klemzi -> RE: zimnica (3.8.2011 0:28:56)
|
Eto sad mi žao što nisam slikala, lakše bi bilo objasniti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ma nije to klasično punjenje, nego ogulim patlidžan, rasiječem ga po dužini dva puta, ali ne do kraja, da ostane cijeli, a ne u kriškama. Odvojeno nasiječem luk i paradjz, dodam začine i onda te rascjepe punim lukom i paradajzom. Pošto mi ove smjese za punjenje uvijek ostane, prelijem patlidžane s tim kad završim. Onda ih pečem u rerni i to je to. Ma vjerovatno si ovo pravila, samo možda ovako ne zoveš jelo. Ja bih to mogla jesti svaki dan ljeti, preukusno je, još ostavim da se pravo zapeku, dok sva ona voda iz paradajza ispari i oni fino porude. Ma mljac. I da, patlidžane trebaš nasoliti prije punjenja i iscijediti vodu koju otpuste, da ne bi bili ljuti.Ova smjesa za punjenje ispada izpatlidžana, ali ti natrpaj što je više moguće, i bitno je samo da dospije u tepsiju, poslije se to fino formira.
|
|
|
|