dush
|
Ja sam bila kod 2 doktora, oba su vidjela/cula da srce radi polako sa aritmijama (ono na sekundu prestane kucati pa nastavi, nimalo lijep prizor - i ja vidjela kada sam na tom ultrazvuku bila 1h, sigurno smo 15min samo gledali kako srce radi). Gledali su i sa ultrazvukom i onom masinicom sto se slusa pa ti ispise koliko otkucaja na sekundu je. Tako da nazalost nisu pogrijesili. Jedino sto me dobro smiruje je to da je srce normalne velicine, na lijevoj je strani, nema nekih fizickih ostecenja. Doktor je rekao da postoji mogucnost da se do sada taj sistem nije razvio skorz i da ce se razviti do kraja (mada mi je cudno, srce je u 12oj sedmici kucalo normalnom brzinom i bez aritmije kada smo bili na pregledu nuhalnog nabora). Vidjet cemo sta taj iz Ljubljane kaze, jer ovi moji nisu mogli vidjeti glavne zile i vene, jer je beba bila okrenuta prema gore, pa ne vide sta je iza, a taj valjda ima bolje aparate. Sto se tice kila... Ja se do sada nisam udebljala nit jednu kilu ?!. Doduse, ja imam zaliha od prije - visoka 170 imam 77kg. Na pocetku trudnoce nisam skoro nista jela, jer mi je bilo muka, samo sam grickala plazmu, bademe i jela govedju supu. Sada jedem isto kao i prije trudnoce, cak i slatkise jedem i opet nista. Doduse kada sam bila 1 sedmicu u bolnici, tamo sam smrsaka 1-2kg. Mama me naravno ruzi da to nije dobro, da se moram udebljati... Vjerovatno ce se sada poceti kile slagati, jer non stop lezim. Meni je beba vec okrenuta glavom prema dole i na desnoj strani stomaka je. To sam vidjela na onom jednosatnom ultrazvuku iz bolnice. Hoce li se okretati prema gore? Nesto mi je zao da beba "visi" naopako sve vrijeme. I bas je dole nisko spustena, valjda se zbog toga pocela posteljica odvajati od maternice, jer beba pritisce glavom dole, lijepa mamina glava bosanska. Sto se tice pokreta, osjetim je par puta dnevno, ali cini mi se ne previse jako. Mozda 4-5x na dan, udara nekoliko puta i onda se smiri. Sada ne znam je li to dovoljno za 23 sedmicu, valjda jeste. Izvana se jos ne osjeti, muz je ne osjeti kada stavi ruku na stomak. A i umiri se cim stavimo ruku na stomak, isto kao da se prepadne jadnica. Pricate li vi sa svojim bebama? Ja pomalo, pa sam sama sebi smijesna kako pricam sama sa sobom Doduse ako s psom mogu pricati, mogu i sa svojim stomakom Bebice, bas mi je zao da si imala light horor story, nadam se samo da ces sada samo uzivati i odmoriti se i fizicki i psihicki
|