|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  244 245 [246] 247 248   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
11.12.2011 9:13:48   
teacher75

IZVORNA PORUKA: gerberka

iznijet cu user posted image u skafanderu i zelim da biude nov...aBda to cu mu ostaviti da vidi kišni je biooo kad naraste user posted image user posted image

hvala za savjete user posted image

e ako ces ga iznijeti u njemu, onda naravno treba da bude lijepuser posted image mi smo imali za iznosenje preslatko odijelce plisano iz iane- gegice i bolero, sve plisano i bijelo i kapica, sa diskretnim zekama (komplet) i bilo je preslatko, bila je prava pahuljicauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6126
11.12.2011 9:39:55   
raja_ringe
Dobro jutrooooooo..
Miracle drago mi je da se sve dobro zavrsilo..
Mrgice gdje si nam ti? Jesi li vec otisla u topliji kraj lijepe nase ;)

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6127
11.12.2011 9:51:59   
anđelo
Dobro jutro i od nas,vidim moje bembelice bile vrjedne sinoć.Nama je termin 11 aprila,a po tickeru 9 aprila.I april zna biti hladan,al mislim da neću kupovati taj skafander,valjda neće biti minusi.Kupit ćemo jedan u oktobru aBd.Sinoć smo malo do fisa u Rajlovcu bili,ima krevetića sa baldahinom,sve preslatko.Mada bi ja radje uzela dobrog stolara da mi napravi još jedan krevet iznad onog na kojem spava moj sin,i da ostane boja ista namještaja u cjeloj sobi.Ne znam samo jel to izvodivouser posted image .Bojim se ako uzmem krevetić (a imamo već jedan)da će i ova beba spavati u njemu 3 mjeseca,i onda se i ona prebacit kod nas.Sinček evo ga još spava kod nas(sreća pa nam je veliki krevet)a u svoju sobu neće ni da zaviriuser posted image .Još nam samo fali user posted image u krevetu.Treba to sve istjeratuser posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 6128
11.12.2011 9:54:11   
anđelo
Zaboravih napisat,Miracle,dušo kako si?Čuvaj se mila stepenica,imam ih i ja u kući,pa baš ko mačka hodam .Draago mi je da je sve dobro završilouser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6129
11.12.2011 10:02:57   
Bebica11
ja sam ponijela skafandercic 50br iz Danske dobili,prelijep al sestrica nije obukla bebici to, vec je sve duplo obukla, jedne duge gacice pa gegice pa bodi dugih rukava pa preko benkica dugih rukava carapice, rukavice, kapica i u jastuce, A SNIJEG JE BIO...tako da nema potrebe za skafanderom za iznosenje, jedino za poslije mozda

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6130
11.12.2011 10:13:32   
anđelo
IZVORNA PORUKA: Bebica11

ja sam ponijela skafandercic 50br iz Danske dobili,prelijep al sestrica nije obukla bebici to, vec je sve duplo obukla, jedne duge gacice pa gegice pa bodi dugih rukava pa preko benkica dugih rukava carapice, rukavice, kapica i u jastuce, A SNIJEG JE BIO...tako da nema potrebe za skafanderom za iznosenje, jedino za poslije mozda
Inače je pravilo da se beba slojevito oblači kad je hladno.Sjećam se i ja da su donjeli skafander za mog sina koji se rodio krajem novembra,a sestrica ga obukla u ono odjelce što su donjeli i zamotalau dekice dvije i stavila ga u nosiljku koju je zatvorila.skafanderčić uredno spakovala u vrećicu.user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6131
11.12.2011 10:51:24   
Sandrich
Dobro jutro zenice moje user posted image
Vidim prica se o odjecici za bebe, moja omiljena tema user posted image  meni termin 20.2. al nisam planirala iznijeti bebu u skafanderu jer ce biti nosiljka i odmah ce u auto pa da mu ne bude pretoplo.....nego htjela sam vas pitati vi koje imate u svom gradu radnju BIMACO, kako vam se cine njihove stvari,cijene??? ja nasla online kupovinu pa mislila naruciti bebici onu podlogu za igranje sa igrackicama,zvukovima i vrtuljak koji rflektuje zvijezde na plafon,bas mi se svidilo user posted image
Miracle draga pazi se, ja sam upala i ppotrgala ligamente u 3 mj,pa sam bila bas nabelajila u gipsu 15 dana...uhhh
ostale zenice kako ste mi,sta ima?

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6132
11.12.2011 10:59:14   
Selminja
Sandrich kako si, vidim usitnilo ti user posted image user posted image
Pozdrav za sve moje trudnjace, uzivajte i milkite pupe, i naspavajte se prije svega user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6133
11.12.2011 11:16:01   
Miracle*3
Ma meni je kuca sva od stepenica i to katastrofalnim. Ka dsam izgubila jednu trudnocu mislim da je to bilo samo zbog pada niz te moje stepenice. Ali ovo sinoc, nije bilo kod mene, 3-4 stepenice i kako sam ja ovu zadnju preskocila ni sama ne znam. bitno je da je sad dobro.

A ja o skafanderu nisam ni razmisljala, bit ce to krajem marta ako Bog da, beba se umota u dekicu, a obucemo nesto plisano i dzempercic, i u nosiljku, ma bit ce ususkana sisurno da se ne smrzne

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 6134
11.12.2011 11:23:49   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Selminja

Sandrich kako si, vidim usitnilo ti user posted image user posted image
Pozdrav za sve moje trudnjace, uzivajte i milkite pupe, i naspavajte se prije svega user posted image

evo Selminja sve sitnije i sitnije user posted image user posted image user posted image user posted image  ljubac tebi i ljepotici

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 6135
11.12.2011 11:25:58   
anđelo
Žene ,koju nosiljku/autosjedalicu za bebe preporučujete

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 6136
11.12.2011 12:00:17   
pauza
' jutro drage moje:-))
ja tek prije sat vremena ustala, sto ne pamtim kad mi se u zivotu desilo, bas godi:-))
samo da vam kazem da sam u haris exportu na dobrinji (kod kedasa) vidjela lijepe skafandere i bas su boje lijepe i nekako svjeze (roze, lila, plava i sl.) i kostaju 20KM... nisu mozda bas za novorodjence, ali mogu za male bebe i meni se bas svidjaju, pa eto kome treba neka pogleda....
mene isto interesuju stvari iz Bimaca... i meni se svidja taj svijetleci vrtuljak i neka AS pa ne znam ima li neko iskustva sa narudzbom njihove robe?? ja kontala uzeti onu AS jaje - Graco, kosta oko 190KM, sta vi mislite o njoj?
veliki ljubac saljem, a sad odoh malo jesti, beba mi gladna:-))

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6137
11.12.2011 12:37:07   
dush
Dobro jutro... Ili dobar dan user posted image   I ja sam se danas u pola 11 probudila, ne pamtim kada sam zadnji put ovoliko spavala.... Mada mi nije ni jasno kako uspijem toliko spavati, kada i onako po citav dan samo lezim i nista ne radim... Ne znam za vas, ali ja se osjecam tako nekorisno, da je to katastrofa... Vec 2 sedmice lezim, ne smijem ni rucka skuhati.... Da ne govorim da ce sada poceti snizenja pa da bi isla poledati opremu i garderobu za bebe... Gerbice, da smijem, otisla bih ti do C&A ili H&M da ti kupim skafandercic i da ti ga posaljem postom, ali ne smijem da mrdam :(

Dobili smo termin za pregled bebinog srca, 4.1, ko ce izdrzati do tada... Pokusavam da ne mislim o tome, kada gledam filmove ili serije, sve je ok, cim prestanem, odmah pocnem razmisljati sta ako bebino srce ne izdrzi do kraja i pocnem da se sekiram, nerviram i placem... Sada ne znam ni da li da kupujemo bilo sta za bebu, dok ne prodje taj pregled srca...

Eto, izjadah se....

Miracle, bas mi je zao da si pala niz stepenice, cuvaj se draga... Jesi isla kod doktora da te pregleda?

Andjelo, ja sam citala da je najbolja od Maxi Cosija, ali i te sjedalice, to ti je svejedno koja je... I onako beba unutra ne smije biti duze od 1h zbog cirkulacije, polozaja kicme....

Bebice, kako si ti? Oporavljas li se? Hoces nam pisati tvoji porodjanu pricu?

Veliki user posted image za sve!!!

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 6138
11.12.2011 12:46:16   
Miracle*3
Dush, ne sikiraj se, ne znam sta da ti kazem. Zelim ti sve najbolje, da nalaz bude ok.

