Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 15:28:20
raja_ringe
Dush draga ostani pozitivna.Fala Bogu pa si se jednog problema riješila, baš sam pomislila kako ćeš putovati kad fala Bogu posteljica dobro. Nadam se da neće biti potrebe za terapijom, a i ako bude samo da pomognu. Ja nešto više vjerujem liječnicima u Ljubljani nego ovima kod nas, sigurno su i sa opremom bolje snadbjeveni..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 15:30:44
raja_ringe
Čestitam vam na ulasku u 7. mjesec i ja ga jedva čekam...Stalno neko isčekivanje :) prvo da prođe prvo tromesječje, pa onda da uđemo u 7. onda da proleti 8. :)) Jedno po jedno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 15:31:08
Anoniman
Zenice samo da vam mahnem i zahvalim se na cestitkama
Jos se navikavamo pa nemam bas vremena za rr.
Uglavnom, vidjela sam da ste spominjale Plivasept. Evo mog iskustva:
Lezala na patologiji 2 dana i na zidu nalijepljeno kao uputa za majke pise da se po izlasku iz bolnice beba i majka kupaju roza plivaseptom. Prijateljica koja je rodila prije mene na GAK-u mi isto rekla da kupim taj roza. Nije bas ni jeftin. Na otpusnoj listi za bebu mi pisalo da bebu i sebe kupam Plivasept losionom i ja mislila to je to. Dodjem kuci i okupamo se oboje. Dosla mi patronazna i ja tako u pricu s njom... Pitala me kupamo li se Plivaseptom i ja kazem s tim roza. Zena samo prevrnu ocima i zaurla NI SLUCAJNO ROZA! Objasnila mi je da se taj koristi u slucajevima kada vec postoji zaraza mrsom i da sam mogla ostetiti bebi kozu. Rekla mi je da uzmem taj Plivasept losion ZUTI (od kamilice) jer je blag i za bebu i za mene i smije se nanositi po cijelom tijelu, dok onaj roza ne smije ni pod razno bebi na glavicu. Taj zuti Plivasept je u apoteci oko 10-ak KM.
Nadam se da sam vam bar malo pomogla a sad maleni se budi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 15:54:05
Silver
Danas mi je termin...ali se nista ne desava, bila sam na kontroli i ctg-u, ctg je uredan, ja otvorena prst i po vanjsko usce a unutrasnje pola prsta, na nalazu pise, grlic uloziv 60%! Dr. koji me je gledao bio je jako grub, bar se meni cinilo, jednom rukom je vukao stomak odozgo prema dole, a drugom "ceprkao" po meni! Rekao je da sutra dodjem na ctg ponovo, a u ponedeljak na komisiju Eh sad...kakvu komisiju To mi nije rekao, sta oni misle tu odlucivati??? Mozda glupo pitanje, ali me je malo uznemirio...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 16:11:38
Arina
Silver...ja mislim da komisija znaci da ce se dogovarati da se vidi hoce li te na indukciju...ili neku drugu opciju...jer kad dodje termin....vjerovatno se ne moze puno cekati.....vidi sta ceti predloziti....mozda ce pricekati jos koji dan davide hoceli krenuti...ali sigurno ne smiju puno cekati ,ti trazi da ti kontrolicu plodnu vodu....ipak je ona jako bitna....vidjeces...mozda do tad ipak sve krene....ko zna....nekom se stvarno stvari dese brzo... ...nemoj se sekirati...sve je ipak u Bozijim rukama i bice dobro...ako Bog da...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 16:19:14
gerberka
draga dush, akoBogda da sve bude dobro, a bit ce, samo hrabro i eto tebi tvoje bebe i narucje
silver mila, kod nas nema te komisije nego se odlucuje gore na trudnickom odjelu..cim dođe tremin ide se lezati
mene žgaravice ubi, ubi, ubi kiselina mi se penje imam osjecaj skroz do nosa
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 16:41:39
gerberka
uh nemoj me da na silu povracam evo pijem hladno mlijeko, ne znam sta da uradim..tjesi me sto mi nije puno ostalo, al stvarno smeta pojavila mi se ove sedmice i ne popusta... inace kako si ti?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 16:49:56
teacher75
IZVORNA PORUKA: gerberka
uh nemoj me da na silu povracam evo pijem hladno mlijeko, ne znam sta da uradim..tjesi me sto mi nije puno ostalo, al stvarno smeta pojavila mi se ove sedmice i ne popusta... inace kako si ti?
