RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (8.3.2012 23:00:07)

godila je i meni tepsija baklave od mame, pet kila sam mjesec iza poroda dobila[sm=smiley36.gif] a onda sam 13 izgubila[sm=smiley36.gif] ne znam sta mi je smjesnije...

Hannica -> RE: Mršajmo zajedno ! (8.3.2012 23:08:31)

IZVORNA PORUKA: animagical

hanice ti dojis blizance, to je oko 600- 1000 kalorija potrosnje dnevno[sm=smiley1.gif] mislim da sebi mozes priustiti tu cokoladu[sm=smiley36.gif] i ja jedem slatko,ali se ogranicim na npr jedan kolac, ili dva reda cokolade...ali to sada, dok je bebac bio manji bez 3 baklave nisam priznavala dan[sm=smiley36.gif]

Vjeruj da nikad u zivotu nisam pojela baklavu do sada poslije poroda.Cim oci otvorim odmah moram nesto slatko pojesti,pa kafa.Zato sam i dobila ovo par kg visak. A ja bi bila zadovoljna kad bi jela samo 100 gr cokolade,jedem mnogo vise,to je kad mi je los dan.[sm=smiley36.gif] Mm bio u Austriji krajem januara i donio nam slatkisa za oko 300 KM da imamo do daljnjeg,vjeruj mi da do polovine februara nije ostalo nista,ali bas nista.Za 20-ak dana toliko pojesti slatkisa stvarno nije normalno,da imam 20 kg viska ne bi me cudilo. Al zato imam kozu ko u kakvog pubertetlije,ljepota od zivota.[sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (8.3.2012 23:12:28)

ja prije nisam voljela ici u goste za Bajram, jer svi tjeraju da se jede baklava...a sad[sm=smiley36.gif] nego, ti stvarno puno trosis i na dojenje i na brigu oko 3 male djece, aj vjerujem da se to tebi nista ne pozna, moras od neceg da zivis[sm=smiley1.gif]

Hannica -> RE: Mršajmo zajedno ! (8.3.2012 23:25:36)

Ma valjda cu ponovo dozivjeti da imam 55 kg,vjerovatno kad bebe prohodaju pa kad krenem trcati za njima.[sm=smiley36.gif]

ziki -> RE: Mršajmo zajedno ! (8.3.2012 23:28:55)

Sve dok nije dvocifren visak nije strasno, na zalost moj je dvocifren[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.3.2012 6:30:33)

IZVORNA PORUKA: ziki

Sve dok nije dvocifren visak nije strasno, na zalost moj je dvocifren[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image]

Slazem se [sm=jezicek.gif]

Maya_K -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.3.2012 7:15:18)

Canim, hvala ti na odgovoru.
Meni je baš to zeznuto što na poslu imam jedan obrok oko 9/10 i onda nista nejedem dok nedođem kuci oko 5. Ima već jedno deset dana oko 1 pojedem jabuku ili bananu ili slično.

enči80 -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.3.2012 8:56:21)

IZVORNA PORUKA: animagical

hanice ti dojis blizance, to je oko 600- 1000 kalorija potrosnje dnevno[sm=smiley1.gif] mislim da sebi mozes priustiti tu cokoladu[sm=smiley36.gif] i ja jedem slatko,ali se ogranicim na npr jedan kolac, ili dva reda cokolade...ali to sada, dok je bebac bio manji bez 3 baklave nisam priznavala dan[sm=smiley36.gif]

Eh,i ja sam ovo mislila pa do 4 mjeseca dobila +10kg u odnosu na kilažu nakon poroda...sad je to već 5kg[sm=smiley36.gif]...vviše se ne prežderavam radi mlijeka jer sam se uvjerila da to nema nikakve veze...njega ili imaš ili nemaš....A ti Hannice razguli sa ove teme[sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (16.3.2012 22:46:23)

Sta ovo nema nikoga na ovoj temi, mrsa li se sta ovdje [sm=jezicek.gif]
Ja samo da prijavim -5 kg za 1 mjesec [sm=sloncek.gif] i da prijavim da sam danas pojela dvije hurmazice, sutra ni ne smijem na vagu [sm=smiley36.gif]

Amelaa RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (17.3.2012 8:05:58)

IZVORNA PORUKA: canim

Sta ovo nema nikoga na ovoj temi, mrsa li se sta ovdje [sm=jezicek.gif]
Ja samo da prijavim -5 kg za 1 mjesec [sm=sloncek.gif] i da prijavim da sam danas pojela dvije hurmazice, sutra ni ne smijem na vagu [sm=smiley36.gif]

Veliko bravo za -5[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], a hajd morala si se pocastit za taj uspjeh, al nemoj sad previse..

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (17.3.2012 8:12:18)

Hvala, ma da sam se bar pocastila necim cokoladnim [sm=jezicek.gif] pa mi nebi zao bilo ali dosli neki majstori da poprave nesto i njima iznosila hurmasice pa i sebi usput [sm=jezicek.gif] ali nema veze, danas cemo da setamo i malo trosimo kalorije [sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (21.3.2012 10:24:31)

Ja samo da mahnem, vidim niko se nejavlja [sm=smiley13.gif], ma ja briga vas, vi ste fit mame [sm=smiley13.gif] a ne vako ko ja [sm=smiley36.gif] sad sam pauzirala zbog [sm=hudicek1.gif], tj nisam gledala ni kad ni koliko jedem pa nastavim opet sutra ili prekosutra, najbitnije je da sam jos uvijek na -5 kg.

Emmy -> RE: Mršajmo zajedno ! (21.3.2012 10:58:31)

Ja samo da mahnem, vidim niko se nejavlja [sm=smiley13.gif] , ma ja briga vas, vi ste fit mame [sm=smiley13.gif] a ne vako ko ja [sm=smiley36.gif] sad sam pauzirala zbog [sm=hudicek1.gif] , tj nisam gledala ni kad ni koliko jedem pa nastavim opet sutra ili prekosutra, najbitnije je da sam jos uvijek na -5 kg.

Ja još uvijek na -2,5 kg, ni grama dole[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (21.3.2012 11:19:54)

evo da se i ja upisem[sm=smiley1.gif] imam jos 4.5 kg do predtrudnicke...jedem sve redom,samo umjesto vecere pijem jogurt i jedem voce...da ne pricam da sam opet udarila po baklavama[sm=smiley36.gif] u biti,nisam nezadovoljna, nije to ni blizu utegnuto kao sto je bilo,ali nije ni lose, proljece je tek pocelo...odmah se covjek lakse osjeca

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (21.3.2012 11:26:33)

emmy pokusaj ko ja rasporediti obroke na neki mali razmak, tako da imas dorucak, uzinu, rucak, uzinu i veceru i pij puno vode, tim nacinom ishrane ubrzas metabolizam pa organizam se sam oslobadja zaliha [sm=smiley1.gif] i gledaj da ne preskaces obroke jer onda ces opet usporiti.

Emmy -> RE: Mršajmo zajedno ! (21.3.2012 15:41:20)

emmy pokusaj ko ja rasporediti obroke na neki mali razmak, tako da imas dorucak, uzinu, rucak, uzinu i veceru i pij puno vode, tim nacinom ishrane ubrzas metabolizam pa organizam se sam oslobadja zaliha [sm=smiley1.gif] i gledaj da ne preskaces obroke jer onda ces opet usporiti.

canim hvala ti na savjetu. Trudim se, mada mi je nekada to sa poslom neizvodivo. Opet sam pocela grijesiti sa slatkisima, ponekad pojedem neki keks, dva, nista pretjerano, a rekla sam da necu dok ne smrsam barem 4 kg[sm=smiley13.gif]

Lejla Ka -> RE: Mršajmo zajedno ! (21.3.2012 16:02:58)

Ja sam završila na Herbalifeu [sm=smiley13.gif][sm=smiley36.gif]
Ništa mi nisu pomagali moji domaći režimi dijetalni, vjerovatno zato što ih se nisam pridržavala [sm=jezicek.gif]

U glavnom, nakon 3 sedmice godišnjeg i 3 sedmice boravka kući sa djecom zbog snijega dotakla sam plafon kilaže u životi (ne računajući dan odlaska na porod [sm=jezicek.gif]).

Nakačila sam se na HL, zumbam dva puta sedmično, vidim lagano rezultate, nastavljam dalje :)

Lejla Ka -> RE: Mršajmo zajedno ! (21.3.2012 16:04:33)

IZVORNA PORUKA: ziki

I moj [sm=smiley19.gif][sm=jezicek.gif]

leona81 -> RE: Mršajmo zajedno ! (21.3.2012 17:41:40)

ja sam poslije poroda bila velika ali nakon godinu sve veca i veca...hormoni me zezali...i trebalo mi je 6 mj da skinem nekih 7-8 kg, i sad s dukanom za mjesec 5 kg:) jos malo i do tezine prije trudnoce a ako uspijem ja bih jos 5 nakon toga do svoje idelne:) dakle jos nekih 10 ak kg

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (21.3.2012 21:57:26)

IZVORNA PORUKA: leona81

ja sam poslije poroda bila velika ali nakon godinu sve veca i veca...hormoni me zezali...i trebalo mi je 6 mj da skinem nekih 7-8 kg, i sad s dukanom za mjesec 5 kg:) jos malo i do tezine prije trudnoce a ako uspijem ja bih jos 5 nakon toga do svoje idelne:) dakle jos nekih 10 ak kg

ovako je i kod mene bilo, poslije poroda sam bila kao da se nisam ni porodila[sm=zmeden.gif] zna lejla, tada me vidjela...bila sam kao trudnica,ali bukvalno[sm=zmeden.gif] s bebom od mjesec dana[sm=smiley36.gif] ove setnje su odlicne, tako me proljece raduje...danas smo setali dva sata, juce tri.... jos bih ja,ali je bebac tek osunecen, pa imamo poseban rezim stavljanja pelene s uljem,pa se mora kuci...

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (22.3.2012 8:12:40)

IZVORNA PORUKA: Emmy

canim hvala ti na savjetu. Trudim se, mada mi je nekada to sa poslom neizvodivo. Opet sam pocela grijesiti sa slatkisima, ponekad pojedem neki keks, dva, nista pretjerano, a rekla sam da necu dok ne smrsam barem 4 kg[sm=smiley13.gif]

Emmy i mene slatko zeza, ali hB cim redovno jedem vaga pokazuje manje, npr juce sam pojela malo cokolade, prekjuce komad torte [sm=smiley29.gif] izaprekjuce komad jabukovace i tako. Dakle samo gledaj obroci da su ti redovni a za slatko se ne sekiraj, mozes ponekad pojesti.

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (22.3.2012 16:00:48)

Ima li bujruma za mene ovdje[sm=smiley1.gif]

Ja sam od jucer pocela smanjivati hranu

Oko 13 h popijem ness i pojedem bananu

14:30 sok(iscjedim narandzu i limun ili grejp)

15,16 h rucam

Za veceru pojedem tost ili salatu...

Nadam se da cu uspjeti da skinem koji kg.[sm=smiley19.gif]

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (22.3.2012 21:21:13)

reallove, da ti nije malo to hrane za dorucak? nekako, to je glavni obrok...ja mislim da je ok voditi se onom dorucak pojedi sam, rucak podijeli s prijateljem, veceru pokloni neprijatelju[sm=smiley36.gif] ja se za dorucak fino naruckam, pahuljice, jaja, vazno da je hranjivo, rucak normalni, s manje hljeba, a vecera jogurt i voce...ma super djeluje[sm=smiley1.gif] jos se ja i ne pridrzavam toga Bog zna, pojedem izmedju i kolac i keks, gricnem svasta...

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (22.3.2012 21:32:20)

Ma ne znam,je li malo,ali ja sebi tako zacrtam i onda ne smije biti ni mrvica vise,evo drugi dan nisam pojela nista ali bas nista slatko,hljeb jedem ali sto manje,vise jedem povrce,a danas mi se nasmigali keksici ali sam pobjegla[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (22.3.2012 21:43:43)

Reallove bujrum,bujrum
Ja ne znam jesi li ti zaboravila gore unijeti ili mozda ne jedes dorucak?

Dorucak ti je najbitnije obrok za ubrzavanje metabolizma I bas je onako kao sto animagical kaze :)
ako ne znas sta bi doruckovala onda podijeli rucak po pola I pola jedi za dorucak a pola za rucak, bitno ti je da ubrzas metabolizam a to ces najbolje postici mini obrocima

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>