Danas sam u tako minus fazi, posvadjala sam se sa mm, isplakala sam se, ma uzas sam..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 6139
11.12.2011 12:54:00   
anđelo
IZVORNA PORUKA: dush

Dobro jutro... Ili dobar dan user posted image   I ja sam se danas u pola 11 probudila, ne pamtim kada sam zadnji put ovoliko spavala.... Mada mi nije ni jasno kako uspijem toliko spavati, kada i onako po citav dan samo lezim i nista ne radim... Ne znam za vas, ali ja se osjecam tako nekorisno, da je to katastrofa... Vec 2 sedmice lezim, ne smijem ni rucka skuhati.... Da ne govorim da ce sada poceti snizenja pa da bi isla poledati opremu i garderobu za bebe... Gerbice, da smijem, otisla bih ti do C&A ili H&M da ti kupim skafandercic i da ti ga posaljem postom, ali ne smijem da mrdam :(

Dobili smo termin za pregled bebinog srca, 4.1, ko ce izdrzati do tada... Pokusavam da ne mislim o tome, kada gledam filmove ili serije, sve je ok, cim prestanem, odmah pocnem razmisljati sta ako bebino srce ne izdrzi do kraja i pocnem da se sekiram, nerviram i placem... Sada ne znam ni da li da kupujemo bilo sta za bebu, dok ne prodje taj pregled srca...

Eto, izjadah se....

Miracle, bas mi je zao da si pala niz stepenice, cuvaj se draga... Jesi isla kod doktora da te pregleda?

Andjelo, ja sam citala da je najbolja od Maxi Cosija, ali i te sjedalice, to ti je svejedno koja je... I onako beba unutra ne smije biti duze od 1h zbog cirkulacije, polozaja kicme....

Bebice, kako si ti? Oporavljas li se? Hoces nam pisati tvoji porodjanu pricu?

Veliki user posted image za sve!!!

Dush draga ,koji dr.ti je gledao  bebu u vojnoj?Mene su na jezeru prvo gore isprepadali da bi mi u vojnoj dr.Drljević rekao da je sve u najboljem redu i da nema razloga za brigu.Imaju neke autosjedalice/nosiljke koje se mogu spustiti u ležeći položaj ,a kad su u autu onda se mogu malo podići,i postavljaju se u autu tako da bebe bude u fetusnom položaju,ne sjedi već je više u ležećem položaju sa nogicama podignutim blago

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 6140
11.12.2011 13:04:49   
Mrgica
Dobar dan svima, kako ste mi danas?
Miracle duso ne sekiraj se, posvadjali se pa sta, sigurno vam nije prvi put, kao ni mnogima od nas, pomirit ce te se a znas kako su pomirenja slatkauser posted image .Cuvaj se ti nama tih stepenica i padova i no sikiriki.Do duse ja nedavno u Alti mal nisam vrat slomila niz stepenice,jedva se sacuvah,a prepala sam se haos.
Raja-ringe duso, drago mi je da vise nema kontrakcija i da je sve ok user posted image Evo ja kod kuce nisam otisla u juzni kraj, mm odgodjen put pa i on kod kuce,tako da nisam htjela ici.A sto se tice pokreta,ma sta znam ova moja bebica bas neka mirnica, sinoc me malo lupkala, i prestala, ponekad se tako javi,ali ne bas cesto.Kakvo je kod tebe stanje sto se pokreta tice?Kako ti sa kilazom ,ja se vec udebljala 8kguser posted image .Joj ja jedva cekam tu z.knjizicu da idem na kontrolu da se malo gledamo user posted image i ja. Ljubim vas sve i user posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 6141
11.12.2011 13:27:42   
anđelo
Cure ,a šta nam je sa Jako tužnom i Mama 21,one se nisu dugo javile

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 6142
11.12.2011 14:35:40   
jakosretna
evo mene tu sam,posmatram ja sta je sa vama user posted image
ja sam danas nesto sva smorena i ako imam kremicu ali imam ovaj svrab i pecka me po nekada i to me unervozi.Kako ste mi vi,jeste li dobro?user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6143
11.12.2011 14:45:30   
jakosretna
andzelo kako si ti,a gdje nam je mama21 .
a ti bebice kako si nam ti i tvoja malena bebica jeste li dobro user posted image

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 6144
11.12.2011 14:49:45   
dush
Andjelo draga, ja sam trenutno u Sloveniji (prije 3 godine sam se preselila) inace sam iz SA. Tako da nisam u Vojnoj, ovdje u Sloveniji su me pregledali. 1h sam bila na ultrazvuku, ledja su mi otpala od one klupe dok sam lezala. Oni ovdje nisu nista vidjeli da je sa srcem, zato su me poslali kod nekog kardilologa u Ljubljanu da on pregleda, jer kao ima bolje aparate....

Neposredna veza do poruke: 6145
11.12.2011 15:02:30   
anđelo
IZVORNA PORUKA: dush

Andjelo draga, ja sam trenutno u Sloveniji (prije 3 godine sam se preselila) inace sam iz SA. Tako da nisam u Vojnoj, ovdje u Sloveniji su me pregledali. 1h sam bila na ultrazvuku, ledja su mi otpala od one klupe dok sam lezala. Oni ovdje nisu nista vidjeli da je sa srcem, zato su me poslali kod nekog kardilologa u Ljubljanu da on pregleda, jer kao ima bolje aparate....
Hej sory,ja nisam u toku.Oni su to posumnjali gledajući samo stiskanje i opuštanje srca,onako odokativno,zato su te poslali specijalisti.Sigurno da i kod nas takvi stručnjaci postoje i nas bi slali na te preventivne preglede.Ne brini se,opusti se,bitno je da osjećaš bebu

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 6146
11.12.2011 15:13:59   
raja_ringe
Mrgice ja svoju bebu tek par dana i osjetim i to samo ujutro i ponekad navece, ali kao sto rekoh na UZ je pravo zivahna i uopce me to ne brine. Sjecam se da je i sekina bebica bio prava njeznica, nikad je nije po organima boksao (ni u visokoj trudnoci) nego se samo lagano javljao, tek toliko da se ne brine. Dansa je on praaaaaaaaavo hiperaktivan djecak i velika pricalica (isti tetka :)). Sto se kg tice, ja sam na pocetku trudnocee izgubila 3 kg (povracanje i gubitak apetita), pa sam ih vratila i sada sam dobila jos 3 kg. Jedem kao i prije trudnoce, samo sam naglo od hiperaktivne osobe postala som :). Stomak nam je cini mi se tu negdje (virnula sam te na onoj temi :) ako skontam kako se postavljaju slike, stavit cu i ja), ako se to po slikama uopce moze skontati :).

Dush i ja ti zelim da pregled sto bolje prodje i hoce aBd. Neizvjesnost je grozna. Jesi li ti do sada samo jednog doktora misljenje cula? Uz duzno postovanje prema medicinskoj struci, svi su oni ljudi i mogu pogrijesiti, sto se ja nadam da jei kod tebe slucaj.

I ja sam se jutros naljutila na mm, a bogme i on na mene :)).. i tako u puhanju poradi smo kucu :)) eto nije onaj ishod kakvom se svi nadamo poslije ljutnje (ipak ja jos ne smijem, doktorica ne da :)), ali korisno.

pusa svim forumasicama

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 6147
11.12.2011 15:15:29   
anđelo
IZVORNA PORUKA: jakotuzna

andzelo kako si ti,a gdje nam je mama21 .
a ti bebice kako si nam ti i tvoja malena bebica jeste li dobro user posted image
Dobro sam ,hvala Bogu,pravim ručak,sin mu pomogao ,on usisavao,ja suđe u mašinu slagala,pa pravila kompot a sad pita user posted image user posted image user posted image user posted image ,nisam je pravila ima sigurno više od 3 mjseca.Nisam je nikako mogla,sve je povraćala,sad će bit primljena mislimuser posted image user posted image user posted image user posted image .
Žene,ja se nikako nisam puno udebljala,ne znam šta je ovo ,jel normalno.Evo ušla sam u 6-ti mjesec a ne znam ni jesam li dobila 5 kg,ako ne i manje,a stomo mali isto,svi misle da sam u 4-tom mjesecu i to kažu možda si tek ušlauser posted image user posted image user posted image .Jedva čekam da vidim šta će mi reći na kontroli

Neposredna veza do poruke: 6148
11.12.2011 15:15:40   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: anđelo

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Inače je pravilo da se beba slojevito oblači kad je hladno.Sjećam se i ja da su donjeli skafander za mog sina koji se rodio krajem novembra,a sestrica ga obukla u ono odjelce što su donjeli i zamotalau dekice dvije i stavila ga u nosiljku koju je zatvorila.skafanderčić uredno spakovala u vrećicu.user posted image

isto

samo kod mene u jastuce,nece htjeti obuci skafandercic a nije ni trebao u auto i iz auta

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6149
11.12.2011 15:19:11   
Bebica11
ja i bebica smo ok, samo ja pojma nemam o zivotu pretoplila bebu pa se uspanicila da ima tempuser posted image mal je na pedijatriju nisam vodilauser posted image

dush moja porodjajna je neka vrsta light horora il blaze traumeuser posted image samo cu vas prepast a glupo mi nakon onih lijepih moja da bude teskauser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  244 245 [246] 247 248   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  244 245 [246] 247 248   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *