RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

Edita1989 -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 11:15:23)

Ja doruckovala crni hljeb i sir...To jutros nekad,sada cu kafu...Za rucak cemo smisliti nesto...

Edita1989 -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 15:02:13)

Dancic,gdje ste mrsavice...Ja napravila opet vodu sa cimetom,nista od nje posebno,ali kad pravim,barem popijem dovoljno vode....

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 15:07:41)

Evo i mene, ja sam kasno ustala pa sam jela palentu s jogurtom, maloprije kafu, i jos malo pa cu pilecu corbicu a mala me nagovara da napravim pitu, ja ljepote kad i ona nesto hoce [sm=smiley36.gif] odoh zacas sloziti kakvu piticu za nju, mozda i uzmem koji komadic.

Visnja RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 15:09:54)

ja evo strpah oradu u rernu ... pečem je u foliji...

jutros u 8 zeleni čaj....pa sam imala puno posla i tek u 12 pojedoh jedan jogurt s chia sjemenkama...
sad kad ohanuh s poslom mogu da se počastim oradicom i rukolom

Visnja RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 15:11:08)

IZVORNA PORUKA: canim

Evo i mene, ja sam kasno ustala pa sam jela palentu s jogurtom, maloprije kafu, i jos malo pa cu pilecu corbicu a mala me nagovara da napravim pitu, ja ljepote kad i ona nesto hoce [sm=smiley36.gif] odoh zacas sloziti kakvu piticu za nju, mozda i uzmem koji komadic.

no-no prste sebi[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 16:08:59)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

no-no prste sebi[sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif] pece se, bas je zamirisalo [sm=smiley36.gif]

Edita za masne naslage je dobar vitamin C, pa mozda ujutro da iscjedis jedan limun u casi s mlakom vodom i popij cim ustanes, ja tako nekad kad se sjetim.

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 16:41:44)

Ja ovolika zena a niko me ne vidi [sm=smiley36.gif]
Pojela sam tj popila bananu s casom mlijeka, kasnije jabuku i narandzu, sad cu tanjir supe, dosta?

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 16:54:56)

dobro nam dosla ananas, jeli nam ovo ti samo uzinu i veceru pominjes, gdje ti je dorucak i rucak [sm=zmeden.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 16:59:22)

Moras imati konkretne obroke ako mislis mrsati sa ovim sto ti nabroja ces samo usporiti metabolizam i sutra kad pojedes normalan rucak ono -300 sto vaga pokaze ce oticu u +800, dakle moras jesti!

zavisno kad ustanes, otprilike na svaka 3-4h obrok, konkretan dorucak rucak samo manje porcije a za veceru nesto lagano tipa supica, jogurt, salata i sl.
Vode 2 l ako ne dojis, dojilje 3l dnevno, ne odjednom naravno, vec rasporedis sebi da popijes do kraja dana.

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 17:00:32)

dobro nam dosla ananas, jeli nam ovo ti samo uzinu i veceru pominjes, gdje ti je dorucak i rucak [sm=zmeden.gif]

To mi je sve za danas
D ta banana
U jabuka narandza
Sad trebam rucat a vec je 17h
Pa nemam mjesta za veceru?

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 17:03:21)

Dojim i da malo vode pijem [sm=smiley13.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 17:04:36)

Zadnji obrok max 3h prije spavanja, pa sad ne znam kad spavas, ali nemozes sa supicom i vocem dan pregurati, jedi makar kuhana jaja poslije 3h.
Pomjeri te obroke, sat vremena nakon budjenja doruckuj, tad ti je metabolizam najbrzi i jedi fino, ostale obroke, na svaka 3h od durucka.

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 17:08:24)

Hvala canim puno! Kasno lijezem,kasno ustajem,pa cu gledat da to malo pomjerim [sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 17:13:58)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

Hvala canim puno! Kasno lijezem,kasno ustajem,pa cu gledat da to malo pomjerim [sm=smiley1.gif]

Ma polako, podji od vode, pripremi sebi flasu/bokal vode i zadaj sebi da moras popiti do kraja dana 2 ili 3l, pa mozda neces prvi dan popiti sve ali za 7 dana ces uspjeti, svaki dan malo vise popijes i onda ce ti biti navika, tako isto i s obrocima, ako ti je lakse pisi, napravi sebi plan dan ranije i onda samo prati kad sta trebas, tako je lakse.

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 17:23:56)

Nadam se da ce bit pomaka, nekako mi vec lakse kad negdje pisem i kad znam da nisam sama [sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 18:05:16)

Meni je ostalo jos da pojedem malu porciju salate od mladog sira purecih medaljona i rukole.... i bananu

i trebam sad da krenem izazovnijim izazovom [sm=smiley36.gif]
1.dan
trbusnjaci 15 - (cranches)
podizanje nogu do 30 stepeni od poda 6 puta (leg raises)
plank 10 sekundi

danas imam pauzu od onih vjezbi koje radim 3 ili 4 puta sedmično...i od kojih crknem...a trener kaze lagana verzija ...aha šta ima!![sm=smiley36.gif]

minie -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 23:08:58)

Ja danas nisam stigla vjzbati, bili mi gosti, ali sam imala danas puno obaveza i nahodala se po gradu pravo.
I prodje i 4. dan bez slatkisa, u subotu rodjendan mom braticu pa ce mi.biti to slatki dan.

Edita1989 -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.4.2015 23:43:29)

Ananas,dobro nam došla...

Ja ne stignem vjezbati,da mi je obaveze sve zavrsiti,nije mi ni do čega,valjda se i ovo sve broji u jedan naporan trening [sm=hudicek1.gif]

Canim,ovako i ja sa vodom,drugacije ne mogu,danas sam popila mozda i preko 2l,bravo ja...

ananas_ze -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.4.2015 7:34:53)

hvala edita [sm=smiley1.gif]
ja danas kupujem flasu za vodu pa cemo vidjeti [sm=smiley1.gif]
ev doruckujem sir i hljeb,nije crni al nije ni bijeli [sm=smiley36.gif] i ness [sm=smiley1.gif]

Edita1989 -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.4.2015 11:12:10)

Dancic....

Ananasko i ja sam jela isto,samo nisam popila ness

Evo sada napravila vodu,cekam da se ohladi pa da navalim [sm=smiley36.gif]

azra I ADI -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.4.2015 11:51:15)

Kod mene od jutros kafa i jabuka, sad će nekad opet kafica, a za ručak neko kuhanje sa junetinom i dosta povrća.Uživajte u lijepom danu[sm=smiley1.gif]

Edita1989 -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.4.2015 13:02:07)

Azra,ti ne doruckujes?

Ja nikad nisam voljela da doruckujem,a sada sam se navikla,jedem bilo sta,pa poslije nekad kafa...

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.4.2015 13:08:35)

Ja sam uvijek doruckovala i volila dorucak, ne jedem jedino ako imam nekih obaveza pa ne stignem jesti kao npr jutros ali opet sam uzela bananu i kafu u vrijeme dorucka.
R: Pileca corbica s hljebom
Jos imam uzinu i veceru za danas, nisam skontala sta cu, mozda bih jos mogla tuna salatu poslije, bas mi se jede, vidjet cu.

azra I ADI -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.4.2015 13:24:49)

Ja pojedem voćku za doručak, to mi se sviđa, jedno je od pravila UN dijete, ostatak pravila te dijete mi se ne sviđa[sm=smiley36.gif], tako da već dugo praktikujem voće za doručak, s tim to ručak kod mene bude ranije, uglavnom prije 14 sati.

Edita1989 -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.4.2015 14:44:06)

Kod mene je ručak oko 4,pola 5 ☺,doruckujem kako kad,pa onda poslije kafa..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  319 320 [321] 322 323   Sljedeća stranica >   >>