ma povrati, lakse ce ti biti, ja bez problema povratim i poslije mi super meni je sad bolje sto se tice zgaravice jer ove renie tablete stvarno pomazu. malo me prehlada uhvaatila al sam bolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 16:52:12
Hurma
IZVORNA PORUKA: teacher75
ma povrati, lakse ce ti biti, ja bez problema povratim i poslije mi super meni je sad bolje sto se tice zgaravice jer ove renie tablete stvarno pomazu. malo me prehlada uhvaatila al sam bolje
mene malo vise... jao kad krene bas krene... grrrrrr
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 16:56:04
gerberka
necu, necu..nece mi nista ostati da rucka..tek sam se najela..ma trpit cu..hvala ti ipak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 16:57:31
Nina_Lana
Danas mi je termin...ali se nista ne desava, bila sam na kontroli i ctg-u, ctg je uredan, ja otvorena prst i po vanjsko usce a unutrasnje pola prsta, na nalazu pise, grlic uloziv 60%! Dr. koji me je gledao bio je jako grub, bar se meni cinilo, jednom rukom je vukao stomak odozgo prema dole, a drugom "ceprkao" po meni! Rekao je da sutra dodjem na ctg ponovo, a u ponedeljak na komisiju Eh sad...kakvu komisiju To mi nije rekao, sta oni misle tu odlucivati??? Mozda glupo pitanje, ali me je malo uznemirio...
Hajd necu da ti pristajem na muku mila...To ce sad da krene samo poslije pregleda..Ja nisam krvarila poslije pregleda ali mi je ispadao sluzni cep, posto je tebi prva beba trebalo bi to sad da krene...Za komisiju su ti vec objasnili ..Sretno mila, cuvam ti fige i od srca zelim da sto prije zagrlis svoju malu bebicu...pusa
Grebo i meni su pomagale rennie tablete za cuclanje...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 16:59:56
gerberka
dosta mi je hemije, puna sam je..pa i one najbezazlneije ne mogu više
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 17:03:31
teacher75
necu, necu..nece mi nista ostati da rucka..tek sam se najela..ma trpit cu..hvala ti ipak
me nece bebi nista biti, da samo znas kako ja u prosloj trudnoci nisam skoro nista jela a povracala sam skoro stalno, pa opet beba super napredovala i evo nista joj ne fali, voce nisam ni okusila, povrce slabo a i ostalo sve na silu. evo i sada mogu na prste nabrojati koliko sam vocki pojela do sad
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 17:07:39
gerberka
ma znam ja tiči da su dozvoljene, ali cu ja trpiti, ne moram odmah trcati da ih kupim..neka me malo..sve su ovo slatke muke... a popvracala sam i ja prva tri mjeseca od jutra do noci... pazim na ishranu, vala sam se voca najela uhuuu
nego sam umorna od terapija za sve i svasta zato neka me ovako lakse mi je od hladnog mlijeka...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 17:36:30
treće
dush hajde nađi sebi kave dobre zanimacije i opusti se da manje misliš, pa i terapija ako treba da se reguliše biće aBdobro, nema vam druge nego boriti se a mi ćemo navijati za vas silver u tebe ko s dinamitnom, hajde ne beri brigu prehlada prošla još da budeš zadovoljna s porodom ko prethodnica i super. Gerbo pomazi chief Tahira, haj neće valjda trajat žgaravica, kažu to kod beba s kosom hoće pa zamišljaj s frizurom možda ti lakše bude.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 18:40:56
gerberka
hajd dobro
e nek si i ti usla u 7. mj , da ti bude lako sve do termina
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 19:30:44
anđelo
Dush,mila rasplakala si me,a trudnicu nije ni teško rasplakat.Biće to dobro ako Bog da.Misli pozitivno,borac je to mali,a malo nam je još ostalo do poroda i eto nam bebica naših.Ljubim te mila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 19:33:49
hatepsut
Dobro vece... Gerbo dobro ti kazu,povrati i ja tako i bude mi bolje.ali sacekaj malo dok se rucak "slegne" ja povratim samo kiselinu iz zeludca i budem ko nova
Ja jos uvijek hripam,ne mogu napisati kasljem jer ovo je doslovno hripanje.uzela neki medifit sirup kontam prirodni je,procitam upustvo ne pise nista..kasnije uzmem isla pastilu...i kad sam sve to uzela nazovem prijateljicu farmaceutkinju kaze ona "nisi to smjela uzimati" e kontam jbg vise a sjecam se da sam u prvoj trudnoci uzimala neo-angin pastile Sad sam skuhala luk s malo vode pa cu tu vodu pomjesati s medom kazu i to dobro.ali moram ma nosu imati masku ma samo da hoce proci kasalj,fkt me sve boli.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 19:49:58
gerberka
mene popustila zgaravica, ocekujem je u noci...
