sheri -> RE: zimnica (4.7.2011 8:42:44)
|
IZVORNA PORUKA: enči80 IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: mala86 IZVORNA PORUKA: sheri ja sam napravila sok od zove, skoro se popio. stavila sam maline u zamrzivac, od njih necu nista kuhati, dok ih ne budem htjela koristiti. visnje evo danas uzela, pripremila slatko, a veceras cu sok i marmeladu. ove godine nesto nemam volju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] kako pravis slatko od visanja [sm=zmeden.gif] ja ih volim bas bi mogla i ja evo ja ovako radim u isto vrijeme i sok i slatko[sm=smiley36.gif] koliko kg višanja ispučenih toliko kg šećera Oprati višnje i očistiti ih i izvaditi košpice. Takve višnje staviti u šerpu u kojoj će se sutradan kuhati, staviti red višanja red šećera ostaviti do sutra na sobnoj temp. pokriveno poklopcem, par puta promiješati, nek se šećer fino rastopi. Sutradan skuhati višnje, skinuti im pjenu da ne kipi dok se kuhaju, kuhati 15-tak min. Kutlačom vaditi vruće višnje sa dijelom sirupa u staklene tegle s metalnim poklopcem, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke dok se ohlade, na ovaj način se hermetički zatvore. Sirup procijediti kroz cjediljku i sipati ga u staklene flaše prethodno sterilizirane Da li se stavlja limuntos u sirup??? Slično sam pravila sa jagodama,samo što sam dodavala sok od limuna. ja dosad nisam, ali sam ovaj put stavila i dosta mi je ljepse, onako mi je preslatko.
|
|
|
|