|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
11.12.2011 15:21:40   
mina23
Hej user posted image moje, evo nadjoh malo vremena, vidim da ste mi hvala Bogu sve dobrouser posted image , ja imam sina sad ce mu 2 godine, neznam smijem li ga nosati mozda i nebi trebala?

Sunce mamino stiglo 23.01. 2010 nas mali Saim, Volimo ga puuuuno!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6151
11.12.2011 15:24:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Bebica11

ja i bebica smo ok, samo ja pojma nemam o zivotu pretoplila bebu pa se uspanicila da ima tempuser posted image mal je na pedijatriju nisam vodilauser posted image

bebu toplis prema sebi ne previse user posted image jos u kuci pogotovo Znam prvo ti je sve te nesto strah titras tam.vam al opusti se ....
Ljubi mi je jel grcevi popustajuuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 6152
11.12.2011 15:40:00   
raja_ringe
IZVORNA PORUKA: anđelo

Žene,ja se nikako nisam puno udebljala,ne znam šta je ovo ,jel normalno.Evo ušla sam u 6-ti mjesec a ne znam ni jesam li dobila 5 kg,ako ne i manje,a stomo mali isto,svi misle da sam u 4-tom mjesecu i to kažu možda si tek ušlauser posted image user posted image user posted image .Jedva čekam da vidim šta će mi reći na kontroli

Ma to je tako individualno, najvaznije je da bebine mjere odgovaraju sedmicama trudnoce.

Mino ni slucajno ne dizi sina. On sada ima sigurno oko cca 14 kg, to je za trudnicu pretesko. POgotovo prva tri mjeseca trudnoce.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6153
11.12.2011 15:52:56   
teacher75

IZVORNA PORUKA: mina23

Hej user posted image moje, evo nadjoh malo vremena, vidim da ste mi hvala Bogu sve dobrouser posted image , ja imam sina sad ce mu 2 godine, neznam smijem li ga nosati mozda i nebi trebala?

i ja imam curicu od 2 godine i izbjegavam da je nosam kadgod je to moguce, naravno da nije pozeljno u trudnoci nosati tesko, a i ne osjecam se dobro kad je nosim, sve me zaboli i kod podizanja i nosanja

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 6154
11.12.2011 15:53:16   
mina23
raja ringa ima sad 15 kg , pa necu ga vise dizati, primjetila sam kad god ga dignem zabole me krsta i stomak.
kako si ti? kad ti je termin?

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 6155
11.12.2011 15:58:20   
teacher75
moja ima oko 12 kg, al opet me sve boli, najgore mi je sto zivimo na 6.spratu bez lifta a ona cesto nece da se penje, pa se natezemo po 15 minuta da se nekako popne, ili je moram nositi

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 6156
11.12.2011 16:02:25   
anđelo
Hvala Ringe raja,ja se malo uspaničila,Mino ne diži sina nikako,to nis lučajno ne smiješ.Bebice,znam kako ti je ,ja sam se tako ponašala sa svojim sinom.Sjećam se dobro naše prve noći u kući.Legli mi spavat,i ja umorna nisam ga ni čula da plače ,ustanem nakon nekog vremena vidim muž moj budan.Pitam ga ja ,što me bolan ne probudi da nahranim djete,kaže on citiram:Pusti bogati krelac plačeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .I sad kad se toga sjetimo valjamo se od smjeha.Onda ga ja nahranim i neki mi đavo nije dao mira uzmem toplomjer i stavim djetetu u rektum da mu izmjerim temperaturu.Kad toplomjer pokazao 37,3ja mu odmah kašičicu paracetamola.Sutradan kod pedijatra na vakcinu i ja joj kažem šta sam uradila,ona mene napade,pa kad se u rektumu temperatura mjeri naravno da će biti veća za pola stepena,nemoj mu davat paracetamol višeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Uglavnom na ovom sam se djetetu učila,valjda nisam zaboravila ništa,pa nek ovo bude rahatuser posted image user posted image user posted image user posted image Ima još tih smješnih ispada sa bebom i mojim mužem ,pa se uvjek valjamo od smjeha

