animagical -> RE: zimnica (17.9.2012 17:32:23)
|
IZVORNA PORUKA: bellla Hanadi imas li mozda kakav recept za one paprike punjene sirom,kisele,mislim da se su Sjenicke ili tako nesto,kako je to dobro,znam da ide pavlaka i sir u paprike,al neznam postupak i sta sve ide sjenicaci prave ovako...operes paprike, posolis, ostavis preko noci, sutra posolis masnu pavlaku i punis papriek kojima je vrh malo probusen i redas u kantu....ide red paprika, p aokolo zaspes pavlakom, pa sve do vrha, i opet po vrhu dopunis pavlakom, tom poslojenom naravno, ne smiej biti nista neslano..fol je da na kanti pri dnu izbusis rupicu u koju moze stai npr vrh malog prsta, onda je zacepis nekim drvetom, moze jedan onih komadica okrguglog drveta za uklapanje najmjestaja, ako znas na sta mislim... nakon koji dan otvaras kantu da malo izracis, iscjedis ako ima na vrhu vode i otvoris nakratko tu dolje rupu da iscuri voda..to ponavljas jedno 20 dana dok ne nadodju i dok se pavlaka ne zgusne jer voda iscuri...bude dosta vode kad es ne otvara npr pet dana... ne drzi ih na toplom, ukisnuce...
|
|
|
|