RE: zimnica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


baby2 -> RE: zimnica (2.9.2011 22:41:44)

IZVORNA PORUKA: taurus

baby nemoj više gladna sam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Bujrum na zimnicu




zeze -> RE: zimnica (3.9.2011 0:10:22)

IZVORNA PORUKA: baby2

Inace sam pravila sos paradajz,ajvar,bestilj,sok od drijena,pekmez od kruski onaj rijetki...aBd za koji dan cu praviti sok od grozdja...

A ovo slatko od tikve nisam pravila,ali od kore lubenice jesam na slican nacin,i gdje god se u receptu trazi prokuhavanje u vise voda ja prokuham max u dvije .



Mozes li mi molim te napisati kako si pravila ovaj paradajz sos? Koliko dugo moze stajati, gdje se drzi? Imam paradajza, samo ce mi propasti, zao mi. A kupujem paradajz sos [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




baby2 -> RE: zimnica (3.9.2011 11:55:42)

Proparsiram paradajz na pasirku koja odstrani kospice i ljusku paradajza,dobiveni sok prokuham i sipam vrelo u vrele boce sirokog grla(boce zagrijem u rerni na 200C),odma zatvorim cepovima koje prethotno obrisem medicinskim alkoholomi pokrijem tako zatvorene boce carsafom i dekom dok ne ohlade.
Paradajz ovako sterilizovan moze da stoji bukvalno kolko hoces bude vakumiran.






baby2 -> RE: zimnica (3.9.2011 12:03:29)

evo kako izglda sos paradajz
[img]http://www4.slikomat.com/11/0903/36f-DSC017.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/11/0903/g3z-DSC017.jpg[/img]
Vise volim u malim bocicam jer kad ga otvorim moze se koristiti 2-3 dana da ne ukisne jer nema nikakvih konzervanasa u sebi
A mi ga pijemo i kao sok.





baby2 -> RE: zimnica (5.9.2011 14:24:37)

Gotova i prva tura soka od grožđa
[img]http://www4.slikomat.com/11/0905/hmq-DSC017.jpg[/img]




dinaa -> RE: zimnica (8.9.2011 15:58:43)

Pravi li iko dzem od sljiva,moze li recept?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Muz mi je donio dooooosta sljiva pa trebala bi ih iskoristiti sto prije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




R&T@ -> RE: zimnica (8.9.2011 16:19:23)

baby2, gora si od HanadyRR i doublemam...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

I da znas, to ti je golem kompliment[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Dida79 -> RE: zimnica (8.9.2011 16:41:50)


IZVORNA PORUKA: dinaa

Pravi li iko dzem od sljiva,moze li recept?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Muz mi je donio dooooosta sljiva pa trebala bi ih iskoristiti sto prije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Ako mislis na bestilj nista lakse...operes sljive, izvadis kospe,ako hoces da ti nema onih korica uzmes i sameljes sljive(ja obavezno ovo uradim)Stavis sljive u veliku serpu(kod mene je kazan od 80 litara u pitanju[sm=jezicek.gif]) i onda na vatru moras neprestano neprestano mjesati da se sljive lijepo ukuhaju.Ocjenis kad ti je gustina djema dovoljna i onda dodas secer kolicina secera ti zavisi od kolicine sljiva kod mene to ide na veliko hhahaha na svoj vec pomenuti kazan stavim oko 5 kg secera i jos malo pustim da vri...kuhanje ti zavisi od toga koliko hoces da di djem bude gust cim ocjenis da ti je dovoljno skidaj sa vatre..kad se malo ohladi uzmes i pretpas u tegle i to je to...




dinaa -> RE: zimnica (8.9.2011 18:10:33)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] hvala a bestilj volimo,bice,bice bestilja[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




selina -> RE: zimnica (11.9.2011 14:28:15)

zdravo hanumice

da pitam zna li koja kako se pravi domaci sirup od grozdja a da moze da dugo stoji?? imal neki recept




selina -> RE: zimnica (11.9.2011 14:33:42)


IZVORNA PORUKA: baby2

Gotova i prva tura soka od grožđa
[img]http://www4.slikomat.com/11/0905/hmq-DSC017.jpg[/img]




mila kako si pravila ja upravo trazim jedan fin recept??




mamana -> RE: zimnica (12.9.2011 11:53:33)

Imali neko od vas recept za džem od kruški? I da mi napiše koliko se dugo kuha.




baby2 -> RE: zimnica (12.9.2011 14:33:06)

IZVORNA PORUKA: selina
mila kako si pravila ja upravo trazim jedan fin recept??

Ja ne pravim nikad sirup,ja pravim bistri ili gusti sok bez ili sa vrlo malo secera.
A pravim ovako odvojim bobice grozdja u cjedaljku,operem,stavim u serpu,naspem vode malo iznad grozdja i kuham 20-ak min,procijedim sok kroz cjedaljku stavim vrlo malo secera i vradim na pec sam da prokuha,zatim sipam vrelo u vrele boce.
Upravo sam napravila drugu "turu" ovog soka.I sad sam dio sipala u male bocice od fruteka za svoju djevojcicu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Hanady RR -> RE: zimnica (12.9.2011 14:34:17)

ja krenula u bestilj...
nek mi ej bog na pomoći...
a grožđe kod mene još nije prismjelo...čekam svoje[sm=smiley36.gif]




baby2 -> RE: zimnica (12.9.2011 14:38:20)

IZVORNA PORUKA: tajra

baby2, gora si od HanadyRR i doublemam...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



A ne,ne... one su top...hm[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image],kolko sam skontala i rade,a ja sam prava kuuucccaaanicaaaa,profesionalno totalno ne dokazana[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley6.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley6.gif[/image],pa se moram bar po kuhinji vrzmati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: zimnica (15.9.2011 22:33:20)

Aaaaaaaa procitala sam svih 17 stranica od A do Ž i ne mogu da vjerujem da niko nije napisao kako se kisele crvene paprike u paradaiz sosu. Ja sam predprosle godine pravila, ali sam izgubila recept, znam postupak, ali ne znam mjere za sos, pa ako ko zna da mi napise please [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hanady RR -> RE: zimnica (16.9.2011 0:01:43)

jelena ja sam nkeda advno u nekoim novinama starim čak mislim Milla našla taj recept i prepisla u svoj rokovnik...
ja ti ga mogu prepisati al omah da ti kažem nisma ga nikada probala...
ap ako hoćeš da ti prepišem reci nije frka[sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: zimnica (16.9.2011 0:09:09)

Hvala Hanady nasla sam svoj recept po kome sam pravila par puta i koji je extra, a kako prosle godine ona frka sa Aninim usima nisam pravila i skroz zaboravila mjere. 




mala75 -> RE: zimnica (16.9.2011 12:04:50)

IZVORNA PORUKA: baby2

Ajvar od pecenih paprika i ptlidzana na zaru.
[image]http://www4.slikomat.com/11/0902/dxp-DSC017.jpg[/image]




ej draga kad stigneš napiši nam recept za ovaj ajvar, ja sam probala nešto al mi nije ispalo ok pa sam s oproštenjem sve pobacala.




Malenaoduvijek -> RE: zimnica (17.9.2011 19:04:20)

samo da doublemum kazem da je onaj kompot od sljiva i krusaka ispao vise nego dobro, hvala ti punooooo

ja koja nisam neki obozavatelj krusaka sam pojela pola tegle, a i djeca su.

moram napraviti jos definitivno...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Amam -> RE: zimnica (18.9.2011 23:53:47)

Pozz zenice vrijedne imam dva pitanjca [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
-Da li je neka od vas kuhala crvene paprike i tako skuhane ih zaledila ono napravila pripremu za pohovanje i kako je uspjelo??
Meni ta ideja sinula i skuhala sam nekoliko samo ne znam hoce li od toga sta biti kad se odledi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
-Drugo pitanje da li je neko kiselio crvene paprike koje su predhodno malo "preprzene" na rostilju?Ako jeste recept please




Hanady RR -> RE: zimnica (19.9.2011 0:10:00)

ja crvene paprike za zamrzivač ili pečem u pećnici ili na roštilju...
lijepo ih ispečem, stavim u kesu najlonsku da tu prenoće pa ih lakše ohulim i onda ih stabvim u vrećice za zamrzivač po 12 komada iitpilikr...prije pripeme ih odledim i to je to...
stim da pri guljenju ja im lijepo očistim i peteljke i smo sejeme...

a kiseljenje crvenih radim na dva načina ali niti jedna od njih mi ne zajteva njihovor pečenje.




Anoniman -> RE: zimnica (19.9.2011 10:34:48)

Aman mozes pecene paprike zaliti kiselim paradaiz sosom koji napravis i to bude pravo ukusno. Paprike poredas u teglu, zalijes sosom i pasterizujes. Ako hoces mogu ti napisati recept za ovaj paradaiz sos sto ja pravim.

ja evo pocela sa ovim džemom od breskvih sto je Lejla stavila recept, nadam se da ce dobro ispasti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Amam -> RE: zimnica (19.9.2011 11:29:48)

Hanady ja sam paprike kuhala u vodi cijele samo ocistila sjeme,i sad fino izgledaju slijepljene,nadam se da ce biti dobre poslije odledjavanja za pohovati da ce moci 'metnut' sir unutra [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Jelena haj' ziva bila daj recept kad stignes znam da ti je frka,pa kad budes mogla.
Ove koje sam ja probala crvene su kupljene ali se vidi da su zapecene na rostilju i mirisu na dim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image],valjda negdje na netu uganjam rp.




baby2 -> RE: zimnica (19.9.2011 14:02:21)

[/quote]
ej draga kad stigneš napiši nam recept za ovaj ajvar, ja sam probala nešto al mi nije ispalo ok pa sam s oproštenjem sve pobacala.
[/quote]

Ja pravim prema uputama iz ovog recepta:
Ispeci na zaru(moze i u rerni):
-10kg crvenih paprika,
-3kg patlidzana
Ocistiti ih i samljeti,zatim isjeckati 2 bijela luka i staviti sve da kuha sa 0,5l ulja.Kada se skuhastavi se jos 0,5l ulja i 50ml sirceta i so po zelji.Sipa se vruce u vruce tegle.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>