RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

mirce -> RE: Mršajmo zajedno ! (13.6.2014 19:23:06)

[sm=bravo.gif]uspjela sam i ja nesto skinuti za dvije sedmice oko 5kg,Sve cestitike [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

senjorita -> re (25.6.2014 20:33:30)

joj blago vam se :-(
ja sam smrsala za 2.5 mjeseca okk 5 kg., al ne smatram da je to puno, jer dojim, i dojenje bas pomaze, jer vidim da mrsam i kad se ne pazim. A kad sam se pazila bas sam fino mrsala.
a za kafu, ni ja je ne mogu gorku, al zato s kockom je pijem, i to umocim, malo liznem, i zalijem kafom, ono mi u ustima jos ostane secera,a gorcinu ne osjetim, i tako za 3 kafe ni citAvu kocku ne potrosim :-)
a kolaci su mi mana... Nutela i tako to, najgore sto nisam neka od rijeci, pa samo muljam :-)
probacu i ja te savjete za dorucak, jer bas nemamideja, pogotovo jer sam uvijek kuci i dok dajem djetetu da doruckuje, i ja to isto jedem,jos plus puna kuca slatkisa, pita, kifli...
a za fitnes, bas ne mogu vrucine, cim osjetim da mi je vruce odma odustajem :-) kontala sam na plivanje hehehe.
jos samo da znam sta cu s 2 djece dok ja plivam hehehe :-)

MicoTico -> RE: re (25.6.2014 20:46:03)

Nagovaram mm-a na vježbanje, a on meni pokaže ovu fotku[sm=jezicek.gif]
http://vukajlija.com/zabava/posteri/613623

mimi_2in1 -> RE: re (26.6.2014 9:36:21)

Hahahah odlicna [sm=jezicek.gif]
Moja vaga brate ne mice..bljak [sm=smiley13.gif] mada nije mi cilj brzo skinuti kile. Ja bih bila stvarno zadovoljna sa 1 sedmicno...mozda mi ne valja vaga [sm=smiley36.gif]

mirce -> RE: re (26.6.2014 13:55:39)

ja sam jos u minusu vagala sam se u poedeljak jos 4kg dole,znaci sve ukupno oko 8 kg ,Nadam se da ce tako nastaviti da idu ja sam sad prezadovoljna [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

dambolina -> RE: re (26.6.2014 15:52:02)

kako bona mirce tako skidas kile??? ja sam evo skinula jedva, jedva 2 kg, pa sam na 66-66,5 kako kad.
A tebi mimi definitivno ne valja vaga, idi kupi drugu[sm=smiley36.gif]

mirce -> RE: re (27.6.2014 16:27:34)

IZVORNA PORUKA: dambolina

kako bona mirce tako skidas kile??? ja sam evo skinula jedva, jedva 2 kg, pa sam na 66-66,5 kako kad.
A tebi mimi definitivno ne valja vaga, idi kupi drugu[sm=smiley36.gif]

upocetku sam mislila da je do vage ali provjereno nije ,za dorucak jedem dvije tanke kriske crnog hljeba u kombinacijama raznim,
rucak tak neko varivo uglavnom sve sem hljeba i minimalno tjesta,vecere nema niti slatko ni sok ni grickalice samo voce .i to do 18 sati poslije voda puno puno vode.Svaki dan setam oko 2 sata Prvi put kad ugledam 7 na vagi mislim da cu se onesvjestiti

senjorita -> RE: re (1.7.2014 23:14:59)

ma bas je tesko smrsati.da nemam u kucj nista super bi bilo, ovako sve najbolje cokolade na svakom cosku. Pa sirevi, meso,kiflice neke...
mozda je ipak bolje biti sretan i debel :-)
odoh da jedem :-)

canim -> RE: re (2.7.2014 0:53:53)

Sretni i debeli [sm=zz_biggrin.png]

Hannica -> RE: re (2.7.2014 1:44:41)

IZVORNA PORUKA: canim

[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: re (2.7.2014 2:28:44)

IZVORNA PORUKA: Hannica

[sm=smiley36.gif]

Vidi nje u ovaj vakat [sm=smiley36.gif] jesi ispratila diverove i ostale [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Hannica -> RE: re (2.7.2014 9:01:56)

[sm=smiley36.gif]

Vidi nje u ovaj vakat [sm=smiley36.gif] jesi ispratila diverove i ostale [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Delegacija tek veceras dolazi.[sm=smiley36.gif]

grozđe -> RE: re (2.7.2014 12:11:41)

Drage moje ja zaboravih da se javim....

skinula kg pa zbrisala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]... evo jutros vaga pokazuje 62kg... nista posebno nisam pazila ali valjda od trke za malim istopilo se..

cilj mi bio 64, a ja jos manje... prezadovoljna sam...jos brzo idemo na more...

maloprije 3 przenice smazala u slast, jedan paradajz i jednu zdenku...

Sretno svima [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

lana32 -> RE: Mrsajmo zajedno! (2.7.2014 12:39:06)

Pozdrav
Moje iskustvo s kilama nakon poroda: 1 dijete ,nalijepilo se 28 kg ,gluho bilo kolika sam bila,inače sam niska i normalna težina mi je bila oko 65 kg. Poslije poroda spalo 8 kg i ni gram dalje. Zatrudnim opet nakon 4,5 mjeseca i s drugim djetetom nalijepim 23 kg . Ista stvar poslije poroda ,samo 8 kg. I jedno vrijeme nisam ni imala kad da razmišljam o tome ,kontam dvije bebe ,sletiće samo ,ali jok . I odlučim u decembru nakon 10 mjeseci od poroda ,da promijenim način prehrane ,jer držanje dijete nema smisla na duže staze. S obzirom da radim na dijalizi ,jedan od poslova mi je i savjetovalište pacijenata oko ishrane ,pravljenje plana prehrane i slično ,potrudila sam se da svoje znanje i iskustvo prenesem na sebe. Rezultat nakon 6 mjeseci : 68 kg . Poenta - jesti poput dijabetičara prvih 3 mjeseca ,postepeno uvođenje dodatnih namirnica poput slatkiša i slično ,i najvažnije pravilo do 16 h može se jesti sve. A od 16 h isključivo proteini. Metabolizam se okrenuo nakon tri mjeseca ,kile pale ,sad jedem sve ,na poslu se davim hamburgerima i slično ,međutim ostala mi je navika da koristim samo proteine u drugom dijelu dana .
Dijabetološka ishrana ima smisla ,jer je osmišljena da ne bi unosili glukozu koja ako se ne potroši taloži u masnoću , i na duže staze prilagodi organizam na gubljenje kila.

azra I ADI -> RE: Mrsajmo zajedno! (9.7.2014 11:43:28)

Pozdrav i od mene mršavice moje..Ja večeras odoh na ljetovanje sa nepunih 55 kg, puno sam ponosna na sebe[sm=smiley1.gif], priružila se nekoj grupi na FB, a vezano za mršavljenje i uz međusobnu podršku ženica uspjela sam se motivirati i skinuti ona 2-3 kg koja mi stalno smetaju! Pozz

real mama -> RE: Mrsajmo zajedno! (9.7.2014 13:06:04)

koja je FB grupa?

azra I ADI -> RE: Mrsajmo zajedno! (9.7.2014 13:33:19)

UN Dijeta,mada ja nisam bila natoj dijeti jer se na proteinski dan mora jesti meso ili jaja, a ja to ne volim,odlično je za motivaciju!

senjorita -> . (15.7.2014 23:29:25)

lana32, a kakva je to dijabetoloska ishrana, jeli to samo da ne jedem slatko, ili sta vec ?
a poslije 4 samo proteini, znaci meso, jaja, mlijeko, krompir ?.!?
bas ne kontam kako to da se jede uvecer...

canim -> RE: . (15.7.2014 23:52:31)

Ona dukan dijeta ti je proteinska, ima tema dukan dijeta pa procitaj.

Edita1989 -> RE: Mrsajmo zajedno ! (5.8.2014 9:41:30)

Ima li ko da bi mrsao[sm=smiley36.gif]...ja sam pocela jucer...moooram smrsati,dosta je[sm=bravo.gif] vjezbe ne vjerujem da cu moci raditi,stvarno nemam vremena,ali pokusat cu...

Dorucak za danas

Snita hljeba sa sirnim namazom

3 krekera

Ness

Zeleni caj+mint

minie -> RE: Mrajmo zajedno ! (5.8.2014 9:54:25)

Hocu ja [sm=smiley36.gif]

Od jucer i ja pocela, kasnije odoh po limun da napravim onu vodu, sad cu nesto lagano doruckovati.
Potrudicu se 5 puta da vjezbam sedmicno i sad sam bas odlucila da ce kg ici dole.

Druzicemo se [sm=smiley1.gif]

Hannica -> RE: Mrajmo zajedno ! (5.8.2014 10:04:05)

Evo i mene.[sm=smiley1.gif]
Nisam na dijeti nikakvoj,ali vježbam na orbiteku svaku dan 30-45 min.
Planiram da nekako ubavim u raspored dva puta dnevno po pola sata,alu nikako da ae organizujem. Odlučila sam mjeriti cm,neću sa me vaga zbunjuje.[sm=smiley36.gif]

Edita1989 -> RE: Mrajmo zajedno ! (5.8.2014 10:12:17)

Minie,koju vodu,je li sasy,ja pila jedan dan,nestalo mi svjeze mente i nisam vise pravila,ja mi izgovora[sm=smiley36.gif]

Hannica,u pravu si za vagu,brate,zbunjuje i mene[sm=smiley36.gif]

Nego ja pored ova svoja dva cuda,stvarno jedva uhvatim po kuci pospremiti i rucak napraviti,imam zelju da vjezbam jer znam da ce sve ici lakse i brze,ali sta je tu je..

Edita1989 -> RE: Mrsajmo zajedno ! (5.8.2014 10:14:34)

Zaboravih napomenuti,ja cu koristiti svoju staru metodu,zapisivati sta sam jela,svaki dan...jedino sada mozda pocnem slikati,to je ono modernije,samo sto ne znam,nekako mi je pisanje pouzdanije,onako kad slikas,odokativno izgleda malo,a ovamo,pravi obrok[sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: Mrajmo zajedno ! (5.8.2014 10:43:37)

Odlučila sam mjeriti cm,neću sa me vaga zbunjuje.[sm=smiley36.gif]

Ja se već odavno ne važem, već metar u ruke i mjerim se. Sad imam više kila nego nekad, a vitkija sam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  292 293 [294] 295 296   Sljedeća stranica >   >>