pravim hurmašice..peku se..ja koja nisam nikad jela kolace, a kamoli pravila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 20:54:54
pauza
uh, evo mene tek sad, cijeli sam dan skitala... cim me malo ledja i ovaj pritisak popuste, ja nemam ziva mira:-)) dush, rasplakala si me.... veeeeliki zagrljaj podrske ti saljem, samo da dragi Bog da da sve bude u redu... mogu samo zamisliti kako ti je tesko, ali uz Boziju pomoc sve ce biti u redu i mali mrav ce sve to da pregrmi i da bude ko dren Prijo moja, koji te to dr cackao, da ga zaobilazim ako ne bud emoje dr?? ne daj se mila,jos malo i eto bebaca u zagrljaju:-)) anđelo, ljepoto lijepa!!!! pravi si secerko:-)) velika pusa:-* drznice, ljubi nam Maka i malko mu stipni guzu za mene:)) dodacu te na fb:-)) arina, dzenyA, ellam, gerbo, ticher, raja ringe, miracle i sve ostale moje bebele, ljubimmm vas:-** e gerbo ne rekoh ti, mene isto kiselina unistava jos od 6. mjeseca.... ja sam tek od neki dan pocela rupurut uzimati kad je postalo nesnosljivo... a do tada mlijeko, bademi, donat, sirova riza i kokice.... pa prvo probaj nesto od toga ili sve smiksaj:-)) uglavnom, ni ja ne bi povracala nazor, ali eto sta ces kad prigusti... mada ja nisam tu medotu primjenjivala:-)) i sretno svima na novim sedmicama i mjesecima:-)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 7.1.2012 21:05:55
smajli80
IZVORNA PORUKA: hatepsut
Ja jos uvijek hripam,ne mogu napisati kasljem jer ovo je doslovno hripanje.uzela neki medifit sirup kontam prirodni je,procitam upustvo ne pise nista..kasnije uzmem isla pastilu...i kad sam sve to uzela nazovem prijateljicu farmaceutkinju kaze ona "nisi to smjela uzimati" e kontam jbg vise a sjecam se da sam u prvoj trudnoci uzimala neo-angin pastile Sad sam skuhala luk s malo vode pa cu tu vodu pomjesati s medom kazu i to dobro.ali moram ma nosu imati masku ma samo da hoce proci kasalj,fkt me sve boli.
E draga moja nalazim se u istoj sitjuejšn ,prije desetak dana imala sam temp.,upalu grla,pila antibiotike .Temp.prestala međutim grlo me ne prestaje boljeti .Popila sam bisolvon sirup za iskašljavanje i cijelo pakovanje septoleta-pastila i pomoglo mi je trenutno .Još uvijek teško gutam i jedva pričam.Kupila sam čaj od kadulje i sa njim ispiram grlo-jest da je bljaaaaak ,ali barem malo ublaži onaj bolan osjećaj žarenja. Dok,kaže da je u pitanju samo virusna upala grla i da za to nema lijeka,moramo čekati da samo prođe.
Na zadnjoj kontroli gin.mi je rekao da je u vodoravnom položaju a ja budala zaboravi pitati koliko je potrebno da se okrene glavicom prema dole . Zna li koja od vas odgovor na to-inače sam u 36ned.