Anoniman -> RE: zimnica (21.9.2011 10:11:19)
|
Amam evo recepta za paprike u paradaiz sosu 2 dl ulja, 3dl sirceta, 150 grama secera, 2 kasike soli, 1/2 kese bibera u zrnu, to da provri i dodati 2 kg samljevljenog paradajza i kuvati 20 minuta, zatim dodati 2 kg ociscenih paprika na cetvrt isjecenih i kuvati jos 20 minuta, dodati glavicu isjeckanog bijelog luka, vezu persuna i vezu celera. Stavljati vruce u vruce tegle. Pokriti 24h. S tim da ti mozes da kuvas ovaj paradaiz sos, ovako 20minuta, a ovamo u tegle poredas pecene paprike i samo zalijes paradaiz sosom, ja sam pravila obje varijante i bas je ukusno. Da i ja sam pravila vecu mjeru. A sok od paradaiza sam na sokovnik dobila, iscjedila paradaiz za 10minuta, a ni jedne kospice one nije upalo.
|
|
|
|