|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  383 384 [385] 386 387   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
9.1.2012 10:08:35   
Hurma

IZVORNA PORUKA: anđelo

Ma znate šta,možda je bolje počet polahko se pripremati,al sigurno.Recimo od 7 mjeseca trudnoće ,da se do poroda sve fino kupi.U prvoj trudnoći smo ja i mm kupili u 7 mjesecu krevetić i svi nas napali što ste ranije,nevalja itd.A ja baš bila uživala.Onda nisam ništa ,reko kad uđem u 9-ti pa ću šopingovat.Kad malo sutra ,ja od momenta kad sam kupila krevetić porodim se za 15 dana u 34 nedelji.Ništa bebiju nisam stigla kupit,ni body.Onda sve mužek išao jadan sam kupovao,ja bila kući s bebijem.Jedino sam kolica kupila kad je napunio 6 mjeseci.Otišla s mamom i izabrala.Zato sam sad rekla kupovat i u svemu uživat,ako ono meni porani da sve bude spremnouser posted image user posted image user posted image user posted image .Već sam i garderobice uzela,bodića,čarapica,al treba još naravno.Zato cure moje kupujte ,uzimajte,uživajte.
Što se tiče trnjenja uha,prilikom ležanja,meni žene guzovi utrne .S boka na bok pa to je više kriza.

ista prica... mislim nisam se prije 9. mjeseca porodila ali od 7. pocela kupovati...(iako sam prvu trudnocu izgubila) i super, pomalo... sad doduše imam dosta od sina, ali opet sam ponesto pocela kupovati, to je uzivanje... manite se praznovjerja, ne valja ovo, ne valja ono... kako kaze dr. a i ucevni ljudi, Bog je zeni dao trudnocu da uziva u njoj, ne da joj natereti... zato, nema toga kupi krevetic ranije, kolica i suplje price koje kao nose losu srecu.... nema srece ili nesrece, sve je sudbina... uzivajte, kupujte, prelazite odjecu, perite, peglajte... to je car trudnoce...

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 9601
9.1.2012 10:13:20   
raja_ringe
IZVORNA PORUKA: mamich

Dijana hvala ti puno na odgovoru,problem je samo to što za posao koji ja radim oni moraju nekoga drugog zaposliti kada mene ne bude tu..jer samo ja vodim administrativne poslove i racunovodstvo..kada bih morala na bolovanje to ne bi trenutno imao ko da preuzme ... i cisto sumnjam da ce zaposliti nekoga dok sam ja samo na porodiljskom pa poslje dati otkaz toj osobi...ne znaam...situacija u kojoj se nalazim je katastrofalna....user posted image

Pošto radimo iste poslove, evo kako sam se ja dogovorila sa svojima u firmi. Ja preuzimam na sebe i poslije poroda knjiženje (ići ću jednom sedmično) ali administrativne poslove i hodanje po institucijama sam podjelila kolegicama :). Zbog specifičnosti posla kojim se bavi moja firma, mi imamo i dodatna finansijska izvještavanja i to radim od kuće (ja sma neplanski već na 'bolovanju' i već sada radim od kuće i kombinujem). Moja je sreća da smo mi mala firma i da su svi spremni uskočiti pomoći, tako da neće uzimati nikoga. Ako ti je firma velika imaš dnevne potrebe za knjiženjem, onda će morati naći nekoga. U tom slučaju uzimaju nekoga na određeno. I sama znaš da je svaka firma specifična i čak i da im dođe neko sa iskustvom morao bi se obučiti. Mislim da je ok da im kažeš kada bebica 'oživi', malo prije nego što sami uoče. Nemoj puno da se brineš, stres utiče na bebicu. Pošto si već na neodređeno, ne smiju te otpustiti. I sama znaš da oni nakon 42 dana neće imati prema tebi nikakvih obaveza, a osoba koja dođe tebe mijenjati je spremna da će dobiti otkaz kada se ti vratiš. Sada čuvaj svoju bebicu i uživaj u trudnoći  user posted image user posted image

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu mamich)
Neposredna veza do poruke: 9602
9.1.2012 10:15:00   
Hurma

IZVORNA PORUKA: animagical

svi kazu da ne valja, al niko ne zna objasniti zasto ne valja

za ne daj Boze sta da bude s trudnocom ili porodom, pa da majci ne bude tesko kad te stvari vidi...svi kazu majci je svejedno tesko sa stvarima ili bez i ja vjerujem da jeste, ali meni su jednom iza gubitka trudnoce najteze pale na dusu jedne prve carapice koje sam slucajno nasla u ormaru, a mm sakrio od mene...

moguce, ali ako si ti pod strepnjom stalno i nemas nista dok si trudna da te asocira na trudnocu, onda ti i ne uzivas... ja sam rekla muzu, ako se ponovo desi gubitak, sve u vrecu uzmi pokupi i odnesi nekome... ali u glavi sam znala da bi me ponovni gubitak ubio, ne zbog odjece... nego zbog bebe... nismo nenormalne pa da me komad odjece viš boli nego to sto nisam dosla sa bebom kuci... ta bol se mora prevazici svakako...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9603
9.1.2012 10:36:20   
teacher75

IZVORNA PORUKA: animagical

svi kazu da ne valja, al niko ne zna objasniti zasto ne valja

za ne daj Boze sta da bude s trudnocom ili porodom, pa da majci ne bude tesko kad te stvari vidi...svi kazu majci je svejedno tesko sa stvarima ili bez i ja vjerujem da jeste, ali meni su jednom iza gubitka trudnoce najteze pale na dusu jedne prve carapice koje sam slucajno nasla u ormaru, a mm sakrio od mene...

mi isto nismo nista u prosloj trudnoci unaprijed kupovali, a necemo ni sada, osim odijelca za iznijeti. ali je moja mama svasta nakupovala bila lani za onaj prvi mjesec, poslije sam kupovala sama. tako cemo i sada

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9604
9.1.2012 10:43:47   
Lady26
Tiki samo da kazem da lijepo izgledas i nimalo debelo user posted image , samo stoma u gro planu user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 9605
9.1.2012 10:46:20   
ellam
mi smo danas u 38 sedmici user posted image user posted image user posted image joss maalloooo

gerbo ja jos nisam radila CTG, malo me muci to al sta cu...

mene nekakav srklet uhvatio, ne znam kad da radim kucu??? sve kje otprilike cisto, al ne znam kad cu se porodit, hocel se dotad opet zaprasit... ni sama ne znam sta bi... vjerovatno je to nervoza neka  sad user posted image

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 9606
9.1.2012 10:46:48   
teacher75
hvala dragauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 9607
9.1.2012 10:47:57   
ellam
znate li gdje u sar ima kupiti lijepe dekice. treba mi bijela ili drap boje, ne prevelika...da mogu umotat svog user posted image u nosiljci... trebali smo to dobiti, ali paket kasni i sad ne mogu vise cekat, moram kupiti a ne znam gdje... 

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 9608
9.1.2012 11:01:10   
treće
dobro jutrouser posted image
ja sam od 7.mj kupovala ono što mi naleti npr. sniženja i što mi se baš svidi, malo kasnije krevetac i sve ostalo što je bilo neophodno ali sam nastojala da izbjegnem vrućine, poledice a da na vrijeme bude do 9.mj.
Evo sad našla odijelce za iznijeti slatko,bijelo, i neutralno pošto još ne znam pol, a ovo ostalo znam gdje šta ima tako da imam vremena i čekam ljepše vrijeme, a i imam skoro sve otprije.
mamich ne znam dokle si dogurala, ali prolongiranjem nećeš ništa postići, jer možeš nekog uvesti u posao, šefovi imaju vremena da nađu nekog i neće se imati razloga ljutiti jer ih nisi ostavila na cjedilu, a i tebe mogu pripaziti i svakako su to valjda nekad očekivaliuser posted image

Neposredna veza do poruke: 9609
9.1.2012 11:05:44   
treće
na pijaci i u fisu, otvori na netu fis,gs-anbini baby program imaš one kao vreća što se kopčaju pogledaj, a i na pijaci bude sl.
http://gsbih.com/site1/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=51

< Poruku je uredio treće -- 9.1.2012 11:11:34 >

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 9610
9.1.2012 11:07:15   
teacher75
ko nema nikoga da mu pomogna (mami, sveki itd...) bolje je da kupi ranije, ne bih se oslonila na mmuser posted image al meni je srecom mama na raspolaganju, uz to zena ima super ukus i voli obilaziti radnje, bolje je upucena cak i od mene gdje sta ima, tako da mi je prosli put nasla extra stvarcice, bas nam se sve svidjelo, a uz to smo i ustedili pareuser posted image sveki je bila kupila krevetic al ga nismo bili montirali dok se nisam porodila (jer kao ne valja ga montirati unaprijed) pa je mm tu noc dok sam bila sa user posted image u bolnici sve montirao. sad je krevet vec montiran- lanin, pa necemo postovati taj obicaj- praznovjerje

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 9611
9.1.2012 11:19:29   
ellam
trece hvala ti, pogledala sam. imam ja ovu vrecu za spavanje na kopcanje, al sam mislila u to, pa ga umotat u dekicu neku. ipak ce vjerovatno biti snijeg... sta ste vi pripremile za iznosenje???ove teme su neiscrpne :)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 9612
9.1.2012 11:28:52   
megi
pozdravcic i od nas
nema me preko vikenda pa se nadam da ste sve dobrouser posted image
mi smo hb dobro, user posted image  vec pocela da se pravo udara moram vec paziti kako sjedim i lezim dal joj odgovara ili ne user posted image

ja vec pomalo kupujem stvarcice, jednostavno ne mogu im odoliti, i za adnu sam kupovala i pripremala, nisam se obazirala na ta praznovjerja,
sad cim nesto vodim ja kupim, dosta stvari imam od adne,

neko je neki dna pitao ima li gdje pamucnih pelena u boji al da nisu paprene cijene
i mene interesuje pa ako neko zna neka javi

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 9613
9.1.2012 11:39:43   
Hurma

IZVORNA PORUKA: megi

pozdravcic i od nas
mi smo hb dobro, user posted image  vec pocela da se pravo udara moram vec paziti kako sjedim i lezim dal joj odgovara ili ne user posted image

ja vec pomalo kupujem stvarcice, jednostavno ne mogu im odoliti, i za adnu sam kupovala i pripremala, nisam se obazirala na ta praznovjerja,

neko je neki dna pitao ima li gdje pamucnih pelena u boji al da nisu paprene cijene

bilo u TL i ja odem u gradn centar nigdje turbo limaca... user posted image

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 9614
9.1.2012 11:41:11   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: veki_aki

dobro jutro svima, evo mene opet na poslu. Prodje odmor od 2 sedmice samo tako, nista ne stigoh, niti se odmorih. Samo da vam jednom mahnem, i odo da vas citam. Malo mi je laptop bio na odmoru, slucajno mi ispao, al eto srecom mm svasta zna(osim sto se svadja), pa sad radi.
Veliki user posted image za sve moje bebele!

user posted image user posted image user posted image

ja sam svoj 2-3 puta zalila u trudnoci, najgore je bilo kad sam razmutila pekmez pa zalila laptop sreca i moj se time bakce u slobodno vrijeme pa je napraviouser posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 9615
9.1.2012 11:42:22   
treće
ellam
pogledaj ovu leo to ti je kvadratna dekica sa rajferšlusom i drikerima, ja sam 2 takve imala i super mi bile

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 9616
9.1.2012 11:43:55   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Hurma

IZVORNA PORUKA: megi

pozdravcic i od nas

bilo u TL i ja odem u gradn centar nigdje turbo limaca... user posted image

sve su prebacili u BBI

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 9617
9.1.2012 11:54:45   
Hurma
ticr ima li srece da ove hefte bude plata?

Neposredna veza do poruke: 9618
9.1.2012 12:00:18   
Selma Kikoebu
Dobro jutro zene,
kako ste jutros? Ja kad sam ustala, prvo u sobicu da vidim krevetic, luda, ko da je beba vec u kreveticu user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 9619
9.1.2012 12:03:28   
Hurma

IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

Dobro jutro zene,
kako ste jutros? Ja kad sam ustala, prvo u sobicu da vidim krevetic, luda, ko da je beba vec u kreveticu user posted image

bice ako Bog da az koji mjesec :) user posted image user posted image

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 9620
9.1.2012 12:04:58   
Selma Kikoebu
zna li iko je li se Silver porodila?

I gdje je Arina, nema je juce cijeli dan, i jutros user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 9621
9.1.2012 12:05:48   
teacher75

nama ne bude prije sredine mjeseca tako da je ne ocekujem prije iduce sedmiceuser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 9622
9.1.2012 12:07:04   
Bebica11

ja sve virim cekamuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 9623
9.1.2012 12:09:03   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: Bebica11

ja sve virim cekamuser posted image

i ja, sjela piti kafu jutros i otvorila laptop da vidim ima li vijesti user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 9624
9.1.2012 12:09:05   
Hurma

IZVORNA PORUKA: teacher75

nama ne bude prije sredine mjeseca tako da je ne ocekujem prije iduce sedmiceuser posted image

prošla gledam na sindikatu bila 15., kasno brate mili... auuu

Neposredna veza do poruke: 9625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  383 384 [385] 386 387   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  383 384 [385] 386 387   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *