jasmin -> RE: Mršajmo zajedno ! (21.4.2012 10:55:44)
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Dobro ste me podsjetile na mjesečevu, ja zaboravila, ali nisam još "zgriješila" od jutros sam uzela samo pola litra odstajale vode (od sinoć) i kafu. Od jučer sam uvela tu odstajalu vodu po onoj čaša odstajale u jutro na tašte. Napunim flašicu naveče, popijem u jutro. Jutros sam pročitala nešto interesantno u prospektu jednog proizvođača multivitaminskih dodataka. Kaže da svaku tekućinu, čaj, voda ili sok treba piti u malim gutljajima jer kad salijemo na eks tekućina samo proteče kroz naš organizam, a da ne izvrši potrebnu hidrataciju. To je kažu zbog ograničene mogućnosti primanja sadržaja u želudac (što kod mene nije problem, kod mene može primiti dosta [sm=jezicek.gif]). Mislite na ovo kad pijete one litre, pijuckajte po malo. Zato ima hadis :)...Enes, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, tri puta pravio predah pijući, van posude, a potom bi izgovarao: ”Ono nakon toga bolje napoji, bude zdravije i ukusnije.” (Muslim) Ja evo na `mjesecevoj`,popila sam vise od pola litra vode do sada.Oko 6:50 sam doruckovala jaje bez hljeba i kafu (3 u 1).Super se osjecam.
|
|
|
|