|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
9.11.2012 8:49:21   
Nunny

IZVORNA PORUKA: Nunny

Jutrooo...user posted image user posted image user posted image user posted image
ja jutros mislim joooj ja cu jedina biti koja ce upisat + mislim bas niceg se nisam odrekla osim cokolade i nisam birala kad i sto jedem...ali vaga kaze -1kg u odnosu na prosli petak user posted image user posted image user posted image
E sad prvo sto mi je palo na pamet je da mi je pomogao nar posto sam ga svaki dan jela ali..
bebica11 mozda si u pravu i dojenje dosta izvuce kalorija..ali ja nesto kontam kako oni uzmu samo vitamine, a nama ostave salo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 3851
9.11.2012 8:49:31   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Graziella

Moguce da je do dojenja,ne znam,ma uostalom nije bitno koji je razlog(samo nek' nije bolest,nedaj Boze)nek spadaju kile samo,ne trebaju nam,ljepse se covjek,tj.zena,osjeca,jel tako?ma do ljeta ces ti da letis u 60-kilasicemeščini.user posted image .meni bude najdraze kad navucem neki stari komad odjece,tad budem bas sretna.

ma doduse ja nemam velikih odstupanja valja se i potruditi

ne jesti hljeb pred mrak i navecer
pa ne piti sokove
pa jesti umjereno, brojati sebi zalogaje
vjezbati(svaki dan vjezbam bar da se oznojim i kad se oznojim znam da sam ok, a ako ne vjezbam cistim kucu dok se sva ne preznojim il idem na duzu setnju s N)

npr ja ne bih pojela nikad snikers, al pojedem RED KINDER COKOLADE kao npr sad uz NES kafu a od tog pola dam Nuser posted image

NE JEDEM BIJELI HLJEB VEC RAZEV npr

tako da se ja u biti ne patim i ne odricem puno samo biram uvijek niskokaloricnije od visekaloricnijeg

i npr ako zgrijesim danas pitom lazanjom i sl, sutra jedem spinat koji mrsa il leso meso "da se vratim na pravi put"

eto to su neki trikovi moji

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Graziella)
Neposredna veza do poruke: 3852
9.11.2012 8:53:10   
Bebica11

Jutrooo...user posted image user posted image user posted image user posted image
ja jutros mislim joooj ja cu jedina biti koja ce upisat + mislim bas niceg se nisam odrekla osim cokolade i nisam birala kad i sto jedem...ali vaga kaze -1kg u odnosu na prosli petak user posted image user posted image user posted image
E sad prvo sto mi je palo na pamet je da mi je pomogao nar posto sam ga svaki dan jela ali..
bebica11 mozda si u pravu i dojenje dosta izvuce kalorija..ali ja nesto kontam kako oni uzmu samo vitamine, a nama ostave salo user posted image user posted image user posted image user posted image

ma mlijeko ima masnoca i secera ponajvise

500 kalorija ode na dojenje dnevno to je kao 5h setnje lagane

tako da ja to imam u vidu

pa sebi svedem na 1000kalorija kad se ono zadam a naiminih je 500 pa otprilike racunam kalorije

nije sad da vagam hranu ili sl

al ako pojedem pola kile sladoleda il pola kutije ruzica to je visak i meni i maloj, to onda ide u salo, tako da sam ja te "viskove" izbacila

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 3853
9.11.2012 8:56:30   
Dinasa
a ja sam kao i ti canim,meni se cini kkao dojim bebu sve sam deblja,dok nesmanjim tanjir nista dzaba tih 500 kalorija bebica nema tog pravila kod meneuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3854
9.11.2012 8:57:49   
Lady26

IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: Lady26

Meni mozda ne bi bio problem da sam kuci, ali kako na poslu?

Fino, kupi si onu malu digitalnu vagu i vagaj i na poslu user posted image

Ma zamisli kako bi me na poslu gledali user posted image user posted image
osim toga ne podnosim takve dijete... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3855
9.11.2012 9:00:04   
canim
Evo vam tablica kalorija za slatkise

http://www.dijeta.net/tablice/slatkisi.htm

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3856
9.11.2012 9:04:01   
Bebica11

Evo vam tablica kalorija za slatkise

http://www.dijeta.net/tablice/slatkisi.htm

vidi puding i palacinci su me iznenadili mislila sam da su vise kaloricniuser posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3857
9.11.2012 9:04:44   
canim

IZVORNA PORUKA: Dinasa

a ja sam kao i ti canim,meni se cini kkao dojim bebu sve sam deblja,dok nesmanjim tanjir nista dzaba tih 500 kalorija bebica nema tog pravila kod meneuser posted image

Koliko žena će ti reci da ih je dojenje samo udebljalo user posted image i ja sam mislila da nemoram ništa redukovati u ishrani kao dojenjem ću doći u liniju... How yes no user posted image doduše svako ima razlicit metabolizam.

(odgovor članu Dinasa)
Neposredna veza do poruke: 3858
9.11.2012 9:09:38   
canim
Mene je nutricionista Savjetovao ako bas hoću da jedem slatko da jedem slatka koja su kuhana na mlijeku, kao puding, sutlija i sl.

Pitala sam ga pa jeli može onda i mlijecna cokolada user posted image nemoze user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3859
9.11.2012 9:09:59   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinasa

Koliko žena će ti reci da ih je dojenje samo udebljalo user posted image i ja sam mislila da nemoram ništa redukovati u ishrani kao dojenjem ću doći u liniju... How yes no user posted image doduše svako ima razlicit metabolizam.

mozda vi volite puno slano pa morate smanjiti obrokuser posted image user posted image

ja npr nisam nikad jela puno slanog, tanjir max i ne trazim repete, npr jela sam i jedem cevape peticu(10 je previse bila i kad sam najdeblja bila) il jedem batak al volim dosta priloga npr pire, rizu i sl volim supe

a nisam nikad pojela pola tepsije pite npr al zamal nisam pola tepsije kolacauser posted image

mene su samo slatkisi razvalili , sve kolace volim i DOMACI KAJMAK, znala sam ga kilu sedmicno sama pojestiuser posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3860
9.11.2012 9:11:22   
Nunny
bas tako kako beba doji mama se osjeca gladnije i umornije i mora povecat unos hraneuser posted image
canim sad gledam na ovoj stranici koja je normalna kilaza za moju visinu
pise od 58-77 nesto mi je to cudno ja sa 62 izgledam kao da nema duse u meniuser posted image user posted image user posted image a 58 user posted image
sta vi mislite kolika je idealna kilaza za visinu 176cm???

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3861
9.11.2012 9:15:05   
Bebica11

bas tako kako beba doji mama se osjeca gladnije i umornije i mora povecat unos hraneuser posted image
pise od 58-77 nesto mi je to cudno ja sa 62 izgledam kao da nema duse u meniuser posted image user posted image user posted image a 58 user posted image

ja ne znam sto ti mrsas Bgmiuser posted image

ja sam 172 doduse kruskastog oblika i meni je 72kg minimum biouser posted image

hej vidis zaboravih reci

grazielli da ne mislim ici u 60-to kilasice, ni kao cura kad sam najzgodnija bila nisam imala manje od 70kg, ne stoji miuser posted image

a ovamo nake BMI kalkulatori racunaju 66kguser posted image meni to premalouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 3862
9.11.2012 9:16:36   
canim
Idealnu racunas visina - 110 dakle ako si visoka 176 idealna je 66 kg s tim da to vecinom zavisi od gradje jer neko na s tim omjerom može izgledati deblji a neko bas premrsav.

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 3863
9.11.2012 9:21:10   
Bebica11
eh a ponajvise je za moje mrsanje zasluzna ova TEMA, al stvarnouser posted image user posted image user posted image

jer me stalno podsjeca na moje kg i naravno AKTIVNE clanice canim, reallove, graziella, cosmo i ostaleuser posted image

eto reallove ako te neko ubuduce pita sta radis na ovoj temi reci da si podrska ovim debelimuser posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3864
9.11.2012 9:22:55   
Dinasa
so we can be sure it is right,sto dalje od serpa i tepsijauser posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3865
9.11.2012 9:27:01   
azra I ADI

Idealno ti je -10,tj.66 kg, ali opet sve zavisi od građe.

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 3866
9.11.2012 10:12:14   
reallove
Jutro drage moje...Pisite meni - 500 user posted image ...Sve me boli,ova user posted image me bas slomi....Vidim ima puno minusa danas,svaka castuser posted image user posted image ..Meni je malo ovo sve i dosadilo,dodje mi fino da izbacim vagu kroz prozor,zivot je bio ljepsi bez vageuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu azra I ADI)
Neposredna veza do poruke: 3867
9.11.2012 10:49:17   
canim

IZVORNA PORUKA: reallove

Jutro drage moje...Pisite meni - 500 user posted image ...Sve me boli,ova user posted image me bas slomi....Vidim ima puno minusa danas,svaka castuser posted image user posted image ..Meni je malo ovo sve i dosadilo,dodje mi fino da izbacim vagu kroz prozor,zivot je bio ljepsi bez vageuser posted image

I meni je dosadilo, ocito se vidi po mojim minusima i plusevima user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 3868
9.11.2012 11:56:02   
Mjeseceva Pratilja
75. 700 user posted image user posted image
Doduse, nisam mnogo pazila. Sinoc, preksinoc sam pred spavanje jela kolace. A danju nesto drugo. :) Moram se popraviti. Nece ovako ici. user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3869
9.11.2012 16:05:39   
lani
Ovo moje detence me ceo dan izludjuje. Nista od nje nisam uradila, samo hoce na ruke. Ovih dana je bas nervozna.

Izmerih se ja jutros, ali nikako da stignem da vam napisem situaciju!
E pa ovako, vaga kaze 82,2. Od subote do petka - 1,5 kg.

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 3870
9.11.2012 17:42:31   
lani
E konacno mi zaspa detence! Ceo dan nas muce zubi! Kao kljove da rastu a ne gornje jedinice!

Nunny po nekoj matematici na tvoju visinu, idealno je 66 kg, ali ja se licno ne slazem sa tim. Pre trudnoce sam imala 58 kg na visinu od 159 cm (ja sam bas niska) i izgledala sam bas mrsavo, ljudi su mislili da jedva imam 50 kg. Sto znaci da matematika nije uvek u pravu!

Bebice cetitam!user posted image
Bas sam najiskrenije srecna zbog tebeuser posted image
Nadam se da cu i ja uskoro u tvoju kategoruju!user posted image

(odgovor članu lani)
Neposredna veza do poruke: 3871
9.11.2012 17:47:42   
MicoTico
Pričamo mi danas na poslu o kilama i kaze meni jedna kolegica koja je baš, ali baš mršava, da ne kažem premršava da ima samo par kila manje od mene, još manja od mene desetak cm, a ja prema njoj teška kategorija. Tačno kile ne stoje isto svakome. Meni ne stoje nikakouser posted image user posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu lani)
Neposredna veza do poruke: 3872
9.11.2012 19:13:48   
Nunny
vecer...
sta se klopa kod vas veceras user posted image
danas mi je bio super dan nisam imala one "gladne" momente...desava mi se nekim danima da sam nenormalno gladna i koliko god da pojedem ne mogu se zasititi...jesam li ja jedina kojoj se to desava ???

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 3873
9.11.2012 22:54:36   
lani
Nunny imam i ja te momente! Mislim da bih tada pojela i stare novine samo da padne malo secera na njih!user posted image

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 3874
9.11.2012 23:14:19   
animagical

vecer...
sta se klopa kod vas veceras user posted image
danas mi je bio super dan nisam imala one "gladne" momente...desava mi se nekim danima da sam nenormalno gladna i koliko god da pojedem ne mogu se zasititi...jesam li ja jedina kojoj se to desava ???

nunny meni je ovako bilo stalno prva tri mjeseca dojenja-stalni naleti gladi i zedji... a prodje polako.. vjerovatno i organizam trazi ono sto mu treba... pojedi jabuku, iscijedi sok, napravi vocni jogurt, vocnu salatu.... ja sam tada ubijala tepsiju s baklavama, ali kile su opet otisle...

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 3875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

mala djeca
marijica

Da li svoju djecu ostavljate na duže kod svojih ili njegovih?

da (42%)

ne (58%)

Broj svih glasova: 127

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *