Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 11:29:37
gerberka
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
pa mi naumpalo kada mi je mm opisivao neki krevetić i čileka i na kraju kaže: i ima ono za komarce ..
jel to ona stora što dođe preko? meni baš lijepo to ?
dobro jutrooooooo
me tukao cijelu noć, zgaravica me razvaljivalaaaaa, zaspah u rano jutro, pa sad zato sad ustala..a inace sam vrijedna mlada, ustajem oko 11..ovo je izuzetK pola 12
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 11:38:08
gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo
YEEE,TIKER NAS PREBACIO U 7-MI Treće,hvala
čestitam draga anđelo..lakse se diše!!!
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 11:44:18
AMELIC
Sandrich,vidjela sam kod prijateljice kolica,a poslije i na internetu pronašla...evo na ovoj stranici imaš Baby confort Loola Up 3u1: http://www.magicbaby.hr/akcije.html
Ima košara + AS i onaj dio glavni koji se može okretati na obje strane vrlo jednostavno i prema mami i prema vani
Čestitam na ulasku 7-mi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 11:44:31
gerberka
treće tako se kod nas kaže..kao uzrećica..kad nešto išćekuješ i kada to dočekaš ...
iskreno, lakše dišem kad znam da je žena ušla u sedmic mjesec..i ja ..i bilo koja trudnoca..zna se da je sedmi mjesec sigurnija zona u trudnoći ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 11:44:51
hatepsut
Dancic...jooj citavu noc sam se budila,kasalj me utusi imam one biljne sirupe ne pise nista dali se smiju uzimati u trudnoci..po mojoj procjeni nebi trebali naskoditi al' fkt me slomi kasalj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 11:48:48
emy24
stavi u serpicu par bronhi bombona,pa ih istopi i kad se istope zali mlijekom i nek se to sve ujednaci i to popijes,ja tako pravim nama u kuci ko pocne kasljati,uglavnom nemoze naskoditi pa probaj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 11:52:02
animagical
jutro trudnice imate u dotea.ba svasta, pa i tih kolica s AS po 500km
nego Amelic, nikad te ovamo, sve hocu da ti se javim nadam se da si dobro! mogu misliti kako ti je dodijalo to bockanje....znam da su meni ostajale gute kad nisam imala vise mjesta za ubod ali proci ce i to, iza poroda je puno lakse, pogledas bebu pa lakse padne
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 12:02:01
anđelo
IZVORNA PORUKA: treće
prodisati,a muž će zavijati
kaže mm sve može i po radnjama će hodati samo nemoj ono vučije
,Ma vala ako zatreba,za bebicu sve ,nek bude i vučje samo da su one dobro.Moja kona rodila bebu na carski,zbog visokog pritiska.Ušla je u 7-mi mjesec jednu sedmicu,beba teška bila 750 grama,i bio je u inkubatoru 2 mjeseca.Eno ga izašao kući ,zdrava prava beba,ništa mu ne fali.Toliko je lakše stvarno i sigurnije kad se uđe u 7-mi mjesec.Beba je spremnija za vanjski život ,ako zatreba.Naravno da je najbolje kad se beba rodi na vakat,ali eto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 12:03:34
AMELIC
Animagical Kako tvoja bebača,sluša li mamicu Ma sramota me i javiti ti se,nikako da ono organizujem ti slobodno ponudi nekom drugom,ne bih volila da to propadne Ma bocam se,samo kažem ne dao Bog da je ljeto,po rukama sve modro i gutavo,mislio bi narod da me čovjek udara trudnu Kad ne može više onda bocaju none, al brzo će i to proći, evo 6 mjeseci se bocam pa se i navikla već
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 12:15:16
animagical
znas sta, sreca pa je zima i hoda se dugih rukava i nogavica pa ne prepadas okolinu a nemoj da te sramota, nego smisli kako da ti posaljem, nemam kome drugom dat,bar ja ne znam nikog ko se bocka a steta baciti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 12:27:54
animagical
moze li se kako busom poslati? raspitaj se... mala bi to kutijica bila jer je multidoza, pa samo ona jedna staklena, umotala bi je ja u nesto pa u kutiju,pa se ne razbije...meni je to bilo za 25 dana (0,4), tebi bi cini mi se bilo za 50 (0,2) bolje bebi sta da kupis
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 13:02:47
dush
IZVORNA PORUKA: Arina Dush mila zasto se ne javis....viris ..a mi ocekujemo vec dva dana vijesti od tebe ..kako je bilo kod kardiologa
Drage moje evo mene.... Nisam se javljala, bila u bolnici opet . Ovo mi je laptop bio upaljen, jer sam mamu zvala na skype (naravno panicari), a imam uvijek rr otvoren.
Sta da vam kazem.... Bebino srce nije bas najbolje.... Non stop su aritmije, svaki 3 udarac preskoci... I kada smo bili kod kardiologa on je 20 min gledao srce, objasnjavao nam sta je problem, kad odjednom pocne srce da kuca kao ludo, 290 udaraca na minutu . On je samo usutao.... I tako 1 minutu i onda se opet vrati na 140, ali opet sa aritmijama... I poslao me u boljnicu u LJ par dana da mi snimaju srce 6-7x na dan, da vide da li se te tahikardije ponavljaju non stop... Srecom niije non stop...
Uglavnom, jucer poslijepodne su me pustili kuci i sada moram jednom sedmicno ici u LJ na ultrazvuk i jednom sedmicno kod mog ginekologa da slusa srce. Ako pocne da kuca tako kao kod kardiologa, morat cu podhitno u LJ u bolnicu na terapiju, kojom ce probati da umire srce... Problem je sto srce takve udarce nece moci da izdrzi i sto ce prestati da radi....
Nekako se trudim da se ne nerviram ili da ne mislim na to, nadam se da ce biti sve u redu... Jer nema nekih ostecenja srca ili fizickih problema... Beba se dobro razvija (dobila sam prvu slikicu, znate kako je lijepa.... kao slika... mamina sreca mala...), "u dobroj je kondiciji, zivahna" (tako su napisalu u odpusnici)... Posteljica je ok (ne moram vise lezati, samo je rekla doktorica da ne pretjerujem sada, jer sam vise od mjesec dana lezala), protok kroz pupcanu je super....