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

Neposredna veza do poruke: 6157
11.12.2011 16:07:30   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: Bebica11

ja i bebica smo ok, samo ja pojma nemam o zivotu pretoplila bebu pa se uspanicila da ima tempuser posted image mal je na pedijatriju nisam vodilauser posted image

bebu toplis prema sebi ne previse user posted image jos u kuci pogotovo Znam prvo ti je sve te nesto strah titras tam.vam al opusti se ....
Ljubi mi je jel grcevi popustajuuser posted image

ma nema grceve vec joj ja obukla bodi dugih rukava, benikicu preko dug rukava, gegice, kapicu, rukavice, i u jastuce, sad zamisliuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6158
11.12.2011 16:13:55   
raja_ringe
mino ja se fB super osjecam, a bilo je boljih i gorih dana. Najteze mi je bilo bas u tom periodu u koji ti ulazis pa do pocetka 4. mjeseca, poslije sve super osim kontrakcija, koje su izgleda u blagom obliku bile jer sam dobila najblazu terapiju (apaurin i mg), a i nakon sedam dana ih nemam. Termi je aBd 25.4.2012. mali bik :)

teacherko jesi li se sa Lanicom lahko porodila (sigurno si negdje pisala, ali ja sam nova na forumu, pa ne upratih). Kad imas tako puno stepenica (samo da provjeirm je li to mit da su stepenice za porod zakon :)

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6159
11.12.2011 16:31:12   
Silver
Cao cure moje...

Citav dan imamo goste, pa nisam stigla nimalo da citam ili da se javim...user posted image

Mi smo usli u 37-sedmicu...sad smo velikii user posted image user posted image user posted image

Sutra imam prvi ctg, pa eto da vidim i to kako ide user posted image

Sad puno cesce imam stolicu i moram piskiti ali kazu da je to normalno!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

Neposredna veza do poruke: 6160
11.12.2011 16:32:33   
lejlaze
Silver user posted image user posted image user posted image super za 37 sedmicu. po UZ i ja sam usla. a po terminu zadnje m nisam jos.
pa sad ne znam sta da gledam user posted image

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 6161
11.12.2011 16:34:20   
teacher75

IZVORNA PORUKA: raja_ringe

mino ja se fB super osjecam, a bilo je boljih i gorih dana. Najteze mi je bilo bas u tom periodu u koji ti ulazis pa do pocetka 4. mjeseca, poslije sve super osim kontrakcija, koje su izgleda u blagom obliku bile jer sam dobila najblazu terapiju (apaurin i mg), a i nakon sedam dana ih nemam. Termi je aBd 25.4.2012. mali bik :)

teacherko jesi li se sa Lanicom lahko porodila (sigurno si negdje pisala, ali ja sam nova na forumu, pa ne upratih). Kad imas tako puno stepenica (samo da provjeirm je li to mit da su stepenice za porod zakon :)

jesamuser posted image e sad jel do stepenica ili neceg drugog ne znam, al dosla sam u porodiliste u 9 a rodila u 12user posted image doduse jako sam se puno kretala sve vrijeme inace. idem sad pronaci svoju pricu, postavljala sam je davno ovdje, pa cu staviti linkuser posted image kad bih opet imala porod kao prosli put bila bih presretna!

Neposredna veza do poruke: 6162
11.12.2011 16:36:51   
anđelo
Blago vama cure,ja tek 23 sedmicauser posted image ,jedva čekam da usitniuser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 6163
11.12.2011 16:38:33   
teacher75
evo je nadjohuser posted image
http://www.ringeraja.ba/forum/m_1951/mpage_30/key_/tm.htm

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6164
11.12.2011 16:39:29   
raja_ringe
hoce li koja user posted image sutra na vjezbe na otoku? Ja bi isla da slusam predavanja.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6165
11.12.2011 16:48:10   
teacher75
zene, idite obavezno na vjezbe, meni su super pomogle, ici cu opet da utvrdim gradivo al tamo negdje pred kraj, u 2.polovini jan.

Neposredna veza do poruke: 6166
11.12.2011 16:49:09   
raja_ringe
Teacher super porod, bolje bi jos samo bilo da te nisu sjekli, ali haman da to rade uvijek.. Ma stepenice rules :)

Neposredna veza do poruke: 6167
11.12.2011 16:52:54   
mina23
ja jedva cekam pregled i da cujem srculence ako Bog da , kako je to lijepo samo da sve bude uredu.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6168
11.12.2011 16:53:47   
anđelo
Jel sjeku kad se porađaš u vodiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 6169
11.12.2011 16:54:37   
teacher75

Teacher super porod, bolje bi jos samo bilo da te nisu sjekli, ali haman da to rade uvijek.. Ma stepenice rules :)

sad se samo nadam da cu bolje proci sto se toga tice, to mi je najgore bilo, i grozno povracanje do 5.mj. sad je malo bolje, ovaj put sam povracala do 4.mjuser posted image

Neposredna veza do poruke: 6170
11.12.2011 17:12:12   
raja_ringe
IZVORNA PORUKA: anđelo

Jel sjeku kad se porađaš u vodiuser posted image

nazalost da, evo i ja se nadam da ce se javiti neka da mi kaze da nisam u pravu

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6171
11.12.2011 17:16:51   
teacher75
ja sam u pocetku razmisljala o tom porodu u vodi ali kako se vrijeme primicalo nekako mi se to zgadilo, jer pomislih sva ona krv i izlucevine zavrse u toj vodi. a i uvijek sam imala bijelog pranja pa ne bih mogla ni da sam htjela

Neposredna veza do poruke: 6172
11.12.2011 17:17:38   
anđelo

hoce li koja user posted image sutra na vjezbe na otoku? Ja bi isla da slusam predavanja.
Ja sam kontala ić ,al imam u 5 zakazano u skerlića,mada ne znam dal da odem jer svakako ujutru idem kod svog dr.na jezero,a u skerlića me samo izvagaju izmjere pritisak i kažu hajd sine dođi opet za mjesec dana,tako da mi je bezze ić,a l vidjet ću još.Voljela bih prije na vježbeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 6173
11.12.2011 17:21:49   
dush
Ja sam bila kod 2 doktora, oba su vidjela/cula da srce radi polako sa aritmijama (ono na sekundu prestane kucati pa nastavi, nimalo lijep prizor - i ja vidjela kada sam na tom ultrazvuku bila 1h, sigurno smo 15min samo gledali kako srce radi). Gledali su i sa ultrazvukom i onom masinicom sto se slusa pa ti ispise koliko otkucaja na sekundu je. Tako da nazalost nisu pogrijesili. Jedino sto me dobro smiruje je to da je srce normalne velicine, na lijevoj je strani, nema nekih fizickih ostecenja. Doktor je rekao da postoji mogucnost da se do sada taj sistem nije razvio skorz i da ce se razviti do kraja (mada mi je cudno, srce je u 12oj sedmici kucalo normalnom brzinom i bez aritmije kada smo bili na pregledu nuhalnog nabora). Vidjet cemo sta taj iz Ljubljane kaze, jer ovi moji nisu mogli vidjeti glavne zile i vene, jer je beba bila okrenuta prema gore, pa ne vide sta je iza, a taj valjda ima bolje aparate.

Sto se tice kila... Ja se do sada nisam udebljala nit jednu kilu ?!. Doduse, ja imam zaliha od prije - visoka 170 imam 77kg. Na pocetku trudnoce nisam skoro nista jela, jer mi je bilo muka, samo sam grickala plazmu, bademe i jela govedju supu. Sada jedem isto kao i prije trudnoce, cak i slatkise jedem i opet nista. Doduse kada sam bila 1 sedmicu u bolnici, tamo sam smrsaka 1-2kg. Mama me naravno ruzi da to nije dobro, da se moram udebljati... Vjerovatno ce se sada poceti kile slagati, jer non stop lezim.

Meni je beba vec okrenuta glavom prema dole i na desnoj strani stomaka je. To sam vidjela na onom jednosatnom ultrazvuku iz bolnice. Hoce li se okretati prema gore? Nesto mi je zao da beba "visi"  naopako sve vrijeme. user posted image I bas je dole nisko spustena, valjda se zbog toga pocela posteljica odvajati od maternice, jer beba pritisce glavom dole, lijepa mamina glava bosanska. user posted image

Sto se tice pokreta, osjetim je par puta dnevno, ali cini mi se ne previse jako. Mozda 4-5x na dan, udara nekoliko puta i onda se smiri. Sada ne znam je li to dovoljno za 23 sedmicu, valjda jeste. Izvana se jos ne osjeti, muz je ne osjeti kada stavi ruku na stomak. A i umiri se cim stavimo ruku na stomak, isto kao da se prepadne jadnica.

Pricate li vi sa svojim bebama? Ja pomalo, pa sam sama sebi smijesna kako pricam sama sa sobom user posted image Doduse ako s psom mogu pricati, mogu i sa svojim stomakom user posted image

Bebice, bas mi je zao da si imala light horor story, nadam se samo da ces sada samo uzivati i odmoriti se i fizicki i psihicki user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6174
11.12.2011 17:29:12   
teacher75
ja nisam ni prosli put pricala sa bebom a ni sad, bilo mi glupo, al evo sad stalno pricama sa lanom, a i lana nekad prica bebi, pa kontam valjda cujeuser posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 6175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  245 246 [247] 248 249   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *