|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
14.10.2011 14:41:56   
palachinken
Arina, hvala na komplimentu :) Ovo je slika iz mrsavih dana, sad mu vise glava ne moze stati u avatar user posted image

dush, mozes ti ko covjek u wc, samo stojeci user posted image user posted image Meni je gore bilo sto nisam mogla uci u kadu (kod mene ona lezeca kada 60cm visoka) nego se nad djecijom banjicom tusirala. Ko ima tuš kabinu, nema tih problema. A sve to prodje za nekoliko dana, i wc i tusiranje i bol.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 651
14.10.2011 15:15:28   
Sensia
Minie eto ga ako Bog da user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  super vidis kako se fino otvaras hvala Bogu user posted image user posted image user posted image user posted image  hmmmm koja si ti user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 652
14.10.2011 15:26:57   
pauza
minie, sretnoooouser posted image user posted image user posted image  puno bebelih teta je uz tebe i cuvaju ti fige da sve aBd prodje u najboljem redu!!! veliki ljubac ti saljem:-*

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 653
14.10.2011 15:38:46   
palachinken
Hannice, samo da te obavijestim, bila sam u Azelu u Bosanki, imaju preslatkih kompletica za djecu, tipa hlacice, majica i prsluk ili gegice i bolero, ali simpa skroz, ima i za zeMsku i musku djecu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 654
14.10.2011 16:41:12   
minie
Anamagical hvala puno na lijepim rijecima, a svakako cu traziti da ide sve prirodnim putem, izuzev ako bebac ili ja ne budemo dobro. Rekla nam je babica na vjezbama da im kazemo: "Zdravo, ja dosla da se porodim, bez dripova, epiziotomije. Isla sam na vjezbe za trudnice, slusacu vas i sve sam naucila." user posted image

Pauza hvala puno user posted image

Sensia
hvala puno, a rekla sam ti ja, mani se ti hurmi  user posted image user posted image vidis da djeluje

user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 655
14.10.2011 16:51:16   
dush
IZVORNA PORUKA: palachinken
dush, mozes ti ko covjek u wc, samo stojeci user posted image user posted image Meni je gore bilo sto nisam mogla uci u kadu (kod mene ona lezeca kada 60cm visoka) nego se nad djecijom banjicom tusirala. Ko ima tuš kabinu, nema tih problema. A sve to prodje za nekoliko dana, i wc i tusiranje i bol.

kako zeno stojeci???? pa ima da popiskim citavo kupatilo user posted image da ne govorim o velikoj nuzdi.... user posted image
a tus kabinu srecom imam... ma lakse bih ja podnijela da se ne okupam 3 dana nego da ne idem u wc 3 dana user posted image

minie sretno draga user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 656
14.10.2011 16:55:25   
palachinken
Fino brate, stanes iznad solje i sve obavis, poza: kao da si negdje u javnom wc-u pa ne zelis sjesti na solju iz higijenskih razloga :) Toliko mozes rasiriti noge a da ne osjetis zatezanje.
Meni patronazna rekla, za prvu stolicu poslije poroda, prostri novine na pod wc i cucni. E to nisam mogla od smijehauser posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 657
14.10.2011 17:11:12   
dush
Hahahaha, super :)

Ma ja sam inace pecka sto se tice wc-a.... Samo kuci mogu u wc veliku nuzdu, a da piskim mogu negdje drugo ako je bas bas hitno, i to sto kazes ne dodiruj nista oko sebe, stojeci se nagni nad wc solju.... Zato sam istrenirala mjehur da mogu po 8h da ne idem u wc :)

Neposredna veza do poruke: 658
14.10.2011 17:22:43   
palachinken
Hej, ja sam extremno sivana, inside&out, zvali su me vilerov goblen, pa sam uspjela. Vecina zena bude sivena samo vani, ako i to, pa i brze prodje oporavak. A tusiranje, vjeruj, u tim prvim danima, kad veze nemas sta te jos snaslo, e to mi je bio time out samo za mene, navucem onaj zastor, vrela voda, kupka i iskljucim sve oko sebe, bas se resetujem :) Tako da preporucujem tusiranje po vise puta na dan

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 659
14.10.2011 17:35:59   
mala75
ej cure došao mm sa punom kesom kestena, nisam nikad pripremala, kako ću??????? i smijel se jesti, vidim i vi spominjete al nisam skontala možda se i on jede u 9-om da šta pokreneuser posted image user posted image user posted image  ko hurmeuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 660
14.10.2011 18:05:29   
Silver
Hej moje drage...ja nemam nikako vremena da pisem...

Jucer sam bila na kontroli i dr. je zadovoljna kaze pravo fin UZ! bebica napreduje sve u skladu sa sedmicama, za nas je bilo vazno zbog inzulinske, koliko kg. ima kaze ona 1130mg i da je to sasvim normalno! Okrenuo se glavicom prema dole, a na zadnjem je prednjacila guza! Gledala grlic, kaze zatvorena! Potvrdila da je user posted image ! Ma uglavnom sve user posted image  Ja se rasteretila pravo...dobio je od nane prve cipelice...tj. tenice one za male " nehodalice "

user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 661
14.10.2011 18:31:37   
Anoniman
user posted image ajoj tenice su preslatke user posted image

Ja se danas jedva gegam, boli u preponama opsno na svaki pokret.
Izasla iz kuce da nalozim a komsinica me blijedo gleda. Valjda se zena prepala da necu roditi user posted image
Maleni lupka, udara, gura, grebe i sve to negdje pod rebrima pa skacem ko luda user posted image

(odgovor članu Silver)
  Neposredna veza do poruke: 662
14.10.2011 18:40:02   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: mala75

ej cure došao mm sa punom kesom kestena, nisam nikad pripremala, kako ću??????? i smijel se jesti, vidim i vi spominjete al nisam skontala možda se i on jede u 9-om da šta pokreneuser posted image user posted image user posted image  ko hurmeuser posted image user posted image

Mala mozes ispeci u rerni ili ih skuhati u pretis loncu user posted image
Ja ih obicno pecem (tako su mi ukusniji). Jedan cosak svakog kestena malo odrezes i strpas ih u tepsiju, potom u zagrijanu pecnicu. Moze ti se desiti da neki pukne, ali nije frka. Lako se da ocistiti. Provjeri s vremena na vrijeme da ti ne izgore. Ako ne znas da li su peceni probaj jedan user posted image

(odgovor članu mala75)
  Neposredna veza do poruke: 663
14.10.2011 19:10:06   
Arina
silver draga...ma patikice medicuser posted image ....bas mi je drago da je sve ok....i sad nekako kad si rekla tu tezinu bebija...sad i ja imam neki orjentir jer si ti tacno 15 dana prije mene....sad mogu kad u ponedjeljak pitam doktora za tezinu imati orjentir...iako se u ovim sedmicama puno dobije za 15 dana ...mislim bebauser posted image ....a i mi brate...
Za nanu svaka cast...legende ...hajd nek ima i modernih nana koje ne kazu da je "rano" za kupivinu....i ja jedva cekam da udjem  u 7. mjesec....ako Bog da za 10 dana i da pomalo neso kupim....

Puno pusica za stomu malog....mogo bi i zet bituser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 664
14.10.2011 19:21:21   
Silver
Arinaa dogovorit cemo se...ja sam nagodna svekrva buduca user posted image  user posted image user posted image user posted image !

Ma i moja mama i sveki, su nagodne po tom pitanju kupovine stvari za bebu prije...valjda su vjernice obje pa se vode tim da Bog dragi odlucuje o sudbini rodjenog ili nerodjenog djeteta a ne stvari! Steta sto ima zena koje jos uvijek vjeruju u te stvari, jer uskracuju ponekad buducim mamama cejfove a nesvjesno i sebi! Ali sto ljudi sto cudi! I svako selo - drugi obicaji user posted image

A sto se tice kilaze bebice, moj macak je prije tacno mjesec dana imao 480gr. znaci tvoja user posted image  bi trebala biti negdje izmedju ove dvije tezine user posted image ! Mada...najbitnije je da dr. kaze da je sve uredu i da je ona zadovoljna!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 665
14.10.2011 19:28:18   
Arina
Meni prije mjesec dana nije gledao tezinu...vec mjere i ostalo...a sad bi bas pitala za tezinu tek tolkio...iako to ne miora nista znaciti...moju su Ajlu na samom kraju procjenili na 3500 gr. a rodila se 4050....masallah....tu se i fula ...ali vecinom budu tezaa djeca..ili tacno....Ma naravno da je najbitnije da je sve ok...ali mi mame volimo sve info. pa i te oko tezine...user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 666
14.10.2011 19:56:57   
Gift
dobro vece, da vam se i ja malo javim...danas mi je dan bio haus...prvo sam ujutru isla vadit nalaze a nisam cijelu noc spavala, i onako nerevozna, neispavana i gladna, posvadam se s mm radi gluposti, isplakala sam se na sabahu ko nikad, a bezveze...naravno kasnije smo se pomirili user posted image , onda odem do UKC da predam zahtjev za maticne celije, pa onda pokupovat neke stvarcice za bebu, pa do Centra za soci.rad da vidim sta mi treba oko papirologije za porodiljsku naknadu...tu me lijeva noga pocne opasno kocit, jedva dodem kuci i sad me boli noga i da izvinete lijevi guz...pa onda po nalaze koji mi haman nisu dobri sve mi nesto poviseno i podvuceno, a dr. tek u utorak idem.. pa onda do banke da uplatimo depozit kaze treba vam devizni racun, pa se vrati po CIPS..nahodala se danas pravo, a cijelo vrijeme se osjecam ko trut, sama sebi nesto teska, stomo mi narasto ja mislim da ne moze vise, ko god me vidi kaze ''to samo sto nije?''...i nekako sam se bila ruzno sagela i cujem u stomaku nesto ''bljub'' i odma sam se prepala da nisam bebiju sta nagnjecila, a on nece sad da se javi pa neceuser posted image user posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 667
14.10.2011 20:22:04   
Arina
joj gift...moze li jos malo gore....joj meni je tako jucer bio dan...skoro isti...i svadjala se i plakala...i isto navecer se beba nije javljala....mahaos spavala ko na iglama cijelu noc...sve me nesto zatezalo...jutros hvala Bogu sve bolje....i bebi se javila...i s muzem maz,maz........kazu da je jucer cini mi se bio pun mjesec....javice se bebi ...neki trik primjeni...voda ,cokolada...ili sta ti vec pali....a i beba se bona izbuckala cijeli dan...pa sad obunata spavauser posted image
Hajd javi kad promrdauser posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 668
14.10.2011 20:25:29   
minie
Drage moje,

Samo da se javim, vratila sam se kuci, CTG hB super, ali opet sutra moram ici snimati CTG, kaze doktorica za svaki slucaj.

Bili smo i u kupovini i kupili jos neke sitnice koje su nedostajale, sad se mogu poroditi user posted image

Idem sad odmarati, danas sam cijeli dan u pokretu, vrijeme je za odmor.

user posted image    user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 669
14.10.2011 20:29:25   
Hannica
Hej zenice,evo mene opet.user posted image Nisam danas isla na kontrolu,isusirala se,napila vode,soka,najela slatkisa i legla na lijevi bok jedno pola sata i tad sam osjetila da se beba malo pomjera,druga beba je mnogo zivahnija danas ali se i beba b javlja povremeno.Zvala sam doktora i on ne radi danas ni u bolnici ni u Suncu pa nisam htjela ici nekom drugom doktoru.Izasla sam malo s mm vani,setali,kupovali neke stvari...uglavnom malo sam se smirila,nisam puno mislila na to.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 670
14.10.2011 20:30:24   
pahuljica_25
Draga Gift kod tebe danas baš težak danuser posted image Uhh kad krene loše onda se samo nadovežu stvari jedna na drugu. To se tvoj bebi malo uspavao,javit će se on mamici uskoro. Meni je jučer dan bio suuuper,iako sam bila sama nekako sam se dobro osjećala a danas...uhh, Bože na hajjr,kako sam imala danas onu jaku kontrakciju evo čitav dan me bolucka stomak,imam pritisak i nagon na wc pa sve mislim sad ću se poroditiuser posted image user posted image Sva sam teška,napuhana i nervozna,skoro sam razgulila plakati.Ma sve čari 9-og mjeseca....Ali opet mi bude lakše kad vidim da i vi kroz slične situacije prolazite....Ovaj forum je zakonuser posted image user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 671
14.10.2011 20:31:20   
Hannica

Hannice, samo da te obavijestim, bila sam u Azelu u Bosanki, imaju preslatkih kompletica za djecu, tipa hlacice, majica i prsluk ili gegice i bolero, ali simpa skroz, ima i za zeMsku i musku djecu.

cccc ja izgleda djaba mm saljem svaki pon. i cet.da vidi sta je stiglo novo.Nikad nista ne nadje za bebe,samo Hani po nesto kupi.Od sada sama idem,ne vjerujem mu vise.Hvala na info.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 672
14.10.2011 20:55:15   
Gift
evo popila kafu, sok od narandze, pojela cokoladicu, nista jos, doslo mi da protresem stomak malo, ovo me beba ko namjerno sad zeza... jelde zenice nisam mu ja saginjanjem mogla nista naudituser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 673
14.10.2011 20:58:44   
Hannica

Fino brate, stanes iznad solje i sve obavis, poza: kao da si negdje u javnom wc-u pa ne zelis sjesti na solju iz higijenskih razloga :) Toliko mozes rasiriti noge a da ne osjetis zatezanje.
Meni patronazna rekla, za prvu stolicu poslije poroda, prostri novine na pod wc i cucni. E to nisam mogla od smijehauser posted image

Koja patronazna tebi dolazi? Jel ona plava,Sanela ili tako nesto?

Neposredna veza do poruke: 674
14.10.2011 21:01:44   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Gift

evo popila kafu, sok od narandze, pojela cokoladicu, nista jos, doslo mi da protresem stomak malo, ovo me beba ko namjerno sad zeza... jelde zenice nisam mu ja saginjanjem mogla nista naudituser posted image

Ma javit ce se,mozda spava.Ja jos nisam cula za slucaj da je bebi saginjanje naudilo.user posted image
Pa i moja beba B se danas skoro nikako ne javlja,a i kad se javi nisam 100% sigurna da li je to ustvari ona ili je oba druga gura.user posted image
Bit ce sve ok i kod mene i kod tebe,aBd.user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *