.Kaze kome jos usi smetaju.Rekoh meni.Nazuljim nekako uho,pa me probudi,pa se okrenem na drugu stranu,zaspem,pa me drugo probudi,i sve tako user posted image .

Ja sam sad 14 + 4 i nemam stomaka jos,iako mi je cetvrta trudnoca. Kod mene pupo se vidi tamo nekad izmedju cetvrtog i petog. I bebica je mala jos,kad lezim na ledjima fino mogu da obuhvatim matericu,i da opipam taj dio,tako da znam da je mala. Ovo malo sto imam nije od bebe,vec salo user posted image .
Nego,koliko jos ono ima kad prodju mucnine? Cetvrta mi trudnoca,a ja se ne sjecam. Imam osjecaj sad mi je najgore,u ovoj trudnoci.

mene su mucnine u prvoj trudnoci popustile tek kad sam usla u 5. mjeseca a sada kad sam usla u 4.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 9563
8.1.2012 21:28:15   
Esmica
Imam sina,i dvije curice.
Prvi put cujem za to s karlicom.
U svemu ima neko dobro,budi sigurna.
Meni isto ova trudnoca drugacija.Imam hiljadu smetnji.Od zatvora,mucnina,hrane koja mi vecinom smeta,ma svasta nesta.
Imam i kontrakcije.
Djeca samo smisljaju imena za cuj lijepo bracu.Jer najstariji sin kaze da moraju da budu sva braca jer imaju i dvije seke,i on mora da mu da ime. user posted image
A jesi ti krenula da se poradjas prirodno,pa su skontali za tu hrskavicastu kost da smeta na porodu,ili si prije to otkrila?

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 9564
8.1.2012 21:32:28   
ivannna
Evo torba za bolnicu je spremna user posted image , pa ujutro put pod noge.

Sandrich mi smo bas terminuše user posted image , ja jos uvijek nemam nekog pritiska po dnu stomaka, samo mi je sve teže spavati, i osjetim sve više težinu stomaka, a možda je i teži nego bi trebao biti, zbog te vode, ko bi znao.

A linea negra mi se pojavila tek prije par sedmica, možda u 30-oj, i ide i iznad pupka, nije bas previse izražena al fino se vidi.

Cure sve vas user posted image

P.S mozda sutra vidim Silver na patologiji, iako se nadam da ce se do ujutro poroditi user posted image

Neposredna veza do poruke: 9565
8.1.2012 21:44:27   
treće
Esmice mashAllah ti si nam zasad najiskusnija mama,
Ivanna sretno
kod mene je stomo uvijek prepoznatljiv ne mogu sakriti ni 3 mj., i u prvoj i sad, a lineu sam isto imala samo u prvoj tr.

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 9566
8.1.2012 21:48:48   
gerberka
terminuse jedno pitanje
sad sam u 36. sedmici..nisam se cula sa dr a jelde da je vrijeme za prvi ctg?
kad ste uradile prvi ctg?
bit cu vam zahvalna na odgovoru user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 9567
8.1.2012 21:53:28   
Lana_
večeee user posted image

greberko ja sam išla na prvi ctg 10 dana prije termina,zatim tri dana poslije toga puta i onda me zaboli za vikend i ja rodim u nedjelju,znači dan prije termina user posted image nešto mi rano da ideš tako rano,neznam u biti kako to kod vas u bolnici ide

< Poruku je uredio Lana_ -- 8.1.2012 21:56:27 >

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9568
8.1.2012 21:57:32   
Lulu_08

Imam sina,i dvije curice.
Prvi put cujem za to s karlicom.
U svemu ima neko dobro,budi sigurna.
Meni isto ova trudnoca drugacija.Imam hiljadu smetnji.Od zatvora,mucnina,hrane koja mi vecinom smeta,ma svasta nesta.
Imam i kontrakcije.
Djeca samo smisljaju imena za cuj lijepo bracu.Jer najstariji sin kaze da moraju da budu sva braca jer imaju i dvije seke,i on mora da mu da ime. user posted image
A jesi ti krenula da se poradjas prirodno,pa su skontali za tu hrskavicastu kost da smeta na porodu,ili si prije to otkrila?

Pa vidjeli su i ranije, a porod jeste bio krenuo (kontrakcije, plodova voda oticala, grlic i usce spremno sve osim karlice) medjutim nije moglo zbog toga eto, a i moja mama i njena sestra blizankinja isti problem imaju.

A moja L. bi da ima seku, i ja nekakav tako et' osjecaj imam (nigdje veze, znam) a svi ama bas svi ko god me sretne pucaju po babskim pricama da ce ovaj put biti djecak, moja mama, muz i prijateljica (koja nije ni znala da sma trudna i zivi u drugoj drzavi) kazu da su me sanjali da sam rodila djecaka hahahahaa, show!!!!

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 9569
8.1.2012 22:01:18   
scarlett
Djana samo da čestitam na trudnoći, nisam znala, lijepa vjest hBuser posted image , sve najbolje, što lakšu trudnoću i porod ti želim, pusa i nadam se da uskoro dođem tamo da ti isporučim ono što ti dugujem, pusa

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 9570
8.1.2012 22:06:42   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: scarlett

Djana samo da čestitam na trudnoći, nisam znala, lijepa vjest hBuser posted image , sve najbolje, što lakšu trudnoću i porod ti želim, pusa i nadam se da uskoro dođem tamo da ti isporučim ono što ti dugujem, pusa

Joj draga, hvala ti puno na cestitkama, ali fazon je sto je muz na godisnjem kod kuce pa ti ja nikad da se organizujem da vidimo za to, hajde cucemo se cim on ode vazi?

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 9571
8.1.2012 22:40:52   
Selma Kikoebu
Dobro vece dame moje :-)
Evo da se i ja mlo javim, jedva stigoh da procitam sve sto je pisano ovdje.

Nego da se ja sad malo hvalim, juce sam bila cijeli dan u FIF-u u Vitezu, svasta sam kupila za svoju mrvicu, zato sam i isla. Kupila sam krevetac, sa svom dodatnom opremom user posted image ogradice, posteljina, ona zavjesica okolo, uvijek zaboravim kako se zove, neko rece za komarce user posted image user posted image , kadicu za kupanje, AS, i puuuunnoooo garderobice. Bas sam uzivala

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 9572
8.1.2012 22:46:28   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

Nego da se ja sad malo hvalim, juce sam bila cijeli dan u FIF-u u Vitezu, svasta sam kupila za svoju mrvicu, zato sam i isla. Kupila sam krevetac, sa svom dodatnom opremom user posted image ogradice, posteljina, ona zavjesica okolo, uvijek zaboravim kako se zove, neko rece za komarce user posted image user posted image , kadicu za kupanje, AS, i puuuunnoooo garderobice. Bas sam uzivala

Baldahin user posted image .

Ja jedva cekam da prodje bar jos par mjeseci, pa da kupujem one majusne stvarcice, to mi je definitivno jedno od najmilijih stvari u trudnoci (osim mrdanja bebice aBd)

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 9573
8.1.2012 22:47:41   
dush
IZVORNA PORUKA: anđelo
Ma ništa dotakla nisam danima.Samo se izležavam u krevetu i čitam knjige preko lap topa.Pripremam ispit.Muž na raspustu ,pa mi on kuha i prinosi.user posted image user posted image user posted image Al eto opet.Ne znam samo jel ima neke veze to što sam ležala na leđimauser posted image

Draga i mene je povremeno bolio stomak dok sam non stop lezala, a nista radila nisam. Pogotovo polsijepodne ili navecer. Onda sam popila 3dl Donata i proslo mi je.

A na ledjima pokusaj da ne lezes. Ja sam u bolnici jedan dan lezala na ledjima, mozda jedno 20ak minuta, dok su mi sestre pokusavale snimiti CTG i odjednom mi je postalo tako muka, pocelo mi se mantati i islo mi na povracanje. I sestra mi rece da se odmah okrenem na bok. Ma za par sekundi me proslo, prije toga sam mislila da cu se ispovracati i pasti u nesvijest. Kaze sestra da je beba sada teska oko 1kg (plus maternica, plus ploda voda) i da to pristisne vene koje vode do srca. Tako da draga moja, probaj sto manje lezati na ledjima, jer onda ni beba ne dobiva dosta kisika (kroz krv) i hranu, a i tebi se pocne  mantati, muka ti bude i slicno.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 9574
8.1.2012 22:54:32   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

Baldahin user posted image .

Ja jedva cekam da prodje bar jos par mjeseci, pa da kupujem one majusne stvarcice, to mi je definitivno jedno od najmilijih stvari u trudnoci (osim mrdanja bebice aBd)

Hvala draga, vjeruj da je i meni to bilo nezaboravno iskustvo, pregledala sam satima one stvarcice i zamisljala bebicu u tome. Vjeruj da sam odjel za zene i odjel sa cipelama preletila za 10 min, a na baby odjelu ostala satima.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 9575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  381 382 [383] 384 385   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  381 382 [383] 384 385   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *