RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

klemzi -> RE: Mršajmo zajedno ! (17.4.2012 23:21:10)

Ja bih tvoj meni podjelila ovako na vise obroka I mrsala bih a ako bih isti meni zbila u 2 obroka dnevno onda ne bi mrsala
Canim, znaš li koliko pravilna raspodjela obroka utiče na mršavljenje. Ja se sad nasikirah zbog ovog citiranog, jer ja ne raspoređujem baš pravilno [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Ja nešto kontam da je samo bitno smanjiti unos kalorija, bez obzira je li ovo u 2 obroka ili ovako kako si ti rasporedila, npr. Znam da je bitno poticati metabolizam da stalno "radi", ali...[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Doduše, ti si napisala da ti ne bi mršala, ja ne znam za sebe, tek sam počela, ali baš me zanimaju kakvi podaci o ovoj "raspodjeli"
Rellove sladak Ameen u onoj teretani ili gdje već, dok vježba [sm=love.gif][sm=love.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (17.4.2012 23:24:53)

Hvala mila....Ma kod amidje vjezba,sad mi je sav u tom fazonu,danas vani,leze na pod i vjezba[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

leona81 -> RE: Mršajmo zajedno ! (17.4.2012 23:27:56)

minus 6 kg od pocetka Dukana...jos 4 za pocetak:)

Honey3 -> RE: Mršajmo zajedno ! (17.4.2012 23:31:09)

IZVORNA PORUKA: leona81

za koliko vremena ?

leona81 -> RE: Mršajmo zajedno ! (17.4.2012 23:44:27)

IZVORNA PORUKA: zaha

za koliko vremena ?

2 mj, kod mene inace sve sporo ide, imala sam problem s hormonima...jos 4 i bit cu zadovoljna do 3 faze[sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (17.4.2012 23:55:34)

klemzi
Redovni Mali obroci itekako imaju uticaj na mrsanje. Cjlj mrsanja je da smanjimo zalihe a najzdraviji nacin da ih se rijesimo je da uvijerimo svoj organizam da ce dobivati redovno obroke I da nema potrebe da stvara zalihe za kojima poseze u momentima gladi.

Da bi organizam provario hranu potrebno mu je oko 3h I nakon toga on ocekuje slijedeci obrok a ako ga ne dobije organizam usporava svoje funkcije I poseze za zalihama tako da naredni put kad jedes organizam ostavlja hranu u zalihe jer nije siguran kad ce opet dobiti obrok I na taj nacin se debljamo.

Da bi to promijenila najbolji nacin je da jedes male obroke u odredjenom razmaku tako ces ubrzati metabolizam I zdravije ces mrsati, najbolje napravi sebi neki plan otprilike kad trebas jesti I gledaj da jedes raznovrsnu hranu. Umanji slatkise, ja uglavnom gledam da pojedem neki kolac ili slicno 1-2 put sedmicno a isto uh umanji koliko mozes, proteini ubrzavaju metabolizam, gledaj da ubacis jogurt u ishranu I tako, ako se sta jos sjetim napisem.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 7:56:08)

Jutros -400 gr [sm=sloncek.gif]

ziki -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 8:13:57)

Nisam mogla da udjem na RR pa se juce nisam javila 70 kg tj - 2 kg od pocetka jos 8 pa cu na nesto licet[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Honey3 -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 11:58:28)

IZVORNA PORUKA: zaha

za koliko vremena ?

2 mj, kod mene inace sve sporo ide, imala sam problem s hormonima...jos 4 i bit cu zadovoljna do 3 faze[sm=smiley1.gif]

pa ovo nije bas sporo,mislim da je taman,tako je i zdravije[sm=smiley1.gif]

Lejla Ka -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 12:10:03)

IZVORNA PORUKA: canim

Ženo ti ćeš se osušiti [sm=smiley36.gif]

klemzi -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 12:12:37)

Hvala Canim [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Tako ću i uraditi. Najgore mi je na poslu, ali već ću nešto smisliti. Ja sam slatkiše potpuno izbacila, pojedem samo ponekad wellnes keks (ako se ovo može nazvati slatkišem) [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley19.gif]
Zaho Leona i canim [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za grame i kilograme

Honey3 -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 12:14:45)

klemzice ljepotice[sm=smiley31.gif]

klemzi -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 12:17:33)

IZVORNA PORUKA: ziki

Nisam mogla da udjem na RR pa se juce nisam javila 70 kg tj - 2 kg od pocetka jos 8 pa cu na nesto licet[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Bravo Ziki!!!

ziki -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 12:30:41)

klemzi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 12:34:01)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 13:10:44)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ženo ti ćeš se osušiti [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif] jos jedna I po Kila do -10 kg, danas je 64 Dan [sm=smiley14.gif] I kad dodjem do -10 onda imam jos 5 I eto ga [sm=ribica.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 13:15:39)

Klemzi pojedem I ja ponekad wellness keks ili onu malu fitness cokoladnu cokoladicu to mi je ponekad uzina [sm=jezicek.gif] a u merkatoru Sam nedavno kupila nesto kao onaj wellness keks Ali s cokoladom I narandjom mmmmmmmmmmmh kako je ukusan [sm=smiley36.gif]

Amelaa RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 17:44:34)

Bravo za sve cure koje idu u minus a koje brljaju cemo ruzit... Ja sam trenutno na -9kg od kad sam na dukanu tj: od 14.03.2012.[sm=bravo.gif]

anitaMO -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 21:31:39)

stavite mi na listu 68 kg,još ima dosta za skinuti

Adana -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 22:34:48)

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Ja sam trenutno na -9kg od kad sam na dukanu tj: od 14.03.2012.[sm=bravo.gif]

Bravo Amela! [sm=bravo.gif]

Drago mi je da si zadovoljna, ali da to nije malo previse za mjesec dana??!! [sm=smiley22.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.4.2012 23:39:49)

Cestitam i ja na gubitku kg [sm=bravo.gif]

Kod mene je danas meni bio presmjesan

Prvo kafa s mlijekom i secerom
D: przeno jaje na puteru, jogurt, med i dvije kriske hljeba
U: plazma keks i tops [sm=jezicek.gif]
R: 2 (muska bara) [sm=smiley36.gif] tj neke dvije cokoladice cokoladne s zitaricama
U: cokoladni welness keks sa kafom i secerom
V: pileca supa, 1 kriska hljeba, zelene salata i limunada.

Rucak je bio planiran krompir s piletinom ali nije bilo vremena da ga jedem [sm=smiley13.gif], neplanirano sam imala obaveza tako da sam samo usput kupila ono o cemu smo pricali sinoc i pojela[sm=jezicek.gif], za veceru je vec bilo kasno da jedem rucak i tako,.

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.4.2012 0:10:19)

Canim,super je ovaj tvoj menu,mogla bih i ja ovako[sm=smiley1.gif]

kod mene ovako...

Dorucak-parce crnog hljeba sa sirnim namazom,sok od narandze(fresh)

Rucak-filovane paprike i jogurt

Vecera- pahuljice[sm=smiley11.gif],dosadile su mi[sm=smiley1.gif]

eh danas sam "ukrala" nekoliko komadica pomfrita od Ameen,nisam puno,al me pojede to sto sam uzela malo[sm=smiley19.gif]

mama2884 -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.4.2012 7:17:50)

R: 2 (muska bara) [sm=smiley36.gif] tj neke dvije cokoladice cokoladne s zitaricama

Rucak je bio planiran krompir s piletinom ali nije bilo vremena da ga jedem [sm=smiley13.gif] , neplanirano sam imala obaveza tako da sam samo usput kupila ono o cemu smo pricali sinoc i pojela[sm=jezicek.gif] , za veceru je vec bilo kasno da jedem rucak i tako,.

Canim jesi ti uspijela toliko smrsati uz odprilike ovakav meni...ili sam nesto fulala...jeli jos neku djetu praktikujes tipa UN ili sl....
Zeno svaka cast na kg...i kod mene je odprilike meni isti takav....
Pocetak dana kafica, dorucak ili mini sendvic ( sa salatom,sirom,salamom) ili salata samo alo obavezno uz to jogurt ili mlijeko ili caj....
Rucak standard,samo malu porciju + salata
Vecera samo voce...danas sam pravila mix pola banane+ pola jabuke + 5-6 jagoda i to sve sa 2-3 kasike meda...Izmedu obroka nista ne jedem sam pijem vodu...
Nadam se da cu bar pola uspijeti canim kao TI.

SVAKA CAST ZENO ![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.4.2012 7:36:26)

IZVORNA PORUKA: mama2884

Rucak je bio planiran krompir s piletinom ali nije bilo vremena da ga jedem [sm=smiley13.gif] , neplanirano sam imala obaveza tako da sam samo usput kupila ono o cemu smo pricali sinoc i pojela[sm=jezicek.gif] , za veceru je vec bilo kasno da jedem rucak i tako,.

Canim jesi ti uspijela toliko smrsati uz odprilike ovakav meni...ili sam nesto fulala...jeli jos neku djetu praktikujes tipa UN ili sl....
Zeno svaka cast na kg...i kod mene je odprilike meni isti takav....
Pocetak dana kafica, dorucak ili mini sendvic ( sa salatom,sirom,salamom) ili salata samo alo obavezno uz to jogurt ili mlijeko ili caj....
Rucak standard,samo malu porciju + salata
Vecera samo voce...danas sam pravila mix pola banane+ pola jabuke + 5-6 jagoda i to sve sa 2-3 kasike meda...Izmedu obroka nista ne jedem sam pijem vodu...
Nadam se da cu bar pola uspijeti canim kao TI.

SVAKA CAST ZENO ![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Pa u sustini gledam da imam 3 obroka i 2-3 medjuobroka, dakle dorucak 3-4 dana u sedmici je sigurno isti kao i ovaj s tim da vecinom gledam da prvo doruckujem pa onda pijem kafu za uzinu s nekom vockom ili slicno, nakon uzine jedem rucak pola porcije ili malo vise od pola a ostalu polovicu ostavim za veceru, ili recimo ako imam supicu uz rucak samo supu ostavim za veceru a ostalo jedem za rucak, i plus izmedju rucka i vecere imam uzinu, neku vocku ili slicno. Vode min 2l i eto to je sva moja matematika [sm=smiley36.gif] uglavnom meni dijeluje.

Amelaa RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.4.2012 9:40:09)

Jutro svim zenama, i zelim im ugodan dan i da ne brljaju puno [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>