|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  262 263 [264] 265 266   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
2.11.2013 22:39:24   
ena23
Kako je ova tema dobra. Definitivno ste u pravu i mislim da sam orkrila u cemu je moj problem, definitivno previse ugljikohidrata a premalo bjelancevina. Kanit cu da to od sad promjenim.

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu azra I ADI)
Neposredna veza do poruke: 6576
2.11.2013 22:42:38   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: ena23

Kako je ova tema dobra. Definitivno ste u pravu i mislim da sam orkrila u cemu je moj problem, definitivno previse ugljikohidrata a premalo bjelancevina. Kanit cu da to od sad promjenim.

Ma nisu problem UH, jer njih imaš i u voću.
Bitno je dobro izbalansirati ih. Meni se super pokazalo UH samo prijepodne (to važi i za voće).

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 6577
2.11.2013 22:44:52   
canim
Ja kad pazim na ishranu UH mi je najdalje do 15h poslije ne dolazi u obzir.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 6578
2.11.2013 22:47:52   
ena23
Da ali ja zbilja colim prevvise tjesto, makarone i krompir, i samo po sebi to nije problem kada jedes izbalansirano, ali tokom ovih dana kako sam pisala sta jedem, primjetih (uz malu pomoc nekoga;)) da uopste ne jedem izbalansirano. Moram malo poraditi na sedmicnom jelovniku pa javim napredak :)

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 6579
2.11.2013 22:51:16   
canim
Ena definitvno je najbolje praviti unaprijed jelovnik, sedmicni ili dnevni jer tako ces pojesti uglavnom ono sto si plairala a ako nista ne planiras vjerujem da ce se u jelovniku naci dosta obroka onako s nogu, sendvici i sl.

I ja volim tjesto, makarone, razne pite i sl, to bih mogla stalno jesti ali ja to jedem za dorucak, ponekad za rucak ali u manjoj kolicini.

< Poruku je uredio canim -- 2.11.2013 22:53:14 >

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 6580
2.11.2013 22:58:08   
MicoTico
Ena, ovako obično izgleda moj jelovnik:
čim ustanem, oko pola 7 pojedem zob.pahuljice sa jogurtom ili voćku, najčešće citrusi.
Zatim doručkujem na poslu oko 10-10:30 - kajgana, viršle, natur šnicla, rižoto i sl.
Oko 14h pojedem čvrsti jogrt sa malo badema blanširanih ili neslanog kikirikija i tome slično.
Ručam pokasno, oko 17:30 - klasični ručak (ili neko varivo ili šnicle sa povrćem i sl) sa dosta salate i bez hljeba.
I negdje oko 20 h popijem jogurt ili čašu mlijeka.
Pojedem ja i slatko nešto, najčešće poslije ručka, ali nešto sitno, par kockica čokolade.
Vikendom malo više slatkoguser posted image , ali tokom radnih dana se trudim da izbjegavam.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 6581
2.11.2013 23:01:38   
MicoTico
I da, voda naravno obavezna.
Popijem ujutro, prije pahuljica, 2 čaše mlake vode.
Na poslu na stolu imam uvijek flašicu vode, pijuckam često po malo.
Meni ta voda u početku najteže padala, jer prije bih se jedva natjerala da čašu dnevno popijem, a sad i 2l , a nekad i više popijem u toku dana.
Kafu ne brojim u obrok (popijem 3 dnevno). Pijem crnu, gorku, bez mlijeka i šećera, takvu najviše volim.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 6582
3.11.2013 11:11:11   
kaye
Joj svaka vam cast. porodila sam se prije 3 mjeseca, 20 lila dobila u trudnoci, nestalo 12 imam jos 8 voska i naravno mlitav stomak. sve cekam jos da prodje jer mi je malac jos na prvom mjestu pa cu kao poceti vjezbati. ne znam kako ste vi vratile stomak u normalu al meni bas smeta ovaj slauf...

a kile... Dala sam sebi 9 mjeseci da se vratim na staro al kako je krenylo tesko ce ovih 8 otici :)

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 6583
3.11.2013 14:26:48   
Hannica
Evo moj jucerasnji meni
Nes 3u1 i dva reda cokolade
Gumenw bombone
Krisku hljeba sa suhim mesom.
To je bilo do 12
Poslije sam napravila pauzu.
Nesto se ne sjecam sta ali vjerovatno sam nesto slatko pojela.
Vecera (pola 8)
Tanjir graha s kriskom hljeba
Kupua salata
I poslije jos komad hljeba s pekmezom os sipka.
Kafa i dva- tri keksa.
2-3 bombone.
Oko 1 zdjelica sutlije
Oko 2 jos dva reda cokolade.
user posted image user posted image

A pojedem i vise slatkisa cesto.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu kaye)
Neposredna veza do poruke: 6584
3.11.2013 14:58:33   
leona81
IZVORNA PORUKA: Hannica

Evo moj jucerasnji meni
Nes 3u1 i dva reda cokolade
Gumenw bombone
Krisku hljeba sa suhim mesom.
To je bilo do 12
Poslije sam napravila pauzu.
Nesto se ne sjecam sta ali vjerovatno sam nesto slatko pojela.
Vecera (pola 8)
Tanjir graha s kriskom hljeba
Kupua salata
I poslije jos komad hljeba s pekmezom os sipka.
Kafa i dva- tri keksa.
2-3 bombone.
Oko 1 zdjelica sutlije
Oko 2 jos dva reda cokolade.
user posted image user posted image

A pojedem i vise slatkisa cesto.

draga ovo je grozno. nisi sita sigurno a sve ti ove stvari otvaraju apetit, ujutru prvo jesti nesto normalno pa onda kafa- ako bas moras ness onda bez cokolade to ti je dupli secer, a svaka kod nas sadrzi sojin lecitin - otvara apetit pa jos i gumene bombone(izbjegavaj ih u sirokom luku)
proteini i UH (meso i hljeb) samo ujutru i to rano ako bas moras, iako suhovina nikad nije dobra ako namjeravas smrsati
opet slatko? pa tolika pauza? cccccc
vecera - relativno kasno i to grah sa hljebom?mahunarke je najbolje jesti do nekih 2-3 sata popodne i to uz salatu. bez hljeba jer vec imaju UH. a jos jedna kriska slatka tako kasno pa sutlija i cokolada u 1 i 2?

ovo meni izgleda kao program udebljajmo se. ja zaista grijesim vec dugo nakon Dukana i Hrono ishrane. dobila sam mozda 2 kg nakon odmora pa Bajrama i ostalih blagdana i sad punom parom namjeravam skinuti i to sto sam vratila a voljela bih jos. osjecam se krivom ako pojedem navecer jabuku ili neku vocku jer znam da fruktoza nije dobra navecer ali je svakako bolja od preradjenih slatkisa. ako bas moras pojesti nesto slatko nek to ne bude navecer. najkasnije do 5 sati. i jedi normalne obroke u normalno vrijeme. napravis pauzu od skoro 8 sati i onda pojedes sve i svasta. a mogla si grah pojesti npr oko 2-3, pa vecera oko 6-7 neka lagana i eventualno voce. i sigurno bi bila sita.

< Poruku je uredio leona81 -- 3.11.2013 15:00:27 >

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 6585
3.11.2013 15:30:40   
Hannica
Ma nisam ja na dijeti,jos uvijek....skupljam snagu. Znam ja da to nije dobro,daleko od toga,ali uglavnom jedem puno slatkisa,cudi me kako nisam mnogo deblja.user posted image
Jedem ja voce i povrce,jucer bila u poslu pa nisam stigla.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 6586
3.11.2013 15:32:40   
leona81

Ma nisam ja na dijeti,jos uvijek....skupljam snagu. Znam ja da to nije dobro,daleko od toga,ali uglavnom jedem puno slatkisa,cudi me kako nisam mnogo deblja.user posted image

ne znam sto nemas konkretne obroke, slatkisi ti ne bi trebali onda. mozda samo malo ako bas ne mozes potpuno da se odreknes.

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 6587
3.11.2013 15:38:28   
Hannica
Poksala sam par puta,ide nekoliko dana i opet po starom.Da li postoji ovisnost o slatkisima?user posted image
Fakat moram ovo mjenjati,nisam ni znala da je ovako strasno dok nisam zapisala.user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 6588
3.11.2013 15:42:27   
MicoTico

E takve sam ja imala izgovore. Pa zar nije isto , što se tiče vremena, umjesto čokoladice ili keksića , pojesti mandarinu , jabuku ili bananu. Koliko je zdravije, nije potrebno ni pričati.

Slagala bih kad bih rekla da se i meni to ne desi, pa po cijeli dan nešto jedem , a nigdje konkretnog obroka. Više tako kalorija unesem, nego kad pojedem npr. veliki biftek s povrćem, a to me bar drži.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 6589
3.11.2013 15:44:38   
MicoTico

Poksala sam par puta,ide nekoliko dana i opet po starom.Da li postoji ovisnost o slatkisima?user posted image
Fakat moram ovo mjenjati,nisam ni znala da je ovako strasno dok nisam zapisala.user posted image

esto ljudi kad misli da su gladni (pri tom ne mislim na pravu glad, nego ono: e sad bih mogla nešto gricnuti) u stavri su žedni.
Probaj kad te uhvati ona želja da nešto prigricneš, iako si već jela, da popiješ čašu vode, ne hladne i malo pričekaš.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 6590
3.11.2013 16:14:00   
Hannica
MT nije meni isto,meni se jede cokolada,ne mandarina..user posted image
Ali pokusat cu,moram.user posted image

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 6591
3.11.2013 16:15:45   
MicoTico

MT nije meni isto,meni se jede cokolada,ne mandarina..user posted image
Ali pokusat cu,moram.user posted image

user posted image
Ma znam, ali dok jedeš mandarinu, a ti u sebi govori : Bolja je od čokolade, fuj čokolada..." i tako touser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 6592
3.11.2013 18:48:36   
Mirkica
Ja kad ustanem popijem toplu vodu s limunom , uzmem pola kasike ulja , pravih kahvu popijem kahvu moj problem puno secera uz kahvu , sto se tice slatka nije mi na dnevnoj listi znaci unekad , sem slatke kahve

onda nekad oko 10-11 pojedem krisku crnog hljeba ili dvije uz neki sirni namaz malo salate i tako nesto slicno tome , nekad oko nekoliko rucam ako dobro rucam slabije veceram ili pak bude slab rucak dobra vecera vecera najkasnije oko 18:30 , posle toga gledam da ne jedem nista pijem vode al ako sam negdje ne bjezim pojest kolac , ili ako izgladnim uzet krisku hljeba crnog mi ne koristimo bjeli hljeb , ili jogurt ili vocku et to je to kod mene , normalno ulj ne koristim maslinovo u kuhanje kad przim onda ovo obicno gledam sto manje da przim , ne volim pohovoano , naj vise volim kuhanje one vrhnje sam izbacila , sokove u nekad pijemo , cola je izbacena totalno , gerickalice su se spustile na 10 % od prije i et to ja jedem da moram reci da mi je prilog uz jelo riza , krompir ili tjestenina to nas malo zeza al mi to svi volimo i jedemo hahahahahah al eto bar ne jedemo kasno

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 6593
3.11.2013 20:14:52   
lala0606
joj moram vam se i ja pridruzituser posted image . u trudnoci nisam puno dobila 9kg, ali sam se poslije poroda udebljalauser posted image ... evo kanim se danima na neku dijetuuser posted image ... za pocetak sam mislila izbaciti slatko, hljeb nikako ili svesti na minimum i ne jesti poslije 6h. ima li jos ko kakvih ideja, a da nije puno bolnouser posted image user posted image . valja se nakanit.....user posted image

**mali zvrk**

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 6594
3.11.2013 20:18:29   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: lala0606

joj moram vam se i ja pridruzituser posted image . u trudnoci nisam puno dobila 9kg, ali sam se poslije poroda udebljalauser posted image ... evo kanim se danima na neku dijetuuser posted image ... za pocetak sam mislila izbaciti slatko, hljeb nikako ili svesti na minimum i ne jesti poslije 6h. ima li jos ko kakvih ideja, a da nije puno bolnouser posted image user posted image . valja se nakanit.....user posted image

ima vjezbaj , treniraj to ce ti pomoci znam tesko se nakaniti al ne treba tjelu puno za pocetak pocni sa 10-20 minuta koliko mozes izdrzati ima raznih videa pa mozes probat

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu lala0606)
Neposredna veza do poruke: 6595
3.11.2013 20:19:44   
Mirkica
http://www.magazin.ba/lifestyle/hrana-pice/jedite-cokoladu-koliko-zelite-i-smrsacete-28252.html

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 6596
3.11.2013 20:30:18   
canim

IZVORNA PORUKA: lala0606

Jedi max sat vremena nakon budjenja to ubrzaje metabolizam i min 2l vode dnevno

(odgovor članu lala0606)
Neposredna veza do poruke: 6597
3.11.2013 20:35:53   
lala0606
eee to je problem kod mene... kad se probudim prvo popijem kafu.. onda ne mogu poslije toga da jedem, pa onda oko malog dok njega nahranim, uspavam i sve skupa ne jedem prije 12h...

**mali zvrk**

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 6598
3.11.2013 20:55:17   
canim
Tako i ja radim inace ali kad hocu da smrsam samo obrnem dorucak p rvo pa nekad oko 11 ili 12 kafica

(odgovor članu lala0606)
Neposredna veza do poruke: 6599
4.11.2013 9:10:35   
ena23
jaustala u 7, popilaprvo casu mlake vode, pakafu bez secera, evo sad tamanim krisku crnoghljebanamazanu kikiriki puteromi bananom user posted image

pri planiranj ujelovnika imam mali problme, naime mi skroz kasno veceramo, oko 6-polasedam, to namje familijarno glavni obrok jersmo tek tasda svi u kuci i to je obrok zakoji ja najvise kuham i spremam. Kontala sam, pravit cu kao i od sada ali cu ja jesti mnogo vise salate a samo malo glavnog jela. koliko cu se moci suzdrzati vidjet cemo ali sam sada pravo motivisana da promjenim nacin ishrane pa se nadam da cu uspjeti.
inace sam poguzija i pravo volim jesti, jedem kad sam sretna, kad sam nervozna, u pmsu, da se smirim, ma ja bi stalno mogla jesti user posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 6600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  262 263 [264] 265 266   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  262 263 [264] 265 266   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *