ena0002 -> RE: zimnica (14.7.2011 9:32:38)
|
IZVORNA PORUKA: enči80 IZVORNA PORUKA: D_K IZVORNA PORUKA: Hanady RR pa jeste...sok odvojiš i porkuhaš ga 15 minuta, staviš u flaše staklne edok je vruć i neka s eohladi...to je sok -sirup...razblažuješ sa vodom i super je[sm=bravo.gif] nego žene jel ko porbao ove nake džemfiksove...kaće mi kolegica njena mama od 1 kg malina dobila haman 3 kg džema sa ovim...ne kontam kakao majkemi...al jel neko porbao i na bazi čega je takj džem.fix od dr.otkera[sm=zmeden.gif] ja sam pravila dzem od malina sa dzemfixom prije 7 dana i extra je ispao.. mislim da smo stavili 3 kg malina i 2 kg secera i odlican je ispao (pitacu zaovu za provjeru - ja zaboravim u sekundi koje su mjere a znam da sam se vodila njenim receptom). dodala sam i sok od dva limuna i sve zamutila sa dva i po dzemfix extra od dr. Oetkera (ono kad pocne bacati kljuc). a od cega je dzemfix - evo citam - dekstroza, tvar za zelatiranje (pektin), regulator kiselosti (limunska kiselina), konzervans i očvrsnuta biljna mast. Hanady,ja sam probala i sa džemfixom a i prirodno praviti od jagoda i malina i iskreno meni se oboje sviđa.Možda čak džem sa malinama napravljen uz pomoć džemfixa mi je ukusniji[sm=smiley1.gif]Iskreno,meni nije prirodno ni kada se dodaje limuntos pa sad možeš probati pa odlučiti. Usput recept za slatko od višanja i sirup je[sm=smiley20.gif] Hvala[sm=smiley1.gif] Ja stavim vrlo malo Dzemfixa...znaci na par tegli dzema stavim mozda malu kasicicu i to mi je sasvim dovoljno...a dzem stoji citavu zimu, nista se ne promjeni
|
|
|
|