RE: zimnica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Hanady RR -> RE: zimnica (23.10.2012 21:39:04)

Hvala draguljše...
sutra uzmeme karfiol aBd i sprmeim...volim lagano a brzo a ukusno[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




bananica -> RE: zimnica (23.10.2012 21:39:13)


IZVORNA PORUKA: draguljče


Mjera je za nekih 4,5 kg očišćenog karfiola:
1 l alkoholnog sirćeta
4 l vode
1 vinobran
200 g soli
150 g šećera
To miješati dok se so i šećer ne istope. Karfiol složiti u tegle i zaliti smjesom. Ništa lakše, a nikad bolji karfiol nisam jela. Nećeš se pokajati. [sm=smiley1.gif]





[sm=smiley20.gif]




draguljče -> RE: zimnica (23.10.2012 21:44:10)

Ma nema načemu. [sm=smiley1.gif] A još ti je karfiol na pijaci na Stupu 1 KM po kg. [sm=smiley1.gif]




Hanady RR -> RE: zimnica (23.10.2012 21:45:39)


IZVORNA PORUKA: draguljče

Ma nema načemu. [sm=smiley1.gif] A još ti je karfiol na pijaci na Stupu 1 KM po kg. [sm=smiley1.gif]

legendo...
znam...imam dobavljača odozdo...[sm=smiley36.gif]
tetak mi živi na stupu...ujutro ga ja nazovem dok ja se okrenem po kući moj tetak meni to dovuče[sm=smiley1.gif]




gvendolina -> RE: zimnica (16.7.2013 19:10:58)

kako na najbolji nacin ostaviti buraniju za zimu[sm=zmeden.gif] jako je volim jesti a bice je dosta i kod sveki i kod mame u basti aBd pa kako je najbolje zamrznuti a da se ne osjeti onaj miris iz leda[sm=zmeden.gif]




koka i po -> RE: zimnica (16.7.2013 19:13:09)

obaris li je u slanoj vodi prije smrzavanja?




gvendolina -> RE: zimnica (16.7.2013 19:17:26)

ne obarim,samo operem i zamrznem




Hanady RR -> RE: zimnica (16.7.2013 19:19:39)


IZVORNA PORUKA: gvendolina

kako na najbolji nacin ostaviti buraniju za zimu[sm=zmeden.gif] jako je volim jesti a bice je dosta i kod sveki i kod mame u basti aBd pa kako je najbolje zamrznuti a da se ne osjeti onaj miris iz leda[sm=zmeden.gif]


ja nikada ne barim buraniju...
to je raduila moja mama...al nema potrebe tako gubimo sve dobro iz nje
ja je ledim u plastičnim flašama :9 operem i osušim i očistim i u flače strpam...zatvorim flašu i u zamrzivač lijepo...
kad mi treba za ručak, prerečem flašu nožem i iz nje buraniju u pretis :)




koka i po -> RE: zimnica (16.7.2013 19:19:57)

obari i pusti da baci kljuc dok mahune ne promjene boju...jedno minutu dvije ne vise.
ohladi odmah u cjediljki pod mlazom hladne vode i pakuj.




koka i po -> RE: zimnica (16.7.2013 19:24:13)

ja barim skoro svo povce koje zamrzavam.
mahune,paprike,patlidžane,karfiol itd....to je par minuta i ne vjerujem da se moze mnogo vitamina izgubiti za tako malo vremena.ali eto...svi radimo onako kako mislimo da je najbolje[sm=smiley1.gif]




Hanady RR -> RE: zimnica (17.7.2013 0:10:33)


IZVORNA PORUKA: koka i po

ja barim skoro svo povce koje zamrzavam.
mahune,paprike,patlidžane,karfiol itd....to je par minuta i ne vjerujem da se moze mnogo vitamina izgubiti za tako malo vremena.ali eto...svi radimo onako kako mislimo da je najbolje[sm=smiley1.gif]


bariš i paprike...kako ih kasnije koristiš[sm=zmeden.gif]

ja ništa...
no nije ni bitno...ja ni patlidžan ne barim smao nasolim d aizađe ona gorčina i pakujem...
karfiol također pakujem odmah...
al hajd sve to i možeš obareno iskoristiti, kako paprike obarene koristiš...
obarena se spljošti...kako je kasnije filuješ...
ako je ostaviš da s edoledi pa filuješ zar ne potmani promjeni boju[sm=smiley13.gif]
ja crvene pečem, i ledim...al njih kad odledim one boju ne mjenjaju...žute i zelene me zanimaju kako se ponašaju




koka i po -> RE: zimnica (17.7.2013 7:45:08)

ma ne [sm=smiley1.gif]
ne kuham toliko da se spoljoste samo prebace kljuc.ostanu citave i napuhane[sm=smiley36.gif]
ne promjene boju kada se odlede uopste[sm=smiley1.gif]




canim -> RE: zimnica (29.8.2013 19:47:45)

Dzem od sljiva bez konzervansa

http://namirnice.ba/magazin/zdrav-bez-konzervansa-domaci-dzem-od-sljiva-recept-foto/




Hanady RR -> RE: zimnica (29.8.2013 21:30:24)


IZVORNA PORUKA: canim

Dzem od sljiva bez konzervansa

http://namirnice.ba/magazin/zdrav-bez-konzervansa-domaci-dzem-od-sljiva-recept-foto/

ovo kao bestilj...
s tim da ja nikada štapnim mikesorm ga ne pasiram niti ostavljam da prenoće šljive...ja to ipučim i odmah na ringu ukuhavama pa dodoma šećera na kraju ...vrlo malo...
a nisma porbala dodoati cimet ili klinčić...mogla sma jednu turu i sa njim porbati...

uskoro mi je to u planu....
šljive smao što nisu za bestilja a ia ih mašallah[sm=smiley36.gif]




Alma_27 -> RE: zimnica (29.8.2013 21:31:02)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: koka i po

ja barim skoro svo povce koje zamrzavam.
mahune,paprike,patlidžane,karfiol itd....to je par minuta i ne vjerujem da se moze mnogo vitamina izgubiti za tako malo vremena.ali eto...svi radimo onako kako mislimo da je najbolje[sm=smiley1.gif]


bariš i paprike...kako ih kasnije koristiš[sm=zmeden.gif]

ja ništa...
no nije ni bitno...ja ni patlidžan ne barim smao nasolim d aizađe ona gorčina i pakujem...
karfiol također pakujem odmah...
al hajd sve to i možeš obareno iskoristiti, kako paprike obarene koristiš...
obarena se spljošti...kako je kasnije filuješ...
ako je ostaviš da s edoledi pa filuješ zar ne potmani promjeni boju[sm=smiley13.gif]
ja crvene pečem, i ledim...al njih kad odledim one boju ne mjenjaju...žute i zelene me zanimaju kako se ponašaju


i ja barim sve osim paprika za filovanje.

ima li neko ideju kako da skinem kozicu s paprika koje idu za djuvec? da se ne skida kasnije kad budem kuhala. hoce li ostati ista od tih paprika ako ima skinem kozu posto nesto mislim da ta koza sprjecava da se raspadnu komadici paprika u djuvec




Hanady RR -> RE: zimnica (29.8.2013 21:34:37)

crvene paprike kako radiš...možeš i žute tako...ako su mesnate uredno ih ispečeš , staviš u najlonsku kesu i ostaviš da prenoće oguliš i koristiš dalje...




Tuzlanka_ -> RE: zimnica (29.8.2013 21:39:47)

Drage moje,

Evo jedan brz i dobar sos od paradajza.Ja sam već drugu turu napravila i zaista je extra u bilo šta da se stavi.
http://www.coolinarika.com/recept/sos-za-domaca-tjestenina/




Alma_27 -> RE: zimnica (29.8.2013 21:40:13)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

crvene paprike kako radiš...možeš i žute tako...ako su mesnate uredno ih ispečeš , staviš u najlonsku kesu i ostaviš da prenoće oguliš i koristiš dalje...



ahaaaa... vidis tako moze

hvala [sm=smiley1.gif]

ja ni crvene roge ne gulim nego ih onako pecene i ohladjene stavljam u kese pa ih ogulim kad ih odledim. lako tada ide. al one nisu za djuvec




Hanady RR -> RE: zimnica (29.8.2013 21:49:27)


IZVORNA PORUKA: Tuzlanka_

Drage moje,

Evo jedan brz i dobar sos od paradajza.Ja sam već drugu turu napravila i zaista je extra u bilo šta da se stavi.
http://www.coolinarika.com/recept/sos-za-domaca-tjestenina/


a ja sma radila ovu varijantu[sm=smiley36.gif]
http://www.coolinarika.com/recept/talijanska-salsa/

baš smo večeras pekli naan pogačice i umakali u ovo sretni[sm=smiley36.gif]




muaaa -> RE: zimnica (29.8.2013 22:04:22)

a ja sma radila ovu varijantu
http://www.coolinarika.com/recept/talijanska-salsa/

baš smo večeras pekli naan pogačice i umakali u ovo sretni


Uh sto ova salsa dobro izgleda,mogla bih i ja malo zakuhati[sm=smiley36.gif]




ziki -> RE: zimnica (2.9.2013 11:21:05)


IZVORNA PORUKA: muaaa

a ja sma radila ovu varijantu
http://www.coolinarika.com/recept/talijanska-salsa/

baš smo večeras pekli naan pogačice i umakali u ovo sretni


Uh sto ova salsa dobro izgleda,mogla bih i ja malo zakuhati[sm=smiley36.gif]

koliko izađe ovog sosa, može li ovo stajat preko zime i van frižidera?




veeseelaa -> RE: zimnica (2.9.2013 11:49:09)


IZVORNA PORUKA: ziki


IZVORNA PORUKA: muaaa

a ja sma radila ovu varijantu
http://www.coolinarika.com/recept/talijanska-salsa/

baš smo večeras pekli naan pogačice i umakali u ovo sretni


Uh sto ova salsa dobro izgleda,mogla bih i ja malo zakuhati[sm=smiley36.gif]

koliko izađe ovog sosa, može li ovo stajat preko zime i van frižidera?



da, u nekom hladnijem prostoru, kao što se drži i ajvar
a koliko ispadne, pa treba više paradajza jer on se topi tokom kuhanja





damma -> RE: zimnica (2.9.2013 11:50:35)

IZVORNA PORUKA: Alma_27


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

crvene paprike kako radiš...možeš i žute tako...ako su mesnate uredno ih ispečeš , staviš u najlonsku kesu i ostaviš da prenoće oguliš i koristiš dalje...



ahaaaa... vidis tako moze

hvala [sm=smiley1.gif]

ja ni crvene roge ne gulim nego ih onako pecene i ohladjene stavljam u kese pa ih ogulim kad ih odledim. lako tada ide. al one nisu za djuvec


i ja sam pravila ovako i zute, budu extra..




ziki -> RE: zimnica (2.9.2013 11:51:18)

hvala




canim -> RE: zimnica (5.9.2013 17:11:15)

Da vas pitam kako da ostavim roge za zime a da nisu u zamrzivacu [sm=zmeden.gif] svake godine ih zaledim a sad bih malo da promjenim i da ih stavim u teglu, dakle treba mi ideja kako da ih sacuvam u tegli ali bez alkoholnog sirceta, vinobrana, i esencije [sm=jezicek.gif] ima li kakav provjeren recept.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>