|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  382 383 [384] 385 386   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
8.1.2012 22:56:47   
dush
A da, i mene uho zaboli od lezanja user posted image Pa moram da se okrenem na drugu stranu. Obicno lezim na lijevoj strani i gledam TV ili citam RR i onda kada me zaboli okrenem se na desnu stranu i zaspem user posted image

Za sta uopste sluzi taj baldahin? Mi ga nismo kupili... Imam nekako osjecaj da ce mi se dijete ugusiti ako jos to stavimo na krevetac....

A mene moja beba toliko skakilja kada se okrece. Bogu hvala pa je osjetim i jos uvijek znam da je sve ok s njom.

Selma, blago tebi pa si isla i shopping,  mogu misliti kako si uzivala... Ja jedva cekam.... Ne smijem puno hodati zbog komisije, a i nekako me jos uvijek strah kupovati stvari.... I onako razmisljam jesmo li prerano kupili kolica i krevetac....

< Poruku je uredio dush -- 8.1.2012 22:58:29 >

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 9576
8.1.2012 22:59:32   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: dush

A da, i mene uho zaboli od lezanja user posted image Pa moram da se okrenem na drugu stranu. Obicno lezim na lijevoj strani i gledam TV ili citam RR i onda kada me zaboli okrenem se na desnu stranu i zaspem user posted image

Za sta uopste sluzi taj baldahin? Mi ga nismo kupili... Imam nekako osjecaj da ce mi se dijete ugusiti ako jos to stavimo na krevetac....

A mene moja beba toliko skakilja kada se okrece. Bogu hvala pa je osjetim i jos uvijek znam da je sve ok s njom.

Po mom misljenju taj baldahin sluzi samo za ukras, nema neku drugu svrhu. Ali meni to izgleda tako medeno, i odmah sam namjestila krevet, i sad cu to tako gledati do pred porod, a onda cu naravno sve oprati i popeglati. Poslije kad se beba rodi, ako vidim da ce to smetati za protok zraka, ja to lijepo sklonim. Sta cu, ovo mi je prva trudnoca, u svemu uzivam, nemojte mi zamjeriti :-)

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 9577
8.1.2012 23:03:06   
Selma Kikoebu

Selma, blago tebi pa si isla i shopping,  mogu misliti kako si uzivala... Ja jedva cekam.... Ne smijem puno hodati zbog komisije, a i nekako me jos uvijek strah kupovati stvari.... I onako razmisljam jesmo li prerano kupili kolica i krevetac....

I mene je strah jos kupovati, svi kazu da ne valja, al niko ne zna objasniti zasto ne valja. Mozda su to samo bapske price, sta ja znam. Ja poslije necu moci, idem malo na put, neke 2 sedmice, kad se vratim, najavili mi se svekrva i svekar, ostace 10 dana, maksuz iz Holandije dolaze, dok to sve protutnji, ja cu biti u pola osmog mjeseca akoBogda, i sa stomakom do zuba, kako cu se kretati i sopingovati. A kad rodim vala tek tad necu moci, a ne dam da neko drugi uziva u toj kupovini, moram ja user posted image user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 9578
8.1.2012 23:03:16   
treće
ja mislim da je baldahin da beba tebe ne vidi ,a ti nju da vidiš, da je virkaš, jer tek malo kad odskoči vidjeće kroz nju, mada imaju i one ogradice okolo, tako i moja nana govorila da je prebacivala platno preko bešike da beba zaspi a ne gleda okolo(ona 6 imala pa ko bi ih sve stigao)

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 9579
8.1.2012 23:04:47   
treće
ih tek ćeš ti šopingovati u Londonu, a i sveki će garant donositiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 9580
8.1.2012 23:06:12   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: treće

ih tek ćeš ti šopingovati u Londonu, a i sveki će garant donositiuser posted image

Ostavila sam ja svekiju prostora da kupuje, nisam kolica kupila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 9581
8.1.2012 23:14:48   
treće
pa normalnouser posted image

Neposredna veza do poruke: 9582
8.1.2012 23:14:48   
dush
Ako budes isla u London, tamo su stvari tako jeftine.... Ne mogu se sjetiti kako se prodavnica zove (ma ima ih u svakom shopping centru, a nije H&M i nije C&A), ali ovako je bilo stvarcica za bebe tipa 3 bodija za 2 funta, a sve pamucno. MM i ja sebi nakupovali tonu stvari (majice kratkih rukava, trenerke, dzempercice...). Nevjerovatno kako su niske cijene, a oni tamo imaju 3x vece plate nego mi.

Neposredna veza do poruke: 9583
8.1.2012 23:16:52   
Lulu_08

Ako budes isla u London, tamo su stvari tako jeftine.... Ne mogu se sjetiti kako se prodavnica zove (ma ima ih u svakom shopping centru, a nije H&M i nije C&A), ali ovako je bilo stvarcica za bebe tipa 3 bodija za 2 funta, a sve pamucno. MM i ja sebi nakupovali tonu stvari (majice kratkih rukava, trenerke, dzempercice...). Nevjerovatno kako su niske cijene, a oni tamo imaju 3x vece plate nego mi.

Marcs&Spencer, boli glava!

< Poruku je uredio Djana -- 8.1.2012 23:18:57 >

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 9584
8.1.2012 23:18:31   
Selma Kikoebu

Hvala ti na ovoj informaciji, potrazit cu. Opet ce MM cekati satima :-)
Ja juce na baby odjelu, kad on se tamo zabucao u te baby stvarcice, kaze nasao sam jaknicu, vidi kako je fina, da ne bude hladno kad budemo setali, pise broj 1. A to za bebu od godine user posted image user posted image . Ja se pocela smijati, i tako mu kazem, kaze pa de pusti me, hocu da imam osjecaj da sam i ja nesto nasao user posted image Meni poslije bilo zao, ja se vratila po jaknicu da on i ne zna, i obradovala ga kod kuce :-)

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 9585
8.1.2012 23:20:09   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: Djana

sad cu to da zapisem pod obavezu, hvala vam :-)

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 9586
8.1.2012 23:36:56   
animagical
svi kazu da ne valja, al niko ne zna objasniti zasto ne valja

za ne daj Boze sta da bude s trudnocom ili porodom, pa da majci ne bude tesko kad te stvari vidi...svi kazu majci je svejedno tesko sa stvarima ili bez i ja vjerujem da jeste, ali meni su jednom iza gubitka trudnoce najteze pale na dusu jedne prve carapice koje sam slucajno nasla u ormaru, a mm sakrio od mene...

Neposredna veza do poruke: 9587
8.1.2012 23:39:26   
Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: animagical

svi kazu da ne valja, al niko ne zna objasniti zasto ne valja

za ne daj Boze sta da bude s trudnocom ili porodom, pa da majci ne bude tesko kad te stvari vidi...svi kazu majci je svejedno tesko sa stvarima ili bez i ja vjerujem da jeste, ali meni su jednom iza gubitka trudnoce najteze pale na dusu jedne prve carapice koje sam slucajno nasla u ormaru, a mm sakrio od mene...

:-( i ja sam o tome razmisljala, al dace dragi Bog da vse bude u redu.
Zao mi je zbog tvog slucaja, i mogu samo da zamislim kako je tesko, ne daj Boze nikom

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9588
8.1.2012 23:42:41   
animagical
ma ja sam u sljedecoj trudnoci svejedno kupovala vec od cetvrtog, petog mjesecauser posted image i evo na slicici rezultata te trudnoceuser posted image nego, za tu jaknicu sto pise jedna godine, ne uzimaj bas strogo, sve zavisi kolika bde beba i kako raste..ja imam jednog dugonjicu koji sada nosi za 9 mjeseciuser posted image a nema jos ni 4

Neposredna veza do poruke: 9589
8.1.2012 23:46:37   
Selma Kikoebu
pa i meni je to palo na pamet, nek je dugonjic masallah napredan, pa nek nosi i vece za 3 broja user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9590
9.1.2012 0:00:01   
anđelo
Ma znate šta,možda je bolje počet polahko se pripremati,al sigurno.Recimo od 7 mjeseca trudnoće ,da se do poroda sve fino kupi.U prvoj trudnoći smo ja i mm kupili u 7 mjesecu krevetić i svi nas napali što ste ranije,nevalja itd.A ja baš bila uživala.Onda nisam ništa ,reko kad uđem u 9-ti pa ću šopingovat.Kad malo sutra ,ja od momenta kad sam kupila krevetić porodim se za 15 dana u 34 nedelji.Ništa bebiju nisam stigla kupit,ni body.Onda sve mužek išao jadan sam kupovao,ja bila kući s bebijem.Jedino sam kolica kupila kad je napunio 6 mjeseci.Otišla s mamom i izabrala.Zato sam sad rekla kupovat i u svemu uživat,ako ono meni porani da sve bude spremnouser posted image user posted image user posted image user posted image .Već sam i garderobice uzela,bodića,čarapica,al treba još naravno.Zato cure moje kupujte ,uzimajte,uživajte.
Što se tiče trnjenja uha,prilikom ležanja,meni žene guzovi utrne .S boka na bok pa to je više kriza.

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

Neposredna veza do poruke: 9591
9.1.2012 0:05:00   
Selma Kikoebu
ma naravno, to je stvarno uzivancija. Prije me bas i nisu privlacili ti baby odjeli, al sad kako sam trudna, samo to gledam, zasto li user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 9592
9.1.2012 8:42:58   
Bebica11
kad ste vec kod robice ja vam savjetujem da kupujete gegice s nogavicama tj da su u jednom dijelu da ne morate navlaciti carapice jer ova moja svaki carap skineuser posted image

a mozda bi bilo dobro da sacekate neki 7mi mj jer onda rodbina se nudi da vam dadne robicu svoje djecice npr mi koristimo sve sto smo dobili iz Danske od Naimine godinu starije rodice,sve novo ocuvano i kupujemo samo sto nam bas trebauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 9593
9.1.2012 8:50:11   
mamich
Jutro drage moje...dali neko zna do kada je po zakonu zena duzna saopštiti vijest o trudnoci direktoru firme?Naime ja sam prijavljena na neodredjeno ali me ipak strah otkaza..blizi se kraj prvog tromjeseca a ja jos uvijek to krijem na poslu i pod ogromnim sam stresom zbog toga...user posted image  

Sin srece i radosti u nas zivot stigao 07.10.2008.
Jos jedan mamin princ upotpunio nasu srecu 05.08.2012.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 9594
9.1.2012 9:08:32   
dush
IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

IZVORNA PORUKA: Djana

sad cu to da zapisem pod obavezu, hvala vam :-)

Evo sada mi prijateljica rece, ta jeftina prodavnica je Primark. Imas je i na Oxford Streetu.

Neposredna veza do poruke: 9595
9.1.2012 9:17:03   
dijana79
mamich ja sam na bolovanju bila od prvog dana trudnoće niko ti nesmije dati otkaz  po zakonu ti si zaštićena mojoj gazdarici je sve isplaćeno za tih 9 mjeseci i sad primam normalno platu  na porodiljskom.

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 9596
9.1.2012 9:34:01   
mamich
Dijana hvala ti puno na odgovoru,problem je samo to što za posao koji ja radim oni moraju nekoga drugog zaposliti kada mene ne bude tu..jer samo ja vodim administrativne poslove i racunovodstvo..kada bih morala na bolovanje to ne bi trenutno imao ko da preuzme ... i cisto sumnjam da ce zaposliti nekoga dok sam ja samo na porodiljskom pa poslje dati otkaz toj osobi...ne znaam...situacija u kojoj se nalazim je katastrofalna....user posted image

Sin srece i radosti u nas zivot stigao 07.10.2008.
Jos jedan mamin princ upotpunio nasu srecu 05.08.2012.

(odgovor članu dijana79)
Neposredna veza do poruke: 9597
9.1.2012 9:46:18   
dush
mamich, ne brini se. Obicno se zamjena zaposli za pola godine ili godinu i njoj poslije ne produze ugovor. Mislim da ti je vrijeme da kazes na poslu, da bi oni mogli naci zamjenu koju ces ti vjerovatno obucavati. Tebi ne mogu dati otkaz ako imas ugovor na neodredjeno zbog toga sto si trudna.

(odgovor članu mamich)
Neposredna veza do poruke: 9598
9.1.2012 10:03:27   
veki_aki
dobro jutro svima, evo mene opet na poslu. Prodje odmor od 2 sedmice samo tako, nista ne stigoh, niti se odmorih. Samo da vam jednom mahnem, i odo da vas citam. Malo mi je laptop bio na odmoru, slucajno mi ispao, al eto srecom mm svasta zna(osim sto se svadja), pa sad radi.
Veliki user posted image za sve moje bebele!

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 9599
9.1.2012 10:04:50   
Lulu_08
mamich, i u mom slucaju se moraju "krpiti" jer nema realno ko zamjeniti me, svi drugi vec imaju svoje obaveze. Ali eto trenutno par osoba djelimicno obavljaju poslove, a cujem od direktorice da ce vjerovatno nekog volontera preko nekog programa na birou zaposliti na godinu dana, tako da ce se aBd rijesiti. Ti imas na neodredjeno i ne mogu ti na osnovu trudnoce ili slicno dati otkaz, zakon te stiti.

Ja nisam planirala ici na bolovanje, ali eto okolnosti su bile da ipak moram, i sada sam na bolovanju, 19og cu vjerovatno morati na prvu komisiju (a tek privodim kraju prvo tromjesecje).

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 9600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  382 383 [384] 385 386   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  382 383 [384] 385 386   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *