|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  378 379 [380] 381 382   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
7.1.2012 21:08:54   
gerberka
smajli trudnija si od mene jedan dan user posted image
a bebi se vec trebao okrenuti..ako nije hoce akoBogda kad krene porod..inace u trecem tromjesecju je bebi sve tjesnije pa je manja sansa da se okrene..medjutim mojoj sestri se okrenula beba na glavicu usljed kontrakcija..nikad se s tim ne zna

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 9476
7.1.2012 21:20:18   
smajli80

IZVORNA PORUKA: gerberka

smajli trudnija si od mene jedan dan user posted image
a bebi se vec trebao okrenuti..ako nije hoce akoBogda kad krene porod..inace u trecem tromjesecju je bebi sve tjesnije pa je manja sansa da se okrene..medjutim mojoj sestri se okrenula beba na glavicu usljed kontrakcija..nikad se s tim ne zna

user posted image user posted image Vidi stvarno sam jedan dan trudnijauser posted image ,ja sam dan prije tebe bila malo više aktivnijauser posted image user posted image .
A to za okretanje više stvarno neznam kuda bi se jadničak mogao okrenuti,pokušava on jadan svim silama ubi me nogama ali ništauser posted image .

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9477
7.1.2012 21:48:12   
Sandrich
smajli ista situacija je i kod mene..cekam,cekam al mescini dzaba nista od okretanja user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 9478
7.1.2012 21:48:14   
gerberka
user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 9479
7.1.2012 21:57:56   
gerberka
cure ja vas pozdravljam, bas sam nesto umorna..spava mi se..pa da iskoristim priliku..ljubim vas 

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9480
7.1.2012 22:37:42   
dush
Hvala vam drage moje... S vama je puno lakse user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9481
7.1.2012 22:46:56   
Semica
Silver mila ne sikiraj se...sve ce to biti dobro...ja mislim da je ok do 2 sedmice da se prenese...naravno od termina pa nadalje treba se provjeravati pl.voda i raditi ctg...te ostali standardni pregledi...Tsako su i mene saltali od termina-svaki dan ili svaki drugi dodji na konttrolu...dok vodenjak nije pukao sam...A da nije pukao nacekala bih se ja jos jer sam samo 1cm bila otvorena a i pl.voda i ctg bili ok...Znaci-dokle god je voda ok i ctg ok-a ne krene samo-nece oni izazivati porod...sto bi-beba zna kad joj je vrijeme...Ne mora se na termin poroditi-to je samo okvirni datum-koji moze par dana gore -dole biti pogresan ...SRETNO!!!

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 9482
7.1.2012 22:49:40   
Semica
Debele moje...dodjoh da vas pozz...da vidim ima li sta novo-narocito kod Silver...pa vidim da nema...Jeste li mi dobroo??? Kako se drzite??? Ljubimo vas mala Sarah i ja :*

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 9483
7.1.2012 23:01:33   
Silver

IZVORNA PORUKA: Semica

Silver mila ne sikiraj se...sve ce to biti dobro...ja mislim da je ok do 2 sedmice da se prenese...naravno od termina pa nadalje treba se provjeravati pl.voda i raditi ctg...te ostali standardni pregledi...Tsako su i mene saltali od termina-svaki dan ili svaki drugi dodji na konttrolu...dok vodenjak nije pukao sam...A da nije pukao nacekala bih se ja jos jer sam samo 1cm bila otvorena a i pl.voda i ctg bili ok...Znaci-dokle god je voda ok i ctg ok-a ne krene samo-nece oni izazivati porod...sto bi-beba zna kad joj je vrijeme...Ne mora se na termin poroditi-to je samo okvirni datum-koji moze par dana gore -dole biti pogresan ...SRETNO!!!

Hvala ti dragaa user posted image user posted image user posted image ja se samo nadam da mi komisija nece bespotrebno predlagati nista drugo nego prirodno, jer sad za sad nema indikacija ni za indukciju ni za CR! Mislim danas mi je termin, sutra tek jedan dan preko... Ctg je uredan, i uzv isto, i ja se osjecam dobro... Naravno ako se nedaj Boze situacija promjeni neka rade sta god misle da treba! Mah...valjda ce to sve biti aBd kako treba!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 9484
7.1.2012 23:10:04   
Semica
Naravno da ce biti ok...KAd je do sad bilo-sto ne bi i sad...no sikiriki..opusti se i sa veseljem ocekuj svoju bebicu user posted image

Slver-ti i ja od istog dana clanovi na RR-uuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Semica -- 7.1.2012 23:13:02 >

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 9485
7.1.2012 23:23:53   
dzenyA
Ljepotice moje kako ste miii user posted image
Ja se nesto ziva isprepada,sve mislim evo sad ce,na svako zig se trzam a vidim Silver 2u1,hajd mila ne sikiraj user posted image Pauzo,Arina,Ellam imatel vi nekih promjena mene neki pritisak dole ubi user posted image Dush uz tebe smo user posted image
Teacher i Gerbo jedino s kiselinom nemam problema,pa tako da vas nemogu ni utjesiit bar user posted image Sandrich vidim ti se jedina ne zalis user posted image
Anđelo,Miracle,trece cestitke na 7 user posted image

Zene zna li neko sta je sa lejlaze,kako li je?

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9486
7.1.2012 23:35:44   
animagical
.Znaci-dokle god je voda ok i ctg ok-a ne krene samo-nece oni izazivati porod...

silver u sarajevu induciraju...meni su prokinuli vodenjak i dali drip, ali imas pravo i da odbijes..ako dr pomisli da ces se tesko otvarati ja bih prihvatila i carski...a opet ti znas da to moze samo krenuti za satuser posted image zelim ti puuuuuuuno srece i da bude zacas gotovo i bez pola mukeuser posted image

dushuser posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 9487
7.1.2012 23:46:15   
Miracle*3
Silver, pa ne sekiraj se draga. Moja prijateljica se porodila prije 2 dana, prenijela 15 dana preko termina i sve super. Pa ne znam tacno koliko, ali veoma mali postotak zena rodi bas na termin. termin poroda  se racuna 40 sedmica od prvog dana zadnje menstruacije, s predpostavkom da je ovulacija 14. dan, ali ko zna kad mu je bas bila ovulacija, jer i to varira. Opusti se i uzivaj u cekanju svog bebija, idi na ctgi vidjeces da ce sve biti ok.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9488
8.1.2012 9:00:20   
ellam
dzeny mila ja se svaki put trznem kad me zaziga, al onda vidim da jos nista.....nema jos nekih promjena...a ocekujem stalno...

jucer sam se nesto i nasikirala odmah vidim kako utice lose na mene, pa se brze bolje vracaj dobrom raspolozenju :)

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 9489
8.1.2012 9:07:12   
gerberka
drage moje, kod nas je slatka, prebacio nas ticker u 9. m user posted image

user posted image

user posted image

hvala Dragom Bogu da smo i to dočekali user posted image

danas se častimo hurmašicama što sam napravila user posted image

user posted image

bujrum user posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 9490
8.1.2012 9:14:32   
Arminaa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9491
8.1.2012 9:16:09   
ivannna
Jao Gerbo alaj ti izazivas s ovim kolačićima, a ja gladna user posted image .

Ja bila na kontroli redovnoj kod dr., kad ono kao ima viška plodne vode (do tad nisam ni znala da to postoji) i rekao mi da u ponedjeljak dođem da legnem u bolnicu na Jezero, da se to malo ispita user posted image . E bas covjeku ne daju mira, da uziva u trudnoći, kući kad dođoh pokledah na internetu šta je to, uh bolje da nisam ni gledala, moze biti nista, a mozeee hiljadu stvari.

Pa eto kad se vratim iz bolnice, kuckam odmah, a do tada imate mahanje.
E da jel neko zna kad se leži na patologiji na Jezeru jel se smije ponjeti normalna torba sa stvarima ili ima neka restrikcija???

Dush draga, držim fige da sve do poroda bude ok, da srce izdrži, a hoće sigurno, bebice su žilave čudo jedno user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9492
8.1.2012 9:16:21   
ellam
rado bih ja gerbo  sad na jednu kaficu i hurmasicu :) user posted image za 9 mj, jos malo nam je ostalo....usitnilo

htjela sam vam nesto reci, meni dr nije spomenuo da radim ctg, a ja ulazim u 38 sedmicu? ne znam dal da me brine....kad sam ga pitala, kaze u 39. cemo....na UZ se vidi kao da je ok srce.... a nikad u trudnoci mi niko nije pritisak izmjerio....inace sam niskotlakas, al opet....na jezeru se vodim.

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9493
8.1.2012 9:23:44   
gerberka
iivanna, ne čačkaj po netu, vidjet ces da ce sve biti u najboljem redu user posted image  hvala user posted image

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 9494
8.1.2012 9:27:02   
gerberka
ellam ni meni nije rekao, ali cu odraditi svakako slj sedmice akoBogda..to ti je sve od dr do dr..neki forsiraju neki ne ctg..u biti on se radi u zadnjim sedmicama trudnoce 

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9495
8.1.2012 9:28:23   
dzenyA
Dobro jutro user posted image
Gerbo cestitam na ulasku u 9 mjesec user posted image ,e sad se lakse dise user posted image
Ivvana sretno,nemoj se sikirat bit ce to sve ok,ellam nas 2 smo terminuse,dr.mi nista nije rekla za ctg,sutra cu joj ici aBd,tako mila  ne brini se

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9496
8.1.2012 9:29:27   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Semica

Slver-ti i ja od istog dana clanovi na RR-uuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a ja tog dana dobila zadnju menstruaciju user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 9497
8.1.2012 9:31:23   
Silver
Evo mene jutros jos 2u1...izgleda ce potrajati user posted image ali neka ga...neka uziva jos malo dole...valja guzaru pomoliti na ovu zimu! Ne bi ni ja ...

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9498
8.1.2012 9:34:31   
ellam
moze jedno pitanje estetsko???  ima li iko problema sa celulitom? ja imam uzas. kako sam ove kg dobila a nisam nista trenirala 8mj dobila tu ruznu osobinu, bas je fuj user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 9499
8.1.2012 9:49:31   
Silver
zene moje, ja mislim da je meni pogresno izracunat termin poroda.... trebao bi biti 09.01.2012, a ne 07.01.

Zadnja menstruacija mi je bila 02.04. i ako se racuna ono klasicno, oduzmes tri mjeseca a dodas 7 dana, to dodje 09.01. samo mi je jednom jedna doktorica napisala da je termin poroda 09.01. ovi ostali svi koji su gledali uzv su govorili 07.01.

mozda ja jos nisam ni prenijela user posted image user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 9500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  378 379 [380] 381 382   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  378 379 [380] 381 382   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *