|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
17.10.2011 22:38:02   
animagical
IZVORNA PORUKA: KupusLivada

ej, a kad mi nije rano ni kasno da vam dodjem na tu grupu podrske dojenju (ne bih bas sutra dosla user posted image ali ne znam je li to neka trajna grupa ili neki jednokratni projekat?

btw u ovom soping centru na mojimlu ima par ok stvari za bebe, imaju od svega po malo (od nosiljke do komode sa kadom), cijene nisu strasne, pa eto, jos jedno mjesto za pogledati...

nije ti nikad ni rano ni kasno, uvijek je taman, a naravno sto prije to boljeuser posted image to ti je na dobrinji jednom mjesecno, ja bila jednom kao trudnica i jednom kao mamauser posted image zvace lejla cim opet bude, a ja vam prenesem ako ne upratite, zovne ona trudnice svaki put

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 901
17.10.2011 22:39:55   
Hannica
Kod mene na jednom tickeru pise da imam jos 30 dana do termina,a na drugom 28.Do sada su se slagali,sta im bi.user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 902
17.10.2011 22:44:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hannica

Hi!!!
Evo i mene,sigurno sam vam nedostajala.user posted image
Ja danas Hanu vodila pedijatrici,kaze da se vjerovatno radi o urinarnoj infekciji. Sutra vadimo nalaz,pa cemo znati sigurno.user posted image Danas smo malo i setalo,traazili nesto da kupimo za bebe,nema nigdje nista fino,zato sutra ja i mm dolazimo u Sa da vidimo sta tamo ima.
Sutra aBd idem i na pregled,imam termin u 5 i 15,valjda cu sve stici nekako.user posted image Uh,bas me zanima kako bebe napreduju,jesu li se okrenule napokon i td.Jedva cekam.user posted image

virkam, da vidim kako je drugaricauser posted image user posted image
Sretno sutra sa nal . da budu abd uredu user posted image user posted image
I sretno da nadjes blizancima , robice i na pregledu .Da nam se javis sa lijepim vjestima.

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 903
17.10.2011 22:45:18   
Hannica
Hvala felix user posted image .

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 904
17.10.2011 22:49:15   
Anoniman
nema na cemu draga , kakav bi ja bio drug da ne pitam za drugaricu nasu  Hanicu vrsnjakinju anelovu ccc .
user posted image

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 905
17.10.2011 22:59:06   
Arina
IZVORNA PORUKA: Gift

DzenyA kad budes 35 nazovi GAK pa se dogovorite..
Animagical hvala, pitat cu ja svakako ako sta zapne...
Hanice sretno na pregledu..
Arina nisam znala da imas jos dvoje, pa svaka cast, koliki su?
imam imam.....mozda ce se neki i iznenaditi...ali jedno 14 a drugo 8 godinauser posted image ....djevojcica i djecak....a sad cekamo jenu mazu.....user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 906
17.10.2011 23:00:24   
drznica
Vodolijo, Sensia,kad ono rece Berina da se medjica maze uljem??? user posted image I koje je najbolje?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 907
17.10.2011 23:02:32   
Arina
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Arina

usput...jel se ono u 7.mjesec prelazi sa 26+6...ili sam ja nesto pobrkalauser posted image

sa 26 plus 5 se prelazi, ubrzo aBduser posted image

uh ako bi meni promijenili iskaz bio bi pravi belaj, meni drugarice donijele SVE ZA CURICE, preslatkih stvari, doduse ima nesto neutralnih al vrlo malo sve je ubjedljivo za curiceuser posted image
eto ja jos nisam nista kupila....ali sam dobila od snahe od njenih curica svasta...user posted image ....sta ces nek  je samo zivo i zdravo...sve drugo je u planu B

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 908
18.10.2011 1:07:48   
zanzibarka
user posted image Pozz svim dragim user posted image  :) iako vi sad izgleda vec sve slipite uveliko, ima nas koje od uzbudjenja ne mozemo spavati :) Danas bila na kontroli kod doktorice, i kaze ona hajd biraj dan kad ces se poroditi, ja gledam u nju-kontam zezam se, ajde kaze, Hoces li petak? a muz na to-moze li srijeda jer je slobodan i zeli da prisustvuje na porodjaju, i kaze doktorica moze, tako da, znaci nama je ostao jos jedan dan da se druzimo u stomaciu! :) Nismo nervozne, sretne smo, jedva cekamo susret, kaze doktorica lahko cemo mi aBd, dovoljno otvorena, samo mene nista ne boli, valjda se bebici zakacila malo oko ramena pupcana vrpca pa ne puca vodenjak, eto morale smo to podijeliti sa Vama, pozelite nam srecu i iako se dobro sjecam jos neko u srijedu ide, jel mini ili??? Ako ko bude na GAKU jos nek nam se javi :) ljubimo vas sve i lijepo pavajte  user posted image

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 909
18.10.2011 7:29:38   
babilon
Zanzibar draga, kako su to divne vijesti :) user posted image user posted image user posted image user posted image da znas da mi je tako drago, isto kao da se i ja poradam :D
Zelim ti puno srece i da ti porod bude sto je lakse moguci :) bitno je da si ti otvorena, doktori znaju najbolje kako i sta, to prepusti njima a ti samo prati kad ce ti reci 'evo bebe' i samo trazi okice od svoje maze male hihihi... doktorica ti zvuci skroz pozitiva i opustena, to je super! Ja sam na GAKu u srijedu isto i vodolija ce biti :)) ja mozda ostanem lezati a s vodolijom se nikad ne zna :))

Dobro jutro ostale user posted image

nadam se da ste dobro spavale, nisam nista citala sta ste pisale, samo vidjeh zadnji post od zanzibar.. necete vjerovati ali javljam vam se iz kuce :)) day off pred porod hahahah... Inace, sinoc sam imala menstrualne bolove i krsta me boljela, ali tako mi je od pocetka s tim sto do sad uopste nisam bila otvorena ali eto vidjecemo sutra aBd, idem na pregled sa torbom (sutra je termin) pa cemo vidjeti nakon gin.pregleda... Bebi se umirila u odnosu na ostale dane gdje je divljala do jucer ujutro, doslovno divljala :))))

Eh da, koja je apoteka najpovoljnija u gradu? Trebam uzeti bivacin i ostale stvarcice... ako ko moze da mi kaze sta je sve kupio iz apoteke za bebicu, za pupak i to... da vidim je li mi sta fali na spisku

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 910
18.10.2011 7:44:19   
vila_7
babilon-meni je trebalo -
Bivacin al trazi u prahu!,
toplomjer,
sterilne gaze za pupak-kupi odmah 6-7 paketa,
ona tekucina za ciscenje pupka,
i za svaki slucaj baby Paracetamol (iako ga neces niakd na svoju ruku dati dok je beba skroz mala-al nek se nadje!).

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 911
18.10.2011 7:54:05   
babilon

IZVORNA PORUKA: helena_7

toplomjer,
i za svaki slucaj baby Paracetamol (iako ga neces niakd na svoju ruku dati dok je beba skroz mala-al nek se nadje!).

e hvala ti draga :) jos mi je samo to ostalo i taman da iskoristim danasnji dan da to sve nabavim da mi bude spremno kad dodjemo kucici aBd :D... A reci mi molim te, kako si kupala bebicu, mislim jesi li od pocetka koristila sampon ili sl...?! cime si mazala tijelo od bebe...? ulje ili krema :D

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 912
18.10.2011 8:05:56   
tajra26
drage moje evo da se i ja konacno oglasim :) znam da vas je mm obavijestio da sam se porodila i da je sve HB proslo ok...porodila sam se na carski resz jer mi je plodna voda otisla a bila je zelena ( to znaci beba vrsila nuzdu u pupi) malo sam se napatila ali to cu napisati u mojoj porođajnoj... uglavnom rodila sam djecaka 3750 gr i dugog 52cm... Beba je super samo spava i jede a place kad je gladan... mi smo izasli odmah u petak (mama nije vise mogla podnijeti bolnicu) malo je glupo dovezu te iz intenzivne i odmah ti daju bebu a nigdje pomoci samo dodju da ih nahrane a ti se sam bori da uspostavis dojenje a meni je to najvaznije bilo a niko nije htio objasniti... stave ti bebeu na kraj onog visokog kreveta i kazu hajde sad pokusaj i ako odmah ne uspijes kazu da beba nece... a mi smo cim smo kuci dosli uspostavili dojenje HB.

sad imam problem puno mi nadoslo mlijeko pa imam temperaturu pa ce mm danas otici da kupi izdajalicu da pokusamo izdojiti visak...

ima li ko kakav savijet za tu temperaturu????

sta li se ovdje izdesavalo da li se jos neko porodio??? kako ste mi svi vi??? bas ste mi nedostajale nisam imala vremena da ulazim stalno nam neko ima (mrzim ove obicaje) konacno smo sinoc ostali sami i mamu sam poslala kuci (sad je vec na putu ovamo hehe) mm i ja sve stignemo sami oko bebe tako da nam Hb netreba pomoc samo eto mama kad neko dodje da ga ugosti i napravi rucak....

pokusat cu iscitati sta se sve izdesavalo ako uspijem

vidim u zadnjim postovima da se nekima priblizio termin e pa drage moje nadam se da cete imati porodjaj iz snova a hocete sigurno cim vidite svoje pile sve cete zaboraviti jer najljepsi osjecaj na svijetu je biti MAJKA...user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 913
18.10.2011 8:15:24   
tajra26
babilon pored ovog sto ti je napisala helena treba ti: hidrogen 3%, espumisan kapi, D3 kapi koje sa piju od 15 dana i beba i ti, hipermangan to je ono ljubicasto za kupanje bebe, pliva sept sampon zuti sa kamilicom za kupanje bebe.. rivanol, jekoderm, komprese za brisanje bebe da ne moras pelenom dodje 100kom i vrlo su prakticne...
a sto se tice bebi kozmetike ja sam kupila nivea rukask ali mi je patronazna rekla da ga mazem bademovom... ako se jos necega sjetim pisem ti...

i sretno draga moja user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 914
18.10.2011 8:16:57   
tajra26
user posted image

ovo je mamin svijet....

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 915
18.10.2011 8:19:59   
babilon

IZVORNA PORUKA: tajra26

user posted image

ovo je mamin svijet....

oooooj Boze mili kako cam ja peeeeeeeeeeeep, ma vidi me sto pajkim, mashAllah! Da je ziv i zdrav i samo najbolje da ga prati! Tebi brz oporavak zelim draga, ali vidim da si puna energija i entuzijazma tako da ne sumnjam da ces se ti munjevitom brzinom vratiti u formu user posted image user posted image user posted image

Hvala i tebi na info sta mi jos treba, evo hocu da se spremim lagano pa do grada do apoteke da to sve pokupujem :D

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 916
18.10.2011 8:29:35   
pauza
tajra26 user posted image user posted image , jos jednom cestitam od srca!!!! zao mi je sto si se napatila, ali kad vidim ovo malo slatko srculence, vjerujem da svaki bol i trud vrijedi!!! sretno i sad uzivaj sa svojom srecicom:-) veliki ljubac:-*

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 917
18.10.2011 8:36:58   
gerberka
tajra user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 918
18.10.2011 8:39:21   
tajra26
hvala vam drage moje... sve se zaboravi kada pogledas svoje pile ma kolika bol i patnja bila sve prodje u trenu... jadva cekam da to dozivite pa da podjelimo iskustva.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 919
18.10.2011 8:52:32   
Vodolija83

user posted image

ovo je mamin svijet....

Tajra26,masallah pepog djecaka user posted image user posted image user posted image Da vam je ziv i zdrav aBd i da vam donese puuuno srece i radosti !!! Med,medeni...
Kako nam se zove djug?
Tebi zelim brz oporavak !!!

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 920
18.10.2011 8:57:14   
tajra26
vodolijo hvala ti puno... ja se zovem Mirza user posted image aBd i ti ces uskoro zelim ti da imas lagan i brz porod i da uzivas sa svojim user posted image

grebo hvala ti :)))

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 921
18.10.2011 8:57:36   
vila_7
IZVORNA PORUKA: babilon

toplomjer,

e hvala ti draga :) jos mi je samo to ostalo i taman da iskoristim danasnji dan da to sve nabavim da mi bude spremno kad dodjemo kucici aBd :D... A reci mi molim te, kako si kupala bebicu, mislim jesi li od pocetka koristila sampon ili sl...?! cime si mazala tijelo od bebe...? ulje ili krema :D

ej,ja nisam svoju kupala dok joj pupak nije otpao - nego je samo prebrisem svu baby blaznicama namocenih u toplu vodu-sta ja znam,puno sam citala i u stranim zemljama sve vise prolongiraju NEkupanje dok pupak ne otpadne.
Prvi mjesec nisam koristila uopce kupku, a mazala sam je od pocetka kremama,al i to sam prestala sa 2 mjeseca skroz! Razlog-primjetila sam da joj je cesto bila posuha koza (ono kad koza susti dok prelazis preko nje) sve dok MM nije rekao izbaci kremu sta ce joj - i vjeruj nikad joj od tad vise nije bila suha koza! I nisam je kupala svaki dan-ni sad to ne radim (osim ljeti kad  se bebice stvarno znoje pa ih treba svaku noc).
.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 922
18.10.2011 9:00:29   
Vodolija83
E sad kad sam komentarisala sliku Tajre26,mogu da pisem dalje user posted image Nisam mogla,a da prvo ne komentarisem bebija malenog!

Drznice,meni je dr.rekao da medjicu mazem uljem (nije rekao kojim) uz laganu masazu prstima samim ulaskom u 9.Iskreno,ne pridrzavam se bas svaki dan,ali mazem uglavnom i to Hipp mama uljem.Berina je jos ranije objasnjavala i masazu prstima "unutra" od 38.sedmice,iako se ja nesto ne bih usudila,pa ko voli nek cacka ...

Zanzibarko,Babilonko,sretno sutra aBd !!! Da sto prije aBd budete uz svoje user posted image user posted image Ko zna sta ce i meni reci poslije skidanja serklaza user posted image Ne vjerujem da cu odmah sutra ostati gore,ali mislim da user posted image nece bas cekati termin user posted image

Pozz za sve ostale user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 923
18.10.2011 9:00:40   
vila_7

babilon pored ovog sto ti je napisala helena treba ti: hidrogen 3%, espumisan kapi, D3 kapi koje sa piju od 15 dana i beba i ti, hipermangan to je ono ljubicas_to za kupanje bebe, pliva sept sampon zuti sa kamilicom za kupanje bebe.. rivanol, jekoderm, komprese za brisanje bebe da ne moras pelenom dodje 100kom i vrlo su prakticne...
a sto se tice bebi kozmetike ja sam kupila nivea rukask ali mi je patronazna rekla da ga mazem bademovom... ako se jos necega sjetim pisem ti...

i sretno draga moja user posted image user posted image user posted image

sa ovim treba biti oprezan i ne  koristiti ako nema potrebe jer vece kolicine mogu sprziti kozu bebe,a Pliva sept nema potrebe ako je sve OK sa bebinom kozom

< Poruku je uredio helena_7 -- 18.10.2011 9:03:15 >

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 924
18.10.2011 9:01:38   
tajra26

IZVORNA PORUKA: babilon

toplomjer,

ej,ja nisam svoju kupala dok joj pupak nije otpao - nego je samo prebrisem svu baby blaznicama namocenih u toplu vodu-sta ja znam,puno sam citala i u stranim zemljama sve vise prolongiraju NEkupanje dok pupak ne otpadne.
Prvi mjesec nisam koristila uopce kupku, a mazala sam je od pocetka kremama,al i to sam prestala sa 2 mjeseca skroz! Razlog-primjetila sam da joj je cesto bila posuha koza (ono kad koza susti dok prelazis preko nje) sve dok MM nije rekao izbaci kremu sta ce joj - i vjeruj nikad joj od tad vise nije bila suha koza! I nisam je kupala svaki dan-ni sad to ne radim (osim ljeti kad  se bebice stvarno znoje pa ih treba svaku noc).
.

sada preporucuju kupanje bebe pliva septom 7 dana pa onda pauza 7 dana pa opet... ja svoju user posted image kupam svaki dan jer mi tako pise na otpusnom pismu pa sad ne znam... znam sam da mi je zao sto se mora kupati tim sredstvom jer je jako i intenzivno pa sad ne znam...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *